Recenze
Kia Pro ceed GT 1.6 T-GDi 150 kW
Technické info
Přezdívka auta Prosíd Rok výroby 2022 Koupeno ojeté najeto [km]:43000 palivo: benzin počet válců: 4 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 1591 výkon [kW]: 150 kroutící moment [Nm]: 265 zrychlení 0-100 km/h [s]: 7.5 maximální rychlost [km/h]: 225 počet rychlostí: 7 převodovka: automatická průměr kol [palce]: 18 zavazadlový prostor [l]: 594 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 7.5
Popis vozu
Kia ProCeed je třešinkou na dortu košaté rodiny vozů Kia Ceed. Základním poznávacím znakem je karoserie typu shooting brake (podle mě by to měl být spíše "break"), která dělá auto již na pohled poměrně jedinečným a dodává mu sportovní šmrnc. Sportovnost auta je dále podpořena docela silným motorem (150 kW / 265 Nm), výborným podvozkem, skvělými sedačkami a docela sportovně naladěnou dvojspojkovou automatizovanou převodovkoou. A, kdyby byl někdo stále na pochybách, tak ho přesvědčí zvuk laděného výfuku.
Celkově jde o auto skvěle kombinující sportovní šmrnc s praktičností a to ještě za dobrou cenu nákupu i následného provozu a servisu. V této kombinaci a speciálně v karoserii shosting brake Kia ProCeed reálně nemá konkurenci.
Já jsem po ProCeedu už dlouho pokukoval, ale jako první jsem pořídil standardní Ceed SW, protože jsem potřeboval co největší praktičnost. Když se ale naskytla příležitost doplnit vozový park o ProCeed ve výbavě GT pro primárně služební ježdění, neváhal jsem.
Silné stránky
+ pěkný vnější design
+ skvělý podvozek
+ silný motor
+ vynikající sedačky
+ velký a variabliní zavazadlový prostor
+ celkově velmi bohatá výbava GT včetně řady komfortních prvků
+ systém hlídání bdělosti řidiče je mnohem méně otravný než u mého Ceed SW 2025 a dá se i vypnout (na rozdíl od Ceed SW TOP+BUS 2025)
+ záruka 7 let nebo 150000 km
Slabé stránky
- špatný výhled vzad vnitřním zpětným zrcátkem
- omezený prostor pro cestující vzadu
- ve standardní výbavě bez dojezdového kola (to se tam ale dá doplnit)
- spojler nad zadním oknem znemožňuje běžným kartáčovým myčkám umýt celé zadní okno
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Zatím žádné zkušenosti se servisem, zatím vše funguje. Poměrně brzy ale bude třeba řešit relativně opotřebené brzdy.
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Auto Opat Nupaky - úplná pohoda, profesionalita, vstřícnost, soulad reality s informacemi uvedenými v inzerátu
Přidat názorDiskuse: Kia Pro ceed GT 1.6 T-GDi 150 kW
Zatím nebyly vloženy žádné diskusní příspěvky.
Další vozy Kia Pro ceed
Kia Pro ceed (2015) Majitel: Deegr