Peugeot 206 SW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Kolik km najedete na rezervu?
Ahoj,
mam 206SW 1.4HDI, 25.000km, celkova spotreba je 4.7l/100km.
Podle propoctu bych na rezervu mohl dojet i 150km, ale bojim se to testovat. Jake mate s rezervou zkusenosti?
Nema nekdo u 1.4HDI palubni pocitac? Zajimalo by me pri jakych podminkach je minimalni spotreba.
Diky, Tomas -
« Re: Re: Kontrola po 60tis. km
no, 206ka ma na howno razeni, to je znama vec, ovsem u 1.6 HDi uz to je delany jinka, takze to je dost razantni rozdil. CO ja jezdim svym, (106) tak si nestezuju, a razrni je nadherne, rychle, presne a bez problemu....no, az na ty rozhozeny syynchrony, ale je to trosku starsi autickoi :roll: ovsem, kdyz presednu do Peggyny tak obcas prepocitavam zuby v prevodovce, proste musim pomalu a znova si zvykat. Razeni se holt nepovedlo. -
Charlie 04.01.05 11:22
« Re: Kontrola po 60tis. km
K razeni. Ja jsem vedel do ceho jdu. Jezdil jsem s 206 mesic ve Francii.
U mne jde obcas hur preradit z 2 na 1, kdyz popojizdim nekde v zacpe nebo prejizdim koleje, retardery...
Jinak s temi plusy mas pravdu. Koukal jsem jeste po fabii kombi a zatim vubec nelituju, ze jsem si vybral 206sw.
O prazdninach jsem jezdil s Polem 1.2. Nevim, jesli to byla verze 40 kW nebo 47 kW. Razeni jsem VW (Skode) docela zavidel, ale ten interier a trivalec nic moc. Dalo mi dost prace, nez jsem se s tim naucil rozjet a v kopcich me predjizdeli zelinari s 30 let starejma pickupama. Pri startovani to traslo s celym autem, spotreba 7,5 l/100 km, ale bylo to v kopcich. :D
K interieru
Kdyz si sednu do Peugeota, tak si pripadam jako doma. Kdyz si sednu do VW (Skody), tak si prijdu jako v kancelari agenta stavebniho sporitelny. -
« Re: Re: Kontrola po 60tis. km
Při 18tis. mi taky nic nevrzalo :)
Naštěstí s elektroinstalací prozatím nemám žádný problém.
Ohledně řazení... to je hrozné. Když jsem jel zkušební jízdu před nákupem vozu, tak řazení u p206 byl nejhorší zážitek. Řekl bych velice nepřesné, nezapadá tak hladce jako třeba u škodovek. Řekl jsem si ale, že jedno velké mínus, převažují mnohá plus a především jedno velké plus (spotřeba). Mám tu zkušenost, že nesmím rychle přeřazovat, ale hezky pěkně pomalu a s mezifází a pak je vše v pořádku. Prostě, tohle auto učí řidiče být v klidu a moc sebou necukat :) -
Charlie 03.01.05 15:56
« Re: Kontrola po 60tis. km
Kolik bude stat kontrola to nevim. Najeto mam zatim cca 18000 km.
Pedaly mi nevrzou. V lete v zatackach obcas vrzla sedacka spolujezdce.
Vuli v sedacce ridice take nepozoruji. Mozna ji vic zatezuji (103 kg >:D )
Ted jsem zjistil, ze mi nejde rozmrazovani zadniho okna. Zrejme neco v elektroinstalaci. Kdyz to zapnu, zacne mi pod palubkou cvakat nejaky rele.
V pondeli s tim jdu do servisu.
Co razeni ? Obcas mam pocit, ze se jednicce moc nechce. ;-) -
« Kontrola po 60tis. km
Ahoj, byl jste tu už někdo na velké kontrole po 60tis. km? Chtěl bych vědět kolik budu asi tak přibližně platit :)
Jinak jaké máte zkušenosti? Taky vám vržou kliky u zadních dveří?
Mám najeto 54tis. km a už si pomalu sepisuji co všechno v servisu budu chtít prověřit při těch 60tis. km. Jelikož mi v dubnu skončí dvou letá garance, vybalím na ně:
- vrzání zadních klik
- vrzání brzdového pedálu
- lehká vůle sedadla řidiče
Jinak jsem spokojený zákazník, ta spotřeba u 1.4HDI je tak dobrá, že přemýšlím o setrvání u tohoto auta ještě poté co doplatím leasing. Ovšem to už možná bude 207čka na světě a pak pravděpodobně změním názor. -
« Re: chlapi, kde ste?
Sedim v praci. :-!
Jinak se mi nedavno stalo, ze pote co jsem zapnul stirani zadniho skla + ostrik, tak mi po jeho vypnuti v palubce cvakalo nejaky rele a prestalo, az kdyz jsem vypnul motor.
Jinak plna spokojenost.Spotreba pres zimu asi trosku vyleze, protoze musim porad topit. Manzelka je dost zimomriva. ;-)
V lete jsem mel 6.5 l/100 km.