Recenze
Technické info
Přezdívka auta Felda Rok výroby 1997 Koupeno ojeté najeto [km]:200000 palivo: benzin počet válců: 4 počet ventilů na válec: 1598 objem [cm3]: 1598 výkon [kW]: 55 kroutící moment [Nm]: 135 zrychlení 0-100 km/h [s]: 12 maximální rychlost [km/h]: 180 počet rychlostí: 5 převodovka: manuální průměr kol [palce]: 14 zavazadlový prostor [l]: 272 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 7
Popis vozu
ŠKODA FELICIA 1,6 LX - moje první auto, na které mi polovinu ceny půjčili rodiče a já jim částku splácel ještě 2 roky.
Auto bylo koupeno v Auto Jarov za 49.000 Kč. Prý s ním jezdila paní ze sousedství - no, nevím, jestli by si tam paní dávala 3-pásmové reporoduktory Pioneer a kupovala silnější šestnáctistovku. Také výbava byla zvláštní - motor 1,6, ale chyběl posilovač řízení a rozpěrná tyč mezi předními koly. Nicméně mě zaujal dobrý motor, palubní počítač a právě zmíněné raporoduktory v zadním platu.
Auto bylo v dobrém stavu, akorát drobné oděrky přední kapoty od kamínků, lehce rezaté lemy kol a "klasicky" zrezlé páté dveře nad SPZ. Během těch let, co jsem Feldu měl, se objevily ještě další defekty, které však odpovídaly nájezdu a stáří vozu a nikdy nebyly fatální.
Felicia s motorem 1.6 bylo vždy živé autíčko, kde byl motor rychlejší než zbytek auta (samozřejmě na poměry Felicie). Bohužel to znamená, že Feldu celkem snadno rozjedete (v Německu se mi podařilo jet na dálnici až 185 km/h), ale zatáčení a brždění je už horší. A to nemluvím o nehodě, kdy Felda nemá airbagy a deformační zónu tvoří vaše nohy.
Silné stránky
+ Silný a živý motor (na poměry Felicie)
+ Úsporný motor (průměr 6-7 l/100 km)
+ Prostorný interiér (na úkor úzkých dveří i sedadel)
+ Jednoduchá údržba
Slabé stránky
- Absence bezpečnostní výbavy
- Slabý podvozek a brzdy
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Jezdli jsem do Autoservisu Hebr na Praze 9 a vždy maximální spokojenost!
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Koupeno jako ojetina z Auto Jarov.
Koupě v pořádku, akorát výbava vozidla byla opravdu zvláštní.
Přidat názorDiskuse: Škoda Felicia
Zatím nebyly vloženy žádné diskusní příspěvky.
Další vozy Škoda Felicia
Škoda Felicia (1999) Majitel: Aspire