Peugeot 206 SW

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

"-- skrytý --" 22.11.04  22:01

marlin: P407SW je střední třída(nikoliv vyšší střední třída)podobně jako Mondeo, C5,M6,Accord,Avensis, Vectra,Laguna, Primera atd.
    Jinak v O2 je vzadu víc místa, než v P407. To si trochu urostlý člověk sedne za volant a pak zkusí na zadní sedadlo. Ne že by řidič za sebou jezdil,to ne, ale jako měřítko prostoru je to dobrý. Dcera je vysoká jako já a za mne se musí vejít. V 407 kolenama do opěradla, v O2 ne. Takový rychlý a jednoznačný test.O tom, že P407 je hezký fáro není sporu.Ale pro lidi docela málo místa v podélném směru a taky nemá cenu obhajovat že ne. M6,Accord,C5 & jsou na místo o něčem jiném.
    K image: kupovat kombi, tj SW pro image, se mi nezdá.Kombi je kombi a basta. Když se do něj nic nenaloží, pak je otázka, k čemu jej dělali. Postádá to smysl.Když, tak sedan, to chápu, ale kombi?No nic.Hlavně ať lidem P407 a O2 jezdí, aby to nebylo něco na způsob P307 a je to v "okeju".O2 nemám a nebude, to pro pořádek.

22.11.04  09:29

« Re: Jen tak mimochodem

To s tim kufrem byla ironie. Jinak O2 nesaha P407sw ani po kotniky.
    Ja bych s ni na chalupu jezdil a O2 bych nechal ve stodole. >:D

19.11.04  14:11

« Re: Jen tak mimochodem

uz zase srovnavani O2 a 407-my, jak ja tohle nesnasim, uvedomte si, ze to jsou rozdilny auta, a navic O2 je nizsi stredni trida, a 407-ma vyssi stredni trida, konkurence pro O2 je P 307....
    Jinak jeste lip receno, 407SW je auta na imige, je mi jedno kolik se tam toho vejde, ale na chapulu ho fakt brat nebudu, kdezto Oktavka, je vylozene chaluparsky auto ;-)

19.11.04  10:03

« Jen tak mimochodem

Tak jsem vcera poprve videl 407sw v zelene metalize. Zatim nejkrasnejsi Peugeot, co jsem kdy videl. Skoda, ze nema tak velky kufr jako Octavie II. 8)

"-- skrytý --" 16.11.04  12:44

« Re: Re: Jak odmlzujete?

To a: Já nevím, co furt všichni mají s tou vnitřní cirkulací! To je zařízení sloužící jenom pro opravdu zcela výjimečné případy (jízda v tunelu, za silně kouřícím vozidlem atd.), jinak by to vždy mělo být zapnuté na vnější vstup vzduchu. Nebo se snad někdo chcete ve vlastním autě udusit?
    PS: Jsou samozřejmě i jiné případy, kdy vnitřní cirkulace může posloužit - např. rychlejší ochlazení interiéru klimou. Ale pak stejně musí nutně následovat přepnutí na vnější vstup vzduchu. Pro rychlejší ohřátí interiéru topením to však neplatí!

16.11.04  10:52

« Re: Jak odmlzujete?

Promin. Napsal jsem to dost nesrozumitelne.
    Myslel jsem, jak po odmlzeni co nejrychleji vytopit vnitrek auta, aby se mi to zase nezamlzilo. Manzelka je strasne zimomriva. ;-)
    Funguje odmlzeni na vnejsi cirkulaci a pak to pro vytapeni prepnout na vnitrni?
    Je to moje prvni zima s vlastnim vozidlem, tak se v tom trosku placam. >:D
    Jinak diky vsem za trpelivost.

16.11.04  09:43

« Re: Re: Re: Jak odmlzujete?

kdyz jsem jel minulej tejden do PHA, tak sem odmlzoval a ono to nejak neslo.... a az v pulce cesty sem si vsimnul, ze mam vnitrni okruh, tak sem to prepnul a za dve minutky to bylo plyc a okna nadherne ciste. Klimu nepoustim vubec, ono staci, dat vnejsi cirkulaci, teplotu na plnou, nebo proste nekam doleva a pustit vetrek tak na dvojku, a smerovani na predni sklo, popr. jak je ta poloha druha (mezi cistym ofukovanim predniho skla a a ofukavanim nih a predniho skla) takhle to staci cca 2- 3 minutky a je odmlzeno

"-- skrytý --" 15.11.04  17:14

« Re: Re: Jak odmlzujete?

Jak to myslíš, "přepne se jen směr a zvýší teplota"? Nějak Tvé otázce nerozumím.

