Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.20  17:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Leg
    Já jsem se díval na český konfigurátor, kde jsou jiné (asi ještě starší) barvy, a ta zelená mezi nimi (zatím) nebyla.
    Jak píšeš, musela by se vidět naživo, aby třeba nebyla spíš černá a zelená z toho lezla jen při přímém silnějším světle.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  16:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Tom: M3 je ešte OK, furt je to päťmiestny sedan, ale do 911 cabrio si zoberieš fakt len tú povestnú kreditku. >:D
    wl: bohužiaľ máš pravdu, aj parádne káry prichádzajú o zvukový prejav, to obzvlášť naserie pri autách, kde zvuk motora/výfuku tvorí veľkú časť ich atraktívnosti (audiňácky R5, bavorský R6 atp.). Tu ste najviac vyhrali Ty so speedfredom, taký zvuk ako nefiltrovaná B6, resp. V6 s génmi Ferrari už dostupný nie je.
    Ad farba NX: ja by som volil červenú morello. Čo sa týka zelenej, ja som tiež fanúšik a na mnohých autách by som ju bral, napr. zelenú Alpinu B3: [odkaz] alebo dokonca aj minulú Octaviu. Táto zelená kaki na NX je podľa mňa príliš tmavá, mimo priameho slnka bude asi problém rozoznať odtieň. Každopádne by mi taká nezvyčajná farba aj sedela k nezvyčajnému autu, keď už byť odlišný, tak komplet.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.20  16:42

Label: ja mám predsa nový Volkswagen! :-) Na tom ale na dlhší výlet nevyrazíme, takže aj na výlety. Vo finále budeme za volantom cca pol na pol.

Ono ešte nie je úplne rozhodnuté, teraz to vnímam tak, že ak človek od toho auta chce aspoň trocha zábavy za volantom, potom jednoznačne Mazda. V režime pohodová jazda ale jednoznačne víťazí Lexus. Pritom, ak treba, vie byť schopný aj v priamke aj v zákrute, len to teda nie je žiadny zážitok.
    Keby som ale vyberal farbu, asi by som odvážne zvolil khaki green v kombinácii s tmavohnedou kožou. Len je to novinka a ešte sa nedala vidieť na živo, ale myslím, že by to mohlo vyzerať celkom dobre. Jasné farby mi na Lexus nepasujú a tú sivú s tmavocervenou kožou mali na predajni a nevyzerá to zle, ale zasa to pôsobí trochu dôchodcovsky. Tá zelená je niečo medzi- ani nie krikľavé, ani moc usadlé a pritom zaujímavé. A podľa mňa podobné zelené budú trendom najbližších rokov.

Ku koži- sám som ku koži nikdy nemal vzťah, ale Antaru mám v koži a napodiv mi to vôbec nevadí. Ale to bude možno aj tým, že som nepotivý typ. Navyše sa výborne čistí, len treba pravidelne impregnovať.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.20  16:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Známej tam jel taky svojí M3, aby ji trochu vyvětral >:-[] >:-[]
    Nejdříve dořešíme LEGovýho Lexuse, což se mu vůbec nedivím, když jsem se byl na ně nedávno podívat a sám trochu přemýšlel o RC-F COUPE s osmiválcem (ale taky jsem reálně přemýšlel o MB C43 Coupe). Pak můžeme časem probrat moje auto, které není ještě úplně jisté, mám tam otevřené zadní vrátka, kdyby se neprodala do konce října M240i ;-) Jen jsem ho objednal do výroby, ale mám možnost ho neodebrat..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.20  16:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

iu
    Měl neskutečný zvuk, protože poslední AMG verze už o ten zvuk bohužel po(s)tupně přišly..., podobně jako třeba ///M5 a ///M5C.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  16:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Tom: máš SZ, aby som tu nevykvákal niečo, čo nechceš.
    Btw. M240i je teraz "pomätenie mysle"? >:D >:-[]
    Btw. v Chorvátsku ma zaujali hlavne Nemci, na čom všetkom boli schopní prísť na dovolenku, od M4 cez Cayenne Coupé po 911 Turbo cabrio, dokonca aj jedno Ferrari 488GTB sa našlo (fakt ma zaráža, že majitelia takýchto áut sa vyberú práve do Chorvátska). Najviac ma ale zaujal M-B AMG C63S, ten motor má neskutočný zvuk. A proste som sa utvrdil, že elegantný sedan s nadupaným motorom je ideálnym kompromisom a asi pri ňom ešte nejaký čas zostanem. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.20  16:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

iu
    Jdeš na to od lesa, takže už tě asi může "překvapit" jen volba barvy... :-)
    Indicie - bratři v triku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.20  16:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Leg
    Kdybys napsal hned, že je to pro ženu, tak se na ty důvody pro SUV ani neptám. 99,99 procent žen chce SUV a právě i díky tomu je jich na cestách tolik.
    Takže už je prakticky rozhodnuto a můžeme přejít k mému oblíbenému tématu - barvě laku! >:D
    Červená Morello, nebo spíš Titanová Sonic? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.20  16:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

