Peugeot-na co se chcete zeptat, zeptejte se!
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: 405
Byl to motor XU9J4 108/148/6400. Toč. moment - 166/5000. Zdvihový objem - 1905 cm3. Zdvih - 88 mm. Vrtání válců - 83 mm. Kompresní poměr - 9,7. Jinak tenhle motor se dával do Mi 16-tek od modelového roku 1990. Jinak před tím měl ten motor objem něco okolo 1870 cm3, ale nevím to přesně. Zajímavé je, že ten starší motor dosahuje vyšší maximálku při nižší spotřebě, nevím co vedlo Frantíky k tomu, aby ho "Upgradovali". -
« Re: Třistašestka třese při jízdě
Tak jsem včera po Tvých radách zase lehnul pod auto, že se podívám jestli něco neobjevím. Zjistil jsem, že je trochu ( opravdu ne moc ) vymačkaný a od ramene odlepený silentblok, který drží pravé rameno směrem k podlaze. Tak jsem ho dneska objednal, večer mi ho přivezou a jsem moc zvedavý jestli to pomůže. Pak vyzkouším ten zbytek, jenom jsem přemýšlel nad těmi gumami, dával jsem shodou okolností nové protektory na zimu, ale mate mne, že to třese jenom v záběru. Gumy by snad třásly pořád, nebo ne ? -
« Re: Třistašestka třese při jízdě
Pokud se u nás v servise setkáme s tímto problémem a bývá to dost často následuje tento postup
1-kontrola pneu, myslím tím boulí, dost často to dělá poškozený kord a je uplně jedno jestli je to přední nebo zadní pneu /u před. náhonu/
2-poloosy obě, umý to udělat vyjetá jehla, házivost poloosy, pokud jsou poloosy repas na 99 % je to v nich, setkali jsem se s dobrou repasí až na 3 pokus, po dodání orig. dílu byl klid.
3-středové ložisko uchycení P poloosy.
V každem případě je to z podvozku, jinde to nehledej. Doporučuji udělat 4 hlavou Geometrii a zjistit souosost /to je slovo/ náprav. -
« Třistašestka třese při jízdě
Mám 306 TD, 96, opravoval jsem jí po drobné nehodě a nemůžu přijít na poslední závadu. Tou je, že auto při záběru ( tzn. když je v tahu ) tak se přibližně při rychlosti 50-70 km/h roztřese, současně to docela dává rázy do řadící páky. Když přejdu tuto rychlost tak to pak zase jede jako čert, klidně 190 km/h a bez problémů. Je to docela nepříjemné, zkoušel jsem silentbloky na motoru, uložení ramen, ložiska v kole, vyměnil jsem už pravou poloosu, spodní čep na rameni vpravo, prohodil gumy přední za zadní a dál se přiznám, že už nevím. Nesetkal se někdo s něčím podobným, budu vděčný za každý nápad nebo radu. Dík. -
« Re: mereni na brzde
jo, jo, o tech japoncich jsem to taky slysel... pry nemci jsou na tom dobre. o kolik procent prumerne to je mene? je to zanedbatelne, nebo je to papirovy podvod a lakadlo na zakaznika?
Hele, jde o to, že Němci platí daň z výkonu.
Možná je to ve smyslu té jejich touhy chránit se za každou cenu a v každém případě, ale je to tak. Nemci např. i v servisní dokumentaci neuvedou např. kompresní tlak 32-34Barů, ale minimálně 26.
Skoro všechny VW mají na brzdě od 5-20% více výkonu. Např. TDI 90PS mívají 100-105PS, TDI PD 100PS má okolo 120PS, 2.5TDI 102PS má okolo 125PS, 1.6 75PS má okolo 82PS. Přesně jsou třeba motory TDI 110PS a VR6. Ale např. BMW M5 nemá psaný výkon skoro o 20%, Honda CIVIC 1.6 115PS má 98PS. Hodně japonců má třeba požadovaný výkon, ale tak o 600 otáček výš, ale kroutící moment nedosahuje udávaných hodnot. Všeobecně je to těžké, když vezmeme 10 stejných aut, každé z ních bude mít jiné parametry a jde o to jakou výslednou hodnotu budeme prezentovat. Někdo vezme maximum, někdo průměr a někdo třeba minimum. Každý výrobce si brzdí sám a nehledě na to, že prezentovaný výkon je důležité marketingové lákadlo. V praxi je to tak, že budu li jezdit 5 let s BMW a VW a potom si koupím japonce se stejným výkonem a váhou budu mít pocit, že nejede.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!