15.11.04  15:36

Diky, Mitsi.
    To jsem presne potreboval. Foukal jsem sice primo na celni sklo, ale mel jsem to pustene na vnitrni okruh, takze jsem pak musel pustit klimu. Kdyz jsem vypnul klimu, tak to klasicky vyprsklo vsechnu vlhkost dovnitr a byl jsem totalne v pr..... Nakonec jsem ji mel pustenou porad. :-)
    Jak je to pak s topenim, prepne se jen smer a zvysi teplota?

"-- skrytý --" 15.11.04  14:25

« Re: Jak odmlzujete?

Jakmile použiješ klimu k odmlžení, tak ji pak už musíš nechat puštěnou až do konce jízdy. Pokud ji ovšem z nějakého důvodu nechceš použít, tak je lepší to napřed zkusit odmlžit prostým ofukem (ale pozor - nesmíš to mít puštěné na vnitřní okruh!) a teprve když to nestačí, tak potom pustit klimu a být smířený s tím, že "pojede" až do konce jízdy - což při chladném počasí není problém, neboť kompresor spíná s velmi nízkou frekvencí a běží jen krátce, takže např. na spotřebě se to projeví minimálně a navíc máš čistá skla... A o to přece jde!

15.11.04  12:27

« Barvy aut a mlžení oken

Ještě k barvám. Někdo tu psal, že tu zelenou viděl na 307 a na 206 ještě ne. Chtěl bych podotknout, že jde o odlišné barvy. Zelenou metalízou mám na mysli barvu, kterou máte možnost hojně vídat na starších krátkých 206kách. Bohužel si už nepamatuji jak se ta brava jmenuje, tuším jen, že nějak od eM. Ta barva se už bohužel nedělá a jí hodně podobnou teď používá Renault, ale na webu renaultu ji nemohu najít.
    Jinak mlžení oken jsem nezaregistroval, stačí pustit foukání na okno a je po problémech.
    Jinak co šrámy, už máte své auta taky omlácené? Já málem prožil infarkt když jsem v prvním týdnu jel nakoupit k Delvitě a když jsem se vracel k autu, všiml si jak mi nějaký lojza odřel přední nárazník. Není to moc vidět a jelikož je to celé z plastu, poddal se tlaku a je na něm jen pár šrámu na laku. Ovšem když to máte nové, vadí i takové drobnosti :). Pak jsem v prvním měsíci chytil kamínek od náklaďáku do předního skla a mám z něj trochu odlomeno. Taky detail co není na první pohled nějak zvlášť patrný. No a největší blbec je někdo od nás z baráku, ráno příjdu k autu a vidím, že mám lehce promáčklé přední dveře jak asi někdo vedle otvíral dveře a zastavil se až o té mé :(. Teď raději parkuji jinde a delší dobu už mám klid, dokonce už mi ani nekradou anténu, kterou jsem už dvakrát kupoval novou. Lidi jsou fajn, co :)

15.11.04  10:01

« Jak odmlzujete?

Zdravim,
    O vikendu mne trosku zaskocila zima, a tak se ptam, jak nejlepe postupovat, aby se mi nemlzily okna. Dokazal jsem to pouze s trvale zaplou klimatizaci. Jde to ale i bez ni? Co nejake spreje proti zamlzovani oken, pouzivate nejakou osvedcenou znacku.
    Diky.

08.11.04  19:55

« Re: Zimaky

no, ja sem zase dneska ojednaval gumy, SAVA eskymo 2, tak uvidime, ta zimni prohlidka je dorba vec, ale vzhledem k tomum ze sme byli pred 14. dny na garancce, tak to u nas nema cenu, a malej je na to zase moc starej (95) a berou tam snad auta mladsi roku 97

08.11.04  11:33

« Zimaky

Tak jsem prezul na Barum Polaris 2. Doufam, ze budu spokojenej. :-)
    Zatim jsem s nima jel jenom po Praze, ale o vikendu je prubnu na dalnici, tak pak poreferuju.
    Nebyl jste nekdo na te prohlidce pred zimou? Docela o ni uvazuju.

02.11.04  19:10

« Re: Re: Mohu jen doporučit

JO, to je presne, ono, detaily delaji auto ;-) a zvlast pezoti to dost umi :)

02.11.04  17:11

« Re: Mohu jen doporučit

Ja ji mam prave s tema cernyma listama a to jde. Ale nedokazu si je predstavit s jinou metalizou. U ostatnich metaliz se mi libi spis listy v barve karoserie. Jinak se mi u Francouzu hodne libi, ze listy jsou soucasti designu a ne jen nalepovaci gumove prouzky. Proste si umeji vyhrat i s detaily, nasavani vzduchu v predni kapote, svetla zejm. zadni blinkry, zadni okno... 8)

02.11.04  15:28

« Re: Re: Mohu jen doporučit

my mame tu tmave cervenou (kupodivu to je stejna barva co ma na 106-ce ale ja ji uz mam vybledlou :roll: )
    mamka rekla, ze ta cervena ji slusi nejvic, protozekdyz je jina barva, tak jak sou zadni svetla cerveny, tak to mam moc nepasuje, prijde ji to takovy divny, me se s stribrna nelibi a nejpeknejsi je skutecne tmave modra..... ;-)
    jeden poznatek, jak jsou listy na narzniku, tak se mni kupodivu libi vic kdyz sou v cerny barve, nez v barve auta, prijde mi to lip vyvazenejsi....

