iudex 05.10.21 11:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Tak kto tu vlastne čo kupuje, nejak sa v tom strácam. >:D
Pradeda, veď Ty už o podobne nízkom hatchbacku ako máš v garáži neuvažuješ, chceš niečo vyššie, predvádzačku RS Q3 máš v Kyjove, tak prečo sa konečne nezvezieš? :-O Tom tam bol schopný zájsť z Brna a Ty furt nič.
WL asi päťdverový (!) hatchback nekúpi, to "by bylo proti celý filozofii propichování" (cit. Pulp Fiction). Ale na jeho pomery podozrivo dlho rozoberá RS3, to je pravda.
Aj tak myslím, že všetkých tu s reálnou kúpou predbehne ako obvykle Thomasino. ;-) -
pradeda777 05.10.21 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
wl....no, o těch zkušebních jízdách jsme diskutovali už několikrát. Jak víš, s předváděčkama je to složité. Třeba teď. Kdyby jsi chtěl objednat RSQ3, tak v tuto chvíli žádný problém, protože vůz je v prodeji již delší dobu a předváděcky jsou v salonech. Ale v případě RS3, jak sám píšeš, to bude složité. Vypadá to tak, že něco na svezení tu bude možná až někdy za rok. No, a pak možná další rok na dodání.... ;-\ Po svezení v RSQ3 a třeba i v normální A3 hb, by člověk měl mít o tom co kupuje dostatečnou představu. V RSQ3 o tom, jak funguje mechanika a v A3 hb zase o interiéru, hlavně jak by se člověk cítil prostorově. Já bych to tak řešil a kdyby bylo vše + - "v cajku", tak bych neotálel a RS3 objednal hned.
Ne, v Top Centrum jsem nebyl a žádná % z prodeje slíbená nemám.... >:D
white label 05.10.21 02:26
Th
A kde je asi tak motor ve tvém GTI CS? ;-)
Rozměr pneu, který ty jezdíš v létě na CS, má RS3 na zimu.
S 265mm to bude mít vpředu úžasný grip i bez semisliků.
RS3 i RSQ3 jsou kompakty, až si budu kupovat auto podle postavy, vezmu si RSQ8, nebo rovnou Cayenne Turbo GT. -
Thomasino 04.10.21 21:17
Já bych to s tou ikonou taky moc neviděl. Už jen ten nezvyklý rozměr pneu, vpředu širší než vzadu, který kompenzuje nerozumně umístěný motor před nápravou >:-[] Zvuk pětiválce je fajn, ale nevykompenzuje podle mě horší jízdní vlastnosti. Navíc uvnitř není RS3 moc velká, to už bych raději vzal Golf R, se stejnou technikou a za výrazně méně peněz. Nebo tu větší RS Q3, kde o ty jízdní vlastností až tak úplně nejde :-! Zvláště při tvojí postavě a když na zábavu máš jiné auto! -
white label 04.10.21 19:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
pd7
Jasně, že neobjednal, bez zkušební jízdy bych to neudělal...
Já mám zase jasno v tom, že když už, tak s R5 jedině RS3 hb. -
pradeda777 04.10.21 18:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
Právě jsem se vrátil z hradu.....errrr....z Renocaru. Měnili mě brzdovou kapalinu a dělali celkovou prohlídku po 5 letech. Hodil sem řeč se šéfem M sekce, který mě říkal, abych moji M140i neprodával, že za chvíli tam bude nová M2 a rozhodnutí abych udělal až se s ní svezu. No, nechtěl sem ho unavovat mojí ságou, ale než jsme odjeli, tak se přišel na moji M140i podívat a nešetřil slovy chvály. Říkal...hezká..."neprodávej...takové už nikdy nebudou"... :-! Měl jsem svého času od něj na víkend půjčenou jeho M135i xDrive, když jsem se tenkrát rozhodoval mezi M3 a M140i.
wl....tak jak je to s Tebou? Objednal jsi RS3?
Já, kdybych do Audiny nakonec šel, tak pouze do RSQ3 SB. Hlavně z důvodu N/V, ale také protože se mě víc líbí. RS3 je celkově menší a do města by se sice hodila víc, ale to už bych si potom mohl nechat M140i, protože jsou si rozměrově velmi podobné.
white label 04.10.21 16:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
iu
Tak to sorry, tu ikonu beru zpět, už ani nevím, co tu (zřejmě v euforii) píšu. :*) :no:
Uvidíme, možná to časem nebude až tak silné slovo, první RS3 se zadním "diferákem" a poslední s R5.
