Bud 26.05.13  18:09

« Re: multilink vs.vlečená z.náprava

wl: Já to pochopil ;-) Jen jsem si vzpomněl, protože minulý měsíc byl fakt vyjíměčný, nikdy jindy jsem to v takém "švungu" tady ještě nezaregistroval. Jinak je dobré nebrat tyto písemné vzkazy přesně tak, jak je člověk náhle pochopí, protože pisatel to mohl myslet úplně jinak ;-)...A pak se vysvětluje a vysvětluje >:D ....Není nad ústní projev z očí do očí. :-!

šmoula nešika 26.05.13  14:52

« Hlasování PODRUHÉ!

Byl jsem trochu zbrklý, omlouvám se, jestli to nevadí, hlasuji ještě jednou.
    1. místo - Kubass
    2. místo - white label
    3. místo - Mates81

Kubass: Moc pěkné, příjemné.
    WL: Tvoje fotky nikdy nezklamou.
    Mates: Kytky k jaru patří.

woody-alien 26.05.13  14:36

« Nápravy a hlasování

wl: Za prvé, jsem zpět, živ a zdráv a totéž (překvapivě) moje multilinková kára. >:D Za druhé, díky za správcovství. Matheas se jak koukám neobjevil.

Bully: Ta poznámka o samozřejmé a námi vítané možnosti hlasovat i pro nesoutěžící je práve teď v Novinkách. Dost často ji opakuji...jinak viz. wl 13:46 a 13:53. ;-)

Bud: Možná ani nevíš, že nápravy jsou tématem, které se řeší už celá staletí. Kupříkladu takovej J.Á.Komenský už v 17.století sepsal pojednání "Obecná porada o NÁPRAVĚ věcí lidských". ;-) >:D

white label 26.05.13  13:53

viz 13:46
    Nikdo po vás nechce, abyste přestali diskutovat o zadní nápravě, jen jsem vás chtěl při tom pošťouchnout k hlasování, což se mi snad povede aspoň u tebe.

white label 26.05.13  13:46

Bully
    No vidíš, ani si nevěděl, že můžeš hlasovat, právě proto jsem to zmínil. Tady se běžně řeší OT, protože soutěžíme jen jednou za měsíc a jinak by tu bylo (po zbytek měsíce) mrtvo. Ale od 25. do 28. v měsíci se řeší fotky nejvíc, takže škoda, že se zdržuješ hlasování. Každý kdo hlasuje, částečně soutěž podporuje, i když sám nesoutěží. Je škoda, že sem nechodí hlasovat více nicků, včerně těch, co chodí na diskuse pod články. ;-)

Bud 26.05.13  13:26

« Re: multilink vs.vlečená z.náprava

Tentokrát mně velice zaujala fotka od Kubasse, takže o prvním místě mám jasno, ale težší je to rozdat na druhé a třetí místo. :-) Mimochodem, v minulém kole jsem o soutěži viděl jen pár zmínek v záplavě úvah o HH a jen tak na okraj se odhlasovalo a běželo dál za HotHečeééma >:D Ale pokud se mi nic vážného nestane určitě odhlasuju. ;-)

foto Bully-

Bully_ 26.05.13  13:00

wl:
    vzhledem k drtivemu pomeru OT vuci topicu fotosouteze jsem snad tolik skody nenapachal, kdyz jsem pridal 1 kapku vody do oceanu >:D
    Nenapadlo me, ze muzu hlasovat, i kdyz se souteze neucastnim. Prijde mne ale podle fotek, ze jste meli tentokrat tezke tema, zdrzuji se hlasovani.

white label 26.05.13  10:07

Bud, Bully
    Chlapi, když už tady, místo aktuální fotosoutěže, řešíte zadní nápravy, tak by nebylo od věci alespoň zahlasovat, děkujeme... ;-) :-)

Bud 26.05.13  00:27

« Re: multilink vs.vlečená z.náprava

Bully: Jo, tak to doplňuje, co šmoula psal. Asi fakt záleží na celkovém naladění. Pak by to vysvětlovalo ten výsledkek testu. Prostě WV naladil svoje výkonná auta jinak, než ty slabší a použil k tomu navíc multilink. :-)

