Recenze
Technické info
Přezdívka auta dokker Rok výroby 2018 Koupeno nové palivo: benzin počet válců: 4 objem [cm3]: 1598 výkon [kW]: 75 kroutící moment [Nm]: 156 maximální rychlost [km/h]: 172 počet rychlostí: 5 převodovka: manuální průměr kol [palce]: 15 zavazadlový prostor [l]: 800 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 7.5
Popis vozu
Dacia Dokker
Arctica 1.6 Sce S&S
Výbava: ABS, ESP, manuální klimatizace, el. ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, zadní park. senzory, 4x airbag, multimediální systém MediaNav, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, start&stop, atd.
Výběr:
Vybírali jsme mezi Citroen Berlingo, Škoda Fabia kombi a Dacia Dokker.
Dokker vyhrál hlavně kvůli poměru cena/výbava/prostornost.
Dlouhá čekací doba obědnáno v říjnu a vyzvednuto v březnu.
Silné stránky
- MediaNav
- velikost kufru
- CENA
Slabé stránky
- start&stop nejde trvale vypnout
- absence 6 rychlost. stupně (hlavně na dálnici)
- delší čekací doba
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Zatím žádné
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Koupeno v Dacia Proresta Příbram
Vše Ok
Novinky v recenzi
Rok a 22 000 km
Tak Dokker v březnu oslavil rok, za tu dobu má najeto něco málo přes 22 tisic km.
K poznatkům jsem toho popsal víc už minule, tak teď musim říct, že už jsme si na lacinější zpracování už pomalu zvykly, ale přesto ho využívám spíše jako pracovní auto, na výlety jezdíme roomsterem, který je přeci jenom lepší.
Jinak jsem při nedávné vychřici zjistil jak má slabší plechy, jelikož při vystupování z auta se do dveří opřel vítr a ty mi vyklouzli z ruky a vrazily rohem do vystouplé kliky vedle zaparkovaného auta o kterou si udělali pěkný ďůlek (klice vedlejšího auta se nic nestalo) Doufejme, že alespoň ještě 3 roky vydrží bez větších potíží.
A už máme také přezuto na letní.
Poznatky po půl roce a 10000 km
Auto už bylo dvakrát v servisu, sice s "drobnostma" ale s takovými které bych řekl že budou postihovat spíše ojeté auta:
1. Chvíli po koupi nešlo otevřít celé okýnko u řidiče. V servisu zjistili, že okýnku vadil kabel který mu vlezl do cesty.
2. Nešli zevnitř otevřít zadní dveře na straně spolujezdce. V servisu vyměnili prý nějaké lanko a, že by to mělo být v pořádku a, když se to bude opakovat máme přijet
Dále je při jízdě na nerovnostech slyšet nějaké rachtání nevíme odkuď.
A pak jsou tu ty místa kde se šetřilo oproti Renaultu např.
1. Tlačítko na páčce pro listování v palub. pc je jenom jedno takže můžete listovat jenom jednim směrem což dokáže být hodně otravné, když přejedete a musíte se překlikat zase přes všechno zpátky, Renault má tlacítko rozdělené dopředu dozadu
2. V MediaNav se nezobrazuje venkovní teplota a v Renaultu např. Captur, který má stejnou navigaci se zobrazuje
atd.
atd.
Možná si říkáte, že to jsou prkotiny nebo, že co bych čekal za tak nízkou cenu, ale po přestupu ze Škodovky to jsou věci, kterých si všimnete a, které vás štvou. Já jsem nečekal od Dacie nic extra a jestli jo tak to byla veliká chyba, ale nečekat jsem, že budu až takhle zkamaný, a to přestupuju z 5 let starého Roomsteru, který se vyráběl od roku 2006. Záleží z jakého auta přestupujete
Dacie a Renaulty se prostě ve kvalitě zpracování nemohou Škodovce vůbec srovnat. Proto jsem dospěl k závěru, že Dacii už nikdy.
Momentálně půjde auto na firemní polepy.
MediaNav
Nevím proč ale občas se při nastartování sama přepne do angličtiny, jinak celkem spokojenost.
Doplnění recenze
Exteriér:
Mě se docela líbí. Po faceliftu se změnila přední mřížka chladiče, která teď vypadá mnohem modernější
Interiér:
Interiéru vévodí nový čtyřramený volant, bohužel ve výbavě Arctica nemůže být kožený (kožený pouze ve výbavě Stepway) a navigační systém MediaNav. Střední část palubky okolo navigace je z lesklého plastu na kterém jsou hodně vidět otisky.
Kufr:
Kufr je opravdu velký a díky tomu že není čalouněný tak se snadno vyčistí.
Motor:
1.6 Sce - motor má dostačující výkon. Největší nevýhodou je absence 6. rychlostního stupně, to je opravdu znát.
Přidat názorDiskuse: Dacia Dokker
zobrazené auto není aktivní, nelze diskutovat
Další vozy značky Dacia
Dacia Dokker (2019) Majitel: Dalibor Zajac