iudex - co jsem tu vzpomínal pls ??
    Ale jinak máš pravdu, až na jednu odbočku s M240i (krátkodobé několikaměsíční pomatení mysli po bouračce, kdy jsem si myslel že ty záda se o tolik už nezlepší), se většinou spokojím s tím nejlepším! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  15:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Viem, ale to prvé už dlhšie nespomenul, takže to tipujem na to neskôr spomínané. A keďže to má v poslednej dobe veľké chvály (za svoju ešte ultimatívnejšiu verziu), tak mi to vychádza na to. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.20  15:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

iu
    Ale vzpomínal tu dvě auta, jedno už dřív a delší dobu a jedno později kratší dobu...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  14:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Leg: Thomasino je o dosť predvídateľnejší vo svojom výbere ako Ty, okrem toho to tu už viackrát spomenul, o čom uvažuje, takže si myslím, že to nebude až také prekvapenie.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.20  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Čo? Čo? Čo? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.20  13:16

Pššššt....
    >:-[] >:-[] >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.20  12:38

Leg
    Neboj, už ji má i tak objednanou, vážně... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.08.20  12:32

Leg, ak pôjdeš pojazdiť CRV, tak sa zameraj na pohon. Majú trochu neštandardné riešenie. Do určitej rýchlosti (neviem presne) ťahá iba elektro a spalovák slúži ako generátor. Od tej rýhlosti sa potom pridáva spalovák cez priamy prevod.
    Kolega to má a hovorí, že ho to pár krát prekvapilo, keď potreboval svižnejšie vyraziť, prudšie zrýchliť, zaradiť sa... tak prejav nezodpovedá celkovému výkonu.
    Pri pokojnej jazde to vadiť nemusí, ale niekedy treba ;-)
    N Garáži robili porovnanie s RAVkou
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.08.20  12:21

Leg....re iu....kožená sedadla bez ventilace = katastrofa! V létě na delší jízdy nepoužitelné. Jeden z důvodů proč jsem prodal po dvou letech F15 X5.
    Jo, a Lexus NX už velikostně také povyrostl. Na parkování u obchodů nic moc... ;-\ Mimo město určitě no problem..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.08.20  11:50

Jen ještě krátce k zmíněné RAV4. První 2 generace byly moc povedené. Řekl bych, že docela sexy. V nabídce byl dokonce i tří-dveřák. Třetí generace povyrostla a na kráse moc nepobrala. Tří-dveřák vypadl z nabídky. Škoda. Byl "very cute". Ale prodeje asi "chabé"... Ta současná "kraksna"(a taky už pořádná kráva), mě připomíná spíš nějaké bojové vozidlo ze Star Wars....[odkaz]

PS. V roce 2005 jsem dokonce složil na Ravku gen.2 i zálohu. Z koupě ale sešlo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  10:23

Leg: zaujímavá voľba, vlastne spĺňa všetky podmienky, ale na japonskú prémiu by som si ani nespomenul, mysliac si, že to bude mimo badžet. Ale tá cena je fajn, typicky japonsky bohatá výbava a ako píšeš, ten rozdiel oproti "koncernovo podriadenej" Toyote je prijateľný. Ako som sa na neho zbežne pozrel, vadili by mi len dve veci: ťažšie stráviteľný vesmírny dizajn (ale to môže byť v nude koncernových krabíc výhoda, aspoň nezapadne v dave) a kožené poťahy (radšej látku, ak už kožu, tak s ventiláciou). Inak to bude určite dobrá voľba. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.20  09:56

« Re: Re: Re: Re: Game of the Day

iudex: vidíš, na CRV som zabudol, tam je aj dobrá cena.

Nissan som pozeral a v zásade som nenašiel nič, čo by ma oproti Mazde oslovilo + ako píšeš, diesel moc nechcem.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.08.20  09:37

Ďakujem všetkým veľmi pekne za odpovede. Otázka dňa je zrejmá: prečo chcem SUV. A odpoveď je jednoduchá: lebo ho chce manželka. Samozrejme, také jednoduché to nie je. Faktom ale je, že auto bude v podstate jej a ju to, ako väčšinu žien, k SUV prirodzene ťahá. No a posledné tri roky, čo sa u nás polonedopatrením jedno udomácnilo, to v presvedčení utvrdilo nielen ju, ale aj ja čoby kedysi odporca SUV musím uznať, že to má niečo do seba. Jednoduché nastupovanie, vyšší posed, vyššia svetlá výška - ja sám by som si síce kúpil kombi, ale po tých rokoch chápem, prečo človek, ktorý autami nežije chce práve toto.

Druhá vec, spoľahlivosť: jasne, nedá sa určiť, že toto auto ma prežije a hento sa po roku rozpadne a hlášky typu Fordom tam a vlakom späť sú síce vtipné, ale určite sa nimi nebudem riadiť. Faktom ale je, že u áut sa často nejaký potenciál na bezproblémovú prevádzku dá vyhodnotiť. Dobre to zhrnul woody, tak nejak som to myslel - úplnej novinke (aj motorickej) z prvého roku výroby sa radšej vyhnem, rovnako ako je na moje krátke jazdy určite vhodnejší atmobenzín ako diesel s DPF. Takisto niektoré motory sú objektívne problematické, rovnako ako môžeme očakávať bezproblémovú prevádzku od hybridnej Toyoty. Takže, ako som písal, je to síce tricky nič nezaručujúca kategória, ale zatiaľ ju neškrtám.

