Škoda Octavia (2014)
14.9.2014Opět jsem se dostal k zajímavému autu tentokrát je to Octavia kombi G-tec Na víkend půjčený vůz má najeto necelých 2000Km, je ve výbavě ambition a v…
Škoda Octavia (Verny_2013)
Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti. 15.09.2014 21:51
Bertold
- Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skús… 15.09.2014 23:19 Verny_2013
Bertold 15.09.2014 21:51
Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti. To sa cení dvojnásobne. Dobrá prácička.-
Verny_2013 15.09.2014 23:19
« Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
Díky za pochvalu. Když už se naskytne možnost takové zajímavé projet tak se o zkušenosti a dojmy rád podělím. Byl jsem u Octy CNG u řady věcí příjemně překvapen, naopak některé mě zklamaly. Snažil jsem se to napsat objektivně aby ta pozitiva a negativa byla jasně patrná. Snad to někomu pomůže při rozhodování.-
SCHROJF 16.09.2014 09:15
« Re: Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
Mas tam malu chybycku,v nahone,so zadnym by bola ale urcite zabavnejsia! ;-) Zaujimava alternativa,urcite by som pri buducej kupe auta z koncernu o niecom takomto uvazoval,ale dost ma stve,ze stat na tieto auta zatial nic neprispieva,ziadne zvyhodnenie ani na poistnom...!A dalsiu nevyhodu vidim zakaz parkovania v niektorych podzemnych garazach!-
Verny_2013 16.09.2014 09:57
« Re: Re: Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
ahoj,
Dík za upozornění, opravím to. S těmi daňovými úlevami máš naprostou pravdu, ale toho se v naších zeměpisných šířkách asi nedočkáme. CNG je sice lehčí něž vzduch takže v podzemkách které jsou větrané by to neměl být technický problém. Spíš je to setrvačnost a obava majitelů objektů. často nerozlišují mezi CNG a LPG. -
Bertold 16.09.2014 10:58
« Re: Re: Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
S tou podporou od štátu by som to vôbec tak čierne nevidel. Štát podporuje CNG tým, že na CNG je oveľa nižšia daň ako na benzín a naftu.
V čechách je to teraz 0,36 Kč na m3 a do roku 2020 to stúpne na 2,80 Kč na m3.
Na Slovensku je daň 0,141 Eura na m3.
To sú nepomerne nižšie sadzby ako pri benzíne a nafte.
Keby všetky autá prešli na CNG bol by to šok pre štátny rozpočet.
V čechách je pre autá na CNG do 12 ton nulová cestná daň.
Tak toľko môj rýchly prieskum na internete.-
Verny_2013 16.09.2014 18:50
« Re: Re: Re: Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
Jasně máš pravdu nízká daň je v podstatě dotace. Kdyby to nebylo tak je tento typ pohonu vzhledem k pořizovací ceně v podstatě neprodejný. Schrojf i já jsme měli na mysli spíš přímou podporu státu která by se nějak projevila na pořizovací ceně auta.-
gmk7 16.09.2014 21:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Fajn recenzia auta s ktorým zatiaľ nikto nemá priame skúsenosti.
Fajn ze si to tu hodil. Chcel by som si to tiez vyskusat, aj tankovat a vsetko co k tomu patri. Ja si myslim ze buducnost bude o mixe technologii.
Male auta = elektrina alebo archaicky benzin
Stredne, velke = full hybrid, plug in h, lacnejsia alternativa turbobenzin, tdi, cng
Hlavne aby vsetko davalo zmysel po financnej stranke. Od vyrobnych nakladov , prevadzkovych, poisteniach, az po zostatkovu cenu pri odpredaji. Inak sa nebude dobre predavat.
Tym padom by malo dochadzat k zmensovaniu dopytu po fosilnych palivach ktore su momentalne zdanovane okolo 50-60%. Otazka je ako sa bude vyvijat cena benzinu, nafty. Ak by cena klesla tak ludia by stratili motivaciu sa spravat ekologicky tak pravdepodobne stat zasiahne.