02.11.04  14:21

« Re: Mohu jen doporučit

Mne se nejvic libi ta tmave modra metaliza, ale auto jsme meli jako zlevnenou predvadecku, takze mame tu stribrnou. :-)
    Zlatou ma bratrova manzelka na sluzebaku, takze se nam auta aspon nepletou. Zda se mi, ze ta zelena metaliza je docela oblibena u 307, tech jsem s ni videl docela dost, ale 206sw jeste snad ani jednu.
    Ja jsem se k 206sw dostal tak, kdyz jsem vybiral nejake auto kolem 300k, do ktereho bych se vesel a melo trosku vetsi kufr. Nakonec mi zustala fabie combi a 206sw. Vyhrala to 206. Na rozdil od fabie a vw aut je to srdecni zalezitost. Padla nam hned do oka a neni videt na kazdym rohu jako fabie. 8)

02.11.04  12:19

« Re: Předmět: Re: Mohu jen doporučit

Hodně jezdím do Prahy do Zličína po nákupech a už jsem těch 206sw viděl, jéje. Rozhodně nechci pomlouvat nějaké barvy, to je každého věc, že :-)
    Osobně jsem napřed chtěl zlatou, ale žena byla tahle barva přímo odporná. Pak já navrhnul stříbrnou, ale žena by raději červenou. Tak jsme o červené hodně uvažovali, ale nakonec to byla ta zelená a teď jsem tomu moc rád, vypadá to suprově (subjektivní názor) a široko daleko jiný tuto barvu nemá, zatím jsem potkal jen dvě ve stejné barvě a to jednu v Praglu a druhou v ČB.
    Taky jsem napřed viděl tohle auto někdy v TV v době hodně dávno před jeho prodejem. Na první pohled se mi strašně moc líbilo a pamatuji si živě, jak jsem ženě (tehdy ještě přítelkyně), řekl, že takovéhle krásné auto asi nikdy mít nebudeme. Jezdíl jsem tehdy tuším fordem escortem 1.4i r.v.91. No a ono stačilo jen změnit zaměstnání a pak jde všechno :-). Teď už počítám splátky leasingu a pomalu sjíždím trh s MPV auty, chtělo by to přece jen něco většího, plánujeme se rozrůst o dalšího sviště.

02.11.04  11:35

« Předmět: Re: Mohu jen doporučit

Ja mam stribrnou, ale jeste jsem snad ani nestal na parkovisti, kde by byla jeste dalsi 206SW. Mnohem castejsi je 307 Break a mozna i 307SW.
    Pozn. Stribrna metaliza se dela v nekolika variantach a mam pocit, ze ta moje uz se take nedodava. :)

31.10.04  23:27

« Re: Mohu jen doporučit

no, ono celkove tech 206 SW moc neni, u nas okrese asi jen 5 vcetne te nasi, a kazda ma jinou barvu (okres CL) v LBC uz je jich vic i v ty barve co mame my (cervena metla) ale jeste se nestalo, ze by dve stali vedle sebe :-) :) :)
    Kdyz se to objevilo pred 3 (4?) roky jako studie v Zeneve, tak sem prohlasil, ze by mi doma v garazi nevadila..... :-) :)

31.10.04  19:38

« Mohu jen doporučit

Ahoj,
    tak už s SWečkem jezdím víc jak rok a půl a jsem velice spokojený. Motor mám 1.4HDI a najeto zatím jenom 50tis. km. Problémy jsem nezaregistroval, alespoň nic závažného. První co mi vadilo a odstraněno to bylo během jedné návštěvy u prodejce, hučení předních dvěří při rychlostech nad 100km/hod nebo při bočním větru. Od té doby nic až teď mi příjde, že sedačka řidiče se trochu uvolnila, či co. To bude asi tou mojí váhou (100kg).
    Spotřeba je výborná, jezdím do práce 180km tam a zpět a na plnou najedu cca. 1000 km, podle toho jak jezdím, když mám náladu, tak to docela honím. Dětská sedačka (Romer) se v pohodě připne. Velký kočárek se nám do auta také vešel a s golfkama úplně v pohodě. Letos jsme auto zatěžkali cestou do Rakouských Alp, já, manželka, mámča a prcek. Kufr v pohodě vystačil a cesta byla velice příjemná.
    Co ododat, pokud se teprve rozhodujete, já mohu jen doporučit. Jsem sice majitel tohoto vozu, ale nenadržuji. Pokud potřebuje solidní auto za málo peněz, je to dobrá volba.
    Díky tomu, že jsem auto kupoval hned jak se začalo prodávat, máme ještě zelenou metalízu, která se teď už nenabízí, alespoň auto nepřehlédnu. Nejhorší je asi stříbrná barva, to se může stát, že budete někdy stát i tři vedle sebe :)

