Citroen C5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

"-- skrytý --" 22.05.07  13:50

« Re: Re: :)

Co sa tyka drzania palcov, tak to samozrejme drzim vsetky, aj vratane tych na nohach. :-)

"-- skrytý --" 22.05.07  13:36

« Re: Re: :)

No ano, ale Montana je jediny stat, kde nie je max. rychlost (ale tusim len na dialniciach) dovolena, iba odporucana ako v Nemecku...

Inak dostat viza v poslednom rocniku, ci uz si ho ukoncil alebo nie, je problem. Sestra nedostala, hoci by to bolo uz tretie leto v poradi, ale to uz bolo davno. Ja mam od aprila turist-viza, 10 rokov platne, len neviem, ci ich okrem tohto leta este vyuzijem. A takisto Kanadske, no potvory davaju za rozumny peniaz iba single entry, za multiple vyzaduju vacsi peniaz a aj to im musis zdovodnit preco chces multiple a dokedy. Kaslem na nich, na single mozes medzi USA a Kanadou prechadzat neobmedzene krat, az do vyprsania platnosti, no nesmies medzitym navstivit inu krajinu.

Spanielcina - no kecame uz takou hatlaninou, ze tomu uz nikto nerozumie. Cisto ani jednou recou, no ak sa chceme dorozumiet tak, aby nam malokto rozumel, tak na SK, CZ a PL rozpravame po Spanielsky, v zvysku Europy po Slovensky a v USA neviem co budeme kecat, lebo tam na ulici vo vacsich mestach stretnes Slovaka bezne (mimo Anglicky a Spanielsky rozpravajucich bytosti, ktorych je tam tiez ako nas**to). Asi prejdeme na Gallego, co je miestny dialekt Galicie, no v tom mam este acsi gulas ako v Spanielcine...

Ja Ti neviem poradit, ci je lepsie Nemecky alebo Spanielsky. Zavisi to od toho, kde sa budes v buducnosti pohybovat. Ak v Europe, potom radsej Nemecky. Ak po svete, tak bez rozmyslania Spanielsky. Najlepsie je vsak naucit sa zaklady aj toho aj onoho, aby si aspon rozumel o com sa hovori, teda aby Ta nahodou nepredali. So Spanielcinou navyse automaticky pribalujes do batohu aj Taliancinu, lebo je to asi tak podobne ako PL a SK jazyky. S davkou stastia porozumies aj Portugalcovi, no to je skor asi tak, ako Slovak porozumie Bulharovi. No a nakoniec, aby sme ostali v topicu pri Citroenoch aspon co sa tyka krajiny, mas dobru sancu porozumiet aj pisanej Francuzstine. Na rozpravanu by si potreboval aspon rok-dva doskolovania po zvladnuti akej-takej Spanielciny.

Lenze negarantujem Ti ten chaos. Franinu som sa volakedy davnejsie ucil 3 roky, mam aj vysvedcenia z jazykovky, no ked som mal rozpravat s Francuzom, na kazde Francuzske slovo pripadli dalsie 3 Spanielske, hoci som sa Spanielcinu ucil iba tak popri reci, popri sporaku, z televizie a od svagrovcov... Avsak Franina sa mi zisla uz velakrat pri studiu dokumentacie k mojim oblubenym dvojsipkovym tatosom, takze isty efekt tu je (zase som sa elegantne dotkol topicu, sledujes?).

A na nemcinu, napriek serioznej skuske na univerzite, som zabudol uz takmer uplne...

No i co, najbardzej wazne jest mluwic po Polsku, bo Polakow jest duzo wo wszystkych stronach Ziemie...

