Peugeot 206 SW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
« Re: Re: 85tis. a uz to zacina
Tak mi dnes dali info ze servisu, ze se jedna o nejakou napinaci kladku u alternatoru a stoji neco kolem 1.200,- ovsem, ze ji nemaji a tak ji objednavaj. Nemam radost z toho, ze budu muset do servisu casteji. Dnes jsem jel do prace autobusem a uz nikdy vic. Naposledy jsem jezdil do prace busem tak pred vice jak trema lety. Sice jsem si mohl pri ceste cist, ale byl jsem nervozni, ze neridim sam :) -
« Re: Re: 85tis. a uz to zacina
Zitra to vezu do servisu, tak uvidim co mi reknou o tom zvuku v motoru. Ohledne laku, je tam trochu videt jak se to odlouplo na kousku co je nejak divne striklej, ale toho jsem si predtim nikdy nevsiml, kdo by to taky tak dukladne studoval, ze. Mechanicke poskozeni muzu zcela vyloucit. Uz se tesim co mi na to reknou v servisu, doufam, ze se nebudou nejak cukat. Jsem z toho dost prekvapenej, to bych do 2,5 roku stareho auta nerekl.
Cetl jsem forum majitelu p307 a vsude se resi nejake problemy. Chapu, ze kazda automobilka ma neco, ale diky podobnym zkusenostem zkusim priste vybrat jinou znacku. -
« 85tis. a uz to zacina
Ahoj panove,
mam najeto vic jak 85tis. s 206SW 1.4HDI a uz jsem se objednal do servisu aby se podivali na to co mi v motoru huci jako nejaky setrvacnik nekde u alternatoru. Ten zvuk je neprijemny a je slyset az do vozu bez zapnuteho radia. Dalsi pecku jsem zjistil o vikendu kdy jsem otevrel spolujezdcovo dvere a na prahu mam odlouplej lak (cca. 1cm) a uz zacal reznout plech.
Auto je to dobre, ale asi pro nejake duchodce co ho parkuji do garaze a jezdi s nim po meste do supermarketu pro nakupy. Skoda, ze to vnem tak skripe a lupe, skoda, ze odprejskava lak :-) ...... skoda toho motoru do takoveho auta, ten motor je totiz jinak opravdu suprovej, ovsem uz se tesim na duben kdy skonci leasing. -
Charlie 23.06.05 10:18
« Zprava ze servisu
Tak mi po 19.500 km a mesic po zaruce zacalo piskat lozisko napinaci kladky. Na rozvodaku byl nalepenej nejakej papir. Vubec nechapu, jak se tam mohl dostat.
V servisu mi domluvili s Peugeot CR, ze to vezmou jeste v ramci zaruky. Takze jsem si nakonec platil jen ten rozvodak.
Doufam, ze to ted vydrzi aspon do 120.000 km. :P -
vcera sme byly na mezikontrole na 30 000km a bylo to zadarmo :-) rikal ze do dvou litru provoznich kapalin se nic neplati :)
jinak ktem brzdam, zitra jedu s malym pro novy kotouce a desticky, ale jezdime ke znamemu a tam mu takhle stojim za zadkem nez to udela :-) mno a obcas i pomuzu,,kdyz si rekne :D -
ty destičky mu měnili u Mitsubishi ale to je jedno.
jasně že u peugeotu to může být lepší ale podle mě jsou všichni stejný proto to porovnání.
jasně to chápu, že by se mu nelibilo abych mu stál za *! ale ani na to nemám čas! prostě já to dávám do servisu kde znám lidi a jsem si víc jištější že neudělají žádnou svinárnu. 8) -
Charlie 30.05.05 11:40
Me olej menili, takze si ho uctovali. Brzdovku si nepamatuju, dale si uctovali cisteni filtru. Tezko bych jim dokazoval, jestli to vubec udelali a nebo ne. Ty brzdove desticky jsou slendrian, ale predpokladam, ze mu je menili v servisu Toyoty, takze dost dobre nechapu souvislost se servisem Peugeot. Co se tyce vymen dobrych casti za opotrebene, to ti muze udelat servisak i v neautorizovanem servisu. Jedinym resenim je stat mu celou dobu za "zadkem" a na to se ti taky muze "*" on. ;-) Osobne neznam moc lidi, kterym by to vyhovovalo pri jakekoli cinnosti. -
« Re: to David01
tak to je otázka? to má být grátis!
doplnění brzdové kapaliny (pokud klesne) to samé platí i u oleje a mají tam i tu vodu do ostřikovačů( i když mi to připadá divné to je věc , kterou by si měl doplnovat řidic)
neřeším to, ale ty brzdové destičky mě absolutně utvrdily, že do autorizovaného servisu NE -
Cau lidi,
tak trochu z jiného soudku! kdyz vidím jak tu všichni píšete jak chodíte na kontroli v 15 tis , 30 tis. atd tam mám jednu otázku do placu.
Já osobně (mám p 206 1.4 ) nemám dobré zkušenosti s servisem peugeotu. radsi to dávám do servisu kde máme znémé a naši tam davají Mondeo a prostě uplně v pohodě a hlavně za dobré peníze narozdíl od servisu Peugeota.
Prostě já jim nevěřím že mi tam nevymění díly kterou jsou dobré.
Strýc má Carismu a šel si nechat měnit brzdové destičky do autorizované servisu zacáloval za výměnu a asi za 2 měsíce se málem vysekal pprotože to skoro nebrzdilo a začalo hrozně hučet a já nevím co všechno a dal to do servisu a řekli mu jo pane to musíte taky občas měnit brzdové destičky!!!!!!!!!!!!!
hazjlové to prostě nevyměnili a to člověk nepozná!
a ještě jedna zkušenost dával jsem na záruční prohlídku svojí první 206 a v papírech je že mají doplnit všechny kapaliny (i do ostřikovačů)a vsechno okontrolovat ale to je jedno ale kdy jsem tam jel tam mi došla tak jsem to samozřejmě nedolejval ale když jsem odjížděl tak to byla jediná věco kterou jsem mohl bylo to jestli doplnili tu vodu a ne ! tak si říkám jakou mám jistotu jestli to zkontrolovali všechno nebo se na to vysrali.
zatim cus -
« P.S. jen maličkost ....
jen jedna maličkost, dostal jsem pořádnou pumelenici šutrem od kamionu, bohužel to nejde zalepit, takže výměna skla. No, je to nepříjemné, ale po 65tis. je to zatím první výměna :-). Mám rozpis od peugeot servisu: Cena čelního skla je 5.355,-Kč, sada lepidla 1.077,- Kč a práce 1.040,-Kč.
Celkem 7.472,- Kč.
u nas nic noveho, pred tydnem sme byly na 50T kontrole a vse v pohode, krome popraskanych zarovek.... ale ted je to horsi... zamrzla nafta :'-(