Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.13  23:27

« Re: GTI vs.MRS

w-a
    :yes: :yes:

"Dokonalý" hh je už z podstaty hodně o "dokonalém" kompromisu, a to se týká stejně tak míry relativní "zábavy", jako přijatelném míry (ne)komfortu.
    HH tedy nemá ani suplovat komfortní kočár za cenu nulové zábavy, stejně jako nemá nahradit motokáru na úkor použitelné/přijatelné míry komfortu.
  • « 30 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.07.13  22:42

Leg: Tak já už to tady kdysi přece psal, že:

"Já jsem ostuda petrolheadů
    drift z fleku nesvedu
    nejezdím třista.

Když jsou v Sosnové závody
    tak ležím u vody
    čtu Monte Christa." ;-) >:D

To ty mi spíš řekni, kde myslíš, že bych chtěl s takovým HH jezdit ? Na okruhu ? Ne. Na nějaké lepší dálnici ? (D8 je třeba celkem dobrá) Ne. Na okreskách ? Ano. A kolik z nich je v pěkném stavu ? No to se najezdíš. A než k té pěkné dojedeš, dáš si hezky do těla kodrcáním po záplatách a výtlucích. A kde ještě budeš jezdit ? Vezmeš si do města spíš menší HH nebo přerostlé naftové Mondeo ? Tak asi spíš ten HH, že jo. A jaké jsou silnice v blízkých městech ? Strašné nebo ještě strašnější ? Spíš děsivé. A frézujou tam často ? No jéje.

Myslím, že otázka komfortnosti podvozku není ani u HH zcela od věci. ;-) Samozřejmě ale záleží na povaze majitele a na užívání auta (pouze ty sám, občas taky někdo z rodiny nebo dokonce 50:50 atd.).Navíc tady se snad nebavíme o Scéniku I, ale o komfortu relativním, v rámci možností.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 12.07.13  22:04

No vy ste mi teda petrolheadi, najprv tu 100 príspevkov riešite farbu na hothatch a keď si každý nájde tú svoju, tak sa začnú riešiť skutočne podstatné veci ako ... komfort. Hoši, sakra! >:-[] >:D

Inak woody máš pravdu s tým Meganom, aj podvozok na mojom aute trpí podobným syndrómom - pri pomalej jazde po rozbitej ceste v meste auto nadskakuje jak splašená koza, ale akonáhle človek trochu zatlačí na pílu, všetko začne fungovať tak ako má.

Inak by ma zaujímalo, koľko toho najazdíte po rozbitých cestách, či už v meste alebo niekde čo ja viem medzi Brnom a Prahou, keď tak strašne riešite komfort. Hlavne, keď každý z vás už má v garáži nejakú tú prerastenú obludku alias krížnik na dlhé cesty. ;-) Ja musím za seba povedať, že svoju ročnú dávku 15000 si rád odkrútim na svojom pomerne tvrdom hatchbacku, z toho cca polovica je na 18 a polovica na 17 palcoch. Že by som nejako trpel nemôžem povedať a ak by som mal mať v interiéri nejaké kúzelné tlačítko, ktoré moje auto akože premení na kultivovanú limuzínu (u VW mu hovoria DCC), tak ho nepoužijem asi nikdy.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.07.13  21:18

« GTI vs.MRS

"Když jsem nedávno vezl woodyho v pětkovém GTI (samozřejmě bez DCC), tak první co ho zaujalo byl poměrně velmi přijatelný komfort (i na 18" kolech), který se podle něj nedá příliš srovnávat s MRS ve kterém jel před tím/dříve také jako spolujezdec."

Přesně tak. Míra komfortu podvozku GTI5 na 18" !!! kolech mě opravdu překvapila. I na základě pouhé jedné jízdy s oběma auty si dovolím tvrdit, že rozdíl mezi komfortností podvozku u GTI a MRS je tak znatelnej, že už to ani víc nejde. MRS bych neváhal označit za prkenný.Měl bych k tomu ale jednu poznámku, oboje porovnávám z pozice spolujezdce. Jistě víte, že někdy coby řidič vtažený do děje řízením, řazením atd. vnímáte auto trochu jinak než jako pouhý divák. Řekl bych, že spolujezdec je na nekomfortnost jízdy více háklivý. A druhá věc, jízda s MRS byla vysloveně přepravní z bodu A do bodu B. Lidé znalí věci (mezi něž se neřadím) tvrdí, že u těhle CUPových podvozků (ať už MRS nebo Clio) je třeba auto pořádně rozhýbat, aby tlumiče a pružiny dělaly to co mají. Pak že prý letíte i po rozbité okresce docela pohodlně. No nevím, každopádně GTI je v rámci svého určení/svých konkurentů opravdu velmi přijatelně pohodlné. A to se mi líbí. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.07.13  19:42