wikinko 22.05.07  12:10

« Re: Re: :)

tak ja som vo Montane nepotreboval ziadnu inspection, a vzhladom na to, ake auta tam jazdili, nikdy tam ani ziadna inspection existovat nemohla. prehrdzavene auta tam neboli nic vynimocne, niektore drzali pokope iba vdaka lepiacej paske (!). ved vies, ako vsade na vidieku. dokonca ani jazda bez poistky tam nebola az taky zlocin ako inde, v poistovni mi slecna povedala, ze je to iba pokuta okolo 100 USD. takze na posledny mesiac pobytu som uz mal poistku scancelovanu, aby som zbytocne neplatil za cely mesiac, ked som odchadzal uz napriklad siedmeho. takisto je na vidieku kazdemu cudzie dodrziavanie dopr. predpisov, pokuty su tam minimalne, ja som platil za rychlost 2 krat, raz 70 (ale to som limit prekrocil 2nasobne!!!) a druhykrat tusim 40 USD. lacnejsie ako u nas, no nie? takze na dialnici si to kazdy vratane 120 rocnych babiek sinul 90 mph na tempomat, kamiony nevynimajuc.
    inak som trochu rozmyslal ze pojdem do USA aj toto leto, ale nemal som naladu na vybavovanie vsetkych tych papierovaciek a zhananie roboty, a navyse, ak sa mi statnice nepodaria, vznikol by velky problem...
    ale uz sa zacinam obzerat po moznosti vycestovat do USA cez program Intership a ist robit nieco v mojom odbore, uvidime ;-)
    inak moja priatelka statnicuje dnes, tak drz palce, a mne potom vo stvrtok :)
    a nenapisal si mi ako ti ide spanielcina :) ale asi aj tak zacnem tu nemcinu.

"-- skrytý --" 22.05.07  11:19

« Re: :)

No v Pennsylvanii to funguje takto: zdrapis staru znacku (resp. si ju zdrapi povodny majitel, ak o nu ma zaujem, lebo k nej moze primontovat ine auto a do mesiaca to len ohlasi bez dalsich papierovaciek), zajdes napr. na AAA (American Automobile Asociation) alebo hocikde inde, kde vydavaju znacky, zaziadas si o novu, ale na to najprv potrebujes poistenie, teda zajdes si do poistovne, potom naspat a znacku s nalepkou "T", teda temporary si mozes hodit na auto. Znacka je odteraz Tvoja a mozes ju mat, kym Ti trva poistenie, potom je to illegal. Ako som uz napisal hore, k znacke si potom mozes primontovat aj ine auto, ale musis si prislusne upravit poistku a zahlasit zmenu na DMV (Departement of Motor Vehicles). Agentura, ktora Ti vydala znacku zasle vsetky Tvoje udaje na DMV, kde si pockaju na certifikat o Inspection a ked ho uz maju, poslu Ti na znacku nalepku s oznacenim doby platnosti - teda dokedy je znacka platna, spolu s Title, resp. registration.

Zmienena inspection je vykonavana v servisoch apod., ktore k tomu maju opravnenie (spravidla vacsina garazovych firiem az po velke autorizovane salony) a to, co kontroluju zavisi od county ku county. Napr. v New Jersey kontroluju tusim aj emisie a takisto v niektorych counties of New York. Vo Wayne county Pennsylvania je to iba zmienovane osvetlenie, truba a mozno este pneu. Na zaklade kladneho vysledku Ti chlapik nalepi na predne sklo nalepku, kde je uvedena doba platnosti inspection a odosle papiere na DMV.

Toto platilo v 2000-om roku. Ako je to teraz, to neviem.

wikinko 22.05.07  11:05

« :)

2 mesiace stara fazole pod zidli >:D
    oni maju tu staru zhnitu smradlavu fazulu este vselikde inde, nielen pod stolickou, ale aj nad nou >:D
    tv: inspection? co to je? ja som mal roky vyroby 91, potom 88 (aries) ale na ziadnu inspection som nemusel. hlavne ze je registration a poistku a jazdis. ked som bol auta prihlasovat tak som iba vyplnil papiere a vyfasoval znacku, nikto nekontroloval ze ci je to naozaj take auto. mohol som si prihlasit aj nejake imaginarne bentley :)

"-- skrytý --" 22.05.07  07:34

« OT...