24.10.04  23:31

« Re: to Marlin

no, ja se flakam v LBC a zatim se nestezuji,ale az zacne zkouskovy, brrr :roll: no, ana dopravu to tam je sileny, to uz se mi ta PHA zda lepsi....

23.10.04  09:53

« to Marlin

Tak co, jak jde tam u vas studium?

22.10.04  19:41

« Re: Re: Prohlidka pred zimou za 99,- Kc

no, idealni by bylo kdyby to slo vypnout,nebo kdyby to probliklo jednou za pul hodky, to by mi nevadilo, ale kdyz tam porad na displeji blika teplota ja nevidim na hodin a musim to rucne prepinat, tak mi to docela vadi.....

22.10.04  16:10

« Re: Prohlidka pred zimou za 99,- Kc

Ja nemam to mereni teploty, takze nedela. Ale verim, ze to muze docela rozptylovat. Idealni by bylo, kdyby to slo po prvnim varovani vypnout.

22.10.04  11:36

« Re: Re: Prohlidka pred zimou za 99,- Kc

no, ono to je dobry, ten alarm, ale jako docela by mi vadilo, kdyby by mi to tam blikalo treba i nekolik hodin, proste to prepnout. asi se budu muset zeptata primo u pezota. Tobe to nedela?

22.10.04  10:57

Diky Marline.
    Myslim, ze to cidlo by ti vyradili jedine v servisu, ale to by asi nefungovalo vubec. Je divny, ze to nemaji udelany jako u paliva, tam to jednou zatroubi a pak uz to dal jen sviti. Mozna na to maji nejakej upgrade firmwaru ridici jednotky.

21.10.04  18:28

1 Zkušební jízda
    2 Kontrola hladiny a bodu tuhnutí chladicí kapaliny motoru
    3 Kontrola hladiny a bodu tuhnutí směsi ostřikovačů
    4 Zvednutí vozidla na zvedák
    5 Kontrola stavu a vůle ložisek předních kol, kontrola stavu předních pneumatik
    6 Demontáž předních kol
    7 Měření tloušťky kotouče (minimální rozměr)
    8 Kontrola stavu opotřebení brzdových destiček
    9 Kontrola stavu a vůle kulových čepů řízení (ev. tyček stabilizátoru) *
    10 Kontrola stavu a těsnosti manžet poloos
    11 Kontrola předních tlumičů pérování (vizuálně)
    12 Kontrola upevnění, těsnosti a koroze výfuku
    13 Kontrola stavu lanovodů ruční brzdy
    14 Kontrola zadních tlumičů pérování (vizuálně)
    15 Kontrola stavu a vůle ložisek zadních kol, kontrola stavu zadních pneumatik
    16 Montáž předních kol, kontrola utažení momentovým klíčem, spuštění vozidla
    17 Kontrola osvětlení vozidla
    18 Kontrola seřízení světlometů
    19 Kontrola hladiny motorového oleje
    20 Kontrola stavu vzduchového filtru
    21 Kontrola stavu všech řemenů příslušenství (dle typu vozidla)
    22 Kontrola stavu zapalovacích/žhavicích svíček (mimo motoru HDI)
    23 Kontrola žhavení + dožhavování (diesel, mimo motoru HDI)
    24 Kontrola dobíjení – měřením
    25 Kontrola stavu palivového filtru
    26 Kontrola stavu baterie (zátěžové měření)
    27 Kontrola stavu a upevnění svorek baterie
    28 Kontrola funkce a seřízení ostřikovačů čelního skla + světlometů (dle výbavy)
    29 Kontrola funkce stěračů + stav stírátek (cyklovač, rychlosti, doběhy, pákování a stav ramínek)

21.10.04  16:30

« Prohlidka pred zimou za 99,- Kc

Zdravim,
    nevite nahodou, co vsechno Vam pri prohlidce zkontroluji?
    Za tech 99 korun bych o tom i uvazoval. :)

21.10.04  15:55

« Re: Re: Ice Alarm

ujedu par metru a bude to tam zase >:D >:D burt rychle chladne, to chce spis nazhavenou holku >:D :D

20.10.04  22:34

« Re: Ice Alarm

To marlin: Najdi čidlo teploty a napíchni na něj ohřátého buřta :D

20.10.04  20:08

« Ice Alarm

nevite nekdo jak vypnout Ice Alarm?? celou cestu do LBC me to rano rozcilovalo, plotoze mi to tam blikalo misto hodin a ja nevedel kolik je, vzdy sem to musel prepnout. vzdycky teplota -2,-3 etc.