« Re: Nové téma - oficiálně

wl: Jojo, ten lak to hezky uklidňuje. A je třeba podotknout, že krásně ladí k těm kolům. Mám rád černě lakovaná. Ale tady bych dal přednost leštěnkám. K té šedé... mmm.

Jinak k tomu přihlášení - jsem docela rozhozený. Jak už jsem říkal, blog funguje všude. Ale docela mě překvapuje, že dnes naskočil můj starý comp na první pokus, zatímco obvykle bezchybné jablečné zařízení úplně stávkovalo pořád s tím „Přihlášení NEPROBĚHLO, zvolená kombinace jména a hesla není v systému registrována!!!!!!!!!“ Tak nevím, 8-s asi se za chvíli rozhoupu a napíšu do redakce...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.07.13  14:41

Navíc ta barva laku na odkazu tu designovou divočinu (pro Hyundai typickou) docela příjemně tlumí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.07.13  13:37

Dizajn Genesisu je síce polarizujúci, ale ja s ním problém nemám, na kupé sa tá divočina hodí oveľa viac, ako na rodinné kompakty; a hlavne s Genesisom si môže človek dovoliť toto: [odkaz] čo žiadny predohrab nedokáže. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  18:07

Ještě k tomu designu Genesisu, mně určitě nepřijde nějak vyloženěně "škaredý", designově navazuje na H. coupé a nebýt těch přerostlých světel (hlavně vzadu), tak to není až tak špatné, ale i s nimi je jeho vnější design celkově povedenější, než třeba u i30, a to i s ohledem na jejich rozdílné kategorie.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  18:05

iudex
    Díky za odkaz.
    Je to fakt velká chvála na G7 GTI. Píšou, že loni vyhrálo STéčko (ještě s G6GTI) o jediný bod díky nějakým nevhodným (celoročním?) pneu či co. Ale nové GTI už má prý chodit výhradně na povedených BP S001.
    Zajímalo by mě, jestli má to progresivní řízení s proměnlivým převodem i STéčko, nebo to řeší nějak jinak, protože podle technické specifikace v AutoZeitungu, to má ze všech čtyř testovaných hh pouze GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.07.13  16:06

label: tu to máš (je to porovnávačka už so sedmičkovým GTI): [odkaz]
    V zásade ST vyhralo len zopár čiastkových disciplín ako cena, pružnosť motora či "fun-to-drive". A to ešte uviedli, že európske STčko sa im zdalo silnejšie, ako americké (namerali mu 0-96 kmh za 5,7s oproti americkému za 6,3s).
    V porovnávačke ST a minulého GTI pritom ešte vyhralo ST: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  14:51

iudex
    Nemáš nějaký odkaz na ten americký test?
    Pokud vím, tak na US trhu se ještě stále nabízí GTI6.
    [odkaz]

P.S. Hlavním důvodem proč MRS ve větších (nejen německých) srovnávačkách hh končí často celkově! těsně pod vrcholem je (podle mě) fakt, že rozdíl (proti špičce jeho konkurence) v ultimativnosti/zábavě (v jeho prospěch) není relativně tak velký, jako je relativně velká jeho ztráta (opět ovšem na úzkou špičku jeho konkurence) ohledně komfortu/praktičnosti, uživatelské přívětivosti/denní použitelnosti...
    Proto i tady celkově prohrál těsně! s ST a poměrně jasně s GGTI.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  14:49

