Opel Astra (1991)
22.12.2009Původním autorem recenze je uživatel s nickem "Johnny006". Opel ASTRA F caravan 1.6 1991. Motor zážehový osmiventil C16NZ 55kw. Posledních cca 270 000…
Opel Astra (Johnny006)
krovakus 22.12.2009 23:26
Drzak
Vitam dalsiho Astraka. Podle recencze musis byt dobry puntickar. O stavu opelika vis koukam prvni posledni a to je jedine dobre. Po celou dobu cteni jsem si rikal, co me na fotkach ceka za chudaka osuntelyho, ale nakonec fotky prijemne prekvapily. Pekny kousek i po tom vsem. Jednoznacne :yes: . Jinak nedokazu si predstavit, jak tenhle motor s plnym nalozenim dokaze vubec jet. Moje 1,4 ma o 11KW vic a pri 4 lidech je jizda vylozena nuda. Natoz jeste neco na strese.-
"-- skrytý --" 23.12.2009 14:39
« Re: Drzak
No nuda to samozřejmě JE. Zvlášť s pořádnou károu plnou dubovýho dříví + dřívím uvnitř vmax = 85km/h. :-)
Ale musím pochválit chladící soustavu - ani v takovým zatížení a do kopce nepřeleze teplota 92 st.
(pro jistoru jsem přidal ještě ruční vypínač ventilátoru )
FRPE 23.12.2009 14:00
Je to lepší
Ale ohodnotím až tam bude nějakých 20-30x fotek jo? ;-)
Teď jsem si všiml, že i to druhé auto od Opelů je tvoje - poprosím tě, udělej nejprve jednu recenzi a pak se pusť do druhé. Text docela ujde ale fotek je nějak poskrovnu = těším se! :yes:-
"-- skrytý --" 23.12.2009 14:33
« Re: Je to lepší
Jj pocitam s dalsima fotkama, zatim jsem dal jen první fotky co byly na disku.
Ty fotky sou stare pres rok, po následujících dvou ťukancích už Piliňák vypadá trochu hůř. (nastříkal jsem to jen obyčejným alkytonem z drogérie)...
Na svýho třetího oplíka (narozdíl od těch dvou pořádně rozmazlenýho) teda zatim recenzi pozdržím ;-)
"-- skrytý --" 25.12.2009 13:20
máš to tam taky???
zadní foukatelné tlumiče....viděl sem to u kámoše...a kombíky to prej měli...normálně v kufru byli na každé straně jeden autoventilek....a dojel si na benzínku a přifoukls je...takže byla pořád stejná světlá vyška..máš to tam taky?:-)-
"-- skrytý --" 25.12.2009 18:43
« Re: máš to tam taky???
Zadní tlumiče mám už jednou měněné. Mohl jsem koupit za 3950 Kč origo s měnitelnou tuhostí, nebo za 860 Kč obyčejné kapalinové SACHS bez této vychytávky. Hádej jak jsem se rozhod? :-)
Řeším to naklopením světlometů do polohy 3 :yes:
Vette 25.12.2009 20:20
Astra
tak rovnake ale v nafte som prave teraz kupil pre svagra :-) som zvedavy ako to bude fungovat. Je to presne ako pises u seba v recenzii, je to tiez jeho prve auto aby sa naucil jazdit ;-)-
"-- skrytý --" 25.12.2009 20:30
« Re: Astra
U 1.7D je důležitý mu moc nenakládat za studena (a hlavně v zimě)a mít správnou hustotu fridexu aby nepraskla hlava. Jinak přeju mnoho šťastných km :yes:-
JOB 25.12.2009 21:35
« Re: Astra
U žádnýho auta se tomu nemá nakládat za studena,obzvláště né u turbomotoru,je jedno jestli benzín nebo nafta. Motor 1,6D a 1,7D od opela je ještě pořád stará poctivá práce a nikdy jsem sním žádnej problém . Problematický byly 1,7 TD které se dávali dva druhy.Jeden od Isuzu,ten na tom byl mnohem lépe než druhý origo Opel.Ale jsou světlé vyjímky a hodně záleží na tom kdo stím jezdil. ;-)