Peugeot 206 SW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 20.04.07 21:53
« Brzdy
Ahoj, mam 206 1,4HDi, mam najeto necelých 50tis.km a už od kontroly ve čtyřiceti tisících mě strašili v servisu s tím, že při další kontrole budou muset asi měnit brzdy, je to možné aby vydrželi tak málo a nevíte někdo jakou značku brzdových kotoučů Peugeot používá. -
« Nový miláček
Dobrý den!
Je to 14 dní co jsme vyměnili naši milovanou škodu felicia za námi vysněný peugeot 206 sw 1,4 HDi. Červené barvy. Jsme z nej nadseni. Jen nás mrzí všeobecné srovnávání se škodou fabia combi. Myslím, že toto srovnat nelze. Ačkoliv automobilce škoda drzim palce, s peugeotem se zatím rovnat nedá. Doufám, že provoz našeho miláčka bude bezproblémoví. Hodně šťastných kilometrů. -
Charlie 04.09.06 15:55
« re: servis po 60.000km
Cau.
Ja byl ted na treti rocni prohlidce 1.1/44 kw benzin (najeto 30000 km) a stalo me garantovanu cenu 2.390,- + 2.374,- novy filtr klimy, dezinfekce, promazani brzdoveho pedalu a par dalsich drobnosti.
Tak lze predpokladat, ze te to bude stat 2.320,- nebo 4.990,-.
Viz link:
[odkaz] -
« servis po 60.000km
Ahoj,
právě se mi blíží servis po 60.000km a proto budu rád za rady na co si mám dát bacha, kolik to stojí, apod.
Jinak po 3 letech pouze vymena 2x zarovka H7.
Taky by se mela poprve menit brzdova kapalina.
Diky moc, Tomas
Peugeot 206SW 10/2003 1.4HDi 60.000km -
« Rozlouceni
Panove ahoj,
dnes jsem byl vymenit naseho lvicka za novou ocatavia II. Cestou z autosalonu jsme jeli kolem bazaru kde uz stalo nase krasne milovane stare auticko, zastavil jsem u plotu a zamackli slzu. Vim, ze s 206SW mate nekteri hodne trapeni, ale to se nasemu auticku hodne vyhlo, nikdy nas nenechalo ve stychu. Doufam, ze ten kdo si ho koupi bude mit z auta radost a bude mu dlouho slouzit. Po 120tis. zadna vetsi zavada a vse slapalo jak ma, osobne mohu 206tku jen doporucit. Priznavam, ze jsem z neho byl taky obcas narozpacich, ale dnes vsechno odpusteno, hlavne to hrozne razeni :)
Tak ahoj panove, at vam lvicata dobre jezdi! -
"-- skrytý --" 20.04.06 16:59
« Bez nadpisu
Mrouza: Nechci dělat paniku,ale palivový(konečně jakýkoliv filtr) se mění.Palivový propláchnout techn. benzínem je hodně riskantní a nerozvážný krok,s nejstým efektem... To bych si dovolil varovat před něčím podobným. Určitě se dá koupit i levněji,ale i kdyby ne:2.856Kč si polož na jednu misku vah a na tu druhou,kolik bude stát případná oprava komponentů pal.systému HDI a není o čem přemýšlet. Zanesený fitr může být zdrojem problémů,které se pak vyšplhají do desítek tisíc Kč. To bych neriskoval. -
"-- skrytý --" 20.04.06 15:09
« Re: Re: Re: IT palivovy filtr
Ahoj,ten filtr mne málem položil,v Peugeotu jsem se neptal,ale v neznačkovém obchodě mi řekli na 1,4HDi dokonce 2400kč s DPH.Ještě,že vydrží,jak uvádějí příspěvky těch 60 000km.Rozebrat se fakt nedá,ale propláchnout nejlépe tech.benzínem ano.Také jsme totiž museli vyjet ono mrazivé ráno,kdy bylo -24st. a po dvou km konec,svítila diagnostika motoru,filtr nepropouštělkupodivu po krátké pauze opět naskočil a na třikrát se nám povedlo dorazit domů bez lana. -
"-- skrytý --" 18.04.06 14:49
« Bez nadpisu
BilboPytlik: To mne mrzí.Předpokládám,že auto bylo podnikatelské?