Takže poďme k samotným borcom:
    Moje kroky sa najprv celkom prirodzene uberali za Mazdou CX-5 2.5 - nedávno som ju tu už spomínal a ako napísal woody, vzhľadom na zadanie je to celkom prirodzený kandidát. Aj cena by mohla byť. Príjemný vzhľad exteriéru, na pomery mainstreamu vynikajúci interiér (ergonómia aj dizajn), bohatá výbava, atmobenzínu by snáď krátke jazdy nemuseli prekážať a výkonu je na pohodovú jazdu viac ako dosť. Veľmi príjemný podvozok ladený športovejšie, ale určite znesiteľný čo do komfortu. Latka je nastavená vysoko, hovorím si, toto je auto presne podľa zadania.
    Skúsime VW group, ktorý reprezentuje Kodiaq. (V Seate a VW ma mali dosť na háku, veľkostne by mi asi najviac veľkostne aj dizajnovo vyhovoval krátky Tiguan. Ateca má bohužiaľ ešte menší kufor ako Antara a to je pre mňa také rozumné minimum.) S Kodiaqom mám najazdené pomerne veľa ako spolujazdec a nasleduje aj krátka jazda s obligátnym 2.0 TDI DSG. Tá nezmenila môj doterajší vzťah k nemu: to auto nemá žiadnu vadu, okrem toho, že nemá ani nič, prečo by som ho mal chcieť. Zrýchľuje pekne, spomaľuje pekne, zatáča pekne, je priestranné, praktické, svieti, bliká, trúbi ... a človek sa pri tom uzíva k smrti. Poviete si, presne to som chcel tak čo sa sťažujem, ale nie takto, toto je vyslovene nuda na kolesách. Slúžilo by perfektne, to je pravda, ale o tri roky by ma už cukalo po niečom aspoň trochu zaujímavom. Myslím, že podobne by to bolo aj s oným Tiguanom.
    Prešiel som ešte pár salónov viacmenej s rovnakým výsledkom (ale škodovke sa s prehľadom podarilo udržať titul šampión nudy), väčšinou ani na skúšobnú jazdu nedošlo. Ako píše Ronault, tie autá sú (skoro) všetky rovnaké. Ak sa teda bavíme o mainstreame. U prémie to zasa vždy skončilo už doma v konfigurátore pri voľbe motorizácie, ktorá väčšinou bez akýchkoľvek príplatkov prešvihla limit. Tade cesta nepovedie ... až na jednu výnimku...
    Lexus má aktuálne akciu na NX 300h AWD za 39 990. V tejto cene je už veľmi rozumná výbava, takže človek prihodí tisícku za metalízu a je vybavený. Plusy a mínusy hybridného pohonu poznám, len som ich ešte nezažil na vlastnej koži. Takže vyrážam do saloonu. Exteriér je podivuhodný, ale že by ma odpudzoval sa nedá povedať. Interiér menej podivuhodný, tento dojem ale preráža dojem z kvality: všetko pekne a poctivo vypracované, jemná (umelá) kožka a extrémne pohodlné sedadlá. Priestrannosť OK. Predávajúci ma povozí pár km aby mi ukázal čo a ako a potom mi už máva zvonka na šťastnú cestu. V prvom rade ma auto prekvapilo svojou tichosťou, bolo po daždi a voda z kaluží odstrekuje takmer nehlučne. Človek by teda čakal aj jazdu ako na obláčiku, veď Lexus, auto je ale nečakane tuhé a nerovnosti kopíruje nečakane verne, aj keď nehlučne. Žiadna tragédia, určite nie horšie ako ostatní testovaní, ale v kontexte celého auta primárne zameraného na maximálny komfort to celkom vynikne. Toto je ale našťastie kompenzované istotou v zatáčkach, aj na zlom povrchu nedochádza k odskakovaniu. Takže tu je to naopak, čakal som kocábku a v skutočnosti by som si aj zatáčky celkom užil… ale neužijem. Pretože ma pri tom doprevádza konštantné vytie hybridného pohonu, takže je lepšie radšej zvoľniť. A potom je to starý dobrý Lexus, pohoda, ticho, luxus. No a celkovo je zvuková kulisa pod veľkou záťažou asi najväčšou (a asi jedinou podstatnou) vadou celého auta. Na druhej strane, Mazda, ktorá doteraz neohrozene okupuje pozíciu číslo jedna, na tom nie je o toľko lepšie, hlavný rozdiel je v tom, že u nej rastú otáčky a dochádza k preradzovaniu, inák je to skoro jedno, vysavač jak vysavač. A je treba povedať, že ak sa NX-ku moc nešliape na krk, tak je krásne tiché.
    Ešte som sa zastavil u Toyoty, v RAVke majú oproti Lexusu dokonca o generáciu modernejšie HSD, je priestrannejšia, ale rozdiel medzi nimi je presne taký, aký by človek medzi Toyotou a Lexusom očakával. Teda okrem ceny, tam je rozdiel cca 4000€ a to myslím nie je čo váhať.
    Takže, za mňa by to asi bolo miééérne v prospech Mazdy, polovička je ale nadšená z Lexusu a teda je to asi jasné. Poznáte to, happy wife, happy life. :-)

