Recenze

8 Majitel

Hyundai Accent 1,5CRDi VGT Elegance

8.93 Uživatelé

Hodnoceno: 25× Ohodnoťte toto auto - přihlašte se

Hyundai Accent, foto 1 Hyundai Accent, foto 2 Hyundai Accent, foto 3 Hyundai Accent, foto 4 Hyundai Accent, foto 5 Hyundai Accent, foto 6 Hyundai Accent, foto 7 Hyundai Accent, foto 9
Hyundai Accent, foto 10 Hyundai Accent, foto 48 Hyundai Accent, foto 49 Hyundai Accent, foto 50 Hyundai Accent, foto 51 Hyundai Accent, foto 52 Hyundai Accent, foto 53 Hyundai Accent, foto 54 Hyundai Accent, foto 55
 

Technické info

Přezdívka auta Hyundai Accent Rok výroby 2007 Koupeno nové najeto [km]:21000 palivo: nafta počet válců: 4 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 1493 výkon [kW]: 81 kroutící moment [Nm]: 235 zrychlení 0-100 km/h [s]: 11.5 maximální rychlost [km/h]: 176 počet rychlostí: 5 převodovka: manuální průměr kol [palce]: 14 zavazadlový prostor [l]: 390 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 5.5

Popis vozu

Původním autorem recenze je uživatel s nickem "1162".

Jako ostatní věci v mém životě i nákup auta byl velmi rychlý. Rozhodl jsem se že je potřeba novější auto a za 14 dní jsem odjížděl ze salonu.
Týden jsem trávil vybíráním převážně po internetu a navštívil i pár prodejců. Vzhledem k limitu 350 tisíc co jsem měl nebylo zas tak moc z čeho vybírat. Jako první mě napadla Fabia, ale poměr cena/užitná hodnota ji vyloučila. S výbavou co jsem chtěl se Fabia blížila půl milionu.
Další favorit bylo Polo. Ač hezké uvnitř mi připadalo malé a moc hranaté. Navíc v rozumné ceně se slabým motorem.
Už už jsem málem koupil Fiat Grande Punto. Krásné zvenku i uvnitř. Nedám zase tak moc na značky takže zarití němci mi odpustí, když řeknu že Itala jsem se nebál. Ale zase, v mé kategorii peněz, slabý motor.
No a poslední prodejce přišel na řadu Hyundai. Exteriér mě ihned zaujal a s interiérem jsem se po čase smířil :-)
Nic proti Korejské jednoduchosti, ale plastu je uvnitř až moc.
Co se výbavy týče tak verze Elegance má solidní výbavu za dobrý peníz. Navíc jsem to ukecal ještě na ALU kola, rádio, koberečky a povinnou výbavu.
Co bylo horší byla barva. V kombinaci s dieslem jak na potvoru v té době široko daleko žádný béžový interiér. Srdce toužilo po kombinaci černá/béžová. Asi po dvou hodinách a naléhání prodejce jsem uznal že kombinace šedᡚedá je decentní a také docela hezká.

Takže jsem 30.8.2007 odjel s Hyundai Accent 07" 1,5 CRDi VGT ve výbavě ELEGANCE + ALU kola, rádio
Koho by zajíml obsah výbavy nechť se podívá na

http://www.hyundai.cz/modely/novy_accent-cenik.php





Silné stránky

Dobrá výbava
Moderní exteriér
Silný a pružný motor
Spotřeba
Brzdy
Na tuto třídu velký kufr
Plnohodnotná rezerva
Možná to zní jako banalita, ale plus jsou i velká boční zpětná zrcátka (nemám rád ty cvrčky co má např. Fabia u spolujezdce)
Dostatek odládacího prostoru

Slabé stránky

Méně kvalitní podvozek
Méně přesné a delší řazení
Celoplastový interiér
Chybí kontrolka potkávacích světel
I kontrolku mlhovek bych dal na palubku ( ze vzpřímeného pohledu řidiče na ně nevidím)
Bylo by dobré přidat osvětlení schránky nad popelníkem.
Absence aktuální spotřebi v PP

Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):

Servis zatím žádný
Nyní po 9 tisících občas nechce nastartovat. Není to ani tak zimou která tu nyní je (cca -5) ale jako když blbne imobilizer. Za studena se mi to ještě nestalo. Ale občas když nastartuji, ujedu třeba jen 1km k benzíce či tak a pak chci startovat znova, motor se otáčí ale vůbec nemá tendenci naskočit. Nechám to pár vteřin a pak to jde na první škitnutí.

Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)

Prodejce nebyl nic moc. Docela neosobní přístup a pořád mi bylo naznačováno že kdybych kupoval auto za milion je to jiné. Navíc to tam jelo jak na jezdícím pásu a fofrem sem musel odejít protože čekali další lidi hned za mnou :-(

Mých prvních 10 tísic Km.

Jsou tomu sotva 4 měsíce co jsem vyjel od prodejce a na počítadle kilometrů se mi blíží hodnota 10.000 Km.
Když už jsem u toho vyjíždění, pobavila mě otázka "paní prodavačky" která se ptala zda si vyjedu ze salonu sám, nebo mi mají najet na parkoviště. První co mne napadlo bylo : ,,Proboha, vždyť s tím autem mám jezdit, tak proč bych nezvládl vyjet"
Za těch 10tisíc jsem se byl s autem jednou podívat v Rakousku, párkrát na Vysočině (jsem z Prahy) a občas někam na služebku. Ale dobrých 7 tisíc mám odježděno po Praze. Kdo někdy po Praze jel, umí si představit co to pro auto, ale hlavně pro řidiče je. Vím že nafťák není asi na courání po Praze to pravé, ale i tak jsem ho chtěl. Musím uznat že dokud jsme nepřestěhovali kanceláře na nové místo, moje cesta do práce byla asi taková. 1-2-1-2-1-2-3-2-1.
Když jsem někdy zařadil čtyřku byl to zázrak. Ale pražákům asi nemusím vysvětlovat že trasa 15 kilometrů se dá jet klidně i hodinu a víc.
Ale k věci. Do první servisní prohlídky mám ještě cca 5 tisíc a už teď vím, že až tam přijedu, auto si budu pochvalovat. Šlape jako chodinky a pořád jsem si nezvylk na krásně pružný až sporotovní motor, který je ochotný táhnout i při plném naložení auta. Možná to je i tím, že přetím jsem jezdil z Fiestou 98" která měla 44kW. Takže cesta Praha Brnou je styl za začátku zařadím pětku a v Brně vyřadím. 4 lidi plný kufr....no problem. Tedy pokud jedete tak ve 3 v noci a zrovna si správa dálnic neusmyslila, že rozkopou celou D1 nejlépe po 10km úsecích :-)
Pro potenciální zájemce o toto auto bych rád jednu ifnormaci. Teď když je venku pořádná zima, všiml jsem si jednoho fyzikálního jevu. Při změně teploty materiál pracuje. Znalci jistě vědí, že Accent je uvnitř takřka celý z plastu. Kůži či dřevo by jste tam hledali marně. Takže když nasednu a začnu topit, dalších 10 minut poslouchám tiché, ale provokativní praskání materiálů. Ale uznejme, co bychom chtěli za nějakých 250 tisíc za kterých se dá toto auto koupit. To jen já jsem za něj dal 350tis. :-(
A navíc, pokud někdo jezdil třeba v Citroenu Xsara Piccaso, tak ví o čem mluvím. Tam taky pořád něco klepe či praská.
No abych si nepomlouval vlastní auto, musím dodat že zima je u nás jen málokdy a tak je vše v pořádku :-)
Kdybych to měl shrnout, tak Accent 07" je ideální auto pro lidi, kteří nechtějí platit drahé TV reklamy "Simply Clever" atd. Myslím že exteriér se vývojářům hodně povedl a i sportovní fandové při dostatku financí a fantazie si s ním užijí své. Máte-li doma jen manželku a možná jedno dvě malé děti, pak je Accent spolehlivá volba. Lexus je Lexus ale s trochou fantazie si luxus užijete i v Accentu :-)
Poslední věc, která mě dnes napadá je tato. Accenta by si měl koupit jen člověk, jenž má auto rád, "skoro" jako svou ženu :-) Jde o to že plasty mají skvělý talent na to chytat bordel a prach. Tzn. že jednou týdně chytnete hadr a půjdete uklízet. Ideální výmluva jak v sobotu vypadnout místo do nákupního centra do své garáže. Pokud tento interval chcete trochu zlepšit, pak nenoste v autě šálu, kabáty, kulichy, prostě nic co pouští ty odporné žmolky a chlupy :-)

