Recenze
Volvo V60 D3
Technické info
Přezdívka auta véčko Rok výroby 2011 Koupeno ojeté najeto [km]:290000 palivo: nafta počet válců: 5 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 2000 výkon [kW]: 120 kroutící moment [Nm]: 400 zrychlení 0-100 km/h [s]: 9 maximální rychlost [km/h]: 220 počet rychlostí: 6 převodovka: automatická průměr kol [palce]: 16 zavazadlový prostor [l]: 420 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 6
Popis vozu
Chýba recenzia od užívateľov V60tok, dovolím si teda napísať nejaké skúsenosti s používaním tohto skvelého auta.
Jedná sa o auto Volvo V60 D3 automat Base 2011. Kým sme sa rozhodli pre volvo, trvalo to chvíľu.
Vedeli sme že chceme nejaké kombi, automat. Bolo v pláne robiť dlhé trasy, 90% asi iba dialnica. Podmienkou bola dlhá prevodovka.
Pozerali sme po Honde Accord, Ford Mondeo, Opel Insignia a podobne. Mnohé autá boli zaujímavé, velkým limitom bol automat. Rozpočtovo tiež mnohé autá boli mimo limit ako napríklad BMW, Mercedes.
Neustále lustrovanie bazáru, nekonečné porovnávanie modelov, čítanie testov.. do oka mi padla čierna V60tka, auto malo cca 200000km, podozrivo dobrá výbava.
Svokor má xc60tku 2014 po FL , R5, 2,4 AT - D4, super auto.. super výbava.
Pozerám fotky tejto V60tky.... šak vyzerá zvnútra tak isto !!! Však aj výbavu má skoro podobnú !!!
Samozrejme cena smiešna, keďze je docela ojazdené. No nič, zavolal som týpkovi... super sme sa povozili... trochu som sa nato vyspal... zavolal som mu zas, povozili sme sa ešte raz, auto išlo vynikajúce. BERIEM.
Motor velmi príjemne prekvapil, dvojlitrový 5 valec má veľmi príjemný zvuk, v nízkych otáčkach v kombínácií s automatom má ťah. Výkon trochu motoru chýba, nad 3000 nemá zmysel motor točiť. Na plnú nádrž v lete sa dá spraviť bez problémov 1000km. Motoricky auto človeka dokáže ukludniť, nie je to športovec, skor je to pohodak na dlhé trasy. Po dlhsej dobe vo Volve človek zistí ze netreba sa ponáhlať, jazda, sedadlá, motor, zvuk.. všetko dokopy je ukludnujuce.
Pokiaľ človek jazdí normálne slušne, bude s motorom a prevodovkou nadmieru spokojný. 5 valec má charakter, má doseba očosi viacej ako koncernové 4valce. Nechcem kydať na konkurenciu, je ale cítiť priepastný rozdiel. Volvo robilo veci inak. Dnes už žial má iba štvorvalce, síce nafúkané na extrémne sebavedomé čísla, myslím že im chýba charakter. Stratili dnes už svoju typickú osobnosť.
Volvo v60 rovnako ako aj S60 má mnoho spoločných konštrukčných prvkov s Ford Mondeo, údajne ide o rovnakú platformu aj spolu s xc60, s80, ford kuga. Možno sa mýlim. Majú mnoho spoločných náhradných dielov, konštrukčné riešenia, niektoré tlačítka majú rovnaké. Napr Land Rover Freelander má rovnaký ovládací panel okien ako volvo.
Interier+exterier.
Konkrétne táto V60tka je vo výbave Base. Nemala by mať absolútne nič. Avšak má vpohode motor, najslabsí diesel je hnusná 1.6 R4 tdci/hdi, má hydromeničový 6stupňový automat, má navigáciu, vyhrievané sedačky,adaptívny tempomat, sledovanie mrtvych uhlov, bixenonové natáčacie svetlomety, parkovacie senzory vpredu/vzadu... Toto sú prvky iba z vyšších výbav, táto V60tka to ale má.. a je to super. Inak auto vyzerá totálne obyčajne, ziadne chromove listy, žiadne vizuálne výstrelky. Auto posobí maximálne nenápadne, običajná nudná čierna farba, v zime ocelovké kolesá na pukliciach, v lete obyčajné 16stky disky.