foto Bully-

Bully_ 25.05.13  23:38

« Re: multilink vs.vlečená z.náprava

Nechci vubec aby vyznelo ze nekriticky obhajuji nejaky system jenom proto ze ho mam sam na aute (Civic TypeR), naopak chci spis upozornit na zazita dogmata a zrelativizovat tvrzeni o jednoznacne vyhode multilinku. U torzky jde jiste o jednodussi a levnejsi reseni s par nevyhodami i vyhodami, ale to neni totez jako tvrdit ze jde automaticky o spatny system.
    Uslysis furu vice ci mene chytrych reci, ale v zasade zalezi jenom na naladeni. S viceprvkem (velmi zjednodusene receno) muze byt vic moznosti nastaveni podvozku, coz pochybuju ze nekdy vubec vyuzijes- zvlast u normalniho civilniho auta, kde to vetsinou stejne ani nejde. Par veci se da jinak ladit i u torzky, ale taky tezko v tovarnim setupu.
    Mozna zasadni zalezitost je, ze jsou kola na naprave pevne spojena, tj. naprava pracuje jako celek= razy se castecne prenasi i na druhe kolo. Odtud prameni nizsi komfort- ale zase to nemusi byt nutne pravidlem. Vic se to samozrejme projevi na rozbitem povrchu vozovky, u kvalitniho asfaltu nemusis druh napravy poznat vubec.
    Reci o nejake obecne "nesportovnosti" torzky nebo jeji "nebezpecnosti" nechapu uz vubec- i vylozene ikony tridy H-H maji vzadu tenhle system. Kdyby byl na sportovni jizdu nevhodny nebo dokonce nebezpecny, tezko by se tam vubec objevil, natoz aby s nim tyhle vozy dosahovaly vysledku ktere maji.
    Na druhou stranu prinasi torzka i vyhody- cenova vyhoda, nizsi hmotnost, vetsi robustnost a tim nizsi nachylnost vuci poskozeni,. Zabere min mista a tim vznika daleko vic prostoru v kufru (u nekterych znacek to tak byt samozrejme nemusi).

Bud 25.05.13  22:28

« Re: multilink vs.vlečená z.náprava

šmoula: Dík za info ;-) Pomaličku se poohlížím, co v budoucnu nahradí našeho Focuse a zjišťuji, že dost aut v nižší střední využívá vlečku. :-O Pokud šlo u Forda před třinácti lety dělat víceprvek, tak proč teď po takové době to ještě v mnoha případech nejde?! Jednoduché by bylo, sáhnout znovu po osvědčeném, ale chci si vybrat z více možností a taky bude záležet na okolnostech. Otázka taky je, zda se může porovnovát multilink třináct let starý s novou vlečkou. Ale může vůbec v těchto věcech docházet k velkým změnám a modernizacím?

white label 25.05.13  22:23

« Zahájení hlasování

Tímto se zahajuje květnové hlasování na téma:
    "Moje auto a jeho jarní probuzení"
    Přihlášeno je těchto osm uměleckých amatérů/amatérských umělců:
    Kubass - [odkaz]
    iudex - [odkaz]
    white label - [odkaz]
    HugoBoss93 - [odkaz]

Hlasovat můžete do úterý 28. 5. do 22:00.

P.S. Nereagujte prosím přímo na tento příspěvek, ať jej ještě můžu případně opravit, děkuji.

šmoula nešika 25.05.13  22:20

« Re: Ukončení přihlašování na květen 2013

Počkal jsem na konec stylově: Pustil si Real Racing 3, vzal své natuněné Porsche 911 GT3 RS, vyrazil na pětikolový závod velkého Hockenheimu, vyhrál s časem pod 9:15, shrábl 18.400 $, koupil mu nový olej a postoupil do driver levelu 53. :-)

šmoula nešika 25.05.13  22:16

« Moje hodnocení

Pro dnešek bych se zúčastnil hlasování:
    1. místo - Kubass
    2. místo - white label
    3. místo - Mates81

Kubass: Moc pěkné, příjemné. :yes:
    WL: Tvoje fotky nikdy nezklamou.
    Mates: Kytky k jaru patří. :-)

Edit: Hlasoval jsem ještě jednou, jelikož jsem jaksi předběhl zahájení.

white label 25.05.13  22:07

« Ukončení přihlašování na květen 2013

Tímto ukončujeme přihlašování!

white label 25.05.13  21:44

« Re: prihláška do súťaže

No vida, už je nás osm, tak najdou se ještě další dva? :-O :-)

šmoula nešika 25.05.13  21:43

« Re: multilink vs.vlečená z.náprava

Přímé zkušenosti ti říct nemohu, jelikož jsem to auto neřídil. Ale můžeme vycházet ze známých technických dat.

Golf využívá novou generaci vlečené nápravy, která se vyznačuje torzní příčkou (lidově řečeno traverzou) spojující kola. Právě s novou platformou je torzka konstruována mnohem složitěji, což ji zajišťuje proměnnou tuhost. Její nevýhody jsou celkem jasné. Kdo si v poslední době hrál s technikem od Lega, jistě ví, že kolo upevněné na lichoběžnících (podobně jako víceprvek) se při propružení hýbe v ose pod určitým úhlem, zatímco pevná náprava (zastupuje vlečku) se hýbe v elipse, čímž mění odklon. A to zlepšuje jízdní vlastnosti. Druhou věcí je, že čtyřprvek je ukotven ve čtyřech bodech + nápravnici. Ta tlumí vibrace, které by se jinak přenášely rovnou do odpružení. Víceprvek také mnohem lépe umožňuje instalaci pohonu všech kol. Pokud vím, tak vlečenou nápravu s ním má jen Fiat Panda 4x4, Ford Escort RS Cosworth a možná pár aut z dávné historie. A to zlepšuje komfort. V kombinaci s minimálním hmotnostním (zástupci automobilek to viděli trochu jinak) i zástavbovým rozdílem to dělá z vlečené nápravy jasného outsidera...

