Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.19  23:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Jako Q3 SB s 300hp ala Ateca Cupra by dávalo smysl!! Jen ty jejich ceny jsou peklo. To si raději nechám tu Atecu a k tomu nějaký šestiválec na zábavu a víkendy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.10.19  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Yaris....Tanak...mistr světa WRC 2019....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.10.19  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Tož dalo by se spokojit i s Q3 SB 230k S line, ale ten 5 vál. bude přece jen jiné kafé.... ;-)
  • « 01 Reagovat !

foto white-label

white label 27.10.19  02:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Vím, ale zatím to vypadá, že bude jen SQ2 a RSQ3(SB).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.10.19  00:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Tož loni se o ní spekulovalo.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.19  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Golf 8

Podezřelé to moc není, SQ3 totiž nebyla ani v minulé g.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.19  16:34

« Re: Re: Re: Re: Golf 8

wl...SQ3 SB by byl super, ale zatím se chystá jen RSQ3, což je podezřelé.... :-! Obvykle se napřed "vynoří" slabší verze, kterou pak následuje verze vrcholná. Ale kdo ví, jak to teď managementu pod tlakem EV v hlavách šrotuje.... ;-)
    Ano, Q3 SB je opravdu "a good looker" a aktuální styling X4 byl pro mě krok zpět. Předešlá X4 byla ok. S X6 je to u mě naopak. Současná je ok a předešlá působila poněkud neohrabaně.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.19  15:27

« Re: Re: Re: Golf 8

pd
    Třeba příští rok překvapí s verzí SQ3 SB s R4 2.0 TFSI/333 PS.
    Q3 SB vypadá mnohem líp, než (předchozí i současná) X4.
    Macan je o poznání větší, ale je tam taky rozdíl v technice, Macan s podélně uloženým V6 má jednoznačnou preferenci pohonu zadní nápravy, u (RS)Q3 SB je obojí naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.19  13:20

« Re: Re: Golf 8

Tms...welcome back......jasný, RSQ3 SB je stále na Schindlerově listě. Cenově na tom bude podobně jako Macan S...cca 1.7 mil. v základu. Je však celkově menší než Macan, což je pro městské kličkování a parkování pro důchodce výhoda ;-) Škoda, že není v nabídce 4 vál. S verze s 300k. To by bylo pro mě tak akorát.
    Četl jsem, že by se měla RSQ3 SB objevit na trhu ještě před koncem tohoto roku. Tož uvidíme.
    Q3 SB mě hodně připomíná předešlou X4, kterou jsem v roce 2016 málem koupil, ale objednaná M140i už byla ve výrobě.
    Je to tak. "Doba ledová" pro HH a další HP vozy je za rohem a kdo chce něco nového kupovat, tak nemůže otálet.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.10.19  22:04

« Re: Golf 8

Nazdar bando !! Co nového tady? Jaký nový auta jsou tady koupené? Co Pradědo, už jsi konečně něco koupil, nebo to plánuješ až na léto 2020? Moc neváhej, po novém roce budou automobilky postupně razantně snižovat nabídku výkonných modelů, od ledna 2021 budou těžce platit za auta co nesplní emise 95 co2. Takže rychle kupujte šestiválce, osmiválce, manuály, nebo aspoň našlapané HotHatche. Co nekoupíme letos nebo příští rok, tak si buď nekoupíme, nebo draze zaplatíme, protože to budou muset hodně promítnout do ceny >:-[] >:-[]
    P.S.: Mě se teď dost líbí Q3 Sportback, takový Macan pro střední vrstvy v předdůchodovém věku ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.10.19  20:26

« Re: Re: Re: Re: Nové obutie

speedfred: >:D >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 25.10.19  19:36

« Re: Re: Re: Nové obutie

S takými lepivými topánkami budeš cez leto chodiť po strope. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.10.19  15:22

« Re: Re: Nové obutie

Fred: nie, natrafil som na to náhodne pri výbere turistických topánok no a keď som zbadal, že podrážka Continental, tak ma to presvedčilo. >:D A naozaj na dotyk je tá guma celkom lepivá, úplne iná ako tvrdá podrážka na mojich iných teniskách. Akurát neviem, či je to UHP zmes alebo rovno semislick >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.10.19  23:59

« Re: Re: Nové obutie

Já jsem spíš na (hezké dámské) kotníky, než na kontíky...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.10.19  19:48

« Re: Nové obutie

ty musíš mať od "kontíku" stále niečo doma?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.10.19  19:02