Aby to OT aspon tematicky ostalo pri autach, tak pridam, ze moj Taurus periodicky dostaval Inspection (ani coby nasa STK), aj ked bol skrz na skrz prehrdzaveny, zo zaciatku mal iste vole v naprave (postupom casu som ich poodstranoval) a emisie boli urcite uplne mimo. Vadilo? Ee. Svetla svietia, truba huka, nalepka je na skle :-)

Ale zato sluzil a sluzil a sluzil a sluzil...

foto medvidak

medvidak 22.05.07  03:02

« Re: Re: obhajoba

tak to sem se zasmal, koukam ze je ot vsude stejny :) v prosinci sem byl pomahat stavet nejaky baraky v New Orleans, no byli to sami dobrovolnici, ale stejne, dozor tam byl normalni, za jeden den spadly 2 (slovy dve) kladiva ze strechy dolu, chlapek mel prilbu, dostal to na ni, ale v pohode, nic. Odpoledne slecna prochazel kolem, bez prilby (nechtela si znicit uces) a kladivo na bednu - otres mozku. dozor jenom podotknul, ze to se stava, a ze mela mit prilbu a jelo se dal.
    co se tyce hygieny, bydlim v domku s dva amikama, to je hruza to clovek nevidel. sem myslel ze na intru v praze je to to nejhorsi co me muze potkat - chyba. to sou prasata jak s.vine. S.vine jak prasata, ted nevim. No proste dva mesice stary fazole pod zidli, smrdi to, kvete to, je to barevny, a oni v klidu.
    no nic, at to jede ;-)

wikinko 21.05.07  23:58

« Re: Diplomka

>:D tak prosim neochudobnuj priatelku o ziadnych vtacikov >:D
    chystam sa v lete ucit druhy jazyk, a rozmyslam ci spanielcinu alebo nemcinu. tebe uz ta spanielcina celkom ide nie? ako je na tom priatelka so slovencinou? ide jej to? a spolu ako, po anglicky rozpravate? alebo spanielsko-anglicko-slovensky?

"-- skrytý --" 21.05.07  23:14

« Re: Diplomka

No, tak ma napadlo, ze vino sice kazeme, no sami vodu nepijeme. :-) Nasa gramatika je zase ochudobnena o vsetkych tych (ako hovori moja priatelka) "pajaritos", citaj pacharitos, v preklade vtacikov. Ak Ti to nedoslo, su to dlzne, makcene, vokane a siroke ae...

wikinko 21.05.07  18:22

« Re: Diplomka

mmm, rad by som ti povedal co je to zac ta zadna naprava ale neviem presne, ani sa do toho nejako moc nevyznam, su to klasika vlecne ramena, ale blizsie neviem nic, neviem ci su na ihlicovych loziskach alebo nieco podobne. s xsarou som najazdil dost vela a bucha jej to podobne, ale na nej bucha celkom vsetko takze to az tak nepocut (1.9D, 220 tkm).
    chybne tam nie je nic, takisto bucha aj susedovi ktory ma tiez 2 mesiace staru C4. ale na dobrej ceste sa to auto sprava pekne (ale ktore nie, vsak?)
    inak som rad ze som ti navrhol spravit recenziu na moje.auto, citroenakov tam je malo a s C5 si prvy, ak neratame tu chudobnu recenziu bez fotiek :)
    a inak vsimol som si ze si napomenul uzivatela s AX za pravopis
    ;-) ani ja si na tom nezakladam, ale bolo to nieco hrozne. sucasny (aj tak stale otrasny) stav jeho recenzie je uz po znacnej jazykovej uprave :-)
    no dnes len tak strucne, mal by som sa ucit

"-- skrytý --" 21.05.07  15:11

« Diplomka

Ajaj, tak to si mal asi dost dobre rodeo s tou obhajobou. Aj ked nie celkom uplne, ale aspon zdialky si viem predstavit dialog dvoch ludi o USA, pricom ten, co tam nebol, by mal byt ten chytrejsi. Hmm, paradox.

Ta zadna naprava na C4-ke - nemala by to byt ta osvedcena a rokmi preverena naprava so skrutnymi tycami a ramenami ulozenymi na ihlovych loziskach? Ak ano, asi to bude derivacia z modelov ZX/Xsara/Berlingo, prip. u Peugeotu 306, 406, 307, Partner. Neviem, ze by tieto mali byt nejako extra hlucne, ak ano, potom je tam nieco chybne. Avsak v C4-ke som toho vela nenajazdil, iba skusobna jazda par kilometrov.