19.10.04  17:49

to Tom4F Mne to startuje dobre. Mam 1.1 benzin, ale na dovolene jsme meli pujcene Polo s 1.2 a pri startu se traslo cele auto. >:D
    Zoufalej jsem byl z brzd, ktere brzdily az kdyz se pedal seslapnul do poloviny. Pri popojizdeni fakt hruza. Jinak mista pro ridice vic a interier lepsi nez ve fabii. Palubni deska ma sice mekcene plasty, ale zbytek interieru je z podobneho plastu jako 206, tak nechapu, proc se o ne v testech porad otiraji. ;-)

16.10.04  18:24

« Re: Zimni pneu???

Nokiany nejsou zle, mi jsme jeste gumy nekoupily, ale brzo budou....

14.10.04  15:21

« Zimni pneu???

Zdravim.
    Uz jste prezuli a jake zimni pneu mate???
    Mne koncesionar nabizel nejake Nokiany, tak nevim. :?

07.10.04  14:48

« Diskuze o 206SW skomira??????

Mam 209SW 1.4HDI presne rok, 22.000km najeto, zatim bez problemu. Trochu se bojim silnych mrazu - loni mi motor chcipnul za jizdy...
    Diky za oziveni fora, je nekde jine forum???
    Diky, Tomas

25.09.04  22:07

« Re: Re: Re: Teplota na palubnim pocitaci

je nejake mrtvo, uz sme v archivu

02.09.04  12:14

« Re: Re: Teplota na palubnim pocitaci

no, my mame mistralku, takze nevim jak to je delany, s tou vybavou, prtoste mamem manual zrcatka, ale nejhorsi pruser je, ze nam ted tady krachnul koncesionar pežotu a mi nemame s tim kam jet.... :-( :(

02.09.04  11:14

« Re: Teplota na palubnim pocitaci

V ceniku pro rok 2004 je poznamka, ze s 1.4 HDI jsou el. zrcatka v serii. 8)

01.09.04  19:47

« Re: Re: Teplota na palubnim pocitaci

to je mi zajimave, mi mame rucen ovladany zrcatka a teplotu meri......... tak nevim, jeste jedna poznamecka, pokud dam klic na prvni polohu tak se mi tam ta teplota ukaze automaticky (vnejsi) nevim, nevim, maj v tom bordel, holt frantici....

01.09.04  13:02

« Re: Teplota na palubnim pocitaci

Tak jsem se ptal v servisu na to mereni teploty a rekli mi, ze jestli nemam el. ovladany zrcatka, tak to teplotu nemeri. Tak mi ubyla starost s opravou. 8)

31.08.04  12:05

« Re: Teplota na palubnim pocitaci

tak to mas nejaky zvlastni, nam to funguje, no HDicko klape nadherne, zatah je mocny a fajn, (ono tech 150nm je citit) a no problem, ted nas ceka prvni garancka, tak su zvedav......:)

31.08.04  11:26

« Teplota na palubnim pocitaci

Tak jsem prepinal tlacitkem jak cernej, ale teplota se neukazala. :-(
    206sw x-line, az pujdu na garancku, tak se na to preptam.
    Jinak spokojenost. Co vy, jak vam prede HDI? :)

22.08.04  12:10

« Re: Re: Spotreba 1.1/44 kW

nam to teplotu ukazuje, ale ukazuje to na tom dipleji co je uprostred palubky ( udaje o radiu, hodiny) a prepiname to tak, jednim z tech tlapitek, co je na ze strany toho displeje, to varovani nevim..... musime pockat na zimu

20.08.04  13:56

« Re: Spotreba 1.1/44 kW

To campagnolo: U sw je spis znat vitr z boku. >:D
    Ja ujedu na jedno natankovani 650 km, ale neni to plna nadrz. Tankuju do prvniho cvaknuti cca. 42 l natural 95, vetsinou OMV.
    To Marlin: Mate v sw i palubni pocitac? Podle prirucky by ten zakladni pocitac, co mam ja, mel ukazovat venkovni teplotu, ale nejak se mi nepodarilo ho do toho rezimu prepnout. Neni to jen nejake varovani, kdyz venkovni teplota klesne pod 4 stupne Celsia?

