FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 08.10.12 20:49
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
To zatékání bylo od počátku. U prvního auta jsem ho řešil 4 roky u druhého 3roky. Po záruce jsem to neřešil, protože mi bylo jasné, že když to nedokázali v záruce, tak to po záruce také neudělají, jen shrábnou peníze. Sám jsem to ale testoval a našel jsem důvod. Je to místo svodu vody z těsnění dveří. Stékající voda se nahromadí v místě pantů dveří a její výše vyvine takový tlak, že voda začne zatékat skrz těsnění dveří v místě, kde je prolis dveří. Je to konstrukční vada, která se z MKII přenesla do MKIII. Nepřišel jsem na to jak to opravit a tak jsem to nechal.
Pokud jde o disk, ve zlomu byly vidět bublinky, prasklo to ve ztenčeném místě které bylo ještě podpořené ztenčením u otvoru pro ventilek. Viděl jsem hodně ohnutých disků, ale aby takhle podélně praskl, to jsem ještě neviděl. >:D -
-
superkutil 05.10.12 18:31
WinDiesel: Člověče, jak ti mám poskytnout doklady ke všem poruchám, když byly většinou opravované v záruce (první Mondeo mělo 4 roky a druhé 3roky záruku) a Charouz nedává protokol o opravě když je to v garanci. Ale určitě bych našel opravu chladiče a kompresoru klimatizace, druhý EGR, zadní kosti.
Něco o mém starém autě najdeš na [odkaz]
Tady je seznam závad [odkaz]
Tady je graf z brzdy s viditelnými propady díky vadnému EGR [odkaz]
Zatékámí do Mondea (u obou Mondeí ve stejném místě) [odkaz]
A tady perlička, puklý litý disk, přičemž pneumatika nebyla poškozená :-) [odkaz] -
WinDiesel 05.10.12 12:07
DIM: To není štěstí. Mě mají auta ráda protože se k nim chovám gentlemansky a dopřávám jim servisu a olejů atd...... :-) :-) :-)
A Vám prudičům to dávají sežrat. >:D >:D >:D
A teď vážně, moje Mondeo nebylo bez poruch, ale jak tak sleduji Kutila, kdyby měl tolik poruch co popisuje, tak by se na silnici snad ani nedostal.
Až nám poskytne doklady ke všem poruchám, uvěřím mu. -
DIM 05.10.12 11:43
Já už jsem to tady taky psal, co všechno mi na Mondeu museli opravovat , takže Kutilovi úplně rozumím.... A měl jsem ta auta dvě, takže mi nepodsouvejte jeden vadný kus. I když ten první byl mnohem horší, tak ten druhý si to zase tak moc nevylepšil.....Motorové problémy, trojkombinace, setrvačník a spojka, převodovka, xenony.....to bylo pořád dokola....
Když jsem teď byl naposledy v Rajchu, tak jsem viděl asi třikrát Rettungsdienst nakládat v odstavném pruhu auto.... a věřte mi nebo ne, třikrát Mondeo MK III !
Nemyslím si, že by měl Kutil zase takovou smůlu, začal bych uvažovat nad tím, proč má
( měl ) Windiesel takové štěstí !!! :-) :-) -
sybokcz 05.10.12 09:53
Ja bych to videl fakt bud smulu na kusy, ale vyloucit nejaky zmetek nebo podvudek ze strany prodejce/vyrobce taky nelze, vime jak to tady obcas funguje.
Kamarad koupil pred lety Merivu, od znameho, takze vedel co kdy s tim autem bylo, auto koupene nove v CR. Ale od 100tis kilometru resi jeden problem za druhym nejen technika, ale hlavne elektronika. Podle toho co resil bych tipnul, ze to byl vodnik (bylo utopene), prestoze vi, ze 100% nebylo. Pritom Meriva se zaradila hodne vysoko v hodnoceni TUV. Proste, kdyz se sejde smula na kus, tak se neda nic delat. A jsou lidi co neomylne sahnou po vadnem kusu pri kazdem vyberu, to se stava.
Nicmene update k nasemu Mondeu 2004 E3 (resp. rodicu, ja uz s nim moc nejezdim), 115tis a zatim az na nefunkcni klimu a jednou preventivne vymenenou trojkombinaci vcelku dobre. Ve 100tis jsem nechal vymenit tlumice, brzdy a zadni stabilizatory, coz beru jako cca spotrebku. Olej menim co 20tis vcetne filtru.
Akorat tedka, kdyz hodne pridam plyn tak kouri vic nez pred lety. Premyslim, ze je to zanesenym EGR nebo jestli se nedeje neco vaznejsiho. Pred nebo pri prohlidce ve 120 necham projet diagnostikou, treba se neco ukaze. -
superkutil 05.10.12 01:07
WinDiesel: Už to nebudu řešit, ale na přímou otázku bych čekal od Tebe přímou odpověď. Aby se nedalo mlžit nebo si to vyložit špatně, tak jsem jasně popsal závady mých Mondeí a jen mne zajímalo, zda si myslíš, že za ně může řidič stylem jízdy. Ale tvoje odpověď je ...
