Citroen C5

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.03.07  15:12

« Re:

Cim to je neviem, ale uzivatelia, ktori maju skusenosti s jednym aj druhym hovoria, ze Hydractive 3 (bez tlacidla Sport) je v makkosti nieco na polceste medzi normalom a sportom u Hydractive 3+ (s tym tlacidlom). Otazkou ostava, co si kto predstavuje pod pojmom "makkost".

no u mna je to inak, H3 (bez tlacidla) mi prisiel maksi ako H3 s tlacidlom - ale s vypnutym sportovym rezimom.
    Konecne mi to auto prislo pohodlne, lebo H3 s tlacidlom je imho moc tvrde. Ako som uz inde pisal, oproti lexusu zanedbatelny rozdiel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.07  14:44

« Bez nadpisu

Cim to je neviem, ale uzivatelia, ktori maju skusenosti s jednym aj druhym hovoria, ze Hydractive 3 (bez tlacidla Sport) je v makkosti nieco na polceste medzi normalom a sportom u Hydractive 3+ (s tym tlacidlom). Otazkou ostava, co si kto predstavuje pod pojmom "makkost".
    Co sa tyka mna, mne moje H3 bez tlacidla vyhovuje, avsak neskusal som to druhe a tak neviem porovnat.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.03.07  22:19

« Bez nadpisu

heh, no, viezol som sa v piatok v C5 druhej gen, verzia SX, cize hydroactive bez tlaticka sport a som bol prekvapeny, o co je to auto maksie ako "normalna" C5 (vystupil som z 2,2hdi, ktora je rovnako tvrda ako V6)
    cim to je?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.09.06  14:37

« Bez nadpisu

matus: mě (nejen) tvoje příspěvky na auto.cz taky přesvědčily, že C5 nebude to pravé (nakonec jsem koupil mazdu 6 a po 10 tkm zatím spokojenost)... takže další zářez :)
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.06  14:02

« Bez nadpisu

Taka oprava za 40 tacov fakt potesi. Ten podvozok (HYDRO 3) mali dat volitelne. Kto vie kolko ludi by si to kupilo :?:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.08.06  22:39

« Re: Re: Re: C5

harmi, dufam ze si este v zaruke. stalo sa mi to iste. 40tis Sk stoji to POJEBANE cerpadlo.
    by som tym debilom otrepal o hlavu. Pisal som aj do citroena Barabasovi, co je technicky riaditel celej ten dementnej francuzskej automobilky. Vysvetlil mi, ze blbec som ja, pretoze nevidim rozdiel medzi slovami 'udrzba' a 'oprava'
    vo vsetkych dokumentoch je totiz napisane, ze system je bezudrzbovy 5 rokov alebo 200tis km....
    je to banda diletantov a min.tyzden som presvedcil opat jedneho cloveka, aby si C5 nekupil. uz si asi zacnem robit zarezy :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.06  10:57

« Re: Re: Re: C5

Vdaka za info. Taka vada ... to nepotesi :-( Takze frantikov mozem odpisat (naozaj potrebujem auto, ktore ma nenecha na dialnici s malym dietatom). C5 - bye bye ... (to je rozhodnutie po dlhom "surfovani" po nete)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.06  10:46

« Re: Re: C5

No a uz mi odisiel podvozok. Cize nereaguje na manualny gombik a ani automaticky nechodi hore dole. Musim do servisu. A ze vraj 200,000km to ma vydrzat. Na starej mi to neurobilo. To ma dost sklamalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.06  21:37

