Renault Clio (2003)
19.10.2015Clio jsem koupil jako druhý auto k Meganu, u kterýho jsem nedlouho po tom co ho koupil, zjistil že jako auto na denní ježdění to opravdu vhodný není. A…
Renault Clio (Garfielld)
dr.biker 20.10.2015 13:53
Clio community
Zdravím kolegu, díky za další recenzi na Clio II, dobře jsem si početl. Vidím, že i Clio v dieselové variantě dává smysl. Já se vozím na benzinu 1,4 16v a jsem také spokojený. Začal jsem teď Clio používat denně k dojíždění do práce, vzhledem k omezením a častým kolonám na D1 mezi Vyškovem a Brnem se moje spotřeba pohybuje okolo 6,2 l/100 km, což není špatná hodnota na 13 let staré auto s 98 koňmi pod kapotou. Při využívaní potenciálu motoru spotřeba nepřesáhne průměrně 7 litrů. S motorem jsem maximálně spokojen, akorát by mohl být lépe odhlučněn, auto nemá problém se držet na dálnici závodníků v TDI, horší je to s posádkou vozu, která při rychlosti nad 120 trpí nadměrným hlukem. Škoda, že dnešní Clia jsou tak napěchovaná bezpečnostními systémy, které přidávají vozu na váze a pod kapotou se nachází malé motory dopované turby, u kterých člověk neví, jak dlouho budou fungovat. -
roox 20.10.2015 14:48
faajn
Zdar, jako nejsem 100% fanoušek Renoltů a možná mám i ten stupidní předsudek k diamantu na kapotě.. ale to neznamená, že bych si tvou recenzi náležitě neužil ;-). Ba naopak, výběr dává smysl, auto majitele baví a taktéž se o něj náležitě stará.. a o tom to, právě na tomhle webu, je.. proto k autu přidávám +1 za nadšení a za mě je to celkem 9+1/10/10 :-) -
twistedTSD 25.10.2015 11:44
Klio
Clio dCi jsem měl před časem také v hledáčku, povedený motor a nízké ceny mě lákaly, nakonec však zvítězil strach z problémů motoru dCi a předsudky. Při čtení tvé recenze ale skoro až lituji. :-)