Ak mi sem teda nedáte do placu niečo, čo som opomenul. Ako napr. ten outback. To je super tip, ktorý mi nenapadol. Alebo thomova Ateca. Ten by bol rád, aspoň by si zasa mohol kúpiť novú káru. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  09:13

« Re: Re: Re: Game of the Day

Leg: a ešte posledný tip: Honda CR-V. Benzín (prípadne i hybrid), automat, štvorkolka, Japonec, dosť priestranné auto a solídna cena: [odkaz]
    Ale ten turbobenzín na krátke trasy asi nie, skôr hybrid, plus je tam zavýjajúce CVT a napokon ten dizajn nie je zrovna elegantný.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.08.20  09:09

« Re: Re: Game of the Day

...trochu s jiného soudku.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.20  08:57

« Re: Game of the Day

Prinášam koronavírusový pozdrav z Chorvátska. Ako ostuda petrolheadov som tam nešiel autom, ale lietadlom. No a že by si tam nejakí Česi, Slováci, Poliaci, Nemci, Maďari, Švajčiari atp. robili nejaké hemungy sa rozhodne nedá povedať. Tak uvidím do 2 týždňov. >:-[]
    Leg: tak Ty vieš, ako správne rozprúdiť skomírajúcu diskusiu. :yes:
    Takže k Tvojmu zadaniu: ak správne chápem súvislosti, hľadáš náhradu za staručkú Antaru, rodinné auto, na ktorom ale bude chodiť hlavne manželka na krátke trasy. Badžet máš pomerne štedrý, takže sa dá vyberať. No a keďže na dovolenke som mal zopár automagazínov, kde bol i prehľad stredných SUV, tak som si spravil prehľad. Ale aj tak to bude vyzerať, že moje odpoprúčanie ovyplvnila hlavne moja vlastná garáž. >:D
    Takže neprekvapivo radím v tejto kategórii Mazdu CX-5, konkrétne 2,5G A/T Revolution. Ticks all your boxes: Je to SUV so štvorkolkou, HDM automatom, so štvorčlennou rodinou nebude mať priestorovo najmenší problém (kufor má takmer zhodný s 6kou kombi), ako atmosféra nebude taká háklivá na krátke poskakovanie okolo komína, súčasne HDM automat a nie príliš dravý prejav motora vyhovuje pokojnému jazdnému štýlu zodpovednej matky detí. Spoľahlivosť ako typický Japonec made in Japan. Bonusom je veľmi bohatá výbava, o akej pri Kodiaqu a spol. nemôžeš ani snívať. A s cenou sa udržíš pri tom spodnom limite (35750 eur, pri troche vyjednávania ho možno i podlezieš): [odkaz]
    No a ako bonus (pri SUV dosť vzácny) Mazda aj dobre vyzerá a dobre jazdí (ak by si sadol za volant Ty).
    Ak by ale o výzor nešlo, všetky podmienky spĺňa aj Toyota RAV4 2,5 Hybrid e-CVT 4x4 Easy za 34890 eur. Navyše hybrid bude lepšie pasovať vedľa Tvojho elektrického autíčka.
    ;-)
    No a tu ešte nejaké tipy, aj keď viacmenej na rozšírenie obzoru, keďže nespĺňajú niektorú z požiadaviek.
    Nissan X-trail: veľké a priestranné auto (vyskúšané osobne), Japonec, automat, dobrá výbava aj cena, ale benzín je len predokolka, 4x4 len s naftou: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.20  00:25

Zaslechl jsem svoje jméno !!?? Thomasino Atecu neprodává, udělal na ní upgrade brzd, dali jsme větší kotouče 340mm z GTI Clubsport S (příplatkové u Golfu R, ty bi-metalové, chlazené s lepší směsí desek). Konečně to začalo velmi slušně brzdit a jsem s ní celkem spokojený. Před pár dny jsme se vrátili z dovolené. Přes Jižní Čechy (2 noci) do Mnichova a BMW Muzea (2noci), pak na 2 noci do Alp. S Atecou to bylo v pohodě, záda to celkem zvládla.. Na prodej je M240i, už jsem šel s cenou na 1.050 mega s dph, níže už ale nejdu, to si to raději nechám na zimu >:-[] >:-[] Dnes se na to byl dívat jeden zájemce a po mejlu se ozval další, tak uvidíme. [odkaz]
    LEG - odpověď na tvoje mentální cvičení je ATECA (Tiguan) 2,0 TSI 4x4 7DSG. 500km z Alp, částečně po rychlých okreskách, částečně po dálnici a spotřeba 7,0 litrů !! Nevěřil jsem tomu. A to jsem se od Linze nějakou dobu držel za Panamerou s rychlostmi kolem 160 :-) Dokonce na začátku po okreskách kolem Schladmingu, kde jsou většinou 80-tky, byl po 90-ti km průměr 6,0 litru!! :-) Pro 4 lidi na dovolenou v pohodě, nějaký kufr to má (ale Oktávku nečekej), délka rozumných 436cm, takže parkování po městě hodně v pohodě. Nebo bych popřemýšlel o něčem jen mírně vyšším, jako je Passat Alltrack 2,0 TSI, nebo Oktávka Scout (akorát jim moc nefunguje zatím ten nový infotaiment).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.20  22:48

