Peugeot 206 SW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: Re: Servisní kontrola při 60tis.
Bohužel to tu nemám zrovna před sebou, ale: výměna oleje, výměna palivového filtru, vzduchového filtru, výměna brzdové kapaliny, kontrola stavu autobaterie, kontrola jiných kapalin (chladící, ostřikovače, ..) a dolití, výměna špatné žárovky nad zadní značkou, měření sbíhavosti a další už nevím. Pak mi navíc jen prostříkali kliky zadních dveří a brzdovej pedál, to nepočítali, to bych jim dal :) -
« Re: Re: Jaka je presnost tachometru???
kdyz sem meril prenost tachace pres GPS u 106ky, tak pri 130km na tacho, mi GPS davala 128KM, takze docela presny, u ty 206ky, bych rekl, ze by to mohl byt taky takhel presny.
Jinak k tomu oleji, nam ho menily pri 20 000km, komplet cely, ta pri 40 000 by meli menit znova... -
« 60tis. km
Tak v pátek jedu na první velkou prohlídku při 60tis. km. Docela jsem zvědavej jak to proběhne.
K oleji, vám vydrží olej na 20tis. km? Když jsem byl na prohlídce při 20tis. km tak mi dali jeden litr na dolití a asi při 35tis. jsem musel dolejvat. Při 40tis. mi už žádný olej nedali a při 58tis. mi už blikal ukazatel (samé čárky) po nastartování, tak jsem musel zase dolejvat.
Jinak jsem zjistil, že olej do HDI je snad ten nejdražší :) -
"-- skrytý --" 26.02.05 11:42
« po leasingu
BilboPytlík: Je to obchod jako každý jiný. Za jeté auto, které nové stálo 550 tis nabízeli různí prodejci(3 různé značky) 200 - 250 - 290 tis. Záleží na tom, jak je to co prodáváš v kurzu na trhu ojetých aut. Tak jsem prodal za 290 tis a vzal jejich auto. V bazaru si na něj přihodili 10tis. Protihodnota se bere jako akontace+zpravidla nějaká záloha za závaznou objednávku. Jenom nezapomeň, pokud bylo auto k podnikání, že je třeba jej vložit do majetku firmy a zase vyjmout(aby to byl uznatelný výdaj-leas.splátky) a zdanit viz §10-ostatní příjmy zákona 586/1992 Sb....a to pět(5!!!) let po ukončení leas.(bývalo to 1 rok, kdeže ty časy jsou...) Malá drobnost: FU uvítá kupní smlouvu(ověřenou kopii), nebo znalecký posudek-skrz cenu.Ten odpadá, když to vykupuje prodejna. Závěrem poslední drobnost: obvyklá cena...na to jsou hodně hákliví. Abys třeba 3 roky starou Octávku TDi neprodával za 20 tis. Obvyklou cenou se považuje aktuální bazarová pro daný rok výroby, proto ten znalecký posudek, nebo kupní smlouva z prodejny a je to nezpochybnitelné, ale také to hezky zvýší daňový základ, s čímž FU problém nemá.... -
« Ještě 1900km a jedu na kontrolu při 60tis.
Tak se mi to krátí, ale nějak jsem toho za prosinec a leden moc nenajezdil a tak jsem ještě těch 60tis. neudělal.
Zkušenosti se zamrzáváním nemám, parkuji venku a zatím jsem pokaždé nastartoval na poprvé a nikdy mi to nechcíplo.. Auto jsem kupoval v dubnu 2003, tak mám asi kliku.
Jinak já jsem puntičkář na vrzání a skřípání a tohle auto si fakt docela zavrže. Neustále vypínám rádio a poslouchám odkud to asi tak může jít. Něco sice dělá dětská sedačka, ale i tak se občas ze dveří něco ozve.
Jinak to ale jezdí a to je hlavní :) -
Charlie 16.02.05 17:55
« Bez nadpisu
Co mas za pneumatiky? Ja jsem na zimu prezul na Barum Polaris 2 a zda se mi, ze podvozek neni tak hlucny. Letnaky mam Pirelli 3000.
Odhlucneni motoru. Snad to neni horsi nez 1.1. Je to sice benzina, ale dodava se bez plastoveho krytu pod motorem a nema ani zadne odhlucneni na kapote.
Dvere mi zatim nevrzou a drnci mi to jen na kocicich hlavach.
