Audi S6 (2003)
9.6.2012Audi A6 modelové řady C5 znáte z našich silnic určitě všichni velmi dobře. Bezmála pětimetrová limuzína (popřípadě kombík), s poměrně výrazným…
Audi S6 (- Radek -)
sotomaior 10.06.2012 10:18
pěkná khár
Ahoj, až na tu nepřesnost při emisích CO2 (LPG je směs propanu a butanu - takže uhlovodíků....) pěkná recenze a přeji ať slouží ke spokojenosti ;-)-
- Radek - 10.06.2012 11:06
« Re: pěkná khár
Nazdárek, s tím CO2 máš v případě LPG samozřejmě pravdu, já to myslel spíš obrazně, abych demonstroval svůj naprosto negativní postoj k přidávání biosložek do paliv. Podle mě to jen znehodnocuje naftu a benzín :-! Nejsem pyšný ani na sebe, že jsem zprznil S6 plynem, jenže nešlo to jinak - zvuk V8 potřebuji k životu a na benzín to fakt nešlo při dnešních cenách uživit ... :-!
4bytelnýkola 10.06.2012 11:59
paráda
Ahoj, gratuluju ke krásnému autu s pořádným motorem, uvažuju o něčem podobně výkonném, chtěl jsem se zeptat na kolik vyjde cca přestavba lpg a zda máš nádrž místo rezervy, hodně spokojených kilometrů:)-
- Radek - 10.06.2012 12:11
« Re: paráda
Ahoj, cenu přestavby počítej tak 40 - 45000 za solidní systém. Já tam mám italské Stefanelli s membránovými vstřikovači a pro jistotu jsem si tam nechal dát 3 reduktory - každý na 250 koní. Abych měl jistotu, že bude dostatek ohřátého plynu i na těch 7000 ot/min >:D Nádrž mám místo rezervy, přesně jak píšeš.
Mireon 27.07.2012 12:19
Ahoj
Ta fotka s tím zakrytovaným motorem je už po instalaci LPG? A jak máš velkou nádrž na plyn?-
- Radek - 30.07.2012 10:29
« Re: Ahoj
Zdar :-)
zakrytovaný motor je ještě před instalací. Dekl mám a až se mi někdy bude hodně chtít, tak si s tím pohraju a nějak jej tam napasuju. Budu do něj muset propilovat díry na vstřikovače - ale ty jsou taky černé, tak si myslím, že to pak bude vypadat i dobře. Ale v reálu to vypadá dobře i bez deklu, nikde se tom nepoflakuje hrormada hadic a amatérsky vedená kabeláž, takže jsem to zatím neřešil.
Pokud jde o nádrž, mám toroida namísto té 255/40/17 rezervy, takže 71 litrů tuším. Průměrnou spotřebu plynu mám okolo 14,5 litru, takže je relativně i slušný dojezd na LPG.
bicak77 12.09.2012 09:46
řepka
Ahoj,
moje sympatie si získala tvoje super V8, stejně tak čtivá recenze, zdravý pohled na řepku a honění za CO2 obecně :yes:-
- Radek - 14.09.2012 11:44
« Re: řepka
Zdar :-)
díky za sympatie k V8, protože zanedlouho se obávám přijde doba, kdy se nebudeme bavit o tom, kolik máme pod kapotou válců, ale kolik tam máme větráků ... Mercedes S má pod kapotou 4-válec, do nového Mondea chce Ford nastěhovat 3-válec ... No kam ten svět spěje :-! Mě přeplňování nevadí - naopak jsem pro, ale pouze pro zvýšení výkonu motoru. Ale aby mi někdo tvrdil, že udržím svižné cestovní tempo s maloobjemovou "turbofoukačkou" a s průměrnou spotřebou 5 litrů? Ne, děkuji, raději si nechám svou V8 a preventivně ještě nějakou další přikoupím do zásoby ...