Ako si si vsimol, mam uz aj prezentaciu mojej C5-ky v sekcii moje.auto. Dakujem Ti (kesk) za body a pozyvam dalsich, ktori si ho chcu pozriet.

"-- skrytý --" 18.05.07  15:51

« Re: obhajoba

ahoj tv, dakujem za gratulaciu, na znamke nezalezi naozaj, aj tak mi mohol konzultant aspon trochu prilepsit. dost mu vadilo, ze o Z. Brzezinskom som napisal ze bol obycajny polsky emigrant a ze boli s Carterom diletanti :-)
    ja mam priemer lepsi ako dva, ale nie ze by som sa nejako snazil, ale na presovskej univerzite sa priemer vyssi ako dva dosiahnut neda, to by si musel byt chovanec psychiatrickeho ustavu.
    ekologicke myslenie??? monopolna firma, ktora ma ako jedina pravo podnikat v takmer vsetkych narodnych parkoch v USA (XANTERRA), tiez pouziva 30 rocne trucky na ktore je hruza len pozriet a smrad z nich ide akoby nastartovalo naraz minimalne sedem wartburgov.
    bezpecnost pri praci :) nebolo to take hrozne ked som robil casnika, aj ked kuchari boli s tou bezpecnostou na tom trochu horsie :) nehovoriac o hrozivo vyzerajucej umyvacke riadu, ktora bola presne taka velka ako obyvacka v mojom byte a obcas si robila co chcela dodnes sa cudujem ze nikoho nezabila.ale minuly rok na stavbe to uz bolo zaujimavejsie. slovenski robotnici by na taku konstrukciu v zivote nevyliezli, stavbyveduceho by vysmiali ze co od nich chce a sli by na pivo. tam sa beha po rozostavanej streche stvorposchodovej vily po tenkych dostickach bez akehokolvek istenia, a tvojej rovnovahe neprispieva ani to, ze mas dalsich desat dosiek v ruke :)
    s tym priotravenim... z jedla mi nebolo zle uz velmi dlho. zrejme kvoli tomu dobremu treningu v USA. V parku sme mali iba zamestnanecku jedalen, v ktorej nam varili iba zo zvyskov z hotelovej restiky a fastfoodu. proste co bolo zle, pokazene, nepouzitelne, dali zozrat nam. najblizsie mesto bolo 130 km, ak bolo casu tak som bol schopny ist 260 km iba kvoli nezhnitemu hamburgeru. ak casu nebolo, musel som jest tie sracky. Preto som sa dva roky po sebe vratil domov takisto 60 kilovy namiesto povodnych 70. aj to bol jeden z dovodov, preco som do toho, inak krasneho parku nesiel aj tretikrat. Videl som kucharov, ako do smradlavej pokazenej marinady hadzu modrozelene maso, a to mala byt vecera pre zamestnanecku jedalen. takisto kamosi slovaci ktori pracovali vedla vo fastfoode mi rozpravali ako z hamburgerov zoskrabavali (!) pliesen aby boli este v zamestnaneckej jedalni pouzitelne. s kvalitou jedla v restike to nebolo o nic lepsie, pracoval som v nej dve leta, a nejedol som v nej ani raz (!) porcia za 30-40 dolarov, ale vsetko hnus. radsej som tolko prejazdil a siel sa najest do mesta, takze dynasty a o rok neskor aries dostavali zabrat . nas steakmaker bol armenec, ktory absolutne nevedel ako steaky robit. ako sa nam neskor priznal, prvykrat videl maso ked prisiel do USA. na viza sa mu poskladala cela dedina, takze stvormesacnu lehotu jeho viz zrejme prekrocil :)
    mys zatopena v kybli omacky :) spoluziakovi sa v YNP stalo, ze mu do kuchyne vosiel bizon. vys.al sa a isiel prec. mysi nam behali vsade, nad tym sme sa ani nepozastavovali, ale horsie to bolo so svistami. tie su v prirode nahrada za potkanov. vyzeraju podobne, pistia rovnako, zeru odpadky, a mnozia sa ako huby po dazdi. nastastie ked v auguste zacali prve mrazy tak sa stiahli do zeme a uz nevyliezli.