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.08.20  20:41

Thomasino prodává vždycky všechna auta, která zrovna vlastní, někdy i ta, na které teprve složil zálohu...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.20  14:18

Mkt....dobrý nápad....ale myslím, že ji tms už neprodává a místo Atecy prodává svoji M240i.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 19.08.20  07:42

Kup Thomasinovu Atecu...
    Teda pokial ju uz nepredal.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.08.20  07:41

Preferencia SUV je kvôli priechodnosti terénom, pohodlnejším nastupovaním, alebo veľkosťou priestoru v kratšej dĺžke proti kombi napr.?
    Ako prvé ma tiež napadla CX5 s 2,5 benzínom. S pohotovostnou 1500 kilo je v porovnaní s konkurenciou ľahšia a šoférskejšia.
    Alebo: [odkaz]
    Pri štýle jazdy, aký popisuješ, by ani CVT nemusela vadiť. Všeobecne je chválený pomer komfortu, agility a pocitu z riadenia. Prejazdnosť terénom je samozrejmá.
    PS: nepísal si, že sa musí páčiť ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.08.20  06:29

pd77: Tvl, já tam dám odkaz asi na jedinej inzerát, kterej končí. >:D Tak znova
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.20  01:10

Leg
    1. Prečo (konkrétne) je zrovna SUV silno/hlavně preferované (světlá výška, velikost kufru, nastupování..., co z toho nejvíc)?
    2. Jak velké děti má ta čtyřčlenná rodina?
    P.S. K té spolehlivosti, jak sám píšeš, nedá se to změřit a předsudky nemáš rád, takže to rovnou škrtni.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.08.20  22:54

wa....very good choice.... ;-) Mám projeté všechny verze CX-5. Nejvíc mě zaujal CD 184 automatic, diesel. Pokud se již podařil vyřešit problém s naftou v oleji, pak bych vřele doporučoval test drive.... :-! V případě, že diesel je stále "suspect", tak potom 2.5 l benzin....:-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.20  22:13

Leg: Tvůj rozpočet je celkem benevolentní, ale já jsem vždycky pro to netahat s sebou víc železa než je nutné. A z tvojí rovnice malého nájezdu, krátkých jízd, auta pro čtyři, pohonu na čtyři, pijánko stylu, spolehlivosti atd. mi vychází

a) atmosférický benzín
    b) klasický HDM automat
    c) vyzkoušená technika

a pro mě osobně by favoritem bylo něco takového ;-)
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.08.20  21:56

Leg:
    To jsou mi úkoly... Jak máme vědět, že nové auto bude do budoucna spolehlivé? Podle značky sám říkáš, že těžko...takže asi nijak... to si rovnou škrtni
    Jestli chceš SUV, což jako pro mě u mladého člověka dost nepochopitelné, (nevím co blbnou s tím lidi :-| ), tak si nějaké kup, to máš jedno, stejně jsou všechna stejná ;-) Nebo si vem Mazdu 6 a máš to vyřešené ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.08.20  20:23

« Game of the Day

Páni, mám pre vás malé mentálne cvičenie. Zadanie:

- SUV (nie je úplne nutnosť, ale silno preferované)
    - 4x4 (podobne ako položka SUV)
    - Automat (cez to nejde vlak)
    - Schopnosť pohodlne odviezť štvorčlennú rodinu aj s bagážou na týždenný výlet (nepotrebujem ale jaskyňu, nie som vozič vzduchu a prinajhoršom to rakva istí)
    - Nájazd pomerne malý, do 10000 km za rok, prevažne veľmi krátke trasy do 20 km, párkrát do roka dlhší výlet
    - Pomerne defenzívny jazdný štýl, "drivers car" je len príjemným bonusom, určite nie podmienkou. Po diaľnici piánko 130. Naopak, vyžadujem komfortný podvozok
    - Cena. Toto je oriešok. Z vyššie uvedeného vyplýva, že je vôbec problém začať pod 35000€. Ako sa poznám, ak by som šiel vyslovene po cene, o dva roky by som začal špekulovať a vo finále by ma to stálo oveľa viac. Aby bol trochu priestor na výber, zadanie je teda "do 45000". Pri očakávanom nie veľmi intenzívnom využívaní auta mi aj to príde celkom dosť. To ma vedie ku ďalšiemu bodu:
    - Spoľahlivosť. Vzhľadom na vyššie uvedené bude dobré, aby u mňa auto slúžilo čo najdlhšie, potenciálne vyššia spoľahlivosť je teda výhodou (toto je tricky, reálne sa to nedá zmerať a predsudky nemám rád)

Mám už za sebou nejaký research, trochu som sa povozil, je už aj tajný favorit. To si ale chvíľu nechám pre seba, najprv by som rád počul váš mnou neovplyvnený názor. Prípadne či neviete o nejakom super deale. :-)

Jasne, nie je to hothatch ani Porsche, ale zábava by to byť mohla.