20.08.04  12:05

mi s tim jezdime za 4,5 - 5,5, ale je to 1.4 HDI, takze na plnou nadrz tak 800 - 900 km

19.08.04  16:16

Nam to jezdilo za 6,2 az 6,8 v lete a za 6,8 az 8,3 v zime. pod 6 se to v zivote nedostalo. Meril jsem kazdou nadrz. Provoz Praha denne 50km a vikendy chalupa. Vitr v zadech byl hned znat >:D

19.08.04  15:10

« Spotreba 1.1/44 kW

Jakou mate prumernou spotrebu?
    Mne to vychazi na katalogovych 6.5 l/100 km klima, Praha a dalnice.
    Jde nejak urcit zavislost okamzite spotreby na otackach? Pochybuju, ze nekdo bude mit tenhle motor ve vybave s palubnim pocitacem. :-)
    Diky.

09.08.04  20:06

« Re: Mlhovka v zadnim narazniku

no, to by nemel byt problem, ale docela zajmavy dotaz, asiu se taky mrknu, az bude auti doma tam musi byt pristup zespoda zadniho narazniku..... asi

09.08.04  10:32

« Mlhovka v zadnim narazniku

Zdravim,
    zkousel jem po narazu overit funkcnost zadni mlhovky v narazniku, ale nejak se mi ji nepodarilo rozzarit? Rozsvitil jsem potkavacky + mlhovky predni a dalsim pootocenim by se mely pridat ty zadni. Je to tak spravne?
    Jak vymenim zarovku v te zadni mlhovce? V navodu je fotka mlhovky z metru s minimalnim popisem, jak ji dostat ven. Nevim presne jak na to a
    nerad bych, aby mi zustalo neco v ruce. Preci jenom manualni prace neni moji silnou strankou.:lol:

04.08.04  10:22

to campagnolo:
    Jo, presne tam. Jezdim tudy docela casto, tak mne desila predstava, ze bych v tom rachotu mel jet treba celej den. :shock:
    Uz aby opravili i ten zbytek.

03.08.04  17:35

no na nasi 206ce mame GY GT2 a hucej jako krava (Na ty spica dalnici na Podebrady - myslym na tech neopravenych usecich) Auto co tam ve 130 a vys nehuci snad ani nemuze existovat :-)

03.08.04  13:16

« Re: Ranni zazitek

Nastesti jen par smuh od jeho ochrane listy na narazniku. Ale slupka to docela byla. Stesti bylo, ze jsem mel zabrzdeno jen lehce, takze jsme tu jeho kinetickou energii spotrebovali na posunuti a ne na deformaci. :D

02.08.04  21:00

« Re: Ranni zazitek

no, my tam mame nejake Goodyerky a v pohode, na btonu nehluci.....
    jak moc velkou skodu mas na narazniku, to ti nezavidim :(

02.08.04  11:50

« Ranni zazitek

Tak to za mnou dneska rano na semaforu nedobrzdil nejakej manager v oktavce. :(
    Nastesti to vykryl naraznik. Byl jsem z toho tak vyklepanej, ze jsem z te krizovatky radsi odjel na cervenou. >:D Priste uz budu klidnejsi. Clovek se snazi jezdit opatrne, ohleduplne a stejne ho pak dostane nekdo zakerne zezadu. :shock:
    Jinak s sw maximalni spokojenost. Klima, parkovani (4 metry jsou v Praze velka vyhoda), prostor uvnitr i velikost a praktinost kufru. Jsem rad, ze jsme si nekoupili fabku, ktera se nam zda cim tim okoukanejsi a bez napadu.
    Co mate za pnumatiky? Ja mam Pirelli3000, na betonu na hradecky docela huci. Otazka je, jestli to s jinymi zlepsi.

28.07.04  16:00

« Re: Re: Kocarek ve 206sw

no, mereni nemereni, nevim jak se to meri, ale, Fabka by mela nit teoreticky vetsi kufru, ale 206-ka ho ma lic vyuzitej(neni tam tolik vystupku a vycnelku)..... takze to vychazi uplne nastejno......
    mi taky mame plnohodnotnou rezervu, ale je pod autem a ne v kufru......