Bocni vitr. Vsim jsem si, ze Polo na rozdil od 206 ma dvojitou izolaci dveri. -
« Bez nadpisu
Pro info :
V servisu jsem dle ocekavani opet neuspel, problemy svadeli na
- spatnou naftu (mel jsem Alpin Diesel + dalsi aditiva)
- pak na konstrukcni zalezitosti (privodem paliva vedoucim pod podvozkem se jizdou nafta ještě vice ochladi)
- dále ze jsem nekdy v minulosti vzal spatnou (znecistenou) naftu a mam spinavy filtr u nadrze
- muzu mit vlhkost (vodu) v nadrzi
Zadne zasahy, kontroly zdarma v ramci zaruky delat nechteli.
Pro porovnani s vami posilam par poznatku :
- po 28.000km prumerna spotreba 4.6l/100km (lehka noha)
- od pocatku se mi zda motor trochu hlucny, i hlucny podvozek
- obcas vrze interier, dvere
- hlucne razeni za studena
- motor ma prijemny zatah
- zatím zadne dodatecne naklady
- je slyset bocni vitr
- za studena při mrazech při volnobehu motor skripe a susti
- na rezervu bych mel ujet přes 100km
Tomas -
« 1.4HDI zamrne behem jizdy je-li pod -13C
Pro info :
Minuly tyden jsem byl se svoji 206SW 1.4HDI v Alpach a opet jsem za jizdy zamrznul v -15C. Situace byla uplne stejna jako před rokem v Cechach : Auto nastartuje, par kilometru jede a pak chcipne. V nejblizsi době pujdu do servisu jim to omlatit o hlavu.
Mate nejake nove informace?
Predem dekuju,
Tomas Kucera
-----Original Message-----
From:
Sent: Tuesday, February 17, 2004 10:04 AM
To: Kucera Tomas
Subject: Re: 206 1.4HDI a mráz
Dobry den,
noveho neni skoro nic. Dovozce to svadi na naftu, prodejce tape (Federal Cars Praha). Mam pocit, ze se snazi reseni odalit do obdobi tepla, protoze to nebude mozne vyzkouset. Jedine co jsem zjistil od ostatnich majitelu 206, tak je problem pouze s modelem 2003 (koupeny 5.03 - 9.03). Predchazejici modely to nedelaly. Dale vim, ze starsi modely maji jiny typ palivoveho filtru, ktery neni tak jemny. Ale servis se boji mi ho dat do noveho modelu. Dale je zajimave, ze se to objevilo pouze u modelu prodanych v CR.
Jedine co je pozitivni, ze stejny problem mel prodejce s predbvadecimi vozy, ktere zamrzli mezi Libercem a Prahou. Spatne je, ze nikdo s ostatnich majitelu si nestezuje, protoze uverili, ze natankovali nekvalitni naftu. U mne neuspeli, protoze v rodine a ve firme mame pouze naftaky. Naftu bereme u stejnych pump a nikdy jsme nemeli problemy. Muzete mi napsat kdy a kde jste vozidlo zakoupil?
S pozdravem
_____________Originální zpráva ____________
Předmět: 206 1.4HDI a mráz
Odesílatel: Kucera Tomas
Datum: Tue, 17 Feb 2004 09:46:12 +0100
Zdravim,
stalo se mi 2x za den (pred mesicem) ze auto 206 SW 1.4HDI (najeto 8000km) v -14C. nastartovalo(asi na potreti) a při jizde(cca 10km v obou pripadech) za jizdy chciplo. Bral jsem nejlevnejsi naftu u JETu, tak sem to svadel na naftu a volal jsem servisu - udajne tam kvuli tomu volalo hodne lidi - pry nekvalitni nafta,... Mate nejake nove info?
Tomas
-------------- [odkaz]
Zdravím,
má někdo zkušenosti se zamrzáním nafty během jízdy. Naftu beru u Aralu a OMV (alpine), přidávám aditiva (OMV). Když poklesne teplota pod -10st C auto nastartuji bez problémů, ale po ujetí 10km se auto zastaví. Už bylo 3x v servisu během 14 dnů. -
« Re: Re: Re: Re: Kolik km najedete na rezervu?
Já chtěl jen naznačit, že nejmenší spotřeba neznamená, že to tomu motoru dělá dobře. Raději bych jezdil v takovém jízdním režimu, pro který byl ten motor konstruován. Obecně platí, že čím menší obsah, tím se motor musí víc točit. Motory s turbem mají menší rozsah otáček.