Let the game begin! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.08.20  10:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Šak píšu....zatím jen render....ve skutečnosti to může být ještě horší..... ;-) nebo o hodně lepší.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.08.20  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Pd777: co je to za hnus 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.08.20  19:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

M3 kombi....zatím jen render....
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.08.20  15:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Leg....ano, máš pravdu, samotná finální výroba (i když malosériová) není až tak složitá a nákladná záležitost. Ale vývoj, nářadí a přípravky je záležitost bohužel ku.rev.sky nákladná. A v současném ekonomickém klimatu, kdy automobilky hledají cesty, jak ušetřit každý cent se nedivím, že se koncern do takových "dobrodružství" nechce pouštět.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.08.20  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

U G4R32 ano, ale G5R32 a G6R měli konfiguraci se dvěma koncovkami na střed.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 13.08.20  09:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Tak ja neviem, spraviť namiesto dvojitej koncovky jednoduchú nebude raketová veda, snáď by kvôli tomu ani nemuseli robiť dva rôzne tlmiče...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.20  14:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

pd7
    To byl asi jeden z hlavních důvodů, proč po třech g. GR(32) opustili konfiguraci se dvěma koncovkami výfuku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.08.20  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

wl...Audi S3 (R4) také používá quad výfuky. Jestli to náhodou nejsou stejné výfuky...? To by pak mohlo jít v tomto případě o rozumné cost saving..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.20  12:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

iu
    Já jsem naopak doufal, že tu konfiguraci se čtyřmi koncovkami (k R4) opustí a zůstane to pouhou výjimkou pro 7. g. GR.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.08.20  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Taky to tak vidím. Ze zkušeností ve vývoji vím, že v před-produkčním stádiu je taková věc jako změna ovládání infotainmentu (který byl již "signed off"), prakticky nemožná. A ano, pro fl je změna možná, ale v dnešní době to bude řada mladších lidí považovat za krok zpět. A nabídku 2 různých ovládání si nedovedu představit..... :-( BTW, Thomas už také není "nejmladší".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.08.20  10:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Leg: máš pravdu v tom, že "hardware" vyzerá dobre, teda že to má slušný podvozok, motor a jazdné vlastnosti. Len sa obávam, že s tým nahradením infotainmentu to nebude také jednoduché, ten infotainment je od podlahy robený ako dotykový a či stačí "doplniť tri kolečká", uvidíme, skôr myslím, že to bude žiadať väčšie zmeny. Každopádne to bude až záležitosť faceliftu, t.j. tak 3 až 4 roky, dovtedy bude musieť Golf fungovať dotykovo. Ale po tom, čo všetky médiá unisono kritizujú infotainment a už aj vyhodili menežéra zodpovedného za IT je v podstate isté, že to nejako zmenia. Budú musieť.
    Btw. už sú spyshots nového Golfu R: koncovky výfuku má celkom parádne: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 12.08.20  09:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Dědo, niekde som čítal, že tá origoš Martini livery je u Porsche celkom pálka (ak si dobre pamätám okolo $10000). Neviem či by som dal také prachy za to, že budem robiť reklamu výrobcovi lacných vínnych nápojov. :-)

Thomas je fakt borec, najviac na ňom žeriem ten jeho germánsky humor a ako pri tom aj sám seba pobaví. Ku GTI: jazdne to vyzerá sľubne, hlavne ak aj základ je všeobecne veľmi podarený. Ergonómiu časom napravia. Keď médiá unisono hodnotia ergonómiu ako dealbreaker si neviem predstaviť, že to takto bude pokračovať ďalej. Hlavne keď stačí doplniť tri kolečká, pár tlačítok a tie kapactné hodiť do koša. Len tá odozva, to ako skroluje na mape je masaker, to je hodné roku 2005 a neviem, či na to je schodné riešenie.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.08.20  15:46

« Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Tady je další zajímavý fešák.....ale myslím, že se ten inzerát už tady kdysi objevil a nebo je to ten samý....?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.08.20  15:18

« Re: Re: Re: Re: Nový GGTI

Tady je na prodej AR Giulia QV manuál s řazením pádly pod volantam....WTF... >:-[]
    [odkaz]

Cena ale kua dobrá....jen jestli to není ta co dělala akrobacie u Prostějova.... :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.08.20  14:37

« Re: Re: Re: Nový GGTI

w-a
    GTI dopadlo vlastně relativně dobře, kdyby to mělo špičkově odladěný IT, ale jezdilo to na hov.no, bylo by to mnohem horší... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.08.20  07:09

« Re: Re: Nový GGTI

wl. Nebo doufat, že to v rámci faceliftu zase vyházej... >:-[] U těch dveří už naděje zemřela.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.08.20  21:21