Nepopisuju nějaké náhodné jevy nebo nejasné závady. Toto jsou jasné závady, z nich některé se objevily do týdne od prodeje auta. U prvního Mondea jich bylo přes dvacet a některé nebyly odstraněné ani po 4 letech. -
WinDiesel 04.10.12 20:16
Kutil: Kutile Kutile - znáš tu anekdotu jak se ten chlapík ptá Boha (budeme mu pracovně říkat FORD) ........ Pane Forde, pane Forde, zač mne tak trestáš??????? Ale ani ti nevím, Kutile, nějak mne se_reš ........... >:D
Ty jsi prostě Fantóm. -
superkutil 04.10.12 19:42
Devil666: Je zajímavý, jak se dají informace překroutit. To že motor nechce táhnout nad 3000ot jsem psal v době, kdy byl vadný EGR, ale servis tvrdil, že je v pořádku. Po výměně EGRu se to změnilo a motor začal táhnout i ve 4000ot. A tak to bylo se vším. Ale samozřejmě se na vše dá dívat ze dvou stran. A jak jsem psal, nevím, jak bych stylem jízdy ovlivnil tyto závady:
uhnilý chladič klimatizace, vadný kompresor klimatizace, vibrace přední nápravy v určité rychlosti (vyvážení nepomohlo), vadný motorek ve světlech, vadný ovladač stěračů, upadlá lišta předního skla, zatékání do osvětlení SPZ, vadné vyhřívání sedačky, nefunkční ventilace (servis musel rozebrat celou palubku a celou ventilaci, spodní klapka nedoléhala), vyplavení auta z důvodu chybějící záslepky v podběhu (za to jsem dostal prodlouženou záruku na 4 roky), vadné zapalování, zarezlý zámek 5tých dveří, upadávající polstrování zadních sedaček, zatékání do dveří, zašedlé čočky xenonů.
Pískající dveře jsem řešil asi 1/2 roku. Zajímavé bylo to, že třeba Ford v Mělníku po prohlédnutí vozu tvrdil, že auto bylo bourané a že dveře jsou vadné, ale když jsem od nich chtěl písemné vyjádření, tak technik někam odešel a pak se kroutil a vyjádření napsat odmítl.
Několikrát jsme jezdili s technikem od Forda po dálnici a různě olepovali dveře řidiče a zjišťovali, kdy to přestává pískat. Měnili i těsněné okna, ale problém byl v křivých dveřích a vyměnit dveře servis nechtěl.
Také do obou Mondeí po prudším dešti u řidiče zatékalo, ve stejném místě a nikdy servis nedokázal závadu odstranit. 8-s
Nebo zašedlé čočky xenonů. Auto svítilo stále méně, až vůbec už nebylo vidět. Servis tvrdil, že je to v pořádku, pak tvrdili, že se mají vyměnit výbojky, nakonec chtěli měnit celé reflektory. Nakonec jsem vyndal čočky a zjistil, že jsou celé zažloutlé. Stačilo čočky otřít a vrátit a auto zase svítilo jako nové. 8-s
Tohle přece nejsou závady ovlivnitelné řidičem. :-O U jiných aut jsem takové problémy neměl.
A pokud jde o auto, chci zvýšený kombi 4x4 v dieselu. :-) A většinou jsem i takové auto měl, jen to 4x4 a zvýšení někdy chybělo. -
Devil666 04.10.12 15:50
Kutil: Nevíš co chceš a měníš názory jak na běžícím pásu. pamatuju si na tvoje nesmyslný srovnávání Mondea s jinými auty a různý nesmyslný nářky co je všechno u Mondea špatný. A když ti na to řada lidí napsala co to je za nemysly co tvrdíš tak jsi najednou začal zas tvrdit něco jinýho. Oscilace při výběru auta mezi naprosto odlišnými auty. Prostě absolutní myšlenkový chaos.... -
Devil666 04.10.12 15:40
Kutil: Ačkoli se ti to nezdá tak skutečně i stylem řízení se dá ovlivnit dost. Pamatuju si jak si popisoval svoje věčný experimenty s ježděním na spotřebu a řazením atd. A nebo jak si chtěl furt točit naftový Mondeo já nevím do jakejch otáček a divil si se že to ve vysokých otáčkách nejede. Atd. Takže jsou v podstatě tři možnosti tvých věčných problémů. 1. zveličuješ to a slyšíš trávu růst, 2. můžeš si za to i sám svým stylem ježdění, 3.máš největší smůlu na světě(nepravděpodobné).
Na horské travnaté louce opravdu disk nerozbiješ. ;-)