Recenze
Aston Martin DBS Top Gear-Best road in the world
Technické info
Přezdívka auta Top Gear-Best road in the world Rok výroby 2008 Koupeno nové palivo: benzin převodovka: manuální pohon kol: zadní
Popis vozu
Ked sa nam tu objavil Aston Martin tak som neodolal a objednal som sa ho aj ja. Myslim ze je krajsi ako ten cierny. Mam len fotky zo salonu, musim este pockat kym ho budem mat doma. Mam ho objednany, len musim pockat kym mi ho manzelka kupi :)
Stacilo srandy, ak chcete mozete si tu precitat moje skusenosti z jazdy po:
"Top Gear-Best road in the world"
Silné stránky
Neodolal som a vybral som sa na Road Trip aby som navstivil tie najkrajsie miesta, ktore moze fanusik aut v Europe najst. Zlomovy bol autosalon v Zeneve. Hlavny bod programu, od ktoreho sa urcil dalsi program. Pokracovanie cez Cannes a Monaco, mesta s najvyssim poctom majitelov luxusnych aut v Europe. Program bol rozsireny o prestavky v mestach, ktore by mohli potesit manzelku Ked uz som presiel taky kus cesty, neodolal som a vybral som sa vyskusat Top Gear-Best road in the world. Volba auta bola tazka, ale musel nastat kompromis. Spotreba na Corvette je na trasu 3400km uz nepripustna a Pathfinder moc lenivy a neobratny. Volba bola jasna, Mondeo. Vyborna spotreba, na dlhe cesty komfortne, s dostatkom miesta pre 4 dospele osoby, podvozok vhodny aj na sportovu jazdu. Trasa jednoducha. Ideme smer Milano, tak preco si cestu nepredlzit a nevyskusat to najlepsie co moze sofer vyskusat Ved staci len malo. Zmenit nastavenie GPS, zvolit cesty mimo dialnic a body prejazdu spomenute v Top Geare. Trasa cez GPS vyskocila o 2hod dlhsia ako bola povodna po dialniciach. Ale preco to neskusit ked uz mam za sebou 2300km
Prvych 10km v kopcoch sranda, krasne uzke cesty, uplna parada. Postupne sa dostavame do vysok odkial je krasny vyhlad. Zistujem ze vyletu som sa tesil len ja ako sofer. GPS stale prepocitava trasu, ma v cestach chaos. Pri vrcholoch kopcov zacina byt hmla a postupne zapada slnko. Spolucestujucim sa zacina krutit hlava a tlak z prudkej zmeny vysky meni naladu v aute Predstava, ze by sme mali ist po takychto cestach 4hod nas hned presla a zmenili sme GPS na najrychlejsu cestu do Milana, zapli sme dialnice a uz bolo jedno kolko sa za nich bude platit. Trasa sa ale neskratila o 2hod ako bolo povodne ale len o 30min????? Co to je? Ved sme presli len 15km. GPS nas viedlo po kopcoch hore a dole, postupne vsade tma a vyhlad na okolitu krajinu vzbudzoval skor strach ako radost. Co ak nam dojde na takej ceste nafta??? GPS stale prepocitava strasu meni trasu cesty kazdych 5min. Zlom nastal ked sme dobehli Autobus. Uzke cesty, predbiehat sa neda aj keby som bol sebevrah. Pred kazdou zakrutou autobus zastavi, aby si nadisiel a nezrazil sa s oproti iducim autom. Ak islo oproti auto, museli sme zastavit, pockat kym prejde lebo sme sa nevmestili spolu na cestu. Za autobusom sme isli skoro celu hodinu, pricom sme presli len asi 4km!!!!!! Potom odbocil na inu cestu a pokracovali sme dalej plny sklamania. Ked sme konecne po 2 hodinach jazdy po „Best road in the world“ prisli konecne na dialnicu, zistili sme, ze sme 10km pred miestom, kde sme povodne dialnicu opustali Po dlhom case som sa tesil na dialnicu. Sen o vylete s Corvette na Spelvio Pass splasol a som rad, ze som tam mal Mondeo. Ked si predstavim ze som taku dialku tahal Corvette a bolo to na ..... mi je tazko este teraz.
Zaver po vyskusani „Best road in the world“:
Krasne, ale nic extra, podobne cesty mame aj tu doma. Neviem si predstavit jazdit po takych cestach na Lambe alebo Porsche. Uzke cesty, max 40km/h, riziko zrazky s oproti iducim autom zo zakruty. A co este, ked stretnete hned pod kopcom autobus alebo nakladne auto. Budete ho nasledovat az na vrchol kopca. Kvalitu asfaltu hodnotit nebudem. Vodic si moze vychutnat jazdu na tychto cestach maximalne na malom aute ako je Clio, Fiesta, alebo motorke. Treba vopred natankovat plnu nadrz, lebo pumpu nikde nenajdete. Podla mojho nazoru su lepsie cesty na jazdenie v kopcoch na Donovaloch, Certovici, smerom od Bytce do Ostravy, alebo na znamej Pezinskej Babe.
Cestou do Bratislavy som nasiel cesty, ktore podla mojho nazoru patria do „Best road in the world“. Su to dialnice cez Alpy od Udine cez Vilach po Graz. Siroke dialnice v krasnom prostredi, dlhe klopene zakruty ktore potesia. Aj ked tam su vysoke poplatky, stoji to za to. Pocas Road Tripu som najazdil presne 3410km a prave tieto cesty som si uzil najviac
Přidat názorDiskuse: Aston Martin DBS Top Gear-Best road in the world
zobrazené auto není aktivní, nelze diskutovat
Další vozy značky Aston Martin
Aston Martin Vantage (2007) Majitel: TRujder