Mitsubishi Colt (2007)
9.10.2012Mitsubishi Colt 1.3 ve výbavě sport. Auto jsem koupil od prarodičů za symbolickou cenu, jelikož po 4 letech mění auta. Před mitsubishi jsem jezdil s…
Mitsubishi Colt (Stantu)
harrier 10.10.2012 15:31
Pěkné auto i recenze
Moc pěkná recenze. Přesně jak píšeš - Coltů na silnici tolik nejezdí a přitom je to dobré auto. Přeji hodně šťastně ujetých kilometrů.-
tr2700automat 10.10.2012 17:28
« Re: Pěkné auto i recenze
Pěkný popis, pěkné auto. Mitsubishi znám, i tento skvělý Japonec patřil do řady aut které prošli mým životem. Nebyl to sice Colt, byl to Lancer jiného ročníku, už ale vím ze zkušenosti že tento Japonec je dobré auto. I já Ti přeji hodně šťastně ujetých kilometrů :yes:-
Paulie001 10.10.2012 18:01
« Re: Re: Pěkné auto i recenze
Taky mám možnost s Coltem jezdit (předtím r.v.2008, teď r.v.2006) a přidám pár mých postřehů:
- 06 má jednostiskové dojezdy oken nahoru/dolů na obou předních oknech, 08 jen u řidiče dolů
- u 06 se dá okno zvednout i po vytažení klíčku ze spínačky, u novějšího už toto nejde (hodně otravné, když jste na to zvyklí z jiných aut)
- nemožnost vytáhnout okénko podržením tlačítka na dálkovém ovladači/stažení okýnek
to by byly takové drobnosti, které při každodenním soužití začnou vadit (alespoň mě to štve hodně).
Jinak ty opěvované jízdní vlastnosti, náklony to má hrozné, zadek je hodně přetáčivý a třeba na sněhu jde hodně rychle do smyku a to hodně nečitelně. Při ostřejší jízdě je na brzdách hodně rozevlátá záď. Hlučnost je v interiéru hodně velká. Jinak v našem případě se přidává ještě problém s klimou, kdy odmlžení okna nefunguje (proveden servis klimy a nepomohlo - u 08 nebyl problém). Dále bych zmínil problematické ložiska (u 08 odešly ve 40K km obě přední, teď u 06 se po 50K km začínají taky ozývat). Dále již v recenzi zmíněná potíž s řazením zpátečky (toto měla jak 08, tak i 06). Dále pískající klínový řemen, taky častý problém u Colta. Jinak A sloupek, za to by měl konstruktér viset v průvanu, tolik přehlédnutých aut a chodců, protože je umístěn přesně do míst, kde při odbočení, nebo dojíždění do křižovatky je třeba dávat nejvíce majzla ... (naučí vás kontrolovat několikrát dané směry a i to někdy nestačí). Jinak světla opravdu nejsou hitparádou, ano svítí lépe než třeba na Fabii, ale ne o moc. To i mé předchozí BMW E36, co mělo téměř propálené sklíčka s optickými členy, tak svítilo o hodně lépe, současné auto ani nemluvím. A to se bavím o halogenech u všech případů. Se světly souvisí i často praskající žárovky (jak H7 tak i parkovací)
A k těm plusům, spotřeba je opravdu luxusní (rekord u mě je 3,9 na asi 50km povětšinou po okreskách, nejvýš jsem byl asi na 7,5 po letu v levém pruhu dálnice - pravý rozbitý, takže raději rychle v levém
:-) ), dlouhodobě jsem na 5L. Variabilita taky parádní, posuvná dělená lavice a sklopné opěradlo spolujezdce člověk až nečekaně často využije.
Jinak zde popisovaná verze sport opravdu s těmi zatmavenými světly vypadá nádherně a vždy se za ní ohlédnu s radostí, speciálně v modré metalíze má to auto neskutečné grády a myslím, že předfacelift je hodně povedený, poface s maskou ala lancer už mě tak moc neuchvátil a je pravda, že asi nejsem sám, protože na silnici je téměř člověk nepotká.
Ať dělá radost a užijete si spolu spoustu šťastných kilometrů bez nehod a poruch-
Stantu 10.10.2012 20:47
« Re: Re: Re: Pěkné auto i recenze
Díky díky, snad jo ;o)..
Jak píšeš s dojezdy nahoru i dolu u obou oken,tak to já bohužel u tohoto Colta nemam, pouze řidičovo a jen dolů (ani jsem nevěděl,že se to dělalo nahoru/dolů u u obou). Chybí mi jednostiskový dojezd nahoru.
Jinak, já tu svítivost porovnávám s hyundaiem a bývalou pracovní Fabií a Colt vychází nejlíp, jinak jsem slyšel od známýho, co má lancera, že ten svítí úžasně a podle colta bych věřil. A s těma žárovkama to je pravda, jsem zapomněl zmínit. V pravém světle za půl roku třikrát, tak jsem nechal vypnout to stálý ("denní") svícení a musim zaklepat, zatím pohoda.
Jinak, zatím přetáčivosti jsem si nevšimnul, ale zkusím si asi nějakou ostřejší jízdu na hraně někde bez aut a lidí abych zjistil limity, pak dopíši. Díky moc za doplnění :-)-
Paulie001 12.10.2012 16:19
« Re: Re: Re: Re: Pěkné auto i recenze
Tušil jsem, že jsi to porovnával s těmi světly u předešlých aut. Mě přišlo zajímavé to porovnat sice s BMW, ale zase 17 let starým se světly v horším stavu a překvapivě to BMW vyhrálo, nemluvě, když to porovnám teď se současným 17let starým BMW 7 taky s halogeny, tam je ta svítivost ještě o další level výše.
Jinak ty rozdíly colta 06 vs. 08 mě taky hodně překvapily, ale doba šetření kvůli tlaku na cenu se tam celkem hodně odrazila v těch příjemných drobnostech, které musely ustoupit, bohužel ...
beetle66 11.10.2012 22:00
« Re: Pěkné auto i recenze
Mám Colta Sport 2008 3dv., je to úžasné bezproblémové auto, jedno z mála aut, které je opravdu radost řídit a které má charakter, motorem počínaje, kdy si výkon člověk musí zasloužit, přes zábavný podvozek až po neuvěřitelný prostor uvnitř. Užívej každý kilometr, nástroj máš k tomu vskutku pěkný :-)
Neviem ako funguje deaktivacia denneho svietenia u Colta, u Kie Ceed je potrebne dat akukolvek poistku na prislusnu poziciu ( DRL OFF) a denne svietenie je deaktivovane. Pride mi dost drahe, ze dekativacia u Colta je za 500,- KC...
Prajem len stastne kilometre...