FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 08.10.12 20:49
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
To zatékání bylo od počátku. U prvního auta jsem ho řešil 4 roky u druhého 3roky. Po záruce jsem to neřešil, protože mi bylo jasné, že když to nedokázali v záruce, tak to po záruce také neudělají, jen shrábnou peníze. Sám jsem to ale testoval a našel jsem důvod. Je to místo svodu vody z těsnění dveří. Stékající voda se nahromadí v místě pantů dveří a její výše vyvine takový tlak, že voda začne zatékat skrz těsnění dveří v místě, kde je prolis dveří. Je to konstrukční vada, která se z MKII přenesla do MKIII. Nepřišel jsem na to jak to opravit a tak jsem to nechal.
Pokud jde o disk, ve zlomu byly vidět bublinky, prasklo to ve ztenčeném místě které bylo ještě podpořené ztenčením u otvoru pro ventilek. Viděl jsem hodně ohnutých disků, ale aby takhle podélně praskl, to jsem ještě neviděl. >:D -
-
superkutil 05.10.12 18:31
WinDiesel: Člověče, jak ti mám poskytnout doklady ke všem poruchám, když byly většinou opravované v záruce (první Mondeo mělo 4 roky a druhé 3roky záruku) a Charouz nedává protokol o opravě když je to v garanci. Ale určitě bych našel opravu chladiče a kompresoru klimatizace, druhý EGR, zadní kosti.
Něco o mém starém autě najdeš na [odkaz]
Tady je seznam závad [odkaz]
Tady je graf z brzdy s viditelnými propady díky vadnému EGR [odkaz]
Zatékámí do Mondea (u obou Mondeí ve stejném místě) [odkaz]
A tady perlička, puklý litý disk, přičemž pneumatika nebyla poškozená :-) [odkaz] -
WinDiesel 05.10.12 12:07
DIM: To není štěstí. Mě mají auta ráda protože se k nim chovám gentlemansky a dopřávám jim servisu a olejů atd...... :-) :-) :-)
A Vám prudičům to dávají sežrat. >:D >:D >:D
A teď vážně, moje Mondeo nebylo bez poruch, ale jak tak sleduji Kutila, kdyby měl tolik poruch co popisuje, tak by se na silnici snad ani nedostal.
Až nám poskytne doklady ke všem poruchám, uvěřím mu. -
DIM 05.10.12 11:43
Já už jsem to tady taky psal, co všechno mi na Mondeu museli opravovat , takže Kutilovi úplně rozumím.... A měl jsem ta auta dvě, takže mi nepodsouvejte jeden vadný kus. I když ten první byl mnohem horší, tak ten druhý si to zase tak moc nevylepšil.....Motorové problémy, trojkombinace, setrvačník a spojka, převodovka, xenony.....to bylo pořád dokola....
Když jsem teď byl naposledy v Rajchu, tak jsem viděl asi třikrát Rettungsdienst nakládat v odstavném pruhu auto.... a věřte mi nebo ne, třikrát Mondeo MK III !
Nemyslím si, že by měl Kutil zase takovou smůlu, začal bych uvažovat nad tím, proč má
( měl ) Windiesel takové štěstí !!! :-) :-)

Na horské travnaté louce opravdu disk nerozbiješ. ;-)