Přesto bych ji nezatracoval. Lehká záď golfu jistě nabídne podobnější jízdní vlastnosti obou náprav, než octavia s pružinami dimenzovanými na větší užitnou hmotnost a měkkou vyhřezlou zádí. Odstupňování použití náprav vidím u golfu jako ideální vzhledem k výkonům a technické bezkompromisnosti. Pokud nezávodíš, stačí ti jednodušší náprava. U Octavie a Leonu už bych byl, s ohledem na použití a odstupňování, opatrnější. A nakonec. Jednodušší náprava nebude nikterak choulostivá (žádná nápravnice, jen dva silentbloky a kus plechu).

foto HugoBoss93

HugoBoss93 25.05.13  21:39

« prihláška do súťaže

Za pokus nič nedám a skúsim prihlásiť túto fotku. Síce asi veľa bodov nezískam ale aspoň sa zúčastním. Nič lepšie k tejto téme som žiaľ nevymyslel. [odkaz]

white label 25.05.13  21:39

« Přihlašování dnes do 22 hodin!

Máte poslední necelou půlhodinku na přihlášení. Přidá se ještě někdo k dosavadním sedmi statečným? Bude nás nakonec znovu deset? Tak neváhejte, přistupte blíž a směle přihlašujte svá díla! ;-)

white label 25.05.13  21:28

« Přihlášení w.l.

Přihlašuji jedno jarní probuzení koncernové garáže:

iudex 25.05.13  21:10

« Prihlasujem sa

Tak pridávam takú lastminutovú s názvom Jarná/ranná rozcvička alebo Focus sa zobudil a ponaťahoval si kosti: [odkaz]

iudex 25.05.13  21:10

double

Bud 25.05.13  20:00

« multilink vs.vlečená z.náprava

Chlapi, máte někdo z vás dobré zkušenosti s tímto jevem? Nedávno jsem v časopise Auto 7 četl článek, kde zkoušeli rozdíl těchto náprav na Golfu VII. V některé disciplíně to bylo skoro vyrovnané, dokonce při naložení vyšla vlečená náprava o pomyslný chloupek líp, ale ve dvou disciplinách zjistili markatní rozdíl. Nechci to teď hledat, kdy to bylo, zajímají mne teď vaše osobní zkušenosti. Ale myslím, že právě při vyhýbacím manévru a přejezdu auta po nerovnostech v táhlé zatáčce začalo auto s vlečenou zadní nápravou strácet kontakt s vozovkou velmi brzy. Ani si už nepamatuji jestli se náhodou v jednom případě nenazvedlo jedno kolo a v druhém případě začínal řidič strácet kontrolu nad vozidlem. ( Myslím při necelých 40km/h, ale to je jedno). Zatímco víceprvek jel suverénně myslím až do 60. Ptám se NE proto, že bych jezdil, nebo chtěl jezdit jako závodník, nebo jezdil tak, abych se dostal do kritických situací, ale i když člověk předvídá a ví, že by ho mohl tam ten třeba ohrozit, nemůže se kvůli toho zařadit za kamión a po dálnici se courat. ;-) Tak mně napadá, že čím víc aut na cestách, tím víc takových nepříjemných situací může nastat. A taky čím víc času za volantem, tak to platí obdobně. :-) Máte s tím tedy nějakou osobní zkušenost? Jó, ten Golf s multilinkem měl ještě adaptivní tlumiče...

woody-alien 25.05.13  13:24

« Re: Přihlašování do soutěže

Doufám, že se ještě někdo "pochlapíte" a bude více účastníků. ;-) Já dnes ovšem odjíždím pryč a fotku už nestihnu. A pro uzavření přihlašování jsme se domluvili s wl, že za mě zaskočí. Tímto mu děkuji. :yes:

woody-alien 25.05.13  13:20

« Přihlašování do soutěže

Ještě dnes až do 22.00 hod můžete přihlašovat fotky do soutěže za Květen 2013. Přihlášeni jsou:

Kubass - [odkaz]

foto kubass11111

kubass11111 25.05.13  10:18

« Re: Přihlašování do soutěže

Přihlašuju totok [odkaz] , odfoceno mám už dlouho, a nevím proč sem si myslel že se vkládají fotky až odedneška, su jakési dopletené se mě zdá >:D

Bud 24.05.13  22:51

wl.: Jó, maš recht! ;-) >:D

white label 24.05.13  22:10

Bud
    Forman (i v Black linu) nebyl "heč", ale kombík! >:D ;-)

