Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 16.05.22 09:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Blue RS3 s kšiltem dozadu...
O tom ja nič neviem, takže sa vrátim k autám. >:-[]
V USA sa už predáva Nissan Z. A tá cena celkom šokovala: 39990 USD. Za 400-koňový biturbo šesťvalec. :-O :-)
Pre porovnanie Supra s R6 v USA stojí 51890 USD a M240i stojí 53925 USD. Teda šesťvalcové Zetko je v USA cenovo ešte pod úrovňou štvorvalcovej konkurencie (Supra 2,0 stojí 43540 USD a 230i M Sport stojí 40500 USD).
To teda zodpovedá približne cene 47000 eur u nás. Fakt škoda, že sa Zetko nebude predávať v EU.
[odkaz] -
pradeda777 13.05.22 10:18
« Re: Blue RS3 s kšiltem dozadu...
wl....ano, panorama nic moc...ani na SB to otevřené nevypadá nijak dobře. Tento systém (above roof) jsem měl i na VTiR Honda Integra a tam mě to nepřipadlo až tak dramatické. Na druhé straně já střešní okno vždy jen vyklápím pro lepší větrání.... [odkaz] -
white label 12.05.22 21:49
« Blue RS3 s kšiltem dozadu...
pd7
Ta přečuhující otevřená panorama vypadá u toho sedanu hrozně...
Jako kdyby sis vezl na střeše varnou desku z IKEA.
P.S. Za černou zadní půlku střechy si nepřiplatil, za černá loga naopak jo, ale to vpředu má stejně nakonec stříbrné. -
pradeda777 11.05.22 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
Šak o tom píšu....python yellow má blízko k hořčicovému odstínu a tady ve stínu je to jasný....jako skladovku v nouzi bych možná i bral...ale až po rozvodu, protože moje soudružka je na takovou barvu moc háklivá....Křiklavá žlutá na malém autě je ok. Už jsem tu jednou psal, že zubař u našeho má Clio v yellow a celkem ok. [odkaz] -
pradeda777 10.05.22 14:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
Tož nezlob se na mě, ale nekřiklavou žlutou jsem ještě neviděl. Každý odstín je křiklavý. Některý méně...jiný více...ale pořád křiklavý... :-! Jsou některé tmavší hořčicové, které by člověk možná jako skladovku vzal na milost....ale jinak.... :no: -
iudex 10.05.22 10:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
To je individuálne. Tá žltá ale nie je taká krikľavá á la zvýrazňovač, ako je kyalami. Je logicky výrazná (tým, že je žltá), ale nie krikľavo, je to taká decentnejšia žltá. Naviac metalíza (na rozdiel od kyalami). A keďže sa mi i po rokoch páči škodovácka Dragon skin, ktorá je výraznejšia, ako Pythonic yellow, tak myslím, že by sa mi pytónia žltá neprejedla. Takže viac by som sa obával toho, čo písal Tom, teda že bude priťahovať hmyz a v lete bude zasvinená od rozflákaných múch.
Ale ako som hovoril, RS3 s jej motorom a dynamikou by som prijal v akejkoľvek farbe, dokonca aj nenafarbenú (= bielu >:-[] ).
To mi pripomenulo: u nás v dedine si jeden kúpil novú Z4ku v matnej Frozen orange (3000-eurová individual farba). Ukázal som to manželke a ona na to: akú škaredú fóliu si tam dal. >:D -
pradeda777 10.05.22 10:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
iu....zrovna tak jak se Ti po nějaké době přejedla Kyalami green, tak by se Ti za chvíli přejedla i Pythonic yellow. Ale to jsme tady někteří říkali již vloni. Proto jsem nakonec skončil u Gletscher White......... ;-) -
iudex 10.05.22 09:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
To znie rovnako dôveryhodne ako maily o tom, že som zdedil milióny po mojom predkovi v Keni. >:-[]
Inak ako pozerám tie testy, tak sa mi už Kyalami green prejedla, príliš in your face. Dobre vyzerá Pythonic yellow. Každopádne tá dynamika je neskutočná: [odkaz] -
pradeda777 07.05.22 14:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
Já bych se toho Caymana nebál. Ale vzal bych ho napřed někam na okruh a tam mu pomalu přidával a hledal limity. Teprve až bych si byl jistý že mě "nekousne", tak bych mu "povolil uzdu" i občas na silnici. V žádném případě bych ale nepoužíval "sticky rubber", protože tam je to nebezpečí, jak píše iu, že nedostaneš žádné varování před tím než tě "zradí". A ano, předkolka na okruhu "odpouští" malé chyby daleko ochotněji, ale na druhé straně velké chyby trestá daleko víc než zadokolka.
-
iudex 06.05.22 13:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N
wl: nechcem mudrovať, Caymana som nikdy nejazdil, ale nemyslím, že jeho motor v strede bude znamenať nejak výrazne bezpečnejšie či "blbuvzdornejšie" jazdné vlastnosti ako 911 s motorom vzadu. Čo som čítal/videl, tak práve športiaky s motorom v strede sú zákernejšie práve v tom, že sa javia ako neutrálnejšie ako tie s motorom vzadu, ale potom sa zvyknú utrhnúť celé bez nejakého varovania vo forme utekajúceho zadku.
Osobne by som mal pred silným Caymanom veľký rešpekt a myslím, že na okruhu by som bol reálne rýchlejší s nejakou výkonnou predokolkou (práve pre tú väčšiu predvídateľnosť). Samozrejme keď to niekto s takouto konfiguráciou vie, potom je to úplne iná liga. Ale aj na videách z Ringu vidieť, že mnohí majitelia Caymanov to nevedia, resp. majú rešpekt a predbiehajú ich aj papierovo slabšie/pomalšie autá. Tu je pekné video, ako malý TYGR tlačí Cayman GT4: [odkaz]