« Re: C5

Kedze tu novu mam len asi 4 mesiace, o spolahlivosti vela este vediet nemozem. Staru som mal nieco vyse roka. Zrala dost oleja - dolial som asi 4litre na 40,000km, co je celkom dost, ale bol to problem toho jedineho kusu, lebo dve ine uplne rovnake auta ten problem nemali. Servis urobi, co treba, iluzie o perfektnej diagnostike vsak uz davnejsie nemam (boli aj ine znacky, ale je to asi jedno vsade), su aj celkom ochotni, ale auto je firemne a ako som uz naznacil, nie jedine, takze dufam, ze ochota nie je zavisla od "objemovej zlavy", predsa ide o takmer najvyssie citroen auto :idea: . Na starej sa mi este jediny raz stalo, ze tesne po zastaveni auto velmi rychlo kleslo do uplne najnizsej polohy (tak rychlo to nerobi ani pri manualnom ovladani) a nasledne sa dvihlo do povodnej :shock: .Ak by som bol vtedy parkoval kolmo na obrubnik, vaha auta by mi isto predny spodny plast praskla, toto bolo nastastie na parkovisku s rovnym povrchom. Inak ten podvozok je uplne perfektny, nemam problem teraz okolo Patronky ako mnohi ini so svetlostou podvozku, aj ked sa v niektoerych usekoch pre istotu dviham este do 40km vysky. Jediny problem je serpentinova cesta s citlivejsimi spolujazdcami vzadu, pre nich je pruzenie vtedy neprijemne (nemam moznost zapnut manualne sportove pruzenie, mam v podstate stale to makke, aj ked podla papierov pri sportovejsej jazde sa samo prepne na tvrdsie) - cize napriklad Sverepec alebo cez Babu treba ist kludnejsie. Novy model - spracovanie novej mi vyhovuje, ale ci nieco nezacne vrzgat atd., uvidim neskor. Vadi mi trochu nedostatok uzitocnych uloznych priestorov v okoli vodica, hoci samozrejme vseljakych vyklenkov je tam dost - ale asi to ma znizovat rozptylovanie. Vymena ziaroviek je komplikovanejsia nez to bolo pri starej. Pri otackach nad 3000 je uz auto celkom dost svizne a ked treba, da sa s nim ist velmi dynamicky, samozrejme, vidiet to na spotrebe. Ale uz aj 1.8 motor na starej pri vyssich otackach bol uplne dostatocny, samozrejme bez plnej zataze. S elektronikou som este problem nemal, aj ked je jej tam dost. Na dialkovom ovladaci je tretie tlacitko, ktore pri starej vedelo pootvorit okno v dvoch polohach, co bolo extremne prakticke v lete, pretoze sa auto zacalo trocha vetrat uz skor, nez ste ho otvorili uplne alebo sa jednoducho mohli nechat okna pootvorene na prvu polohu jedinym stlacenim, ale na novej to tlacidlo pouzili na moznost zapnutia stretavacich svetiel, co je tiez uzitocne v tme na vyhladanie auta, ale asi by som ocenil skor tie okna. Novy stredovy panel je na prvy pohlad strasne komplikovany, uz sa pomaly zacinam orientovat ciastocne aj hmatom, i ked je to o dost horsie nez bolo na starom.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.06  18:24

« C5

Zaujima ma spolahlivost a spokojnost so spracovanim. Benzin asi dost papka, ale zasa diesel s tym filtrom to dohana servisnymi nakladmi.
    Treba ho menit kazdych 120 tkm (pri frantikoch nie je bezudrzbovy 8-s )
    Podvozok je vraj vcelku spolahlivy, ale ta elektronika ... a pristup v servise na SK ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.06  12:02

« Re: Nova C5

Ma. Prosim si konkretnejsiu otazku. Mam ju vo vyssej vybave nez staru C5, takze mozem byt len spokojny okrem spotreby. V meste vsak benzin pod 10l velmi nestiahnem, stale som 9,5-10 :*) , hoci tu staru som mal len 1,8 a bolo to to iste.
    2.0i 16V, Afil.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.06  11:21

« Nova C5

Ma niekto skusenosti s poslednou verziou C5 ? Vdaka za kazdy prispevok.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 09.11.01  20:35

« Re: yyyy a C5 Break

yyyy, prepac, nevedel som ze budes pisat sem. Ozvi sa mi na mail: copy@post.sk
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.11.01  22:19

« Re: C5

pretiahnuta bude c6 :-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.01  09:36

« C5

Můj názor: je to sice krásný a super auto, ale je šíleně krátky, jako by ho dali do svěráku a ještě mu uřízli kufr, škoda. Kdyby se trošku protáhlo, bylo by to lepší!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  00:00

Pallas, som doma, co s tym spravime?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.01  00:00

Pallas> buduci tyzden v piatok idem domov, tak sa na to mozeme pozriet, nemal som zatial cas sa tomu moc venovat...
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 20.10.01  18:43

yyyy, skus spisat presnu vybavu, aku by mala mat ta tvoja C5, zistim ci by to vedeli objednat do vyroby.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.01  17:42

« Re: aud

ahoj
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.10.01  06:22

« aud

): to som mal len pauzu na taiwane, uz som v sydney a poviem vam ze je to hrozne, ake tu maju sroty pocitace a inet pripojenie! ):
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…