Peugeot 206 SW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: Re: Servisní kontrola při 60tis.
Bohužel to tu nemám zrovna před sebou, ale: výměna oleje, výměna palivového filtru, vzduchového filtru, výměna brzdové kapaliny, kontrola stavu autobaterie, kontrola jiných kapalin (chladící, ostřikovače, ..) a dolití, výměna špatné žárovky nad zadní značkou, měření sbíhavosti a další už nevím. Pak mi navíc jen prostříkali kliky zadních dveří a brzdovej pedál, to nepočítali, to bych jim dal :) -
« Re: Re: Jaka je presnost tachometru???
kdyz sem meril prenost tachace pres GPS u 106ky, tak pri 130km na tacho, mi GPS davala 128KM, takze docela presny, u ty 206ky, bych rekl, ze by to mohl byt taky takhel presny.
Jinak k tomu oleji, nam ho menily pri 20 000km, komplet cely, ta pri 40 000 by meli menit znova... -
« 60tis. km
Tak v pátek jedu na první velkou prohlídku při 60tis. km. Docela jsem zvědavej jak to proběhne.
K oleji, vám vydrží olej na 20tis. km? Když jsem byl na prohlídce při 20tis. km tak mi dali jeden litr na dolití a asi při 35tis. jsem musel dolejvat. Při 40tis. mi už žádný olej nedali a při 58tis. mi už blikal ukazatel (samé čárky) po nastartování, tak jsem musel zase dolejvat.
Jinak jsem zjistil, že olej do HDI je snad ten nejdražší :) -
"-- skrytý --" 26.02.05 11:42
« po leasingu
BilboPytlík: Je to obchod jako každý jiný. Za jeté auto, které nové stálo 550 tis nabízeli různí prodejci(3 různé značky) 200 - 250 - 290 tis. Záleží na tom, jak je to co prodáváš v kurzu na trhu ojetých aut. Tak jsem prodal za 290 tis a vzal jejich auto. V bazaru si na něj přihodili 10tis. Protihodnota se bere jako akontace+zpravidla nějaká záloha za závaznou objednávku. Jenom nezapomeň, pokud bylo auto k podnikání, že je třeba jej vložit do majetku firmy a zase vyjmout(aby to byl uznatelný výdaj-leas.splátky) a zdanit viz §10-ostatní příjmy zákona 586/1992 Sb....a to pět(5!!!) let po ukončení leas.(bývalo to 1 rok, kdeže ty časy jsou...) Malá drobnost: FU uvítá kupní smlouvu(ověřenou kopii), nebo znalecký posudek-skrz cenu.Ten odpadá, když to vykupuje prodejna. Závěrem poslední drobnost: obvyklá cena...na to jsou hodně hákliví. Abys třeba 3 roky starou Octávku TDi neprodával za 20 tis. Obvyklou cenou se považuje aktuální bazarová pro daný rok výroby, proto ten znalecký posudek, nebo kupní smlouva z prodejny a je to nezpochybnitelné, ale také to hezky zvýší daňový základ, s čímž FU problém nemá....