« Nové obutie

Tak som si objednal nové obutie. Zvolil som Continental. Keď mi ale prišli, zistil som, že sú mi malé a musel ich vrátiť.
    [odkaz]
    >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.10.19  12:03

« Re: Re: Golf 8

Nový Golf? Myslím, že je chytré se držet osvědčeného tématu a zákazníků... ;-)
    Alpina? Ano, četl jsem jinde....motoricky moc dobrý....vizáž možná záměrně sleeper... :-!
    Akce letiště...? Not my cup of tea.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 24.10.19  10:50

« Re: Golf 8

Na Golf hovorím, že tie svetlá nevyzerajú v zásade inak, ako na mierne maskovaných fotkách. Odstránenie maskovania ale tomu trochu pomohlo. Stále mám pocit, že to mohlo vyzerať lepšie.

Čo dodať k Alpine, bude to doladená trojka v každom smere. Mohli trošku viac zjednodušiť predný nárazník a dodať tomu viac elegancie. Odstránenie hmloviek a vyrovnanie spodnej časti tomu ale pomohlo, trochu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ozzman

Ozzman 24.10.19  10:45

« Re: Re: Sraz na letišti

Velká škoda, ale chápu, že je to z ruky :/
  • « 00 Reagovat !

foto Ozzman

Ozzman 24.10.19  10:45

Ahoj... předběžně z přihlášených to vypadá na prohru konvenčních pohonů, protože jsou tam zatím 3 hybridní Toyoty, 1 hybridní Mitsu a já >:D No ještě je čas a doufám, že mne v tom někdo další se spalovákem nenechá >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 24.10.19  10:38

« Re: Sraz na letišti

Ja sa tiež nedostavím. To budem mať ešte mastnú hubu od husi a tá bude zaliata niečím fajnovým. Odhadujem to na hruškovicu a nejaké fajné vínko ako dicky.
    Okrem iného to mám celkom od ruky, no.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 24.10.19  10:12

Ku.va. Jediný víkend co jsem v listopadu mimo Boleslav!!!!!

Škoda, užijte si to Ozzi. Těším se na report o poražených hybridech >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ozzman

Ozzman 24.10.19  08:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz na letišti

Díky, vložím to do blogu ;) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.10.19  08:08

« Golf 8

Čo hovoríte na nový Golf?
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    A čo na novú Alpinu B3?
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.19  23:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Sraz na letišti

Tos odhadl dobře, hamuna určitě není ten, k vůli kterému bych se tam hnal, ale ani ten, k vůli kterému bych tam naopak nejel. A že by tam opravdu přijel, tak tomu osobně nevěřím... ;-)

Tady máš to datum akce:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ozzman

Ozzman 23.10.19  20:21

« Re: Re: Re: Re: Sraz na letišti

Přemýšlím, co ti slíbit, aby si dorazil... >:D Zkouším ukecat Hamunu, to je dost zajímavá atrakce >:D Ale asi to nezabere >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.19  20:05

« Re: Re: Re: Sraz na letišti

Mám to poněkud z ruky, kdybych bydlel někde jako třeba woody, tak se přijedu mrknout.
  • « 00 Reagovat !

foto Ozzman

Ozzman 23.10.19  19:32

Doraž, trochu ti podráždím nos s dieslem ! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.19  16:23

9.11., tak to je ideální datum na sraz 911tek. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ozzman

Ozzman 23.10.19  15:51

« Sraz na letišti

Já se ti tady přiživím, doufám, že se nebudete zlobit >:D Motokáry jsou určitě super, ale kdo by měl zájem se účastnit srazu na letišti a trochu si prohnat vlastní auto, tak 9.11. v Mnichově hradišti, více info zde [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.10.19  14:10

« Motokáry Slovakiaring

Neviem či ste počuli, na Slovakiaringu sa otvorilo teraz motokárové centrum [odkaz]
    Možno nie je zlé miesto pre zorganizovanie budúceho zrazu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.19  12:47

« Kapesní vířivka k nezaplacení...

