TOP SECRET NEWS-každý drb dobrý
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Automobilové novinky
"-- skrytý --" 19.11.99 11:23
« Znovu problem Y2K
Nesmejte se, urcite s podobnym setkame i u aut.
PATÁLIE SE SYSTÉMEM MICKEYSOFT FRITÉZA CE 2.0 FE (Fifth Edition)
Píše se rok 2003, rok vítězného tažení operačního systému Mickeysoft Windows CE do našich obýváků, kuchyní i ložnic a už i my máme doma několik zařízení nové generace. Po cestě z práce domů jsem dostal chuť na hranolky a koupil si jich pytlík, těšíc se na dobrou večeři. Příprava měla být snadná a jednoduchá - naše fritéza je vybavená poslední verzí operačního systému, pochopitelně včetně pěti nejdůležitějších softwarových záplat. Osud tomu však chtěl jinak. Položil jsem pytlík s hranolkami na linku, zapnul přístroj pomocí
tlačítka "Zažehnout" a už po necelých třech minutách (můj osobní rekord, měl jsem skutečně hlad) a dvou resetech (znáte to, klasický trojhmat
Ctrl+Alt+Hranolek) jsem z menu vydoloval program fritování. A kruciš, v tom spěchu jsem zapomněl odpojit friťák z lokálního Mickeysoft
Kitchenetu. Ta mrcha to stihla, spojila se s ledničkou a zahlásila: "Jste si jist, že chcete fritovat hranolky, když v lednici žádné
nemáte?" a nabídla mi tlačítka "Ne" a "Storno". S odevzdaných povzdechem vkládám hranolky do ledničky, zavírám dveře, čekám pět vteřin až blikne zelená kontrolka, signalizující aktualizaci databáze potravin v Kitchenetu a vytahuji pochoutku zpět. Po dalším startu už fritéza neprotestovala a na jejím displeji konečně
naskočil známý "Průvodce fritováním". Pravda, těsně po záruce přestala fungovat vestavěná váha a hned po ní se odebral do věčných lovišť i
scanner, takže mne navíc čekaly kroky "Nakreslete typický tvar
hranolku", "Zadejte počet hranolků" či "Určete délku nejdelšího a
nejkratšího hranolku", ale na to už jsem byl připravený - odhad mám
skvělý a navíc jako jediný z rodiny celkem obstojně kreslím, takže napůl
syrové a napůl spálené hranolky jsme měli zatím pouze dvakrát.
Mnohem větší obavy jsem měl z neblaze prosnulé databáze olejů. Svoji
drahou ženu jsem už sice naučil kupovat na její vkus poněkud předražené
flašky s logem "Mickeysoft Kitchen 2000 compatible", ale jeden nikdy
neví, zrovna včera jsem ve špajzu zahlédl novou láhev Lukany a nebyl jem
si jist, zda se nejednalo o nějakou levnější noname verzi... Bohužel mé
tušení bylo správné a na displeji se proto vynořila obávaná hláška
"Neočekávaná chyba při detekci oleje, aktualizujte prosím seznam
ovladačů a spusťte průvodce fritováním znovu."
Ještě že olej byl v novém balení, které mívá ve špuntu mikročip s
ovladačem. Špunt, proboha kde je ten špunt ?! Určitě bude v šuplíku. V
šuplíku bylo mnoho špuntů, máme moderní domácnost... Po deseti minutách,
kdy jsem na snímač fritézy přiložil dva tucty mikročipů ve vršcích ze
sirupů, moštů, piv a minerálek jsem propadl totální beznaději. Pravda,
jeden z moštů označil Mickeysoft Fritéza CE za kompatibilní s obecným rostlinným olejem, ale po loňské zkušenosti s kuřecími prsíčky na octu
už má důvěra v odhady fritézy značně poklesla.
Vypnul jsem proto strojek jak jinak než pomocí tlačítka "Zažehnout" a
hladově si namazal osvědčený chleba se sádlem. Domácí sádlo bez identifikačního čipu máme od rodičů a starý nemoderní nůž jsme naštěstí
ještě nevyhodili. I když, při vytahování sklenice se sádlem z ledničky
se mi na její dvířka promítla za zvuků rolniček reklama na nový kráječ
na chleba kompatibilní se sadou Mickeysoft Kitchen 2000. Prý mimo
krájení umí navíc vyřezávat betlémy z překližky... -
« Re: 2000
Neboj, myslím že žádný. Pochybuji, že by se u stříkačky i u prvotních verzí používalo technologicky systémové datum. I dneska se používá jen pro diagnostiku a maximálně palubní počítač, ale žádný technologický proces jím není řízen. Nejvýš si tvoje auto bude myslet, že nastal rok 1900, ale stejně pojede. Kalkulačkám to taky vadit nebude. -
« Re: Mad Max
Hele Kingu, koukám, že některé dny máme naprosto stejnou pracovní náplň bez ohledu na profesi. Tak třeba dneska jsem pracoval tak tři hodiny a zbytek jsem prokecal v MC. Zato minulej tejden sem se skoro nezastavil a příští se zase nezastavím. Taky mě napadlo - čteš Terryho Pratcheta, úžasnou Zeměplochu ? Jestli jo, tak si kup poslední díl zvaný "Poslední kontinent". Je tam slušná parodie na MadMax a Krokodýla Dundee.