Mazda RX-8 (2004)
25.11.2017Dobrý den, Všichni muži to známe, když po něčem toužíte a najednou se to stane skutečnosti, tak je to někdy lepší než orgasmus. :-D Přesně toto se mi…
Mazda RX-8 (Rado.sassa)
Mike_JP 26.11.2017 16:54
wankel
Mazdička veľmi pekná ! Určite je to zážitok a radosť hnať ju až k obmedzovaču. Ale skrz ten nájazd by ma zaujímalo či už motor potreboval v minulosti nejakú zásadnejšiu opravu ? Všetci sme už totiž počuli mýtus o tom ako je ten wankel nespoľahlivý ... >:D A pritom tomu vôbec nemusí byť tak.-
radimsasyn 27.11.2017 18:43
« Re: wankel
Zdravím,
Děkuji za dotaz. Taky jsem měl trošku z toho obavy ale zbytečný. Všiml jsem si, že jsem nenapsal co se na aute dělalo. Pan Sláma mi tam dal silnější startér, lepší svičk a civky. Co se tyče samotného motoru tak na své stáří a nájezd, co má tak ma 95 a 90% komprese vše na papíře. Takže spokojenost. Důležité je dodržování určitých pravidel a nemusíte se ničeho bát. Vím, že kamarad ji měl cca 11 let (dave.zvaro)
Revolte 28.11.2017 15:58
Nadšení
Ach to první nadšení z prvního pořádnýho auta. Taky jsem ho měl a nechtěl nikdy prodat, nakonec se z toho skoro vždycky vyklube past i když jí miluješ >:-[]
PS: Ferrari nemám v ulici žádné, ale rx-8 hned tři, takže s tou originalitou bych to nepřeháněl :-)
Samozřejmě přeju ať jen jezdí a dělá radost!! Jen mi to připomenulo něco ze zkušenosti. -
radimsasyn 08.12.2017 21:09
Je to prostě rarita a basta :-D
>:D Tak samozřejmě auto si nekupuješ aby ti stálo před barákem ne? >:D Jo tři? jsi štastný člověk, já kromě své jsem po Praze neviděl ještě ani jednu nepočítám dvorek kamikaze racing tam je malej sraz RX8 >:D ... Jsem nadmíru spokojenej. Rozhodně musís uznat že jich je mín k vidění nez ferrari nebo 911 ;) -
palix 20.02.2018 15:37
Wankel
Super auto... Ale wankel je predsa len jedinečný - vyššia spotreba a nie je dokonalý. Síce je to Mazda, ale asi najmenej spoľahlivá.
Kedysi robili wankel aj Rusi a vydržal niečo cez 20 tis km... Je to celkom problém vyrobiť to. Ale Mazde verím ! Teraz ho síce už nerobia, ale občas preniknú informácie, že na ňom pracujú. Ak láska k autu ochabne, tak to radšej predaj ;). Na druhej starne potrebujeme takých nadšencov, aby sme mali čo obdivovať ;). Držím palce...
Ak už športovú Mazdu, tak MX5 - overená klasika. RX sú super autá, ale asi by som na to nemal odvahu. Každopádne trochu DNA Mazdy je aj v mojej 3-ke ;).
Prajem veľa šťastných km bez nehody a poruchy.