inak aby sme aspon trochu k teme... citroen...
    vcera sme si vsimol, ze na C4ke nesvieti ani jedna spiatocka ani po jej opakovanom zaradeni. zavada o nicom ale nastve. na dialnici tempomat 135 okolo 8,2 - 8,3 L, celkom v pohode, otacky atakuju 4000/min. a konstruktera tej zadnej napravy by som zabil, kvoli tomu by som si to auto nekupil. idu z nej take zvuky, ze sa mi normalne robia slzy v ociach, a to ani nie je moje auto!!!
    dik ze si mi vcera drzal palce a dik za prispevok pod dynasty ;-)

"-- skrytý --" 18.05.07  09:46

« Miro131

Miro131: videl som Ta! Teda mozno. Nesiel si vcera nahodou z Rusoviec do BA? Presne taku bezovo-pieskovu C5-ku ako su nase som videl v protismere, no bohuzial nebolo kedy kuknut na SPZ. :-)

"-- skrytý --" 18.05.07  09:44

« Re: obhajoba

No tak gratulujem! Na znamke nezalezi. Ja som mal tiez studijny priemer za cely cas vyse 2, ale ta skola sa uz nedala viac flakat, ako som to robil ja. Nie som zly student (myslim si), no mal som kopec inych zaujmov a skola bola popri tom a na znamkach mi nezalezalo, nemusel som bojovat o internat, stipka neboli ani len naznakom (roky Meciarizmu 1994-1999), tak kurcze po co, Leszku...

Inak nemyslim si, ze uplne do jedneho su Americania retardovani, ale je ich tam significantly vela. K tym zakladnym hygienickym pravidlam pridam este ekologicke myslenie na urovni trojrocneho europskeho decka. Ze sa benzin vyleje na zem, no a co. Nakoniec to vlastne ani nevadi, odpari sa. No ale olej... Zo 40-rocnych truckov a 30-rocnych vanov to tieklo odvsade, tyzdenne sa dolieval zhruba galon do kazdeho, pricom to jazdilo iba po kempe, denne odhadom max. 10 kilometrov.

Ze sa smetie vyvaza do lesa, no a co??? Nas pozemok. Nie je miesta? Vezmi galon benzinu, zapal to a pozeraj ako to hori. Miesta bude. Ze sa chyti les? Tak davaj pozor, aby sa nechytil...

Bezpecnost pri praci? Co pri com...?

V podstatne decka by si kludne mohol otravit, no nedajboze aby si na nich krivo pozrel ci dokonca polozil na nich ruku - skoncil si. Raz sa mi to otravenie skoro aj podarilo: neveriacky som kukal na sefa kuchyne, ze mam skupinke deti nabalit na nocny vylet mrazene hamburgery (neskor v lese si ich opekali na grile), ktore si ina skupinka den predtym nezobrala a stali celu noc mimo mraznicky, cim sa dokladne rozmrazili. Rano ich nejaka dobra dusa supla naspat do mraznicky no a druhy vecer som ich mal "expedovat". Co zrobis, trikrat som protestoval, ved vyhodit 20 starych a nabalit 20 cerstvych hamburgerov je nic, ale sprosta byvala vojenska hlava, tam nic nepomozes. Esteze som mal svedkov, ked riaditel kempu (inak praprapovodom Slovak, fakt dobra dusa) sa ma prisiel opatrne spytat, ze ci nevieme, preco je vsetkym detom z tej skupinky zle. Vedeli sme, povedali sme a myslis, ze sa nieco zmenilo? NIIIIEEEEEE...! Popri tom su skazky o zaplesnetom toastovom chlebe a o mysi utopenej v kybli omacky iba rozpravkou na dobru noc. Neviem, co za dezinfekciu do tych potravin vyrobcovia davali, ze sme to prezili. Nech to bolo cokolvek, ja so svojimi dlhorocne udrziavanymi 65-imi kilami som zrazu poskocil o 10 viac. Za 2 mesiace!

OK, znova formalne: sorry za OT.