« Re: Nový GGTI

iu
    Dobrá zpráva je, že stačí doladit IT a bude z toho výborné auto za dobrou cenu.
    Ale ten počet dveří u Golfu už asi nikdy nikdo od VW řešit nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.08.20  19:59

« Re: Nový GGTI

Tož mě se nové GTI líbí. Dovedl bych si ho představit jako univerzála v bílé nebo stříbrné barvě v garáži. Ale ten infotainment a ovladače na volantu bych asi těžko zvládal..... ;-\ V každém případě (pokud už nebude něco jiného "na cestě"), bych si ho rád "ošahal" a projel... ;-) Thomas je borec... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.08.20  12:54

« Nový GGTI

Cez víkend nabehli prvé jazdné dojmy z nového Golfu GTI. A dojmy sú zmiešané, motoricky a dynamicky spokojnosť, ale opäť kritika interiéru a neergonomickosti dotykového ovládania, čo pri rýchlom aute vadí ešte viac (napr. vypínanie ESP cca. šiestimi dotykmi na obrazovke namiesto doterajšieho jedného tlačidla). Thomas z Autogefuhl-u to dokonca označil za bollocks >:D [odkaz] A ani nemecké weby nešetria kritikou interiéru a ovládania.
    P.S. Je v tomto kontexte sranda, že nemecká stránka VW stále píše o GTI ako o "seriennahe Studie".
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.20  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Nakonec to byla uvolněná páčka přední brzdy.........to jako Salač nemá mechanika? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.20  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Njn, usraný čtyřhrnek, ale dostaneš k němu plaketku OMG... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.20  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

[odkaz]
    Pomáhá chránit proti rozkmitání předního kola/řidítek.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.20  15:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.20  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Momentálně nemají....já mám.....sleduji každý den ve zprávách..... :-!
    Už je bazén s pomocí solárů zpět na 32°C....no, ne že bych to zrovna teplé jak chcánky musel mět, ale soudružka manželka to enjoyjuje.... ;-)
    Sleduji motorky z Brna. Salačovi se nedařilo. Měl prý celý víkend problém s tlumičem řízení....co je tlumič řízení?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.08.20  11:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Ale mají, jen vědět kde a kdy.
    Jezdili jsme pravidelně na Kypr začátkem září a tam mělo moře 31 a někde i víc.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.08.20  09:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Houno, dávám si studenou sprchu než tam vlezu..... >:D
    Ale bacha....31°C teplou vodu nemají ani v Egyptě v moři.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.08.20  23:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

A teď, aby si tam chodil v neoprenu... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.08.20  23:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Provedl jsme dlouho odkládaný proplach filtru a pak doplnil bazén studenou vodou.. :-! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.08.20  19:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

pd7
    To ti ta voda nějak rychle chládne... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.08.20  19:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

...cena? Šak píšu...solidní výbava.....automat a keramické brzdy a hned seš o 300k Kč někde jinde. A pak je tam pár dalších prkotinek, takže na té ceně 2.842.290.- vidím i nějakou papírovou slevu. A to samozřejmě neznamená, že je to cena konečná..... ;-)
    Na druhé straně v doplňujících informacích zmiňují jakýsi M competition paket, který se v konfigurátoru vůbec nevyskytuje...tož nevím..... 8-s

Voda v bazénu je 31°C......
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.08.20  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

...ale čo tá cena? To mi príde ako úlet.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.08.20  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Jedna CS v Hockenheim Silver by tu byla.......ale je s převodovkou pro "měkouše".....ale výbava solidní...
    [odkaz]

(Jdu se "ohřát" do bazénu....voda 32°C....)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.08.20  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Dedku tak šup,šup do M2 C a potom mi ju môžeš predať keď ti už nebude vyhovovať.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.08.20  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

pd7
    Hockenheim Silver vypadá naživo parádně, na tu se modrá ani bílá nechytá... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.08.20  12:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Když novou M2 C, tak jedině s manuálem... ;-) Na automat je dobrý tak akorát náš Yaris... >:D A barva? Modrá mě neláká. Jedině Hockenheim Silver nebo bílá... ;-) Škoda, že není v nabídce nějaká pěkná červená. Zatím mě nic netlačí (pouze neúprosný čas...), ale i tak raději počkám na novou M2, která je "just around the corner".... ;-) Snad bude v nabídce i s adaptivním podvozkem.... ;-) A jestli bude vypadat jako tento render...tak paráda.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.08.20  11:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

No pokud by sis chtěl objednat M2c do výroby podle sebe, musel by sis sak.ryš pohnout, máš posledních pár dní, jestli vůbec >:-[] >:-[] Výroba končí v září, nyní se uzavírají poslední objednávky. Ale třeba CarTec OL má na srpnovou výrobu jednu modrou s lepšíma brzdama, lepšíma sedačkama, s automatem, pár klasických kravinek. Cena se zárukou na 3 roky je asi 1,7M ;-) Zatím je zřejmě ještě volná, tak pohni >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.08.20  11:36

