anti99 16.08.13 20:03
« Re: new tires
ano ,ale na na moje auto maju iba allseason, tak mi nepomozu rozmery na ine auta... ale ked som tak pol hodinu googlil , tak som zistli ze allseason v US znamena celorocne, ale nie dizajnovane na sneh >:D . takze mi vyslo ze si tu nemam robit tazku hlavu z nazvov, lebo to je iba o**b. ale ked oni tak piskaju ;-\ , jedine co som nasiel letne boli nexen tires s nizkym hodnotenim, a musite uznat ze to je slaby vyber. -
Leg 16.08.13 19:45
« Re: new tires
anti: akože nie, pozeral som na tirerack.com a náhodne som klikol na Continental, kde majú okrem iných aj kategóriu Ultra High Performance Summer (rada CSC) či Grand Touring Summer (CPC). Podobne u iných výrobcov. Neviem akú máš predstavu, ale ich ponuka mi príde celkom široká.
wl: nie som znalec meteorologických pomerov v USA, ale myslím, že zrovna v TX si s letnými pneu vystačíš celý rok. Ale aj to čo píšeš môže mať logiku... -
white label 16.08.13 19:11
a99
Nemůže to být náhodou tím, že tam v zimním období nejsou povoleny letní pneu, ale univerzály ano? Když k tomu přičteš typickou spotřební pohodlnost většiny amíků, tak to raději řeší jendím typem na celý rok, přece nebudou "zbytečně" řešit sezónní přezouvání a všechny problémy/náklady s ním spojené.... >:-[] ;-) -
anti99 16.08.13 18:53
« new tires
zdravim panove, nechcem rusit diskusiu o hot hatchoch, ale mam jednu otazku. Neviete niekto preco v US specialne v TX nepredavaju letne gumy? s letnym dezenom a letnou zmesou? mam za rok nabehanych +36000 mil /57000km/ a konci mi zaruka na gumy a auto - "bumper to bumper" >:D , tak som rozmyslal kupit nove gumy, lebo tie OEM michelinky strasne piskaju. No a na moje prekvapenie vsade sa predavaju iba celorocne take ake mam aj teraz; pri 40C to nie je uz ani bezpecne :-O :*) >:D hlavne pre usi >:-[] .
ak niekto viete preco je to tak, tak to sem dajte nech mam aspon v hlave poriadok >:-[] -
Thomasino 16.08.13 18:45
« Re: ST vs. GTI
Souhlas. Na pohled je interiér ve Fo ST ještě horší než v Astře OPC a to je už co říci :-O Dokonce i interiér 4 roky starého Megána je hezčí, protože není přeplácaný a působí skoro konzervativně německy (ale třeba v GT86 se mi líbí ještě více). Samozřejmě Golf je někde jinde, ale to už roky. Jen jsem čekal, že když Golf VI měl na svou dobu překvapivě kvalitní interiér (no dobře, začali už trochu u pětky, ikdyž se mi nelíbilo uspořádání), že v nynější době je s třetí generací Focusu aspoň trochu doženou, ale bohužel ani omylem :'-( :-( Třeba HnůjDay u i30 udělal v kvalitě a designu interiéru mezigeneračně obrovský skok (jako nakonec i sám konstatoval šéf VW na slavném videu), bohužel Ford je s Focusem nenásledoval, což moc dobře nechápu, na to že to má být globální auto. Sice se hodně dobře prodává, ale je to asi hodně jeho dřívější pověstí a cenou. Asi jsme moc nároční a rozmlsaní 8-s -
white label 16.08.13 18:18
Th
Jedna věc je subjektivní názor na design Focusu III, kdy se samozřejmě někomu mohou naopak líbit jak rozteklé zadní lampy, tak mezera mezi maskou a kapotou apod.
Druhá věc je objektivní pohled na úroveň zpracování (bez ohledu na samotný design), a to zejména kabiny/interiéru. A v tomto ohledu je GTI objektivně úplně jiný level. Kromě tradičních německých sedaček RECARO není v interiéru STéčka nic, co by budilo dojem odpovídající protihodnoty za peníze, které se dnes za nový kompaktní hh běžně žádají. I ti Francouzi dnes umí interiéry lépe a i od vzpomínaného P 208 GTi by se mohly obě STéčka (v tomto ohledu!) v mnohém učit. Už po statických dojmech z Fo III ST mě jako první napadlo, že těžko bude jezdit o tolik lépe, než G7GTI, aby se nad tímto aspektem dalo jen tak mávnout rukou.