Pokud nevíte o co si napsat Ježíškovi, tak tady máte zajímavý tip:
    [odkaz]
    >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.19  00:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Jaký by to mělo mít důvod?

edit- jediné co mě (po delší době napadlo), že by si to někdo "dělal" levačkou od sebe a pravačkou k sobě. :*) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.10.19  23:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

wl....řazení levačkou mě vyhovovalo, jak píši dole. Jde nakonec o zvyk, že? Možná má do činění také to, že když řadíš na 1 levačkou, tak řadičku spíš tlačíš od sebe, kdežto pravačkou ji spíš táhneš k sobě..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.19  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc

Jj, CANOCAR Brno.
    Jo, zřejmě jsem si to spletl se Sleeperem, už je to nějaký pátek...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.10.19  15:38

« Re: Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc

wl: No možný to je. Pamatuju, že u první jízdy s SSS v Karlových Varech mě taky řazení trochu zarazilo. Jakoby rozvolněné a nepřesné. Následně v Praze a v Budějkách ale bylo všechno v pořádku a bohudík to tak je i u mého kusu. Prodejce v Praze mi mj. říkal, že na ty novinářský show si české zastoupení půjčuje předváděčky od jednotlivých dealerů, čili taková předváděčka za sebou nemá zrovna jednoduchý život, že by s ní "jenom" nějakej zaměstnanec jezdil půl roku do práce, domů a na nákupy.

Aha, Canocar, jasně. Jinak nevím co Lukáš, ale Wagon R+ měl sleeper, který také přispívá na auto.cz a ten bydlí někde v okolí Kladna.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.19  13:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

pd
    Měl jsem kdysi (na Maltě) půjčené Kačko (Ford) s pravostranným řízením, a to řazení levačkou s jedničkou od sebe (místo k sobě) byl docela opruz.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.10.19  12:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Freddie, ...kua, už sem se bál, že jsi "znásilnil" Julču...... >:D
    V Aussie jsem v několika vozech short shifter měl. I v takové ITR, kde je řazení krátké už z fabriky, byl prostor pro vylepšení.
    Ale bacha. Často bylo potřeba při řazení víc "zabrat" a také si znovu "doladit" tu správnou synchronizaci mezi operací spojky a řazením.
    Další věc, a ta mě jako pravákovi vyhovovala, bylo řazení levou rukou. V pravé ruce na volantu je větší jistota a "línou" levačku si člověk procvičuje...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.19  12:25

« Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc

w-a
    Ricardo alias Lukáš je teď prodejce Suzuki (jeho otec má v Brně autosalon Lada a Suzuki), byla to asi předváděčka, zřejmě jak jinak, než žlutá. ;-)
    Možná si vzpomínáš, že měl už i tehdy (kromě staršího Jagu) malé Suzuki, myslím, že Wagon R+.
    Třeba neměla řazení v optimální kondici jen ta Ronova předváděčka.

P.S. Autor se sice "ztratil", ale datum tam zůstalo (26.4.2013), viz můj odkaz na článek, takže už je to 6,5 roku! Svůj tip tak musíš vynásobit pomalu dvěma.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.10.19  12:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Novú trojku som tiež ešte nejazdil. Moje skúsenosti sa vzťahujú k staršej trojke (120k benzín) a k staršej a novej šestke (obe diesle). Rôzne na fórach presakovalo, že Mazdy mali jednotlivo problémy s nastavením tiahla radenia a občas niečo drhlo. Čiže ruku by som do ohňa nedal celkovo za žiadne. Snáď len tú fľašku pančovaného.

Vlastne, čas od času sa zveziem Meganom IV s 1,5 d a tam radenie drhne.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.10.19  11:50

« Re: Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc

Dany: Tvl, ono je to taky let. Přitom jenom z hlavy bych tipnul, že ten test je starej tak tři, čtyři roky. Běží to neskutečně. Asi si budu muset rychle koupit nějaký auto. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.10.19  11:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Dany: Chtěl jsem odpovědět hned ráno ale v rámci snahy o objektivitu jsem si dal ještě čtyřicet kilometrů jízdy pro čerstvý dojmy.

Nedávno jsem jel aktuální Megane 1.3 TCe 140 a to řazení nebylo špatný, ovšem koncern (konkrétně Leon) má lepší. Přesto je to pro mě prostě řazení z nouze, hezký, čistý, přesný, ale jak začneš chtít kvalty "střílet", zadrhává a má poměrně dlouhé dráhy. Osobně když pominu Civic (novou Ma3 jsem nejel), tak pro mě mezi běžnými verzemi mainstreamových kompaktů vede Focus, pak koncern, na úrovni koncernu Astra, Megane o chlup za ním a ještě o chlup níž Ceed. Ale rozdíly jsou poměrně malé, takový hrůzy jako byly pětikvalty od PSA nebo v Daciích dnes už nenajdeš.