Co to je za blbost? Myslim, že čim menší obsah, tim se udělá kratší převodovka a potom se člověku zdá že to i tak nějak jede...čili subjektivně může!!! víc točit.
A motory s turbem maji menší rozsah otáček? Vždyť motor vs motor s turbem je to samý, akorát motor s turbem potřebuje turbo k normálnímu provozu (má menší kompresní poměr a bez něj nemá tolik výkonu - 2.0 a 2.0 turbo-turbo se vysype a nejedo to stejně jako 2.0 ale asi tak jako 1.0) a rozsah otáček? To je jako co? Máme 1.8 turbo benzín a nějak nevidim zmenšenej rozsah otáček. Do 3000ot./min. normální auto a potom peklo na zemi...končící na 8500. Zdá se Ti to málo?
A jinak všeobecně se říká, že nejmenší spotřebu máš na poslední rychlostní stupeň na půlce tachometru (pokud zrovna nejezdíš se Saabem s nelineárnim tacho - to jenom pro rejpaly ;-) ) -
« Re: Re: Re: tak jak se dari?
AD. k tem vybavam, vim, ze kdyz je v plny nalozi, tak to ma treba automaticke rozveceni svetel, automaticke sterace, plna v elektrice... etc. etc. Coz je to co mi nemame, mame jen predni okynak v elektrice, manual klimu, mlhovky, anatomicke sedacky, a to je asi vse.... -
« Re: Re: tak jak se dari?
mno, my to u 206ky nemame, mame Mistralku (ani nevim co to je za oznaceni :roll: ) Ale uLAguny to porad bzuci, kdyz neni zaplej, ale ta je v plny nalozi a hlavne jina trida >:D
Abych pravdu rekl, tak jsem jeste u maleho combika nemeli plnej kufr, obcas tam mama vozi kytky a stromky, a ty se tam vejsou pekne :-! mno, ale je to dobra zprava, ze se tam vejsou 3sudy >:D -
Charlie 24.01.05 14:40
« Re: tak jak se dari?
Uz jsem na to taky myslel. >:D
Pred chvili mi volali ze servisu, ze bych mel mit opravene to termoregulacni rele. Jinak do kufru jsem nalozil 4 pneumatiky 175/65/14, sud piva a nakup. Ten sud byla 60ka, ale byl na vysku, takze by se tam vesla i 100ka. 8) -
« Re: Re: Re: Kolik km najedete na rezervu?
Já chtěl jen naznačit, že nejmenší spotřeba neznamená, že to tomu motoru dělá dobře. Raději bych jezdil v takovém jízdním režimu, pro který byl ten motor konstruován. Obecně platí, že čím menší obsah, tím se motor musí víc točit. Motory s turbem mají menší rozsah otáček. -
« Kolik km najedete na rezervu?
Ahoj,
mam 206SW 1.4HDI, 25.000km, celkova spotreba je 4.7l/100km.
Podle propoctu bych na rezervu mohl dojet i 150km, ale bojim se to testovat. Jake mate s rezervou zkusenosti?
Nema nekdo u 1.4HDI palubni pocitac? Zajimalo by me pri jakych podminkach je minimalni spotreba.
Diky, Tomas -
« Re: Re: Kontrola po 60tis. km
no, 206ka ma na howno razeni, to je znama vec, ovsem u 1.6 HDi uz to je delany jinka, takze to je dost razantni rozdil. CO ja jezdim svym, (106) tak si nestezuju, a razrni je nadherne, rychle, presne a bez problemu....no, az na ty rozhozeny syynchrony, ale je to trosku starsi autickoi :roll: ovsem, kdyz presednu do Peggyny tak obcas prepocitavam zuby v prevodovce, proste musim pomalu a znova si zvykat. Razeni se holt nepovedlo. -
Charlie 04.01.05 11:22
« Re: Kontrola po 60tis. km
K razeni. Ja jsem vedel do ceho jdu. Jezdil jsem s 206 mesic ve Francii.
U mne jde obcas hur preradit z 2 na 1, kdyz popojizdim nekde v zacpe nebo prejizdim koleje, retardery...
Jinak s temi plusy mas pravdu. Koukal jsem jeste po fabii kombi a zatim vubec nelituju, ze jsem si vybral 206sw.