Dnes musí šetřit prakticky všechny automobilky, ale pokud je to v takové míře vidět zrovna v interiéru, není to pro značnou skupinu zákazníků přijatelné, zvlášť tady na starém kontinentu. -
white label 16.08.13 17:58
iudex
Ovšem je třeba dodat, že zatímco s GTIčkem se otočíš na "pětníku", STéčko má minimální poloměr otáčení až nepříjemně velký (viz naměřené hodnoty v testech, ale i test na který jsi tu teď dával odkaz), takže kdyby mělo ST "rejd" na úrovni GTI, mělo by velmi pravděpodobně hodnotu otáček (od dorazu k dorazu) o něco větší, než 1,8 otáčky. -
iudex 16.08.13 16:49
« Re: ST vs. GTI
Bud: presne tak, je rozdiel premenlivý účinok posilovača (vo vyššej rýchlosti pomáha menej, pri nižšej viac a môže zahŕňať aj rôzne režimy intenzity posilovania), ako premenlivý prevod riadenia (vo rôznej rýchlosti treba na rovnaké zatočenie kolies rôzne otočenie volantom). To prvé majú snáď všetky autá s posilovačom (možno tie najlacnejšie nie), ten druhý systém majú len drahšie (často diskutovaný u BMW) alebo výkonnejšie autá (ako práve ST či GTI, GTI má min. 2,1 otáčky, ST dokonca len 1,8 otáčky od jednej polohy volantu k opačnej). -
Bud 16.08.13 16:43
« Re: ST vs. GTI
Tak jak to je s tím řízením u i30? Je to rozdíl mít řízení s proměnlivým převodem a proměnlivým účinkem? Asi ano. Převod a účinek je zcela něco jiného. Myslel jsem, že je to u i30 tak, že při rychlejší jízdě je elektronicky měněn účinek posilovače a řízení tuhne. Nejde to tedy při jízdě poznat? Asi to budu muset jít vyzkoušet, když mi to nabízejí.. ;-) -
Thomasino 16.08.13 15:39
« Re: ST vs. GTI
naprosto vyjímečně souhlas s WL ;-) K Fordu mám sice stále hodně blízko po těch letech, ale malý problém mám s tím jak Focus vypadá zepředu (nemluvě o pootevřené kapotě), velký problém mám jak vypadá zezadu (v té modré by to šlo možná přežít - GTI jsem si taky koupil a zadek se mi nelíbí), ale zásadní problém mám jak vypadá uvnitř, včetně toho volantu 8-s 8-s :-O Focuse ST III bych si nekoupil, ani kdyby jezdil tak dobře jako GTI 6, GTI 7 nebo nedejbože Megane RS Cup - což nehrozí už vůbec ;-) Ale design je věcí každého, tohle je jen můj názor a nevnucuji ho :-! -
white label 16.08.13 15:05
K tomu testu:
"...info o teplote chladiacej zmesi, teplote oleja, pretlaku turba"
Napsat poměrně zásadně špatně popisek k jasným třem přídavný "budíčkům" je docela trapas.
Žádný z nich totiž info o teplotě chladící směsi nedává, zleva: teplota oleje, tlak turba, tlak oleje.
Info o teplotě chladící kapaliny je klasicky vedle tachometru:
Ty tři přídavné analogové budíky jsou určitě super a zasluhují chválu, ale zpracování přístrojovky, včetně grafiky přístrojů apod., je na tuto třídu až nehorázně "laciné" (místy to vypadá to spíš jako "hračka"), to co ještě lze akceptovat u podstatně levnější/menší FieSTy, nemůžu akceptovat tady, tedy o třídu výš. Tuto "tradice" by měl Focus opustit, ale při jeho globální orientaci to lze očekávat těžko. Třeba zrovna tu trojici budíků neměla tak lacině provedenou ani minulá generace STéčka:
Thomasino 16.08.13 13:30
« Re: ST vs. GTI
KUWA pánové, vy v pátek nemusíte makat? Mrknu sem po pár hodinách a tolik příspěvků!! >:-[] >:D
woody - pokud nevadí třídvířko a řešíš zábavnost a finance, tak co třeba Megáne R.S. 265 v základu bez Cupu? Ceníkové ceny jsou vysoké, ale odečti si slevu 20-21% kterou na to můžeš dostat. Pak jsi s Megánem RS na 600 tisících s daní, včetně Xenonů, klimy, park.čidel vzadu (nutnost, dozadu není skoro vidět), 18" kola 235/40 (v ceníku je chyba, uvádí tam 225/40). Pro mě sice podvozek Cup s drážkovanýma brzdama Brembo a hlavně poctivým mechanickým samosvorem nutnost, ale ne každý ten tvrdší podvozek zkousne a já chci přece jen auto taky na okruh a na Ring. Ale je to stále TOP HotHatch i po 3 letech, a kromě nového GTI7 Perf. se mu stále nikdo nedokáže přiblížit ;-)
white label 16.08.13 13:24
iudex
Naopak, jeho další nákup vozu (SuSw) potvrdil pravidlo, že jak jednou zakusíš chuť automatu, nelze se vracet "na stromy"...
Stejně nakonec skončí s hh u GGTI s dsgéčkem, akorát musí počkat do dalších povodní, až se mu na to drahé dsgéčko solidárně složíme..., v nejhorším případě to zasponzoruju jen já, ať tu nemusím obhajovat dsg sám, jako kůl v plotě. >:D
P.S. Já bych manual nechtěl ani v GTičku, ale dovedu si ho tam představit, ovšem v allroadu už si ho nedovedu představit vůbec..., brrr - úchylná představa. >:-[]