Peugeot-na co se chcete zeptat, zeptejte se!
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: CHIPTUNING
Přečipování není nic jiného než změna limitnich hodnot programu řídící jednotky motoru na ukor něčeho. V prvé řadě emise, spotřeba a životnost.
Nejhorší na tom je, že diagnostika motoru se většinou tváří, že se nic neděje, ale nárust výkonu o desítky procent je někde vidět. Podle zkušeností kolegů v ser. síti jsou na tom huře 90 HP verze, kde se začaly vyskytovat dosti vážné důsledky. Viz moje předešlá reakce. Common rail má někdy dost problemů sám se sebou a s naší naftou. -
mohl by jsi milane.65 rict vic? co ty pisty... ten usklebek je faktickej, nebo ze to je nejak hodne, nebo co? jake jsou nejake limitni a omezujici hodnoty. myslim, co se tyce pomeru paliva, tlaku, vykonu...? motor, resp. auto z vyroby ma vzdy tech slibenych 66 kW, nebo je mezi novejma rozdil napr. ±5 kW... -
čau m, no +10PS a +5Nm na 306HDI 90PS to je nějak málo ne?
My děláme 306HDI na 115PS a 253Nm (+25PS a +48Nm) za 21.250,- s DPH s tím, že pro nová auta poskytujeme roční záruku na motor. Se 306-kou to docela pěkně potom jede. Brnkni, když budeš mít náladu to otestovat. 0602/746393 -
« Ještě něco pro odborníka
Co všechno za data uchovává P106 a P306 v paměti počítače o jízdě ? Data a interface - černá skříňka nebo je rozhranní do PC popsané ? Moci si podojit počítač do PC - to by bylo super - to by pak i hackeři zvládali udělat z notebooka palubní počítač. :-)))
Jako programátor jsem zvědavej, co z toho leze. -
« Pro odborníka
Zkusím na originálního odborníka můj a Hafíkovo obvyklý problém. Lehce vystydlá 106-ka z r.v. 1992 na jedničku po prvním rozjezdu škube, případně až úplně chcípne, pomůže jen hodně vytočený motor s extrémně pomalu pouštěnou spojkou. Druhý rozjezd úplně O.K. Jednička se v tu chvíli chová tak, že lehce zmáčknutý pedál plynu nedává nic a pak v určité poloze se tam jako dostane moc benzínu a zase nic, čímž to vyrazí a i chcípne. V další jízdě už i jednička naprosto normální plynulé chování. Servisy nenašly nic, údajně by to mohly být i čidla od oleje, zasekávání benz. pumpy, kterou měli taky venku, ....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!