Ford Cortina (1969)
21.2.2010Původním autorem recenze je uživatel s nickem "david.novoty". Zdravím všechny příznivce starších aut. Tuto Cortinu jsem si pořídil pro radost, mám rád…
Ford Cortina (david.novoty)
chetoos 26.02.2010 16:01
cortina
toto auto je u nás jakousi raritou slyšel jsem ,že se dalo sehnat v bývalém československu v prodejnách Tuzex.je to opravdu nádherné auto. :-) -
stevosk 21.04.2010 23:54
pekný veteránik
Veteránik (čosi medzi yungtimerom a veteránom) je to pekný, hoci ešte ťa ešte čaká kopec práce. Napriek tomu takéto autíčka vždy ocením, takže máš to odo mňa za 10 bodov a nezabudni nás priebežne informovať o tomto krásnom autíčku. (Inak keby som si vyberal ja, asi by som zháňal verziu Ford Cortina Mk2 1600E, ale asi nebude také jednoduché tento typ zohnať za rozumnú cenu a v dobrom stave)-
"-- skrytý --" 22.04.2010 23:36
« Re: pekný veteránik
Díky za kladné hodnocení, 1600E je úplně jiná káva - výbavou a vzhledem, ale těch je v ČR a kontinentální evropě pomálu.
Oceňuji tvoji znalost, tahle auta nejsou u nás uplně známá, byť kdysi to byla na západě konfekce.
Tohle auto je klasicky chudá verze dovážená pres Tuzex - zádné chromy(lišty apod.), vyklápěcí vetračky, otáčkoměr ani hodiny....dokonce ani nastavitelný sklon opěradla.
Vpodstatě by mě obě verze uspokojily stejně, za jízdy je pro mě důležitý pocit, jak to říct - "mechanický", to co u dnešních aut chybí. Tahle stará auta mají např. svoje charakteristické zvuky přepnutí vypínače, přerušovače blinkrů atd. :-)