Hodně dlouho jsem doufal, že by Audi mohlo udělat nějaké lehčí sportovní kupé s klasickou koncepcí a s podélně uloženým R5. To už se určitě nestane, takže kdo chce "aspoň" pořádný hh s R5, má možná poslední příležitost, navíc ta cena RS3 půjde zřejmě ještě nahoru, a i za tu cenu to pravděpodobně nebude úplně snadné (rychle) sehnat. Takže kdo by měl vážný zájem, doporučoval bych jednat hodně rychle. V Kyjově říkali (koncem září), že kdybych ji objednal hned (ještě před svezením s ní), tak možná by jednu kvótu dali, ovšem dodání nejdřív srpen 2022, ale bez záruky, takže spíš ještě později.
Některé příplatky jsou u RS3 výrazně nižší, než o třídu výš u RS4/RS5.
Např. individuální lakování, audio, nebo třízónová klima...
Srovnával jsem cenu u nás - RS3 hb vs M340i. RS3 sedan je spíš okrajová záležitost, prodeje jsou v poměru 70:30, takže ani každá třetí RS3 není sedan. Mně RS3 v sedanu nedává smysl (i když vypadá dobře), sedany beru/uznávám až od střední třídy. Ale věřím, že BYchaři BY dali přednost spíš sedanu.
iudex 04.10.21 15:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
wl: "Já jsem tu nikde slovo "ikona" nepoužil."
Použil, v príspevku z 2.10. píšeš: "V téhle generaci to bude ikona..." Reagujem práve na toto.
ad: "Dát 1,3 za S3, nebo za A45s víc, než za RS3, mi přijde mimo." S tým plne súhlasím, ceny všetkých sú šialene vysoké, takže v kontexte nich si ešte to RS3 cenu obháji najskôr, s poukazom na ten päťvalec.
Osobne za najhoršiu možnú kúpu z HH považujem S3, technicky nedosahuje ani na ten Golf R (má ešte starú generáciu haldexu, plus menší výkon ako GR), to už určite skôr Golf R.
Inak tie ceny sú u vás mierne odlišné ako u nás, čo tiež trošku mení ten pohľad na vec. Ako píšeš u vás je Golf R lacnejší ako S3, u nás je to naopak (S3 za 45370 eur, GR za 45930 eur). RS3 ale odskakuje dramaticky, oproti S3 je rozdiel 16380 eur, cca. 415t Kč (u vás len 243t Kč).
A kým u vás píšeš rozdiel medzi RS3 a M340i 150t Kč, u nás je to len 2190 eur, t.j. cca. 55t Kč (pri sedanoch). Celkovo u nás sú Audi sakra drahé, aj preto ten môj pohľad.
A samozrejme pri M340I to nie je topmodel, ale je to relevantná úvaha, či vziať topmodel nižšej strednej, alebo "len" druhý najsilnejší model strednej triedy, keď sú za veľmi podobné peniaze. A zľava 15% u Audi nie je zlá, ale sám vieš, že u BMW je to ešte niekde inde, takže v reále tá 3er bude lacnejšia ako RS3.
Inak ale súhlasím, že to bude zrejme posledný R5 u Audi a pre toho, kto chce kúpiť viacvalec v nižšej strednej (a na to má), to bude úplne posledná príležitosť a taký potom dá aj tú extrémnu cenu. -
white label 04.10.21 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
iu
Já jsem tu nikde slovo "ikona" nepoužil.
A "ikonu" z auta zdaleka nedělají jen vysoké prodeje, atraktivní ceny/slevy, to by teď byly (v EU) "ikony" i některé modely od Dacie.
GR od 1.236.900,-
S3 od 1.309.900,-
RS3 od 1.552.900,-
A45s od 1..554.850,-
Co z toho dnes není drahé (na relativně ještě nedávné poměry)?
Nic..., ale když už mám dnes dávat za vrcholný (kompaktní awd) hh cenu od cca milionu a čtvrt až po milion a půl, tak budu velmi náročný a jediné co splní skoro všechny vysoké nároky, je podle mě z této skupiny právě RS3. Dát 1,3 za S3, nebo za A45s víc, než za RS3, mi přijde mimo. Golf R má sice pořád nejpřijatelnější cenu a jako bonus haldexový diferák (na rozdíl od S3), ale v osmé g. působí výrazně mainstreamově, viz design exteriéru i interiéru, o IT raději ani nemluvě, plus naprosto tragický výběr barev, bez možnosti individuálního lakování. Když dnes potkám nový Golf s rozvíceným spojením předních světel, vidím před sebou nějakou obludu od Tesly apod., ale ne sympatický Golf, který jsem viděl u jeho předchozích sedmi generací.
Takže i kdybych G8R prominul R4, stejně bych si ho za jeho cenu nekoupil. No a z té trojice (co zbude), by pro mě byla RS3 jasnou volbou.
Srovnání s o třídu větší nevrcholnou M340i (taková M3 "pro chudé") je irelevantní, kdo chce auto s ohledem na poměr ceny/velikosti (třídy), ten nebude nikdy o žádném vrcholném hh ani uvažovat...