O prazdninach jsem jezdil s Polem 1.2. Nevim, jesli to byla verze 40 kW nebo 47 kW. Razeni jsem VW (Skode) docela zavidel, ale ten interier a trivalec nic moc. Dalo mi dost prace, nez jsem se s tim naucil rozjet a v kopcich me predjizdeli zelinari s 30 let starejma pickupama. Pri startovani to traslo s celym autem, spotreba 7,5 l/100 km, ale bylo to v kopcich. :D
K interieru
Kdyz si sednu do Peugeota, tak si pripadam jako doma. Kdyz si sednu do VW (Skody), tak si prijdu jako v kancelari agenta stavebniho sporitelny. -
« Re: Re: Kontrola po 60tis. km
Při 18tis. mi taky nic nevrzalo :)
Naštěstí s elektroinstalací prozatím nemám žádný problém.
Ohledně řazení... to je hrozné. Když jsem jel zkušební jízdu před nákupem vozu, tak řazení u p206 byl nejhorší zážitek. Řekl bych velice nepřesné, nezapadá tak hladce jako třeba u škodovek. Řekl jsem si ale, že jedno velké mínus, převažují mnohá plus a především jedno velké plus (spotřeba). Mám tu zkušenost, že nesmím rychle přeřazovat, ale hezky pěkně pomalu a s mezifází a pak je vše v pořádku. Prostě, tohle auto učí řidiče být v klidu a moc sebou necukat :) -
Charlie 03.01.05 15:56
« Re: Kontrola po 60tis. km
Kolik bude stat kontrola to nevim. Najeto mam zatim cca 18000 km.
Pedaly mi nevrzou. V lete v zatackach obcas vrzla sedacka spolujezdce.
Vuli v sedacce ridice take nepozoruji. Mozna ji vic zatezuji (103 kg >:D )
Ted jsem zjistil, ze mi nejde rozmrazovani zadniho okna. Zrejme neco v elektroinstalaci. Kdyz to zapnu, zacne mi pod palubkou cvakat nejaky rele.
V pondeli s tim jdu do servisu.
Co razeni ? Obcas mam pocit, ze se jednicce moc nechce. ;-) -
« Kontrola po 60tis. km
Ahoj, byl jste tu už někdo na velké kontrole po 60tis. km? Chtěl bych vědět kolik budu asi tak přibližně platit :)
Jinak jaké máte zkušenosti? Taky vám vržou kliky u zadních dveří?
Mám najeto 54tis. km a už si pomalu sepisuji co všechno v servisu budu chtít prověřit při těch 60tis. km. Jelikož mi v dubnu skončí dvou letá garance, vybalím na ně:
- vrzání zadních klik
- vrzání brzdového pedálu
- lehká vůle sedadla řidiče
Jinak jsem spokojený zákazník, ta spotřeba u 1.4HDI je tak dobrá, že přemýšlím o setrvání u tohoto auta ještě poté co doplatím leasing. Ovšem to už možná bude 207čka na světě a pak pravděpodobně změním názor. -
« Re: chlapi, kde ste?
Sedim v praci. :-!
Jinak se mi nedavno stalo, ze pote co jsem zapnul stirani zadniho skla + ostrik, tak mi po jeho vypnuti v palubce cvakalo nejaky rele a prestalo, az kdyz jsem vypnul motor.
Jinak plna spokojenost.Spotreba pres zimu asi trosku vyleze, protoze musim porad topit. Manzelka je dost zimomriva. ;-)
V lete jsem mel 6.5 l/100 km. -
« Francie
to Mitsi:
No, me ve Francii nejvic dostalo, kdyz se mi v apartmanu rozbila lednicka.