Táto nenápadnosť nám maximálne vyhovuje. Auto nikoho nezaujíma, nepúta pozornosť, nikto sa za ním neotočí.
V rámci interieru, vsetky ovládacie prvky hodnotím maximálne logicky, palubný počítač má dostatocne velký displej, ovládanie je intuitívne, navigácia je jednoduchá, nastavenie vozidla v menu je ozaj skvelé. Otočný ovládač, klávesnica, všetko je prehladné, fyzické skutočné tlačítka sú na nezaplatenie. Mám rád pekné tlačítka. Volvo ich má skutočne skvelé. Pácia sa mi budíky, ze nemajú klasické ručičky ale iba ako keby levitujúce ukazovatele. V strede oboch budíkov sú displeje ukazujúce odstup auta pri aktivovanom tempomate, aktualnu spotrebu, priemerku, priemernu rýchlosť, dojazd, bdelosť vodiča, hlásenia o vozidle, aktivované bezpečnostné systémy.
O bezpečnosti volva sanechcem rozpisovať. Zhrniem iba toľko, že adaptívny tempomat je neskutočný pomocník, mrtve uhly nefunguju vzdy spolahlivo, upozornovanie na opustenie jazdneho pruhu mám vypnuté, upozornovanie na dodrziavanie odstupu velmi chválim. Velakrát mi to už zachránilo krk. Neznásam kktov čo lepia na kufor druhým.
Volvo má podla mna okolo seba akúsi auru. Sofer sa prisposobi autu a ked si spolu sadnú, nájdu si spolučnú cestu, je to potom velmi uspesná dlhodobá spolupráca.
Volvo nie je pre každého si myslím vzhladom naniektoré svoje specifické vlastnosti. Treba vediet niektoré tie vlastnosti ocenit, nieco treba vedieť odpustiť. Sú autá ktoré sú v mnohých ohladoch/parametroch lepsie.
Máme ešte S60tku, druhá recenzia, cítim že tie autá majú niečo doseba v porovnaní s koncernom alebo s nemeckou prémiou.
Silné stránky
- tichý kultivovaný motor,
- super spotreba
- relatívne nenápadné auto
- vcelku praktické, väčší kufor by sa ale hodil
- dá sa povedať že je auto spolahlivé
- hltač dialničných km
- pohodlné sedadlá
- jednoduchý dizajn interieru
Slabé stránky
- slabý rajd, tažké parkovanie
- lepšia výbava by bodla,
- vyšší výkon by neurazil
- na kombík je relatívne malý kufor
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
poruchy, opravy, servis:
- výmena turba,
- predné brzdy 3x
- zadné brzdy 1x
- vstrekovače na tom niesu už najlepsie
- výmena oleja každých cca 10-15tis km
- výmena oleja v prevodovke
- aktualizácia navi
- trasie volant pri cca 120-130, kolesami to nieje
- niečo šuští okolo čelného skla, predošlý majitel dal vymienať okno, asi nie je dobre nalepené,
- chystám sa vymenit rozvody
servisy:
auto bolo niekolko krát v Prahe v servise, najlepsie skúsenosti máme s T6R,
na slovensku je vpohode RM JET, chystáme sa do Nitry
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
- auto som kupoval od týpka z Modry, súkromník, žiaden bazár, maximálna spokojnosť, veľmi férové jednanie, hanbil som sa až zmlúvať....
Přidat názorDiskuse: Volvo V60 D3
Zatím nebyly vloženy žádné diskusní příspěvky.
Další vozy značky Volvo
Volvo V60 (2020) Majitel: klappe