P.s. opravu hrubek a překlepů prosím směřujte na ICQ... :-)

 

Novinky v recenzi

23.1.2008 00:00

Tak jsem dnes na přání čtenářů odzkoušel max. rychlost. Zimní kola a v nádrži Shell V-power Diesel. Ručička se dostala na tachu na 205 km/h.
P.s. Docela nepříjemný pocit v dlouhé táhle zatáčce když jsou hrboly....takže tohle doma nezkoušejte :-)

12.1.2008 00:00

Tak jsem prolomil hranici prvních 10tis.Km
Také jsem se rozhodl že budu nějaký čas tankovat Shell V-power diesl. NO tak uvidím zda se to nějak projeví a dám echo. Včera jsem ho vzal poprvé a musím říci že prvních 5 minut vydával motor nějaký divný zvuk, ale pak se to uklidnilo a jede dobře.

7.1.2008 00:00

Jezděte opatrně. Zmáčknout plyn umí i malé dítě. A kdo ho má malého nechť si tento komplex vynahrazuje jinde nežli na silnici :-)
http://www.youtube.com/watch?v=ffHVSGkQWIc

7.1.2008 00:00

6.1.08
Tak jsem Vám přidal nějaké fotky jak si o svého miláčka pečuji, no a taky jsem si vyzkoušel že vyjet na sněho takový kopec z garáže může být docela fuška :-)

6.1.2008 00:00

6.1.2008 Dnes jsem se vzbudil a světe div se, venku je sníh. Takže jsem si odzkoušel první jízdu na sněhu. Musím říci že ABS opravdu na sněhu je spíš na obtíž. Leckdy jsem měl pocit že bez něj bych zastavil dříve. Na druhou stranu mě mile překvapila funcke odmražování, která j pod pekelnou kombinací všechn 5 talčítek které Accent má :-) Dáte topení naplno, zapnete klima, nahodíte pořádny fukar, zvolíte foukání na sklo a zavřete přívod vzduchu. Netrvalo dlouho a ledovka byla pryč, ač motor byl promrzlý skoro jako já...

5.1.2008 00:00

5.1.2008 Přidal jsem pár fotek. Táké jsem si byl 3.1. u prodejce objednat loketní opěrku s origináním čalouněním. Cena....2200,- :-(


Další vozy Hyundai Accent



Vyhledat podle modelu
Vyhledat pouze:


Hodnocení
spolehlivost
9
praktičnost
10
prostornost
6
jízdní vlastnosti
7
jízdní komfort
7
provozní náklady
9
náhradní díly
8
výkon motoru
10
spotřeba
9
hlučnost motoru
7

Po důkladném zahřátí velmi dobrý

kvalita sedadel
5

Vzhledem k motoru a chování podvozku v zatáčkách by mohli být trochu sportovnější

brzdy
10
zavazadlový prostor
8

Až na nešikovně řešené víko a hodně nešťastně umístěnou síť stačí






Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

 

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

 

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…