Ron
    Souhlas...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  14:47

iudex
    Shodou okolností znám taky jeden případ, kdy si majitel OPC stěžuje na údajnou zaujatost všech "testérů", kteří nevynášejí OPC na první místa srovnávaček hh...a teď si vzpomínám, že i mojito ví o někom takovém.
    Ono je STéčko vlastně Americko-Německý produkt a OPCéčko zase Německo-Americký. >:-[]
    Tyhle podrobné německé tabulkové testy, většinou podpořené objektivním dílčím měřením, mají taky něco do sebe a podle mě mají mnohdy větší výpovědní hodnotu, než sice barvitější, ale subjektivní hodnocení na základě pocitů z jízdy jednoho konkrétního člověka. Nemyslím celkový součet bodů, který je ovlivněn celkovými preferencemi systému bodování, ale rozdíl v jednotlivých dílčích disciplínách. Je jasně vidět, že zatímco se MRS nedaří v disciplínách spadajících pro "fahrkomfort", tak naopak se mu velmi daří v oddílu "fahrdynamic", především v "handlingu", slalomu, řízení a trakci. Takže si každý může podle svých preferencí stanovit svého vítěze.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.07.13  11:27

Thomasino: Přeskočím ty úvodní dva odstavce tisícekrát omílaných povídaček, které se přiznám ani nečetl ;-)
    Ad Genesis - ano, je ošklivé, v exteriéru se na to ještě koukat dá (což by pro tebe, který se dokáže dívat na i30 navíc s tak děsivými polepy už vůbec není problém), ael ten interiér je opravdu odpudivý, nicméně pro petrolheada by mělo být důležitější, že se jedná o zadokolku s šestiválcem v podstatě zánovní za 350 t Kč, což je něco tak dostupného, že nelze míti žádné ALE. Ano, 350Z má možná nějaké jméno, ale zase všichni jasně ví jak se se sportovním autem jezdí a proč je lepší míti co nejnižší nájezd...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.07.13  08:54

label: ono sa tuším zatiaľ nevyskytla porovnávačka, kde by ST porazilo GTI 7. Ťažko sa mi to prijíma, ale asi naozaj bude to GTI lepšie. Ešte pri víťazstve v nemeckom časopise by to človek mohol odpálkovať v štýle "chvália si svoje", ale keď zvíťazí jasne GTI v americkom časopise (car&driver) nad domácim Fordom, zrejme je to naozaj tak. O to viac sa teším na jazdu v GTI.
    Inak včera som mal debatu na ACZ s majiteľom Astry OPC, ktorý nechcel akceptovať, že by jeho auto prehrávalo väčšinu porovnávačiek. To odosobnenie sa od vlastnej garáže je najťažšie (vrátane mňa).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  01:06

A ještě jedna/dvě informace z koncernové stáje, příští rok přijde s technikou z Audi S3 i Golf R (300PS/0-100 4.8 s.) a nepřijde sám. Měl by přijít i superdieselový "Golf RD" s Biturbo-TDI - 225PS/500Nm nabízený výhradně s DSG.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  01:00

Ještě něco k té aktuálnímu srovnávačce hh v AutoZeitungu:
    Konečné pořadí s celkovými body:
    1. GGTI Perf. 3212 b.
    2. FoST hb 3042 b.
    3. MRS 265 3002 b.
    4, ARG QV 2873 b.

Nás tady většinou asi nejvíc zajímá souboj GTI vs ST. Z celkem 45 jednotlivých disciplín vyhrál ST nad GTI jen ve čtyřech případech:
    1. elasticita (pro mě jednoznačně nejpodstatnější dílčí výhra)
    2. dojezd na plnou nádrž (G7GTI má údajně jen 50l nádrž, kdežto FoST 62 l, možná i proto má naopak GTI o 17 l větší kufr - při srovnatelné délce a rozvoru)
    3. Cena vozu
    4. Výbava v ceně vozu (bod 3. a 4. se samozřejmě vztahuje k cenám na německém trhu)

Ve všech dalších 41 parametrech naopak celkově "dominovalo" (někdy byly pochopitelně rozdíly poměrně malé, případně to byla výjimečně i plichta) nad STéčkem GTIčko. Od prostornosti (vpředu/vzadu/v kufru), variabilitu, přes komfort, bezpečnostní výbavu, kvalitu zpracování, až po spotřebu, "laufkultur", řazení manuálu, zrychlení, max. rychlost, řízení, poloměr otáčení, brzdy, slalom, trakci...