Bud 24.05.13  19:15

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

w-a: I na to jsem myslel. >:D Říkal jsmem si: " Pokud budeme brát francouzké auta-jako houpavé kočáry, italská-jako šledrián s horkou krví, německá- jako auta od nácků, korejská jak píšeš-plečky, čínská-že nic nevydrží jako ostatní jejich výrobky, tak pak nám toho moc nezbude. Už jenom japonci- kvalita ale ti zas mají drahé náhradní díly, Skandinávie-snad už jenom bezpečná Volva, ale kdo na ně z běžných lidí má, vždyť je to taky prémie a stejně už patří číňanům, Británie- to není pro nás. ÁÁÁ už to mám!!!- ŠKODA - to je ono, to je to pravé ořechové! :-! :yes: Že mně to nenapadlo dřív!! Vždyť už jsem měl Spartaka, jak faně topil-přímo z motoru :-) , pak Š110-no sice nic moc, ale byla naše!..A pak Formana-byl to Black-Line, heč :*) "
    Tak nakonec bychom asi museli vždy kapitulovat před naší domácí kuchyní, která už ovšem taky není tak domácí.... ;-\ No, podobně jsi to vlastně napsal, jen jsem to trochu rozvedl. Sám jsem byl zapřisáhlý škodovkář, ale když jsem dostal možnost vyzkoušet něco jiného, pochopil jsem, proč kamarádi-autofanoušci nepovažovali v minulosti Škodu za auto. Poznali totiž západní auta. Dnes je situace samozřejmě jiná a Škoda už není to co byla, ale tak stejně jsem uvažoval i o druhých. Že sice nemají na kvalitní prověřené značky, ale taky už není potřeba sebou v kufru vozit náhradní díly a věčně si něco štelovat a opravovat. Někde v mysli mám totiž nějakou pomyslnou čáru, která odděluje prémie od zbytku a pak další čáru která odděluje ten kvalitnější zbytek od toho slabšího, který se zatím učí, nebo pokud už něco umí(např.malá auta), snaží se získat další, nebo dokonce ztracený segment. Ale kde kterou značku řadím já, to není vůbec důležité, to jen tak pro ilustraci.
    Na druhé straně-vždy jsem si vážil Mercedesu jako elity, ale některé poslední kroky mně naprosto překvapují a v mým očích Mercedes dosti snižují... :-O :-)

woody-alien 24.05.13  10:45

« Přihlašování do soutěže

Přihlašovat svá dílka můžete ještě dnes a zítra 25.5.2013 do 22.00 hod. Přihlášeni jsou:

Bud 24.05.13  02:55

« Re: Vyznání

Aha, tak tak to bylo... :-)

šmoula nešika 23.05.13  19:48

« Reklama

Taky vám furt vyskakuje ta otravná reklama na Renault? Asi tyhle reklamní panely prohlížeči za chvíli zakážu.

šmoula nešika 23.05.13  19:37

« Re: Vyznání

To máš pravdu. Jak myslíš, že by dopadla golfová hole v Renaultu Fluence? [odkaz]

Edit: Čímž nechci říct, že bych si ho v automatu koupil a dopředu se ptal, jestli to dopadne dobře.

white label 23.05.13  19:18

w-a
    Borec nevěděl, jak jí v tu chvíli naznačit, že je o jeden "kolík" dál..., já to říkám furt, že kvedlačky jsou OUT, s klasický širokým voliče automatu by se to nestalo. >:-[]

woody-alien 23.05.13  18:42

« Re: Vyznání

wl: >:D Klasická Frustrační kompozice - moment očekávání je následován momentem zklamání. >:-[]

šmoula nešika 23.05.13  18:32

« Re: Vyznání

WL: Mám tu něco *4WD*. *V*y dva, zkuse*TE*, jestli ch*C*e*T*e, u*D*ělat *I* čistě zkratkovitou ve*RZ*i.

white label 23.05.13  18:14

Šn
    I tady se jasně potvrzuje, že i s tříhrnkovým TDI může být kára pěkně hustá... >:-[]

šmoula nešika 23.05.13  18:08

« Re: Vyznání

WL: Taky jsem nedávno našel jedno hustý - archivní - video. Pochází z doby před bodovým systémem a týká se testu auta. Předem upozorňuji, že dlouhodobka ÚVMV ani Tiff Needell za volantem to není. [odkaz]

white label 23.05.13  18:01

Bud
    Začalo to už včera v diskusi (pod evropskými prodeji s A3 v první desítce), která končila mou reakcí: "GRó je v tom, že STačí si neSeděT na vedení a najednou máš z "Gde nic Tu nIc", rovnou GTI. Ale to poReSíme zase až ve 3ech, jako zástupci Cech moRavy a Slovenska u "CUPpaccina",
    Co TRadičně nabízíme..."
    A dnes to vyvrcholilo woodyho miniautorománem. >:-[]

šmoula nešika 23.05.13  17:52

WL: Jak píše autor - těsně vedle. >:D >:D >:D :yes:

white label 23.05.13  15:05

« Re: Vyznání

Chlapi, dávejte si bacha na orální "automilenky" s oční vadou:
    :-O >:D

Bud 23.05.13  13:17

« Re: Vyznání

w-a: Kde na to chodíš?.. :-)

šmoula nešika 23.05.13  13:05

« Re: Vyznání

:yes: :yes: :yes: - napRoStá dOKonalost, TYPanE - Roku! :-) Chudák ten, Gdo To neuviDí! ;-\ >:D

Bud 23.05.13  13:00

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

Legacy: Tak zavírat oči s odporem pokaždé, když bych se blížil ke svému autu, to bych asi nepřežil >:D Ale protože ze skušenosti vím, že vypíraného chleba největší kousek, tak už nebudu psát, že "nepřežil", ale rději bych něktré auta třeba nechtěl. Např. Thalia- ta se mi tak nelíbí, KA- stejně škaredé (v mých očích), a různé podobné. Tak snad mi bude dopřáno a nebudou mi někdy, třeba "za trest" přiděleny. 8-s :-)