28.07.04  13:36

« Re: Kocarek ve 206sw

Taky uz jsem chtel neco napsat, protoze ta okurkova sezona trva nejak dlouho. >:D
    Tak jsem se dokopal a zmeril vnitrni rozmery kufru.
    Horni hranna zadniho operadla - 5 dvere (bez rola) cca. 60 cm
    Spodni hrana zadniho operadla - 5 dvere cca. 80 cm
    Pravy blatnik - levy blatnik cca. 114 cm
    Vyska kufru (od podlahy k rolu) cca. 50 cm
    Rozmery jsem bral ty nejmensi v dane ose.
    Objem kufru mi vysel 399 l bez uvazovani kapes za blatniky.
    Neporovnaval to nekdo s fabii combi? Doma jsem objevil nejaky katalog Skoda z doby, kdy jsem si vybiral auto, ale nejsou v nem vsechny rozmery.
    Ty, ktere jsou z katalogu zrejme.
    Horni hranna zadniho operadla - 5 dvere 713 mm (nevim , jestli s rolem nebo bez)
    Vyska kufru (od podlahy k rolu) cca. 474 mm (tomu bych i veril fabka ma plnohodnotnou rezervu v kufru)
    Pravy blatnik - levy blatnik 1002 mm (tenhle rozmer nebyl uplne jasny, ale jeho velikost je pro vypocet dost zasadni :-! )
    Kdyz budu uvazovat stejny sklon operadla, pak
    Spodni hrana zadniho operadla - 5 dvere cca. 913 mm
    Z techto udaju mi vychazi objem kufru cca. 386 l, ale fabie ma ty kapsy za blatniky mnohem vetsi. :shock:
    Zaver:
    Kufr 206sw neni tak hlubokej, ale je o "dost" sirsi.
    Co je lepsi se da tezko rici, obcas se hodi vetsi sirka jindy zase hloubka.
    Nekdy by mohlo chybet tech 113 mm rozdilu mezi horni hranou sedadla a 5 dvermi, zvlast kdyz clovek nechce skladat sedacky.
    Co se vsak hodi vzdy je sirsi vstupni otvor kufru, ktery ma navic
    nakladovou hranu v rovine podlahy.
    Super je nezavisle otevirani okna u patych dveri!!! Nemusim se obavat, ze rozdrtim vajicka od maminky, kdyz zabouchavam pate dvere. >:D
    Nevite nekdo, jak je presne specifikovano mereni objemu zav. prostoru metodou VDA???
    Jinak jsem v nedeli proveril brzdy. Na D1 smerem do Prahy jsem odbocoval na Ricany a nejak jsem nepredpokladal, ze ta odbocka z najezdu prijde tak brzy. Nastesti jsem se do ni trefil. :D

28.07.04  00:23

no tak, kde ste vsicni pezotaci??

19.07.04  14:56

« Re: Re: Kocarek ve 206sw

no, vypada to tak, ale teoreticky by se tam ten kocarek vejit mel, oni ty kocarky zas tak velke njsou.....

19.07.04  11:18

« Re: Kocarek ve 206sw

Myslel jsem bez nutnosti sklopit zadni operadlo. Prijde mi, ze zadni operadlo ma pomerne dost velky sklon, takze hloubka na dne kufru a u horni hrany operadla se dost lisi a take neni soumerna. Kdyz udelam pomyslny podelny rez s osou auta, tak to vypada jako nepravidelny lichobeznik, ktery je u operadla vice zkoseny nez u dveri kufru.

19.07.04  10:08

« Re: Kocarek ve 206sw

podle me by se mel vejit v pohode, ten kufr je dost velkej, prevazeli sme v ni stromky, to bylo zatim to nejvetsi :-) :)

19.07.04  09:32

« Kocarek ve 206sw

Zdravim.
    Zajimalo by mne, jestli se do 206sw vejde normalni kocarek (ne golfove hole) ve slozenem nebo neslozenem stavu? Uvitam pripadne i typove oznaceni.
    Diky...
    P.S. Co vsechno uz jste v ni prevazely?

"-- skrytý --" 09.07.04  13:42

« Re: Re: Akumulátor

To je pravda: klima = silnější alternátor i akumulátor. Je to zj. proto, že při zapnuté klimě a motoru běžícím na volnoběh "jedou větráky z akumulátoru" (alternátor ještě nic moc nedává), který je pak třeba při normální jizdě rychle dobít alternátorem (právě tím silnějším).

09.07.04  13:28

« Re: Akumulátor

Nevim, co je na tom pravdy, ale kapacita akumulatoru zavisi take na tom, jestli mas klimu nebo ne. S klimou by se mel montovat silnejsi alternator.

07.07.04  14:58

tak auto ma zatim najeto 1000km a spotreba je na optimalnich 5l :-) :)
    nevite nahodou jak moc to je poruchove? Ja doufam ze moc, ne, plotze ta 106-ka me jeste nikdy nezklamala :)

30.06.04  19:49

« Peugeot 405GRI LPG

Zdravim vsechny Peugeotaky. Nevite o nekom, kdo by mel zajem o bouranyho, ale pojizdnyho Peugeota?Jelikoz jsem trochu nezvladl jizdu na mokre vozovce a skoncil jsem mimo silnic, zhorsily se jizdni vlastnosti meho auticka. Momentalne nejsem schopen doprat mu vse co by potrebovalo, a proto ho musim prodat. Jedna se o 405GRI, r.v.90, strikacka-!na LPG!, mam vyzkouseny, ze spotreba je 1,30,- na 1km. Okna v elektrice, stresni okno, zlata metaliza, sportovni ladeny vyfuk stary 1mesic, mirne promackly zadni blatnik a nesedi zadni dvere. Spojka by si taky zaslouzila nejake opravy. Ale jinak s nim normalne jezdim, ale ne rychleji jak 100km/h, protoze pak se mi zda jeho chovani nestandartni. Blizsi info je mozne na kar.novak2004@volny.cz. Cena 33000,- je mozno domluvit se na sleve, v pripade rychleho jednani.
    Diky za kazdou pomoc.