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.13  00:33

Th
    Píšu tady (logicky) za sebe svoje názory, úplně stejně jako ty píšeš za sebe ty svoje. Pokud to v mém případě považuješ za vydávání "obecné pravdy", ale ve tvém případě už nikoli, nevypovídá to o tobě nic moc dobrého. Pokud míníš v téhle "primitivní" argumentaci dál pokračovat, ztrátí jakákoli další diskuse s tebou smysl.
    Nikde jsem nepsal, že je zadek MRS "boubelatý" (natož jen "trochu boubelatý"), takže nechápu proč to tu několikrát omíláš, když chceš něco citovat, tak cituj a nevymýšlej si. Napsal jsem, že je jeho zadek "obludný" (záměrně v uvozovkách!), protože na mě tak prostě (v uvozovkách) působí... a podobně působí třeba i na mojita a nejen na něj.
    Podobně jsem tu nepsal (podle tebe jsem tím dokonce ostatní "občas dezinformoval") o "extrémní tvrdosti" MRS. Jasně jsem tu srovnával ultimativnost MRS s klasickým hh typu GGTI. A jestli nevidíš/necítíš u vzpomínané ultimativnosti souvislost s jasně rozdílným komfortem, tak ti nepomůže ani svěcená... a první, kdo by si měl tyhle auta (nejlépe bezprostředně po sobě) projet, jsi ty. Podvozek MRS je i "díky" jednoduché zadní nápravě znatelně "prkennější", než u GGTI s víceprvkem, který se dá (logicky) naladit podstatně univerzálněji. Zrovna mám před sebou novější srovnávačku (AutoZeitung) čtyř HH: G7 GTI Perf., MRS TCe 265, Focus ST a ARG QV. A světe div se, zatímco GGTI je v disciplíně "FAHRKOMFORT" suverénně první ze všech, MRS je v tomto ohledu naopak suverénně nejhorší: GTI/769 b., ARG/713 b., FoST/711b., MRS/688 b. A to ani není tvrdší verze Cup! Podle tebe bych ovšem neměl dát na svoje osobní dojmy, ani na podobné novinářské testy, nýbrž na tvoje osobní pocity, které se tu (podle tvé "logiky") snažíš vydávat za "obecné pravdy"?
    Když jsem nedávno vezl woodyho v pětkovém GTI (samozřejmě bez DCC), tak první co ho zaujalo byl poměrně velmi přijatelný komfort (i na 18" kolech), který se podle něj nedá příliš srovnávat s MRS ve kterém jel před tím/dříve také jako spolujezdec.
    A co se týká té šedé na MRS, nejde o to, jestli je na MRS, nebo na GGTI. Nedávno jsem tu (také ke tvé nelibosti) "kritizoval" podobný odstín šedé (United grey metallic) i na GGTI, ve kterém vypadá GGTI taky jako šedá myš, Tyto odstíny šedé jsou sice velmi praktické, ale na kráse hh rozhodně nepřidají. Carbon steel grey je úplně jiný odstín šedé (má mnohem blíž k černé metle), než tyhle dva navzájem podobné případy "nijaké" (ani světlé ani tmavé) šedé. Je sice méně praktický, ale za ten pohled/dojem to rozhodně stojí.
    Samozřejmě, že je to opět především můj názor, ale to by snad měl pochopit každý normální dospělý a svéprávný člověk. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.13  23:01

w-a
    Taková kronika může být hodně zajímavá... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.07.13  22:47

wl: Zážitky předků jsou hodně často velmi zajímavé. Mí prarodiče z matčiny strany (ty z otcovy jsem nikdy nepoznal) byli oba ročník 1924, čili 2.světovou si "užili" s plnou parádou a jejich příběhy z té doby (totální nasazení, dědův útěk z Kolína nad Rýnem domů a následné skrývání se atd.) ale i z pozdějších let (osídlování pohraničí) jsem hltal jako dobrodružné komiksy. ;-) Pradědeček mojí ženy si zase dlouhá léta vedl kroniku, kde popisoval všechny důležité události doby (a zažil toho opravdu hodně) a komentoval je střízlivě ale s využitím svého selského rozumu tak, že by si to mnozí doboví politici a následně třeba bolševici za rámeček nedali. Hrozně zajímavý čtení i s vlastními obrázky. Taky je ta kronika manželčinou rodinou opatrována pomalu lépe než korunovační klenoty. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…