Mates81 23.05.13  10:44

w-a: Tak to mě pobavilo :yes: :yes: >:D >:D >:-[]

iudex 23.05.13  10:30

woody: :yes: >:D

Leg 23.05.13  09:36

woody >:D >:D :yes: :yes:

Presne tak, len by som dodal, že je jedno, či od kolies odletujú TTRSy trávy alebo sa plýžite rýchlosťou koMPI, hlavne si to treba užiť!

woody-alien 23.05.13  09:17

« Vyznání

Včerejší diskuse s WL mě inspirovala k tomuto pamfletu. Byl bych skutečně nerad, kdybyste o takovou perlu krásné literatury přišli. >:D >:D

NěGTI mívám pocit, že dokážu otřáSTI světěm. K tomu mi STačí abych sedl do auta, vyrazil z města, kde je MaX-5o km, na cestě CU PRAze našel slušnou oCReSku s pěknými serpentinami, GTe 86 km/h je smrtelná rychlost, a do kOPCe to pořádně osolil. Ten pocit, když tam vraziM 3ojku a zapomenu na BRZdy, mi dává svobodu. Nikdy nemám doSSSt. Je pravda,že z toho blbnuTTí občas potřebuju zaTAJPovat Rameno, ale tohle ježdění se mi vážně neoMRSí. Když to vezmu trochu ze SCIROCCA, je jedno jak jezdíte. 130 i dvěstě, ve dne nebo pod světlem laMP Si to užijte podle chuti, podle povahy. Možná přijde den, kdy budeme jezdit elektrickými vehikly a řídit za nás bude počítač, ale dneS To nebude. Proto vás vyzývAM, Gdo máte trochu nadšení, nEVOpruzujte u televize a jděte se projet. ;-)

woody-alien 23.05.13  08:35

Legacy: Brilantní analýza. ;-) :yes:
    Bud: Legacy i wl ti to řekli jasně. Nepochybuj,zkoušej a vybírej jen a jen podle sebe a své rodiny. To co se píše, to co se říká je jen vzduch...maximálně si můžeš nechat poradit,když něco nevíš, ale nenech se oblbnout diskusemi typu "francouzskej šmejd/korejská plečka/seroucí se koncern" atd.A už vůbec nehleď na to, co si o tobě kdo pomyslí,když si koupíš auto XY. Jistě, jsou lidi, kteří i tohle hledisko musí zvažovat, ale to je přece jen jiná kategorie.

Leg 23.05.13  08:03

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

Bud: moc to riešiš, dôležité je čo sa páči tebe, čo do ruky sadne tebe a čo vyhovuje tvojim potrebám. To že si ťa tu následne budeme kvôli tvojmu výberu doberať, vôbec nehrá rolu. :-)

Existujú tri množiny áut: tie, čo si môžeš dovoliť, tie čo sa ťa chytia za srdce s rôznych dôvodov (estetické, tým ako jazdia, imidžové...) a nakoniec tie, čo spĺňajú tvoje objektívne potreby (priestor, prevádzkové náklady...). Ak sa nájde auto, ktoré sa nachádza vo všetkých troch množinách, stačí vyraziť do showroomu a objednať. Ak také auto neexistuje, treba pristúpiť na kompromisy. A toto je veľmi citlivá hra, aby človek nespravil príliš veľký kompromis v jednej kategórii (napríklad nesoplácal auto ďalších desať rokov či nesnažil sa narvať kočík do Mini Coopera, prípadne nemusel s odporom zatvárať oči zakaždým, čo sa blíži k svojmu autu...).

Leg 23.05.13  07:46

« Re: Přihlášení fotky na květen

Mates: :yes: ten odraz stromu tomu práve dáva správnu atmosféru.

Musím konštatovať, že táto nevinná fotosúťaž možno celkom nevedome vyriešila nadchádzajúcu krízu spôsobenú nedostatkom fosílnych palív. O čo sa márne pokúšajú dlhé roky konštruktéri hybridov a elektromobilov, teda odpútať sa aspoň čiastočne od závislosti na rope sa celkom elegantne podarilo vyriešiť duu Mates-Ronault. Prvý predviedol spôsob, ako v aute vypestovať fazuľu, druhý už dávnejšie ukázal ako ju pretaviť na substrát vhodný pre pohonné ústrojenstvo spaľujúce LPG. Spoločnou synergiou týchto dvoch technológií nám vzniká akési automobilové perpetum mobile, vďaka ktorému ako bonus nebude ani posádka hladovať. :yes: >:D

Jediným problémom ostáva, že sa týmto síce vyrieši energetická stránka veci, problémom stále ale ostáva znečistenie ovzdušia, ktoré by mohlo byť pri masívnejšom nasadení tejto technológie skutočne nezlúčiteľné s ďalším životom na zemi v akejkoľvek forme. >:-[]

Bud 22.05.13  23:11

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

wl.: Dívej se!? Asi to fakt tak bude..Když to říkají ženy, tak to je určitě pravda.. ;-)

white label 22.05.13  23:03

Bud
    "Moje" (mimochodem naprosto úžasná) žena se taky nechvalně vyjádřila k pozadí Rapidu (viděla ho jen na cestě v běžném provozu) a taky měla pravdu... ;-)

Bud 22.05.13  22:56

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

w-a: no právě na tvou H1 jsem taky myslel a nějak mi to něšlo dohromady. Ale tak to chápu. :-!