SSS má možná méně exaktní dorazy, jsou lehounce gumové, ale taky ne na všech kvaltech. Pocítíš to na jedničce, ale třeba přechod 2-3 je vyloženě lahůdkový, 3-4 to samý. Jen těžko by mě blbý řazení přimělo střídat kvalty vlastně zbytečně, jen tak pro radost. Kromě toho má řazení výrazně kratší dráhy a změna převodu je velmi rychlá. A přesná. Na rozdíl od Leona (kde se mi občas stane, že trefím pětku místo trojky) je to záležitost jak dělaná pro příjemce charitativní akce Světluška. ;-) Z toho důvodu považuji Ronaultovo tvrzení stran rychlosti řazení v naftovém Meganu za vyloženě troufalé a spíš dojem než skutečnost.

Samozřejmě, pořád je tu možnost, že jsem lopata, která nerozezná ani dobrý a špatný řazení. V tom případě jsem nucen požádat o rozsouzení místní arbitráž v co nejbližším možném termínu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.10.19  11:32

« Re: Re: Re: Šest je zbytečně moc

Woody, pravdu díš. Lukáša som vytesnil
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.10.19  11:19

« Re: Re: Šest je zbytečně moc

Dany: Mýlíš se, autorem tohoto skvostu motoristické žurnalistiky byl Lukáš Vaverka. Jestli se pletu, tak zaplatím jednu flašku pančovaného chlastu, jak je tady podle Hamuny zvykem. >:D

Což mě přivádí opět k SSS. Ron psal, že jednou hodil Ricardovi trojku přes zuby. Pokud si to pamatuju dobře, tak právě zmíněný redaktor měl v příspěvcích nejprve nick Ricardo.

Rone, Lukáš má vážně SSS ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.10.19  10:43

« Re: Šest je zbytečně moc

WL, prečo sa dobrovoľne týraš? Je to "až zbytečně dobré"
    Myslím že to bol Honza M.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.19  10:09

« Šest je zbytečně moc

Dnes jsem si opět přečetl legendární perlu zdejšího webu a všiml jsem si, že z ní nenápadně zmizelo původní jméno autora...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.10.19  08:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Ron, Na Renaultoch som toho veľa neskúsil. Na trojke som sa krátko zviezol s manuálom s 1,6 benzínom a nejako zvlášť si ho nevybavujem. Len že som ho zhodnotil horšie ako koncernové radenie. To bola normálna jazda. Potom som jazdil iba nové RS s dvojspojkou. K manuálu toho moc po testoch nebolo. Iba Rasťo Chvála ho zhodnotil, že radšej automat. Minulé RS to najviac schytávalo za prevodovku a to aj od majiteľov, čo som videl. GT neviem ako na tom bolo. Swift som nejazdil tiež, takže neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.10.19  23:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

dedo, nie v AR ale v dávnych časoch v nejakom staršom BMW.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.10.19  22:43

Market: Pokud vím, mají, resp. ještě minulý týden jednu skladovku měli v Praze, ale jestli je, to nevím, nicméně na webu ještě je. Trochu mi na ní vadí červená a trochu i cenovka, ale těžko říct, jestli je ta cena konečná. Pak jsou nějaké předváděčky, minimálně jedna, kterou bych měl zkoušet, ale ta je prodaná. Jinak do výroby nejsou a nebudou.
    Já si musím to DSG vyzkoušet, sice jsem principiálně spíše na manuály, ale zase je pravda, že hledám i něco na každý den, takže možná by mi to nemuselo vadit.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.10.19  22:08

Ronault,
    POLO GTI sa este s manualom da v CR kupit? Moj kamos to v SR uz pred casom zhanal a bolo mu povedane, ze uz nie su...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.10.19  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Freddie....píšeš ...o dosť zlepšilo radenie rychlostí. Mám tomu rozumět tak, že jsi do Julče namontoval short shifter?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.10.19  20:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Když už jste nakousli převodovky, taky něco málo přispěju.