"-- skrytý --" 18.05.07  01:46

« obhajoba

mam to za tri, s odretymi usami :) totiz som sa trochu odklonil od temy ktoru som mal s konzultantom dohodnutu a velmi sa mu to nepacilo. bol som totiz v tej praci prilis "protiamericky". ale ja som na rozdiel od mojho konzultanta v USA bol, dokonca viackrat, a ked tvrdim, ze su amici vsetci do jedneho retardovani (uz len absencia zakladnych hygienickych navykov hovori za vsetko) tak viem o com hovorim.

"-- skrytý --" 16.05.07  21:48

« Re: C5 svetlo

tie bludy su politologicky rozbor konca studenej vojny. snad budem o tyzden politolog :) takze o tych hnusnych kapitalistoch ako ty viem svoje :) inak dik za opytanie, teraz na rozdiel napriklad od mojich rodicov vies presnu temu mojej dp :) ale myslim ze uz som ti to raz pisal niekde inde... tu jawu ti zavidim, aj moj stryko si teraz kupil nejakeho motocykloveho veterana ale neviem co to je este som to nevidel.
    a neospravedlnuj sa za off topic, teraz uz ani nemas komu, jedine ak adminovi :)
    mimochodom pozrel si si to dynasty? pekne, vsak?

"-- skrytý --" 16.05.07  21:14

« Re: C5 svetlo

No urcite, info sa zide. Ale podla mna je to zbytocne cokolvek robit, lebo jedine, co sa tymto zasahom vyriesi, je kozmeticka chyba a na tie ja zvysoka kaslem. Riesil by som to iba vtedy, keby sa zistilo, ze to robi to a to a odstranime to tym a tym, ale pri koreni problemu, nie na konci... Ja to vidim tak, ze bud je niekde nejaky drat predraty a ma zvod medzi dvoma vodicmi (to sotva, lebo sa to javi od sameho prveho dna a navyse by sa to casom urcite nejako prejavilo, najma pri rozdieloch teplot v zime a lete), alebo v BSI, teda riadiacej jednotke, svacli nejakym nedopatrenim 5V z vnutornej logiky na tretie brzdove svetlo (povedzme cez nejaku diodu apod.), alebo to trochu prehnali s tou kontrolou spravnosti funkcie jednotlivych svetiel a tak trochu sa sekli o jeden rad pri vypocte pretekajuceho kludoveho prudu, cim uz vidiet, ze ziarovky zhavia, alebo pri testovani zabudli odstranit nejaky ten jumper... Ktovie, ale opravu takehoto typu by som akceptoval. No odpor paralelne so ziarovkami, to je napad hodny suflikara ci skusenejsieho prvaka na SOU elektro.

PS: tak teda trub na vsetky bezove C5 kombi, ktore stretnes. Okrem jedneho s Kezmarskou a dalsieho s nejakou SPZ zo severu SK som zatial podobny nevidel. Ono uz len stretnut akukolvek C5-ku je mensi dovod na oslavu medzi "clenmi". Co tak zaviest zdravenie sa C5-karov ako to robia vodici autobusov? Bliknut svetlami, ze nazdar. Sice ostatnych trochu zmatieme, ze je dakde radar, no na druhej strane budeme mat volnu cestu, ze?

"-- skrytý --" 16.05.07  21:03

« Re: Re: .

Jeezis, na to najdolezitejsie som zabudol, a to ze Ti zajtra drzim palce. No fakt, budem.

Ja sam mam motorecku, ale taku malicku a starsiu ako ja - 23-ka Mustang. Jawa, samo. Chodim max. 60, ale to sa jej ten den musi chciet :-)

Nie, ani zajtra, ani pozajtra a ani popozajtra jej nejdem kupovat nic. Chodi do prace cez cestu, ma to 5 minut aj s obutim topanok a na nutne cesty na nakupy apod. si mozem vybrat, ktorym firemnym autom pojdem (obcas je vyhodou byt hnusnym kapitalistom) a to druhe ostane nepohnute stat na parkovisku. No povedz, naco by jej ta C4-ka ci Ceed teraz bola...?

No ja neviem, ja so Spagetkou nespavam, aby som si ju nadmerne fotil, no mozno by som niekde vyhrabal fotku este zo salona, ked bola cista, pekna, nablyskana a bez tej 10cm ryhy od dajakeho detskeho bicykla na zadnych dverach.