Zavolal jsem technika, ktery dorazil, obhledl ji, potvrdil moje zjisteni, ze je lednicka kaput a sdelil mi, ze je nutne ji vymenit a ze se s ni za 5 minut vrati. Cekal jsem na nej hodinu, pak jsem se na to vykaslal. Dorazil druhy den a tvaril se jako by se nechumelilo. Jeste, ze jsme mel klice jeste od jednoho apartmanu, takze jsem tam mohl uskladnit obsah lednice. :-! Jooo, Francouzi jsou tezky pohodari. O restauracich a malych vesnickach ani nemluvim. Kdyz na ne clovek spusti par slov francouzky, tak to jde, ale jinak na vas docela kaslou. :? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
mitsi : presne tak, me je jedno jestli se pod dvere vejdu nebo ne, sklonit se muzu vzdy, a kdyz nakladam, tak sem taky sklonen, ze ;-) ja na France combicich hlavne ocenuji to, ze maji oteviraci zadni okno, jaka to je vyhoda, nadherna, kdyz nechci otevirat zadni dvere, tak si otevru okynko a je po problemu, nebo kdyz je velky naklad, tak to nalozim, zavru dvere, otevru okynku a nalozim zbytek pres okynko, to je taky ta vyuzitelnost
Rezerva pod autem : to je to nejlepsi co muze byt, clovek pichne plnej kufr, a pak to vsechno vyndavat, brr , to by se mi nechtelo, tohle reseni je je nejlepsi co znam ,a divim se lidem, co jezdi s autama od VW group, co na to nadavaj, kdyz je rezerva pod autem, taky na to prijdou, ze to je vyhoda ;-)
DOma mame tri France auta, a z toho dva combiky, a u tech si nemuzem stezovat, kdyz sme vezli sestru na prazdniny dom, z Grena, behem jednoho weekendu, tak cesta tam i zpet byla fine, auto nalezene vecmi sestry i jejiho pritele a mista tam jeste bylo habakuk a pohodli, co v tom aute je, nadhera (jelo se Lagunou) -
« Bez nadpisu
To Marlin:
Tento vikend jsem mel sanci si to take overit. Vezl jsem televizi s uhloprickou 72 cm v bedne. Mel jsem z toho docela strach, ale v pohode se vesla. Jen jsem nastavil operadlo zadniho sedadla do kolme polohy. Dokonce zbylo misto po stranach na tasky a nad krabici dost mista na koukani do zpetneho zrcatka. :-)
Kdyz jsme stejne velkou televizi stehovali ve fabii, tak jsme museli zadni operadlo uplne polozit a dat ji tam podelne, hlavne kvuli zkoseni patych dveri.
1142 mm mezi podbehy je dost velka vyhoda (fabia combi 1002 mm),
hloubka kufru u podlahy je 800 mm proti 990 mm u fabie, ale ztraci vyznam pri prevozu vetsich predmetu prave kvuli zkoseni 5. dveri, super je nakladaci hrana.
To Mitsi:
- umístění náhradního kola (když je pod autem, nemusí náklad ven...) a základního nářadí nutného pro jeho výměnu;
Tohle bych rekl, ze je dost podstatna vyhoda. Uplne mne mrazi, kdyz si predstavim, ze bych mel menit kolo u tchanovy plne nalozeny oktavky. :D
Jinak vsechny body, co jsi vypsal, dalaji kombi kombim a vice mene vysvetluji rozdily mezi VW a nemeckymi auty (nadrz, kufr, atd.) -
"-- skrytý --" 24.11.04 15:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Ještě dodám další "zvláštní" hlediska, podle nichž Francouzi hodnotí kombíky:
- schopnost vyrovnat se s dodatečnou zátěží (tj. změnou jízdních vlastností po naložení);
- objem palivové nádrže;
- využitelnost vnějších zpětných zrcátek při naložení "až po střechu";
- účinnost topení/klimatizace ve větším prostoru kombi;
- akustická pohoda ve "větším" interiéru (zj. v "prázdném stavu");
- praktičnost a umístění roletek nad "půlkou" zavazadlového prostoru (např. z hlediska možnosti umístění dalších/těžších předmětů na roletku);
- umístění náhradního kola (když je pod autem, nemusí náklad ven...) a základního nářadí nutného pro jeho výměnu;
- velikost (vzdálenost za autem) a výška prostoru, kterého je třeba pro plné otevření zadních dveří (pozitivem je spíše opak toho, co příznivě hodnotí v německých časopisech, tj. co největší "světlost");
- umístění pantů zadních dveří, tj. jak moc omezují vstupní otvor;
- "světlost" podvozku naloženého vozu;
- délka střechy, délka, umístění a poloha nosných podélných lyžin (pokud jsou pevnou součástí střechy), jejich využitelnost pro montáž střešních doplňků (zj. dlouhých "rakviček" na lyže);
- atd., atd.
Je toho prostě mnoho a já osobně jsem se ještě nikdy nesetkal s podobným hodnocením jinde, než právě ve Francii. Docela by mne zajímalo, jak by se změnil pohled na některé vozy kombi u nás, kdyby se tady nějaké hodnocení ve shora uvedeném duchu objevilo...