Takže:
Je třeba si fakt dát pozor,aby se auto,jakmile na úřadě z leas.přepíše na tebe vložilo do majetku a tam bylo alespoň den.Jinak by se splátky zpětně mohly neuznat jako náklad a dodaňovat...uf. To ne. Zdavotní,sociální, daň z příjmu+penále.To je realita.
Pokud nepodnikáš, platí se daň do 1 roku po nabytí,tj.po ukončení leas.
Výška daně je podle příjmů=daň pásma.Letos neplatíš nic.
U podnikatelského se placení těžko vyhneš,protože FU má přehled přes silniční daň,co provozuješ,ne? Zde bych je fakt nedráždil.
V daň.přiznání je kolonka věnovaná §10 zákona o dani z příjmu. Příští rok podáš daň přiznání za 2006 a tam bude nějaký daň.základ z podnikání,může být něco z pronájmu,nějaké kapitálové příjmy(třeba úroky z podnikat.účtů).Vše se sčítá a k tomu se připočte prodejní cena auta.
Pokud je to protihodnotou,máš kupní smlouvu od prodejce nového auta,udělej si 2 ověř.kopie a jednu přihodíš v lednu 2007 při podání silniční daně za 2006(tam bude figurovat i ten P206-také nezapomeň zaplatit silničku,seč jej prodáš,s ohledem na datum to vidím na 50% poplatku...).Pokud jsi zaplatil na celý 2006,požádáš pak o vrácení přeplatku.Příjem je zdanitelný příjem,protože silnička byla nákladem,ale to asi víš.
Druhá kopie se přiloží k daň.přiznání za 2006.
Chtějí to,sice jak kde, ale ještě jedna "nespravedlnost": pamatuj na obvyklou cenu. Bývají na ni dost hákliví,když chtějí....!!!
Ofic.prodejce ti asi těžko dá kupní smlouvu na 50 tis a 120 t hodí bokem. On má také své účetnictví.
Soukromník-to by šlo,ale zase mohou chtít znalecký posudek,že auto mělo hodnotu 50t,např. Platí se oficiální taxa(znalci) a asi by to nikdo nenapsal jen tak z lásky k bližnímu,to bych se divil(nějakou moc dobrou cenu auta,pokud by vůbec byl ochoten).Živí se tím... :'-(
Blbé je na tom to,že jsi něco řádně zaplatil,stát,prodejce,leas.,pojišťovna na tom měli od tebe peníze a pak musíš danit.
Na druhé straně se sem vozí desítky tisíc aut na plnou moc a dál nemusím,ne?
Takové trochu nerovné podmínky.
Spíš zvaž úvěr,budeš splácet, je to tvoje hned a tahle starost odpadne,ale oni si zase vymyslí něco jiného,známe to...Teď s tím fak nic neuděláš,pokud by sis auto nechtěl nechat. To je cesta,jak nedanit. Už jsem se setkal s názorem,že si jej nechám např.1,5 roku a že se jako náklad pro snížení ceny uplatní výdaje(např.pojistky,opravy...).Na to bacha.Nelze.Mám daň.poradkyni,takže to třeba někdo zpochybní,ale píši,jaký je zákon.
Obejít do budoucna=úvěr.Šel bych touto cestou.
A to nepíši,že budeš příští rok platit jednak vyšší daň,ale také příslušné zálohy. Nad 30 do 150 tis se platí pololetní do 15.6. a 15.12. ve výši 40% poslední daň.povinnosti zaokr.na celé stokoruny nahoru.
Mně to loni také podobně zkazilo radost ze života.:cry: :'-( :'-(