23.06.04  12:24

Mam 206SW 1.4HDI, najeto 15.000km, koupeno 10/2003, slape jako hodinky.
    Stalo se mi ale v zime pri mrazech (-15C) ze po cca 10km jizdy motor prestal jet. Po opetovnem nastartovani OK. Stalo se to vice lidem ve stejne serii aut. Udajne jemnejsi palivovy filtr.
    Nemate nekdo podobne zkusenosti?
    Kolik ujedete na plnou nadrz? Ja cca 900km bez rezervy
    Kolik je rezerva? me to vychazi na 10l(200km), coz je nejak moc.
    Kamos pry nejezdi pro naftu pod 1100km.
    Celkovou spotrebu od koupeni auta mam 4.8l/100km
    Tom4F

22.06.04  20:25

« Pekne umisteni 206 1.1 v Ecotesu 2004

Koukam, jakej je ten nas motor pekne cistotnej.
    Meli bychom dostat nejaky penizky od vlady, jako to zavadeji ve Francii.
    Podle tech vysledku by mel splnovat Euro 4, nebo spis by ji spoustu motoru za nim splnovat nemelo. :o

22.06.04  19:59

« Re: Akumulátor

no, ja mam ve 106-ce taky 1.1 40Ah a v pohode to staci, nebo tak nejak....

22.06.04  09:35

« Akumulátor

Zajímalo by mě jaká baterka má bejt ve 206 1,1.Ted je tam baterka 55 Ah,ale zdá se mi zbytečně silná na tak malej motor. Neni to originál,protože je na ní znak Oplu. Díky :P

20.06.04  18:59

« Re: 2 marlin

neboj, ja to nenabouram, plotoze s tim jezdit nebudu, ted mam 106-ku a to mi staci :)

20.06.04  00:50

« 2 marlin

Hlavne ji to nenabourej, aby ti nesebrali i to maly lvice. :D

18.06.04  21:36

« Re: Tlak v pneu

suuuper auto, jezdi se s ni nadherne, ale as sem ji ridil poprve a naposledy, plotoze mamka mi ji pak uz nepujci....
    uvidi, jaka s ni bude spokojenost :D

18.06.04  17:19

« Tlak v pneu

Tak to foukas uplne spravne. 8)

18.06.04  06:10

« Tlak v pneu

Díky, samolepka tam je a podle ní by se při normálním zatížení měli všechny kola foukat na 2,4. Nevěděl jsem jestli si tam tu samolepku někdo nalepil jen tak,nebo tam být má. ;-)

17.06.04  18:48

« Tlak v pneumatikach

Nejsem si ted uplne jisty, ale kdyz otevres dvere u ridice, tak by tam mela byt nalepena samolepka, na ktere je to uvedeno. Mozna je u hatchbacku jinde. Myslim, ze to bylo 2.3 pro predni kolo a 2.3-2.6 pro zadni podle zatizeni (206sw).

17.06.04  10:36

« Tlak v pneu

Ahoj, na jaký tlak by se měli foukat pneumatiky u 206 1,1. Koupili jsme nedávno starší 206, ale nedostali jsme k ní knížku s návodem.Zatim foukám na 2,4.Pneumatiky jsou tam 175/65 R14.Díky za radu :)

15.06.04  18:46

« Razeni 206 sw

Precetl jsem si test 206 sw s motorem 1.6 HDI, v kterem popisuji, ze prenos mezi radici pakou a prevodovkou obstaravaji u teto verze lanovody. Je to stejne pro vsechny verze 206 sw? Subjektivne se mi zda, ze razeni206 sw je presnejsi nez u kratke verze.
    Jsem normalni uzivatel, dolevam kapalinu do ostrikovacu, kontroluji hladinu oleje a vsech provoznich kapalin, ale k tomuhle jsem se jeste nedoslal.
    Jak je to s odhlucnenim motoru, pro jednoutlive motory? Ja mam 1.1/44kW na dalnici pri 130 km/h tocim kolem 4000 rpm a motor uz je trosku slyset. :-! Take by mne zajimalo, jestli se da dodatecne pridat nejake odhlucneni a jaky je jeho ucinek?
    Takovy maly tuning, ktery neni videt ani slyset. ;-)

07.06.04  20:46

« Re: To: marlin

no, 206-ka bude v patek, :-) a prijimacky pristi tyden :roll: ale, ja je udelm, ja to vim :)