Recenze
Technické info
Přezdívka auta Alhambra Rok výroby 2016 Koupeno ojeté najeto [km]:200000 palivo: nafta počet válců: 4 objem [cm3]: 1948 výkon [kW]: 110 kroutící moment [Nm]: 320 zrychlení 0-100 km/h [s]: 11 maximální rychlost [km/h]: 200 počet rychlostí: 6 převodovka: manuální průměr kol [palce]: 17 pohon kol: 4x4 spotřeba [l/100km]: 7.2
Popis vozu
Zdravim,
tak pridam aj ja recenziu naseho prirastku do rodiny. Pri cestovani s 2mi malymi detmi sme limit kapacity batoziny v nasej novej Vitare doplnili o stresny nosic. Pri informacii od manzelky ze cakame 3tie dieta bola jedina moznost kupit rodinne auto pre 3 deti. Bol som pozriet Zafiru a Tourana. 7 Miestne auta v celku OK avsak velkost kufra do hlbky je iba o 30cm oproti Vitare (Vitara ma 70cm). Zafira ma dobru cenu. Touran hodnotnejsi interier avsak cenovo je o dost vyssie. Racio mi hovorilo kup Tourana s 1,4 TSI. Po rozhovore so svagrom a precitani clanku som ale pochopil nasledovne: 2 deti - Touran, 3 deti - Sharan, 4 deti - Multivan :)
A tak som sa vybral do predajne Seat kde mali krasnu Alhambru avsak ta cena :(
A tak padlo rozhodnutie na jazdenku. Podla Dalibora Zaka je TDI od 2015/2016 uz spolahlive a to su roky kedy maju Alhambra/Sharan facelift a vyzeraju o trochu modernejsie aj ked na Touran nemaju. Ale ten priestor vo vnutri, to sa len tak nevidi. A tak som si spisal poziadavky a cenovy strop:
- 4x4 - mame zahradu a chceme tam postavit chalupu takze treba
- 7 miest pre istotu
- detske integrovane sedacky
- navigacia
- a asi manual - aby sa nemalo co kazit :)
Pozrel som na internet a do rozpoctu sa zmestilo iba jedno auto: Alhambra Style Advanced Tdi, 4Drive.
Predavala to firma ale sukromne a natocenych za 4 roky 200tkm. Trochu dost ale ked ukazal knizku, faktury tak nebolo dovod verit ze iba 200tkm. Predajca bol slusny. Auto pripravene na predaj po velkom servise rozvodov, brzd a kvapalin. Auto bolo servisovane v oficialnom servise a predajca pridal aj faktury co dodalo na dovere. Pri testovacej jazde som mal pocit ze auto taha doprava a tak este predajca dal skontrolovat geometriu co aj preukazal a vysledok bol ze podvozok je v poriadku.
Takze co to auto ma?
Navyse oproti poziadavkam ma sklapatelne tazne zariadenie, zimne disky s pneu a veci co som ani nevedel ze su super (zamykatelnu skrinku pred spolujazdcom, sedadlo polo elektricke, sklon nastavovacie sedaky vzadu, cuvaciu kameru a pod.)
Celkovo auto vyzeralo a vonalo ako nove. Od servisu stalo este 5 mesiacov v garazi firmy aby sa skoncil leasing a nasledne sme ho kupili.
Silné stránky
Priestor, komfort, pohodliie, klud pri cestovani, odkladacie priestory, 4x4
Slabé stránky
Hmotnost,
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
2 tyzdne po kupe som rano nevedel nastartovat. Skusal som dobyt bateriu ale tie hlasky ktore mi zacali naskakovat pri opetovnom startovani ma vystrasili a zavolal som servis. Prisli, odviezli a o 1hod volali ze treba novu lebo stara je KO. Takze vymenili este v dany den.
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Firemno-sukromny predajca - seriozny. Dolozil vsetky faktury a podklady k autu
Další vozy Seat Alhambra
Seat Alhambra (2007) Majitel: parkoviště