M340i u nás začíná o 150 tis. výš, než RS3, což mi zase úplně zanedbatelné nepřijde.
V Kyjově mě viděli poprvé! a na individuálně nakonfigurovanou (neskladovou!) RSQ3 mi hned nabídli 15%. To mi nepřijde zlé. Thomasinovi jen 10%, protože přijel neomaleně konkurencí, kdežto já - předpisově koncernem. ;-)
Cenu určuje především trh a kvóty (na příští rok) na RS3 jsou už teď vyprodané. Tak proč by to dávali za míň? Navíc je velmi pravděpodobné, že je to poslední g. RS3 s R5.
Při příští g. už budou emisní normy tak přísné, že se s okrajovou R5 asi nikdo nebude trápit, aby ještě nějak prolezla. -
iudex 04.10.21 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
wl: no či zo súčasnej RS3 bude ikona, to si nie som úplne istý. Je super, že konečne RS3 dostala štvorkolku, ktorá umožní zábavnú jazdu adekvátnu značke RS (na rozdiel od relatívne sterilných predchodcov). Ale zase je podstatne drahšia a to samé osebe zabráni nejakému väčšiemu rozšíreniu. Plus mnohí kupujúci pozerajú viac na čísla ako na dojmy z jazdy (k predvádzačke sa dostane minimum ľudí) a tie čísla sa nezmenili oproti predchodcovi. Naviac z môjho subjektívneho pohľadu nová generácia A3 nevyzerá tak vyvážene, dizajnovo čisto, ako zvonku, tak najmä zvnútra, kde sú tie hrany až samoúčelné, plus čítal som o šetrení na materiáloch oproti predchodcovi (ostatne rovnako ako pri Golfe).
Takže či tá nová štvorkolka bude stačiť na status ikony som trochu skeptický. Osobne BY som skutočne spomedzi kompaktných hothečov teoreticky bral najradšej RS3 (ak by mi to niekto zaplatil). Ale keďže BY som to platil sám, tak by som si sakra dobre rozmyslel, či dať 61t za kompaktný hotheč, resp. 63t za sedan, alebo by som priplatil zanedbateľné 2t eur a mal o triedu väčšiu M340i (a asi už teraz viem, ako by som sa rozhodol). A to nehovorím o zľavách, ktoré u Audi nie sú také ako u BMW (viď Thomasino), takže sa kľudne môže stať, že konečná cena M340i bude nižšia, ako RS3.
Na druhej strane vo svetle cien Mercedesu A45AMG je to RS3 ešte stále prijateľné, Áčko je podobne drahé, ale ponúka iba prefúkaný štvorvalec 2,0. -
Thomasino 03.10.21 19:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
WL - bacha, na fotce je Pirelli Trofeo R, která je vždy širší skoro o cenťák a taky trochu vyšší. Musíte srovnávat běžné pneu. Ale 265/30 je relativně v pohodě profil. Pokud tam je ten stejný adaptivní podvozek jako mám v GTI CS, tak je to OK. Na 19" slupičkách 235/35 je to komfortnější jako dříve Cupra na 18" 235/40 :-) -
white label 03.10.21 17:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
pradeda777 03.10.21 11:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Predaj na obzore?
First ride in RS3 2022 [odkaz]
Pouze v sedadle pasažéra.....žádná zmínka o chování podvozku co se týče komfortu.... :-!
A v té šedé Kemora nevypadá vůbec špatně.... -
pradeda777 03.10.21 07:59
The standard RS sports suspension features newly developed shock absorbers and a valve system both specific to the 2022 Audi RS3 Sedan and Sportback. However, the RS sport suspension plus with adaptive damper control is available for an added price. It continuously and individually adjusts each shock absorber to the road conditions, the driving situation, and the mode selected in Audi drive select.
To zní, že to bude podobný systém, ne-li ten samý, jako u RSQ3 možná patřičně "tuned" pro menší vůz. Takže když to funguje ok na RSQ3 i s 21" koly, pak na těch 19" s podobnými pneu, by to neměl být problém, což je dobrá zpráva.
Bohužel náš starý známý N/V u RS3 zůstává........ ;-\

RSQ3 SB.....kupoval bych jako budoucího univerzála. Pořád ale váhám, protože si nejsu jistý, že by bez problémů splňoval tu funkci. Stále si nedovedu představit, že bych s takovým vozem jezdil každý druhý den pro rohlíky a pro chleba..... >:-[] Navíc, když se občas svezu s M140i, jako třeba včera do Brna, tak vidím, že bych si asi nijak zásadně nepolepšil.
Možná by bylo přece jen lepší, si zatím nechat 1er a univerzál řešit cestou Toyoty... :-!
Jasný, svézt se s RSQ3 zajedu... ;-)