Bud 22.05.13  22:53

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

wl: No je to tak, chci vyzkoušet co půjde. Posledně jsem šel kolem prodejny, kde prodávají Renaulty, Dacie a Škody, tak jsem si řekl, že vyzkouším, toho Rapida. A schválně toho 66kW. :-) Když ho tak chválí.. No a jo byl nový, ale trochu strohý, posed jsem si dokázal udělat a divil jsem se, jak rychle šlo přes křižovatku projet a mělo to docela příjemný zvuk, takový "slyšitelný". Projeli jsme městem, pak mi krásná prodejkyně řekla, že můžu zařadit pětku a to jsme jeli ani ne 60, mimo obec to krásně zrychlilo k 90, ale všiml jsem si, že pak se už mu nějak nechtělo a taky jsme asi rychleji moc nemohli, nechtěl jsem dělat problémy a bylo se třeba rychle vracet zpátky. Spotřeba 8,5l. To jsem nejel po dálnici svých 150. Pak jsem ho ukázal manželce, aniž by věděla, že jsem už v něm jel a hned mi hlásila, že má škaredý zadek a po nahlídnutí do auta, řekla, že je takový strohý, nemožný srovnání s naším starým autem ;-\ To není chvála pro naše dosavadní, ale spíš pohana pro nové. Mám už slíbené projížďky i s jinýma, ale zatím nemám dostatek volna.. Ale zatím mně nic nehoní, takže jsem rád, že mám dostatek času na vybírání. >:D >:D

woody-alien 22.05.13  22:34

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

Bud: Já těžko můžu mít fóbii na Hyundai, podívej se na mojí recenzi na H1. Samá chvála. Rozdíl je v tom, že když se Hyundai povedla dodávka, nebudu přece automaticky chválit všechny Hyundaie, to samé s Fordem atd. U aut to nemá být jako ve sportu, kdy prostě fandíš těm svým. ;-)

woody-alien 22.05.13  22:29

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

wl: :yes: To je přesně ta GTI-ho garáž...zrcadlení tvojí spokojenosti/nespokojenosti.

white label 22.05.13  22:21

Bud
    To byla hlavně sranda, i když... >:-[]
    Jak píše woody, kašli na testy a co jedna paní povídala apod. Až budeš kupovat, vyzkoušej vše kolem objektu zájmu, včetně širší konkurence a apak se rozhodni především podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Pak ti budou jakékoli narážky na cokoli ohledně tvé nové "garáže" ukradené a budeš se jim v klidu smát s ostatními... ;-)

Mates81 22.05.13  22:18

« Re: Přihlášení fotky na květen

Prut antény se snažil někdo vytrhnout, bohužel se mu to podařilo až moc dobře, a totálně odrovnal závit, takže je potřeba kompletně vyměnit celou patici na anténu 8-s ach ta povaha česká :-O >:-[] >:-[]

PS: Nejdřív sem s tím odrazem bojoval, moc mě tam neseděl, ale nakonec sem si řekl, čím víc zelené, tím víc "jarního probuzení" >:D

Bud 22.05.13  22:14

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

w-a: Jo, právě něco takového jsem chtěl slyšet, takové konkrétní důvody. Podle toho pak usuzuji, že jsi ve svém přesvědčení pevný na základě určitých faktů, které ty považuješ za důležité. Proto jsem začínal ten článek, tak jak jsem ho začínal. Chtěl jsem vědět, jestli to není náhodou jenom fóbie na Hyundaie. A teď doufám, že se neurazíš, jak jsem si to vůbec mohl myslet, ale člověk chce mít někdy jasno >:-[] :*)

woody-alien 22.05.13  22:01

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

Bud: Testy jsou jedna věc, realita druhá. Je pravda, že auta se vyrovnávají, některá přidávají, některá ubírají, ale rozdíly samozřejmě stále existují. Korejci udělali velký pokrok, jejich velkým problémem je alespoň prozatím celkové sladění celku. Tedy přesně to, co perfektně zvládá VW. Korejci můžou udělat dobrý motor, můžou udělat multilink atd. ale zatím jim to prostě úplně všechno dohromady nefunguje. Všimni si jakým způsobem vlastně na ta svoje auta lákají. Úplná hora výbavy, moderní kabátek (nebudem teď hodnotit design), jízdní vlastnosti MNOHEM lepší než u předchůdců a diskontní cena. Jakýkoliv pokus prodávat ve velkém za ceny srovnatelné třeba s VW, ale i Fordem, ztroskotal. Zrovna i40 vypustili s pompou za poměrně odvážné ceny a za kolik to prodávaj dnes. Thomasino koupil i30 mj. právě i kvůli až absurdně výhodnému poměru výbava/cena. Že jezdí i30 lépe než Focus je...jak to jen říct, no není to pravda. Jen se už Focus přizpůsobil všeobecnému trendu přesunout váhu spíše k pohodlí než k řidičským zážitkům.