PS: Ale stejně by asi bylo zmanipulované, tak k čemu by to bylo?! -
"-- skrytý --" 24.11.04 09:01
« Re: Re: Re: Re:
marlin: Já jsem nesrovnával mentalitu, ta je více než diametrálně odlišná (tu uvolněnou atmosféru mezi Frantíky, kteří opravdu - na rozdíl od nás - umějí žít, prostě zbožňuji...), já jsem srovnával "chalupářské potřeby" obou národů. Vlastně i tady je rozdíl: zatímco průměrného českého chalupáře zajímá u vozu kombi hlavně objem kufru, Francouze i jiná hlediska, poněvadž s tím plně naloženým kombíkem musí jet poměrně svižně ve velmi hustém provozu hóóódně daleko. A v tom je ten největší rozdíl! -
« Re: Re: Re:
no, nas je doma taky 5, ale jelikoz uz sme velky decka, tak nam LAguna combi nestaci ;-) ja mam vlastni auto a mamca taky vlastni (P 206 SW) a rodina je Laguna. Ja teda francouzsky umim jen par slov, takze bych se toho moc nedozvedel........ ale obecen , mentalita Francouzu a cechu je uplne jina... to proste nejde hauet do jednoho pytle, preci sme poznameny 40lety komunismu -
matuS 23.11.04 22:00
« Re: Re: Re: Jak odmlzujete?
To a: Já nevím, co furt všichni mají s tou vnitřní cirkulací! To je zařízení sloužící jenom pro opravdu zcela výjimečné případy (jízda v tunelu, za silně kouřícím vozidlem atd.), jinak by to vždy mělo být zapnuté na vnější vstup vzduchu. Nebo se snad někdo chcete ve vlastním autě udusit?
ja to mam zapnute skoro vzdy, kedze jazdim v meste.
ani nemusim ist za autobusom alebo nakladiakom, staci zigulak alebo stary favorit... -
"-- skrytý --" 23.11.04 19:52
« Re: Re:
Marline, když do Francie pravidelně jezdíš, zkus si občas koupit nějaký ten francouzský motoristický časopis (třeba AutoPlus, byť patří do stejné rodiny, jako AutoBild či AutoTip, ale obsah je o "něčem úplně jiném") se srovnávacím testem kombíků. Vřele doporučuji, jelikož tam se člověk opravdu něco dozví (na rozdíl od AutoBildu či AutoTipu).
PS:
- Frantící nejezdí pravidelně jenom do hor (lyžovat), ale prostě "odpočívat na venkov". Moře a letní dovolené do toho raději nepočítám, jelikož to jsou spíš "jednorázovky".
- Jinak uznávám, že průměrná francouzská rodina nečítá pět členů, ale v Čechách jsme na tom dnes ještě hůř, než Francouzi. Já jsem ale výjimka - mám tři děti! -
"-- skrytý --" 23.11.04 09:38
« Re: Re:
To marlin: Je vidět, že Francii znáš jenom z pohledu zahraničního turisty. Jinak bys totiž musel vědět, že je zřejmě málo zemí (a národů) na světě, kde má tolik lidí chatu či chalupu ve vzdálenosti min. 500 km od domova, a pravidelně tam jezdí (s "plnou rodinnou výbavou"). Právě ve Francii totiž umějí dokonale ohodnotit to, čemu se v hantýrce říká "aspekt kombi". Ale pozor! To není jen o objemu kufru, jak se to (velmi zjednodušeně či dokonce mylně) chápe u nás!
PS: Toto není vyjádření ke sporu, zda P407 či Oktávka O2, ale výhradně upřesnění některých souvislostí, jelikož k Francii mám osobně blízko a strávil jsem tam 5 let života. -
« Re:
jj, sem se spletl, sry :roll: kdzy sme s tatou testovali novou O2,tatik je stejne vysoky jako ja, a ja sedel za nim, tak jsem musel mit roztazene nohy, abych se za nej vubec vesel, s tim mistem to neni zas tak horky a v pezotu to bylo tak nastejno, kdyz jsem ho zkousel. Jenom podotykam, ze ve France mi prijde troku jina mentalita lidi, nez u nas,. Tady je preci jenom trosku bran na combiky jiny pohled nez u nas, preci jenom narod chaluparu, ve france to je neco jineho, tam to kombi ve stylu P 407 staci..... tot muj nazor.
Zase je pravda, ze kdyz sem zkousel P407 tak ja mam sedacku ridice dost vepredu, takze sem se za sebe vesel dobre a mista tam bylo dost.
Me jenom vadi ze dost lidi srovnava P407 a O2