Jel jsem třeba minulou generaci Meganu GT220 a rozhodně jsem nebyl z řazení zklamán. Ano, bylo tužší než je nutné, ale mechanické, s přesnými dorazy a dovolovalo rychlou a jistou změnu převodů. To právě v posledním svezení ve Swiftu mi řazení úplně nesedlo, dokonce jsem jednou Ricardovi hodil trojku přes zuby, když jsem měl pocit, že tam už trojka je a ještě nebyla. Dokonce si dovolím tvrdit, že v mém běžném Meganu v naftě je řazení rychlejší než ve Swiftu sport. Hned za sedačkami to byla druhá věc, co mi vadila, ale ne tolik, že by mě od koupě odradila, ty sedačky bohužel ano :-(

Dnes jsem byl na skok i ve Fordu jen tak udělat konfiguraci Fiesty ST. Cena zatím (prý ještě by mohl zkusit něco snížit) ve srovnání s Polem GTI řekněmě o cca 57t Kč vyšší, což je 10% a to možná i něco Fiestě chybělo ve výbavě, ale zase naopak má samosvor.
    Spíš je díky nepřehlednosti Fordích webovek problém zjistit, jestli někde v ČR a kde je Fiesta ST k vyzkoušení. Jediné, co mi byl schopen nabídnout bylo vyzkoušet Fiestu ST line, což není ST... :-| Snahu měl, ta se cení.
    V sobotu bych měl vyzkoušet GTI v DSG a pak ve středu ještě v manuálu, ale vzhledem k tomu, že manuál se dá sehnat jen skladovka a nebo předváděčka, bude to jen tak pro srovnání. Tak uvidíme... dojmy napíšu.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.10.19  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

short-shift je celkom riešenie a o dosť zlepšilo radenie rychlostí.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.10.19  14:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Jasný...horses for courses...jak už sem psal několikrát...na nahánění posledních desetinek na okruhu (a pro posouvání se ve městě), má automat (A/T) nespornou výhodu. Pokud si však chci jen tak zajezdit a a líbí se mi mít totální kontrolu nad vozem a nevadí mě používat všechny končetiny, pak manuál "is the thing to have".... ;-)
    However...there´re the manuals and manuals. BMW manual is unfortunately just a manual and not the leader of the pack.... ;-\ Tam "září" Honda a Mazda.
    Naštěstí pro ty, kteří by brali své "manuální" BMW často na okruh a nechtěli přejít na A/T, existuje možnost výměny celé řadičky. [odkaz] Myslím, že pro borce jako iu...by to byla rozumná investice. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.19  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

woody: asi som priveľmi kritický, samozrejme to nie je také zlé, ale proste od BMW očakávam niečo viac a nie že ho v kvalite radenia predbehne aj Hyundai i30N. Ale stále by som nemenil za automat. ;-)
    A máš asi pravdu aj s tými gumami, inak sa budú správať tie isté gumy na kompakte a inak na 340i xDrive vážiacej 1675 kg, kde dostávajú zabrať podstatne viac, brzdenie, bočné preťaženie, všetko. Čo sa týka porovnania, tak mi CSC5ky prídu o chlp horšie ako Bridgestone Potenza S001, ktoré sme mali na GTI z prvovýroby, tie tiež neboli extra lepivé, ale aspoň vydržali 3 roky vrátane pravidelných okruhov, kdežto Conti ani nedržia, ale zároveň sa dosť derú. Micheliny Super Sport boli o ligu vyššie oproti obom.
    Dany: rozpačité áno, ale bola to asi kombinácia faktorov (hustá premávka, dlhá jazdecká pauza a teplo), na jar na prázdnom okruhu a nižšej teplote som si to užil. A ako sa poznám, po prestávke na jar ma opäť budú žrať mrle a zase tam vybehnem. :-) A stále to beriem tak, že si idem len vyskúšať limity auta, ktoré na bežnej ceste nevyskúšam, nemám záujem tuniť auto na okruhové náradie.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.10.19  08:22

Woody, láskať sa dá aj s pákou automatu >:-[]

Kvality CSC5 bys poznal, keby si na strechu prigurtňoval ďalšieho Swifta >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.10.19  08:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

N Giulii je asi najväčší problém manuálu dlhé sprevodovanie, nie? Aj keď 510 je 510. To nemôže byť až taký problém. >:-[]
    U Renaultu je to jasné, tí manuál nevedia. Getragy aspoň nakupujú.
    S manuálom by som momentálne (v mainstreeme) nemal problém v Honde, Mazde, HY N, Ford. Inak by som sa sakra rozmýšľal.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.10.19  08:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Iudex, cítiť z toho rozpačité pocity. Tiež som sa zamýšľal nad vhodnosťou typu auta na okruh. Či by proste nebolo lepšie požičať si vhodnejšiu káru...
    Našťastie tieto dilemy za mňa vyriešila rodina 8-s