Co je ale hlavní, povědomí o značce a její prestiž se buduje dlouhá léta. Tam korejcům zrychlený vývoj nepomůže. A je otázka, jestli toho být velmi respektovanou značkou vůbec kdy v Evropě dosáhnou.

Bud 22.05.13  21:50

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

wl.: Zatím z toho virtuálního výprasku nic nebude, i když dostala manželka slevu 25% :-) Je zvláštní, žes to taky tak pochopil, z toho usuzuji, že jsem to tak napsal. Ovšem to jsem vždy já, když vidím trochu častější posměch něčeho, ptám se, jestli je to oprávněné, jestli ano, tak jestli v každém případě atd. Možná to jsou nějaké poloprofesionální úchylky, které patří hlavně jinam, ale tak to už asi bývá. >:D

Bud 22.05.13  21:43

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

w-a: Tak to je dobře, že jsem ti nahrál na smeč >:D . Opravdu se k tomuto kroku nechystám, i když by má otázka mohla být takto vnímána. Jen jsem četl nějaké recenze na novou i30 a ty se shodují v tom, že je jízdně na tom stejně, jako Focus a jedna dokonce zněla, že asi lepší než Focus :-O No a nechce se mi jaksi věřit, že by všichni přeháněli, nebo dokonce lhali, např. kvůli nějakému všimnému. A taky jsem se chtěl asi trochu zastat Thomasina...Co se týká i40, tak o té se zmiňujou jako o horší koupi než i30. Navíc pokud si dobře pamatuji osazovali i40 nafťákem 1,7,nevím jaký výkon, ale už tak mi to říkalo, že to bude strašně slabé. A na Mondeo se nechytá. A už vůbec ne na srdce 2,2. A co se týká materiálů, pořád si myslím, že budou trochu pozadu. I když antikorozní ochranu nemusí mít horší. Když jsem psal některé, měl jsem na mysli právě zmíněnou i30 ve srovnání s jinými auty nižší střední, potom se má sestra vozí v Santa Fé a nemůžou si vynachválit a taky jsem měl před očima předchůdce i-dvacitky Getze, ve srovnání s malými auty jako byla v té době Fabie, Corsa, Clio atd. Ale nechtěl jsem to moc vypisovat, čekal jsem, jestli někdo odpoví.

woody-alien 22.05.13  21:34

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

wl: >:D :yes: A to za sebou ani nemáš tu mojí otřesnou chvilku hrůzy, kdy jsem popatřil i40. Proti tomu jsou Mondea na Rožnovském náměstí úplná selanka. >:-[]

white label 22.05.13  21:26

w-a
    Ve 21:12 jsem mu napsal prakticky to samé, jen mnohem stručněji a názorněji... >:D ;-)

woody-alien 22.05.13  21:16

« Re: Asi hloupá a zbytečná otázka.

Bud: Tos mi teda nahrál na smeč. Není to ani hodina, co se u nás zastavil přítel mojí sestry a prej, že koupili do firmy nový auto- jestli se chci projet. No jasně, dojmů není nikdy dost. Vylezu před dům a ......málem mě museli křísit. >:D >:D Tam stála i40 sedan. Z posledních sil jsem ze sebe dostal, co motor. No nafťák přece. A následovalo nadšené vyprávění,co všechno to má a co všechno to dělá, ovšem zakončené větou: Člověče, ale je to docela těžký auto, ten diesel s tím má co dělat. >:D >:D Poté,co mě vzkřísili, jsem se vyptával, jak k tomu vůbec mohlo dojít. Nebudu zacházet do detailů, ale jedna z perliček byla, že srovnatelné Mondeo je drahé, stojí prý 700.000. >:D >:D

Bude, abys mě špatně nepochopil, tady nejde o posměšky. Prostě Mondeo je lepší auto než i40. Pokud čekáš, že koupí korejského auta dojdeš nějakého uznání v rámci trochu znalé komunity, tak to se nejspíš načekáš. Ale na tom ti přece vůbec nemusí záležet. Pokud je korejec cestou k dosažení cíle,tedy nákupu nového auta, nemám vůbec nic proti. Znovu musím připomenout, že třeba můj bratr si bez jakýchkoliv mindráků jako první nové auto pořídil Logana a celkem nedávno ho vyměnil zase za nové - ix20. Z mých poznámek si nic nedělá, líbí se mu, vyhovuje mu a je spokojenej. A o to jde. Směšné totiž vůbec není koupit Hyundaie, směšné je snažit se přesvědčit okolí, žes ho koupil, protože je lepší než Audi. ;-) Takže pokud se na něco takového chystáš, buď úplně v klidu, nikdo tě kvůli tomu odsud nehodlá exkomunikovat, budeš jen muset občas strpět nějakou poznámku. Ale nebudeš v tom sám, stejně tu musejí snášet poznámky majitelé BMW, Audi, Renaultů, Opelů, Volkswagenů, a dokonce i Fordů. ;-) >:-[]

white label 22.05.13  21:12

Bud
    Opovaž se, já ti dám takovou i_0, že si z toho týden nesedneš!!! :-O 8-s >:D >:-[]

Bud 22.05.13  20:58

« Re: STěží uvěřitelné

w-a: Aha, tak to ho musíme popohnat :-)

woody-alien 22.05.13  20:56

« Re: STěží uvěřitelné

Bud: Jj,na blogu už dva účastníci ze tří jízdy popsali, jen budoucí zeťák tvého spolupracovníka se fláká a vyčkává, kdo nabídne víc. ;-) >:D

woody-alien 22.05.13  20:53

Mates: Ty seš "kašpar". >:D Je to super. :yes: >:-[]

Bud 22.05.13  20:31

« Asi hloupá a zbytečná otázka.