PS: tie bludy, co si plodil, aku maju temu? Len tak, pre zorientovanie.

PS2: len tak teoreticky sa ospravedlnujem za nadmerne off-topicy. Aj tak mam taky dojem, ze okrem nas troch (Keski, Miro a ja) za poslednych par dni toto tuna uz davno zomrelo, takze ak Miro nema nic proti tomu...

"-- skrytý --" 16.05.07  20:57

« C5 svetlo

Čau tv ešte k tomu tretiemu brzd.svetlu,bol som v autorizovanom servise v Stupave.Tam ten technik sa tváril ,že nevie o akú chybu ide ,tak poslal mail inportérovi Citroen-u.Odpoveď prišla asi o3dni
    od nejakého hlavného technika.Následne ma zavolali do servisu a celé to trvalo cca 30 minut,(naletovanie odporu).Nič iné mi nezostáva,iba veriť ,že auto bolo v rukách odborníkov :-) .V piatok idem znovu do servisu na prvú prehliadku,mám asi 1700km.Ak máš záujem o info,ohľadne toho odporu môžem sa spýtať v servise technika ,čo mi tam presne dali.
    Vo štvrtok na teba trúbiť nebudem ,idem mimo BA.
    Zatiaľ.

"-- skrytý --" 16.05.07  20:06

« Re: .

jasne ze nie ja som si staval, ale staval som ho niekomu. pracoval som u kamosa v stavebnej firme, a cele leto sme robili "framing" ak ti to nieco hovori. t.j. drevenu konstrukciu domu. Ten domcek mal rozpocet na stavbu 11-12 mil.USD.
    k tomu kamaratovi na motorke: to bol prave taky pomaly jazdec, zdraveho rozumu mal dost, nejazdil rychlo. uvolnila sa mu zadna spzka a zacala "lingat", a zastavit nemohol lebo za nim islo auto. tak sa nahol dozadu (idiot) aby sa pozrel co to tam hrka. a uz bol v priekope. nesiel viac ako 70, potvrdil mi to aj svedok z toho auta co slo za nim.
    neboj, nejazdim na bratrancov vodicak denne, nie som magor a prosim nezacni ma mat menej rad :) ale ked som musel utekat napriklad k tejto nehode, musim sadnut za volant, nic sa neda robit. na tej motorke jazdil aj moj otec, a ked ideme na chatu a on ide na motorke, tak ho s vitarou dobehujem :) ja jazdim podobne, nechcem sa zabit. mozno si pocul o nehode ktora sa stala minuly tyzden v stredu na krizovatke pri odbocke do Čane. Motorkarovi vosiel do cesty 42 rocny poliak. motorkarovi odtrhlo ruku, nohu mu hned tam na mieste museli odrezat lebo bola uplne na mraky rozbita. vcera zomrel. bol to syn ocovho kolegu, jedinacik. je pravda, ze poliak mu vosiel do cesty, ale ten chlapec musel ist veeelmi rychlo (parkrat som ho videl, malasi 130 kg). a na motorke je najdolezitejsie predvidat, ze kazdu chvilu ti niekto vojde do cesty. cize nie je dobre jazdit viac ako 80 kmh, lebo jedina deformacna zona je telo jazdca :(
    ty kupis priatelke ceeda alebo C4??? chcem byt tvoja priatelka :)
    inak neuvazujes zavesit spagetku na moje.auto.cz??? C5 tam este nie je. ja som tam pod nickom wikinko, hodil som tam vitaru aj dynasty. celkom dobra nahrada za stare forum, lebo tie hadky na forach pod niektorymi autami staja za to:)
    "naco mam stavat betonovy dom, studeny, vlhky, drahy a bude to trvat cele roky" no, to skor americke domy su studene a vlhke (a drahe), o tepelnej alebo hydroizolacii nevedia nic. naviac ten dom pocas vystavby x krat zmokne, tak si vies predstavit ako sa tie dravene dosticky po case krutia. ten dom co sme stavali bol krivy a este ani nebol hotovy. to co sedelo vo vodovahe v jeden den bolo na druhy den krive jedna radost.
    tak zatial caf, a zajtra mi drz palce aby som obhajil ten blud co som splodil :)