Na druhú stranu, prenajímajú tam aj Ceed GT
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.10.19  00:21

w-a
    S001 jsem jel jen párkrát a bylo to vždycky kratší svezení, ale taky mi nesedly a Ondra (který na nich najel víc) na ně také dost nadával.
    Určitě budou CS5 na lehčím a méně výkonném autě přijatelnější, protože se tak snadno nepřehřejí, což "umí" poměrně rychle, no a pak jdou do háje nejen jejich jízdní vlastnosti, ale i hloubka dezénu. Jinak dokud měly dost vzorku, tak třeba na vodě marné nebyly...
    Já bych teď na léto koupil jen PS4/PS4S, určitě aspoň dokud sám nezkusím, něco zřetelně lepšího...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.10.19  00:00

speedfred: Ale, ale....já měl takový dojem, že manuály se tu kupujou ne proto, že by byly rychlejší než (dejme tomu) dvojspojka, ale kvůli lepšímu pocitu z ovládání auta. Takový to "budu si svoje auto řídit sám a nenechám do toho kecat počítač". ;-) Což je sice do značné míry chiméra, ale budiž.
    A to ani nezmiňuju Areseho, pro něhož je zřejmě ranní rituál pohlazení klasické ručky a ruka neustále laskající řadící páku v několikakilometrové koloně spojena s až sexuálním zážitkem. >:D

Ne, tak zase neblbněte. Jak se říká kdo nic nedělá,nic nezkazí. Z hlediska ovládání auta se osobně považuji za sotva průměrného řidiče, a i když na řazení v Leonu jsem si pouze zvykl (t.j. nemám z něj žádné velké povyražení), tak dokonce i já jsem našel takový manuál, který mě opravdu baví.

Ad pneu: Věřím wl na slovo. Přesto - otázka je, jak se třeba ty CSC 5 chovají na relativně dost těžkém sedanu střední třídy a jak na autě sice nevýslovně slabším, ale taky o 600 kg lehčím a s úplně jinou koncepcí. Jinými slovy, spatřuji rezervy v chování CSC5 na Swiftu, ale zatím mě nes.erou tolik jako třeba Potenzy S001 na GTI-P. Což je taky otázka na iudexe - jak vidí rozdíly v pneu mezi GTI a 340i. Já už si teď přesně nevybavím, jestli si začal s GTI na okruh jezdit ještě s pneu z výroby, ale myslím, že jo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.10.19  23:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

iudex
    Dát 5 místo 3 je pořád mnohem lepší, než dát 3 místo 5. >:-[] ;-)
    Něco takového (taky v BMW) se stalo mladému hned po získání řidičáku sk. B, a řadový atmo R6 (25i) to nedal. :no:

K těm CSC5, ony měly mít (posloupně) označení CSC4, ale Continental (podobně jako např. Canon a další) číslo 4 vynechal (z důvodu výrazné pověrčivosti, zejména určité trhy v Asii), což je škoda, kdyby to totiž byly CSC4, tak by se jasně potvrdilo, že ta čtverka opravdu přináší smůlu. Takže ani tím vynecháním se toho problému nezbavili.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.10.19  21:28

No nič tak prestúpime na automaty, nie? Mne to tak isto moc nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.10.19  21:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Horšie ako v GTI. Stalo sa mi, že som zaradil 5 namiesto 3, proste žiadna presná cvakačka á la Mazda. Dinar tvrdí, že bavorácke prevodovky nepôsobia v bežnej jazde moc presne, ale pri ostrom jazdení to je lepšie. Nie je. A možno som len ja lopata.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.10.19  20:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Micheliny Pilot Sport mám na civilné jazdenie (na okruh je iná sada) a není to zlé.Len už som v nej nesedel ani nepamatám.
    A čo radenie rýchlostí na okruhu? Lepšie ako v GTI?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.10.19  20:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

fred: gumy mám Conti CSC 5. A nemám dôvod spochybňovať labelove slová, že sú to asi najhoršie Contíky radu SportContact. Dnes som bol prebehnúť Mondeo a celkom som mu naložil a mal som pocit, že jeho Hankooky Ventus Prime 3 držali podobne dobre (zle), ako tie Contíky. Takže mi vôbec nebude ľúto, keď ich budem meniť (buď za Micheliny Super Sport, alebo Goodyeary F1 Supersport).
    A brzdy sú tiež slabé, o triedu horšie ako som mal na GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.10.19  22:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Neviem aké máš pneu, ale sám vieš robia veľký rozdiel.
    Baworácke brzdy to je tiež kapitola ak nemáš M Performance čo tiež nie je moc výhra ako som sa bavil s jedným chlapíkom čo brzdy vyrába.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.10.19  22:39

