Recenze
Škoda Superb
Technické info
Přezdívka auta Superb Rok výroby 2011 Koupeno ojeté najeto [km]:291000 palivo: benzin počet válců: 6 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 3597 výkon [kW]: 191 kroutící moment [Nm]: 350 zrychlení 0-100 km/h [s]: 6.9 maximální rychlost [km/h]: 249 počet rychlostí: 6 převodovka: automatická průměr kol [palce]: 17 zavazadlový prostor [l]: 564 pohon kol: 4x4 spotřeba [l/100km]: 10.6
Popis vozu
Auto som kúpil od švajčiarskej polície za asi 3700€ alebo 97000 korún. Cena v tomto prípade rozhodola, pôvodne som chcel benzín od škodovky z väčším kufrom, teda Fabiu Combi a to si nerobím srandu. Nie je miesto na aute ktoré by nebolo nejak poškodené, čo mám rád, aspoň sa nebojím parkovať na tesno, pod stromami prípadne niekde kde sú nepokoje. Okrem tlačidlá na vypínanie parkovacích senzorov všetká elektrika funguje. Pri kúpe auta vpredu neboli bezpečnostné pásy a bolo rozbite jedno predné svetlo čo má stalo okolo 200€ cca 5200 korún. Z autom jazdím denne nemá žiadne problémy.
Silné stránky
To že sa da realne zajazdiť s týmto autom pod 8l/100km považujem za veľmi silnú stránku.
Vnútorný priestor je veľký oproti moderným SUV.
Tempomat funguje už od 30km/h to pri mojich starých autách nebolo možné.
Dažďový senzor ozaj funguje.
Automatické zapínanie svetiel funguje tiež super.
Protiprekluz či ako sa to volá, pri razantnom pridaný plynú sa zapne ihneď 4x4 a na pocit je to parádne, na diaľnici v zlom počasí auto predný pohon vynáša zo zákruty a zrazu bez varovania auto začne zadný pohon tlačiť do vnútra zákruty zo tiež dáva pocit bezpečia.
Vôbec to nežerie olej a to jazdím veľa krátke trasy.
Slabé stránky
Obvykle iba dva typy ludi jazdia s týmto autom, "mafiáni" z načipovaným motorom 1.6TDI z čiernymi sklami ktorý nevedia čo od radosti alebo diaľničná polícia. Neviem kam teraz patrím ja.
Záujem zlodejov.
Auto nemá problém jazdiť za 15l/100km
Twin door vie často zblbnuť. Kufor je vlastne 15cm s každej strany skoro nepoužiteľný.
Na dielenskom spracovaní chceli očividne veľa šetriť. Dorazy okien sú hlučné, dvere idú ťažko.
Drahšie originálne diely.
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
V servisnej knižke je zaznamenané:
32088km
148379km
Nový vzduchový filter
181732km
Nový vzduchový filter
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Švajčiarsky predajca mi hodil kľúče len tak že odvez sa a kľúče potom nechaj tak aby som ich našiel. Žiadny predajca typu jedine auto v takomto stave v republike, unikát, ty čo sa prišli len odviesť nevolať. Bol aj ochotný trochu zľaviť.
Novinky v recenzi
Zrýchlenie v úbohej kvalite.
Další vozy Škoda Superb
Škoda Superb (2008) Majitel: filko