Recenze
Technické info
Přezdívka auta Žádná Rok výroby 2024 Koupeno nové najeto [km]:600 palivo: benzin počet válců: 4 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 1500 výkon [kW]: 110 kroutící moment [Nm]: 250 zrychlení 0-100 km/h [s]: 8.6 maximální rychlost [km/h]: 224 počet rychlostí: 6 převodovka: manuální průměr kol [palce]: 17 zavazadlový prostor [l]: 610 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 5.8
Popis vozu
Dobrý den!
Chtěl by jsem vám přednést můj pohled na tento automobil. V předchozích letech jsem byl uživatel vozů Hyundai i30 1,6 crdi, Seat Leon 1,2 tsi, Peugeot 308 1,6 hdi aut., škoda Scala 1,6 tdi dsg. Tedy těch aut bylo více ale záměrně uvádím jen podobné vozy ze stejné třídy. Jelikož trávím v autě denně 3 hodiny chtěl jsem něco pohodlného a pochopitelně finančně dosažitelného. Jelikož jsem chtěl auto s přijatelnou spotřebou a kolena ještě ohnu, rovnou jsem vyškrtnul ze svého výběru tzv.SUV. Vyzkoušel jsem prakticky modely velikostně jako byla Scala od všech značek. Nakonec jsem se rozhodoval mezi Octávií, Leonem a Golfem. Jelikož jsem chtěl prostornější auto, v případě Leonu a Golfu byla volba kombík, u Octavie to bylo jedno. Nakonec rozhodla cena vzhledem k výbavě a použitým materiálům. Golf mi prostě ve srovnání vyšel jako nejlepší volba. Leon byl za +- stejnou cenu při stejné výbavě, Octavia dražší.
12,11,24
Najeto 1500 km. Začal jsem jezdit svižněji a motor více točit max 3500 ot. na spotřebě se to neprojevilo a stále pod 6l i přes zimní obutí. Podvozek je super, dobře drží v zatáčkách, trochu více vnímám hluk od odvalování pneumatik což přičítám zimním pneu a dobrému odhlučnění motoru. V těchto chladnějších dnech se mi automaticky po startu zapíná vyhřívání volantu, zatím jsem nevykoumal kde se to nastavuje.
Silné stránky
Pohodlná a tichá jízda. Auto má vše co potřebuji.
Slabé stránky
Nutnost vypínání nepotřebných asistentů.
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Zatím nic.
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Velmi dobré, ochota, profesionalita.
Další vozy Volkswagen Golf
Volkswagen Golf (2009) Majitel: Thomasino