speedfred: Já to taky ani v nejmenším neřeším.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.10.19  20:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Fred: ako bolo? No hlavne husto, keď som prišiel, pomaly nebolo kde zaparkovať, našťastie na poslednú jazdu už všetci nešli (btw. toľko Porsche som pohromade ešte nevidel, od Camyanu GT4 cez 911 GTS po 911 GT3 RS). Keď som prišiel, práve odvážali na odťahovke modrú M2, tak som si hneď spomenul na Thomasina. Ale aj tak to bolo frekventované, stále som musel mať oči na stopkách, čo bolo znervózňujúce. Celkovo som si až tak dobre nezajazdil, ak som aj mal voľné kolo, robil som jazdecké chyby, zjavne som vyšiel z cviku. A auto mi aj dosť plávalo, pneu po 3 kolách nedržali a brzdenie bolo dosť zlé, častokrát som brzdil aj očami, aby som nevyletel rovno za nosom. Proste kým na rovinkách som bol dosť rýchly, na brzdách ma dávali všetky hotheče. Ako som viackrát hovoril, motor prevyšuje podvozok, pneu a brzdy sú najslabšou stránkou pri okruhovej jazde. No a na záver som zistil, že som síce motor mal v športe, ale podvozok (tlmiče) som nechal v comforte, aj preto bolo auto v zákrutách menej isté. Takže na nejaký čas som mohol zabudnúť, najlepší čas 2:55 min je ostuda.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.10.19  17:10

Právě jsem se vrátil s hradu.....errr.....z Alexandrie (ne Egypt....rather Luhačovice.... ;-)
    V hotelové garáži jsem parkoval poblíž bílé CTR. V přítmí garáže na mě zapůsobila jako něco co by se dalo dobře zužitkovat ve válce v Sýrii..... ;-)
    Za necelý týden se mě podařilo obalit moji krátkou postavu další vrstvou saturovaného tuku....... ;-) Ale jinak jsem byl ve správné company. Ve Wellnessu se producírovaly různé "velryby" oproti kterým bych se se svými cca 80kg zařadil tak maximálně do čeledi ryb sardinkovitých..... ;-)
    Hosté byli vesměs geriatrického věku...t.j mezi sedmdesátkou a smrtí.........takže jsme si tam se soudružkou připadali docela jako junioři..... ;-)
    sf..[odkaz]
    Freddie, Kazashi se mě také hodně líbil. To jsem byl ještě v Aussie, ale již víceméně na odchodu.... Technické parametry měl na 1. Měl celkem smůlu v tom, že přišel na trh v nevhodnou dobu.
    Na SR bych rád jednou "vyrazil", ale potřeboval bych k tomu trochu delší dobu na přípravu. Řekl bych tak minimálně měsíc. Další kola, pneu, brzdové destičky, brzdovou kapalinu, možná hadičky. Nemělo by cenu jezdit tak daleko na okruh a pak tam jen tak opatrně kroužit...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.10.19  15:28

Ja som ten odkaz dal iba pre pobavenie, nebola to cielená likvidácia konkrétnej značky.
    Inak pred rokmi som mal v hodne úzkom výbere auta aj S Kizashi, doteraz keď ho občas vidím tak sa otočím za celkom pekným sedanom.
    PS : ako na SK ringu?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.10.19  09:21

Woody, v Japonsku moc antikoróznej ochrane nedajú, takže ťažko povedať. Je to skôr špecifikum európskeho trhu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.10.19  21:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Dany: Já nevím, jestli mají v Maďarsku zinkovnu, ale Swišť neměl po šesti letech ani náznak rzi. Chalani z BMW klubu tam vůbec plácaj blbosti, pobavilo mě to s těmi servisními náklady.

Jinak můj předchozí Swift byl z Maďarska, SSS (nevím jak 4x4) se měl vyrábět v Japonsku, ale na tuti to nevím.