« Re: Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Pozvánky mě už nechodí, protože "můj člověk" v Renocaru už nepracuje. Ale to nevadí. Mě ty eMkové srazy nelákají. Jen mě tak napadlo, že by nebylo marné, koupit M2 C a za rozumný peníz upravit pérování tak, aby se mě při normálním ježdění nezešrotovaly plotýnky.... ;-) Ono totiž ten adaptivní podvozek je jediná věc která by mě na M2 C chyběla. Ale bacha. Tady bych se opět ocitl tam kde jsem nyní. Čili, žádný 1 univerzál, ale opět 2 auta v garáži. A to by se pak logicky nabízela další varianta, kde bych pouze něco málo investoval do mé 1er....třeba MPE nebo Remus a BSR chip 404 k/ 584 Nm a bylo by vymalováno za cca 100k Kč.... ;-) Ale M2 C se mě kua líbí.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.08.20  19:52

« Re: Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Jasně že umí dát jiný podvozek na M2 a M2 Comp., stejně jako je dává na M3 s M4. Verze V3 se dá nastavit prý dost rozumně, ta se šteluje pod blatníky u kol. Ale mají i verzi DDC s elektronicky stavitelnými režimy, stejně jako přepínatelný podvozek u M4 třeba. A navíc funguje lépe. Známej z Blavy má KW V3, musím si s ním dát sraz na Pezinské Babě a vyzkoušet. Ale šel bych spíše do dražšího DDC, který mohu nastavovat z kabiny přes čudlík (jeden nevyužitý tam je). Dokonce bychom se nedivili, kdyby ten stavitelný co je v M2 CS byl právě tento KW DDC. BMW s KW dlouhodobě spolupracuje. Tak jako u M4 Competition je inovovaný podvozek proti původní M4 a je prý právě od KW :-)
    Praděda, a když dojedeš na konci srpna na eMkový sraz pořádaný Renocarem, tak nejen že si užiješ trochu zábavy na Polygonu Brno, ale pak uvidíš na živo u Šenkýře jak to tam vypadá a jaké jsou možnosti ;-) Pozvánka ti asi došla, ne? Můžeme tam i s našimi "polo-emky" :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.08.20  14:07

« Re: Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Tms....tož enom by mě zajímalo, jestli by Šenkýř (btw brácha, zemřel letos 4. ledna (odkaz), jezdil svého času se Šenkýřem starším i mladším vrchy a okruhy) zvládl upravit podvozek (pružiny a tlumiče) na M2 C tak, aby byl vůz použitelný jako daily a aby to nestálo víc než M2 CS.... ;-) Cenový rozdíl mezi M2 C a M2 CS je cca 800k Kč.... :-!

Záznam na Wiki:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.08.20  00:41

« Drobné doladění Atecy FR

Tady je ta výška profilu pneu dobře vidět:
    [odkaz]
    Takový obvod slupne 19"ky jako malinu.
    Ale to už je u tebe tradice, menší (designově méně atraktivní) origo kola kvůli komfortu a potom "doladíš" tužší pružiny, aby se to méně naklánělo a aftermarket kola, aby to lépe vypadalo, než s těmi origo základními.
    Ty si prostě nemůžeš rovnou objednat větší/hezčí origo kola a dál to už pak neřešit...
    8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.08.20  22:21

« Re: Drobné doladění Atecy FR :-)

Teď když to vidím a cítím, možná jsem ty 19" kola a pneu 225/45 mohl pořídit. Bál jsem se, že to bude pak s těmi pružinami tvrdý. Nechal jsem původní 18" 225/50 rozměr, ale rád využiji přejíždění obrubníků při parkování na pár místech (pomalé), takže jsem ten rozumně vysoký profil chtěl zachovat, ikdyž ty kola by tomu rozhodně slušely větší.
    Ale na nové víkendovce pak budou 19" kola, tam to bude vypadat lépe ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.08.20  21:54

« Drobné doladění Atecy FR :-)

Th
    Ještě, aby komfort nebyl v pohodě s takovými "balónovými" pneumatikami, ty utlumí všechno i s kratšími/tužšími pružinami.
    Brzdy O.K.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.08.20  20:33

« Drobné doladění Atecy FR :-)

Dneska proběhlo lehké doladění Atecy. Dali jsme větší brzdy 340mm (příplatkové z Golfu R, bi-materiálové, včetně lepší směsi na deskách). Bylo potřeba vyměnit i třmeny. Oproti původním brzdám 314mm to začalo konečně brzdit !! A také jsme lehce snížili auto kratšíma pružinama KW (ST Suspensions), aby se méně naklánělo. Je to nyní jen lehce tužší, komfort úplně v pohodě. Takže drobné nedostatky odstraněny, tak to s ním minimálně další rok vydržíme. Jen se u Šenkýře divili, že ty kotouče jsou oba stejné, při tom chlazení je dělané lehce zešikma, takže na jedné straně se chladí lépe než na druhé. U BMW M jsou zvylí, že se rozlišuje pravá a levá strana a chlazení je více funkční >:-[] Ukazovali mi to zrovna u jedné M2 Competition. Holt je to jen koncern, ta Ateca >:-[]
    [odkaz] (plus další 2 fotky)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.08.20  09:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Bang Bang(el)

iu...jasný, dobre robí, keď chutí aj nam na južnej Morave..... ;-) :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…