Chlapi, všímám si, že existují fanoušci určité automobilové značky stejně jako fanoušci fotbalových klubů, hudebních skupin atd. V oblasti běžných aut to jde markantně vidět u fanoušků značky Alfa Romeo, pak u nás i u zastánců značky Škoda, protože u těch jsem si všiml, že tuto značku nepropagujou, ale zastávají se jí (kromě nějakého Nováka :-) ) A taky znám fanoušky VW. Pak je tu pár příznivců francouzských aut, ale není jich tak mnoho. To všechno jaksi patří neodmyslitelně k sobě a jsem rád, že tyto značky existují i se svými fanoušky. :yes: Ale pak jsem si všiml i druhé skupiny automobilových příznivců, nebo spíš " nepříznivců", kteří nemůžou určitou značku ani vystát a kdyby měli mít v současné době ve své garáži některého z těchto zástupců, tak by se zřejmě styděli. Např. šílení odpůrci "koncernu". Tady vnímám obrovský odpor, avšak ničím nepodložený. U Fordů a Hyundaiů je to spíš s posměškem. ;-) Ale i tak musím z vlastní zkušenosti "přiznat", že Ford je v mém případě spolehlivé auto, levné na údržbu a "umí" jezdit. A nejsem zde sám, kdo to potvrzuje. Tak odkud tolik "nevíry" v dané značky? Proč to píšu? Zřejmě se chci zeptat. Zeptat se zkušených automobilových uživatelů a jezdců, jestli náhodou nepřichází doba, kdy by donedávna vysmívané Hyundaie (aspoň některé), neměly začít u automobilových fandů požívat stejného uznání jako jiné, běžné, známé značky. :-) Určitě víte, kde mířím ;-) Ovšem, není za tím nic nečestného. Myslím to vážně. :-) Myslíte, že ten čas ještě nenastal a že je třeba ještě počkat?

Bud 22.05.13  19:31

« Re: STěží uvěřitelné

w-a:no jo oni už mají ten zájezd asi za sebou, že? Ani jsem si nestačil všimnout, jak ten čas utíká..
    Ronault: no a jaké to tedy bylo? Jestli to ovšem už bylo :-) Nestačím totiž už číst, není času, však tvůj budoucí tchán by ti mohl povídat, jak to teď u nás chodí. :-O

Bud 22.05.13  16:49

« Re: Přihlášení fotky na květen

Ty brďo Mates, jak tě to napadlo, použít auto jako skleník >:D To jsem ještě neviděl >:D >:D ....

white label 22.05.13  15:52

M81
    >:D Opět jsi nezklamal, ideální jarní využití vozu značky Ford, nejlépe s vyhřívaným čelním sklem. >:-[] :yes:

P.S. A strom v odrazu jako bonus. :-)
    Kdo ti šlohl prut střešní antény?

Mates81 22.05.13  15:12

« Re: Přihlášení fotky na květen

Tak tentokrát už mám odfoceno a nenechávám to na psoledních pár hodin >:-[] >:D

Moje auto a jeho jarní probuzení - Když máte strach jezdit s Fordem a jezdíte raději hned vlakem >:-[] můžete ho pak použít na jarní probuzení "šáší", místo skleníku >:D >:-[] no řekněte, kdo z vás to má >:D

white label 22.05.13  13:50

"hodně osobní záležitost"? Velmi "kulantně" napsáno! >:D

woody-alien 22.05.13  13:16

wl: >:D Jj, i30 je jak známo hodně osobní záležitost. >:-[]

white label 22.05.13  12:42

w-a
    Konečně jsem přišel na to, podle jakého mustru dělali design současné i30! Podle výrazu obličeje řečníka ze 14é sekundy videa z tvého odkazu.
    :-O 8-s >:D

woody-alien 22.05.13  11:43

« Re: Ďalšie špicové Porsche video

Legacy: Na tvém místě bych vzhledem k obvyklému "vývoji garáže" majitelů HH a jiných "nabroušených" modelů namísto snění o Poršátku raději vybíral barvy tady. >:D

white label 22.05.13  10:43

iudex
    "Stylingovo sa odlišujúce ST-čko ponúka Ford v troch farebných prevedeniach a to v základnej bielej, modrej a žltej metalíze."
    Těm udajným (pouhým) třem možným barvám mám rozumět jak?
    Jinak STéčko reálně "elektronický dif." nemá, jde o klasický otevřený dif. se simulací "samosvoru" přibržďováním vnitřního kola, tedy obdoba XDS u G6GTI, nebo u G7GTI bez perform.