Aktuální generace Swifta by měla být z Japonska komplet.
    [odkaz]
    A SSS stoprocentně. Jestli je to nějaká výhra, to nevím. Zeptám se Beefcakea... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.10.19  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

iudex: Jasně, Abarth je řešením toho, aby se manželka nažrala a tys zůstal celej. ;-) Jenže je docela drahej. Musím se ale přiznat, že mně osobně se "ten blbej Fiat" líbí, je to stylovka jak vystřižená...a s Abarthem mám jednu historku z nedávna. Byl jsem na školení v ČNB a když jsem vylezl na rauchen pause na Senovážné náměstí, stálo tam Competizione s holandskou značkou. Společnost mu dělalo několik prémiových sedanů, opravdu top výběr, ale všichni očumovali akorát "ten blbej Fiat". >:D

Já vím, chabá útěcha, ale snad to s tou 3-er nebude tak zlý. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.10.19  16:28

Tak rýchlo, lebo nebudú >:D .
    Ale keď ju miluješ, nie je čo riešiť.
    Moja by nemala problém, jak so Sportom tak s Mini. Akurát by som sa k tomu dostal sporadicky, čo by ma pálilo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.10.19  15:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Dany: vidíš, zabudol som, že existuje aj nejaká Abarth verzia. 1,4turbo je už pekný motor na takéto autíčko, 145 koní už z toho robí hotheč (a to sú aj verzie Pista so 165k a Competizione so 180k). Len tá cena; kým 500vka je drahá, tak Abarth je totálne predražený, moja skromná konfigurácia najslabšieho modelu 595 (farba, autoklíma, audio s BT) presiahla 20t eur, lepšie verzie sú ešte oveľa drahšie a to za trojdverové autíčko segmentu mini je šialené.
    [odkaz]
    Skúsim manželke ukázať Swift Sport. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.10.19  12:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

alebo Abarth ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.10.19  12:47

Síce sa vraví, že trafená hus zagága, ale tento prípad to nebol. Myslel som Woodyho (ktorému sa to podarilo dokonale a jazdí "ženiným" autom), Dedu (ten síce nečíhal predpoklady, ale má to podobne >:-[] ) a nakoniec Ron, ktorý to ladí od začiatku. Cítim, že ty by si to tak mohol vyladiť v budúcnosti. Máš čas žene podsúvať, že kombi, prípadne niečo vyššie, kam sa pobalíte, je pre ňu ideál krásy. Už jazdí Mondeom, tak to sakra nemôže byť taký problém. Mal by si po baráku nenápadne rozvešať nejaké fotky rodinných ideálov >:D
    To moja "potrebuje" niečo malé a denne. Tiež sme nedávno zhodnotili, že ešte máme čas, ale veľa tomu nedávam ;-\
    Jo a Ring. Tak tam sa chystám na 90%
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.10.19  12:45

Talian je Talian, s tým neurobíš nič. :-) F500 je aj elektro a to by som zvažoval asi skôr do mesta a okolo komína.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.19  12:31

iudex
    Takže německý starousedlík (340i) musí z kola ven a přijde italský hřebeček F500! >:-[]
    Co by člověk neudělal pro klid v rodině... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.10.19  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ku..a hoši gútntág

Dany: no nezáviď, nemôžme si všetci vybrať malé mrštné auto. V rámci včerajšej STK Mondea zase prišla reč na auto s tým, že snáď na ďalšiu STK o dva roky už nepôjdem, lebo bude nástupca. Čo manželka spochybnila jej obľúbenou tézou, že pokiaľ slúži, tak zostane, no a potom si konečne kúpi auto, ktoré sa páči jej. A tým je aktuálne Fiat 500 (keď som vysvetlil, že iný favorit VW Beetle sa už nevyrába). A to je pre mňa asi najhoršia alternatíva, proste obal bez obsahu, obstarožná technika, biedny motor 1,2 atmo, ale trošku vybavené za 17t eur (čo je nehoráznosť za miniauto). To už oveľa radšej to Mini Cooper, to predsalen jazdí ako motokára a má aj motor (v tak malom aute by som nemal s R3 problém, predsalen má 100 kW) a teda by som si to vedel užiť aj ja. Ale to už nepožíva priazeň, tej sa teší ten blbý Fiat.
    No a proste keď bude v rodine také pidivozítko, tak bude treba druhé priestrannejšie rodinné a to 3er sedan nespĺňa a muselo by ísť z domu a prísť strednotriedny lift, alebo aspoň kombi nižšej strednej. Takže by som to potom videl na hotkombi, ideálne Focus, síce ST, ale downgrade oproti 340i. No ale keďže Mondeo s Ecoboostom je také spoľahlivé auto >:-[] tak ešte dlho to nebudem riešiť a užívať si 3er (dúfam, že už zajtra na SK ringu).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…