Golf VR6 zážitky z jízdy
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
-
« Patří sem i sny!?
Já totiž měl dneska v noci jeden příšernej: Zase sem se někde předváděl se svým Golfištěm, až mi najednou v motoru bouchlo, utrhl se celý vršek motoru, částečně utrhl kapotu a celou ji zmačkal a z toho všeho se kouřilo jak prase... pak už jen střihové záběry na odklopenou haupnu, na kráter místo motoru, utrhaný díly a rozlámanej kov... Brrrrr.. taky se vám zdá o čtyřkolejch miláčcích?! )o: -
« Spotřeba
Lidičky s VR6kama, jakou máte spotřebu? Já od tý doby co jsem dal přípravek Liqui Moly do oleje jezdím snad o dva litry levnějc. Dřív jsem jezdil Plzeň a zpět se spotřebou 13,8 a včera jsem to bral a žádnou výletní jízdou (o: za 10.8 tam a celkově i zpět za 9.6!!! Až jsem z toho byl jelen. Kolik vám to dlabe na dálky a kolik ve městě a kolik "rally" po okrskách a kolik nejvíc?
Jediný co zjišťuju je, že mi vadí jak ten motor má jakoby "hluchý" místa, tedy, že prostě v některejch místech subjektivně NEJEDE )o: Klasicky obvzlášť do 4000otáček, mám pocit, že to auto v předjíždění prostě nezrychlí a snad se dokonce zařadím zpět (o: , ale pak.. pak se chytne a jipí.. (o: Proboha jen musím vyměnit ty pneu ze 195 na 205, zřejmě věděli proč je tom,u autu předepsali..jenže 20litrů teď nějak není a není. -
« Včera jsem ho protáhl a večer hned vymydlinkoval (o:
Tak jsem včera konečně, po všech výměnách a opravách, pořádně prohnal to svý Golfiště... páni, stál jsem mu na krku přes hodinu, brzda plyn, dálnice, okrsky, trochu i město (jejej nekamenujte mne) a řeknu vám, bylo to žůžo.. a spotřeba nešla přes 14 (krátkodobej průměr), což u 6tiválce 2.8 za víc jak hodinovýho ďábleskýho točení považuju za rozumný... Ještě teď jsem v transu, hihi. No a večer.. večer sem to svý mimino hranatý baňatý vydrhnul, včetně motoru...(o: viz Čištěni interiéru.. -
« Re: ... :-)
Je to určitě pěkná kára ten tvůj Mercedes, ale každej je na něco jinýho. Svezení musí bejt kur... dobrý, ale asi by mě hodně štvalo, kdyby si mě někdo podal s nějakým 1.8 turbem an normální silnici. Já na takový káry moc nejsem, dokážu je ohodnotit, ten zvuk musí být nádhernej, ale na obyčejné klikaté okresce se ty dvě tuny musí někde projevit. -
« ... lego
Tak pokračuji ve své stavebnici. Dneska mi vyměnili kity na zadních brzdách, gumičky, kroužky, mazáníčko atd. Vyměnili jsme i přední velký silentblok na motoru, ale podle obav je nutno vyměnit i ten u rychlostky. Motor už se teďka zmítá míň, ale ještě je to furt špatný. A sada pružin ještě furt nepřišla, jí v tom Hollandsku asi teprve vyrábí nějakej vousáč s palicí ): , takže tlumiče čekaj na pružiny, motor na další silentblok a já čekám až vyhraju ve sportce, kterou nesázím (o: Při výměně oleje mne čeká těsnění pod vaničkou a asi dám nějakej přípraveček (: . Bohužel stále nevím proč mi kolísaj otáčky při volnoběhu.. viz VR6 konzultace v jiné rubrice -
« ... :-)
Ahoj !!
Tak se někdy svezte v osmiválci a asi začnete mít jinčí názor. Tat třeba 560SEC, výkon 300PS v sérii, krouťák 455 Nm atd... Stačí se mrknout na www.mbcoupes.com a tam SEC W126 je. A když si vezmeš že platíš stejnou pojistku jako na VR6, tak to je smutný :-)))
Ahoj -
« Re: 4blasty
Těch 196 bylo kdysi..... Taky jsem jich pár měl, ale teď co jsem si nechal změřit výkon, jsem docela rozladěnej. Naměřili mě o 13% menší výkon než mám mít. Krouťák byl původně 397Nm, teď je 312Nm. Mám pár čidel v deathu, tak doufám že je to tím. Snad......
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!