Diskuse

Renault Grand Espace (2003)

22.3.2011

Psal se rok 1978 a tehdy netradiční Renault Espace začínal psát svou historii, když ve firmě Matra vymysleli koncepci nového rodinného vozu. Nový vůz…

Renault Grand Espace (J_Design)

foto ricz73

ricz73 23.03.2011  11:17

Spolehlivost

Uvádět spolehlivost u renaultu jako silnou stránku je opravdu legrační. Já osobně měl Renaulty tři - Grand Espace (3.0 dci), Lagunu 2.2 dci a Trafic 1.9. Horší auta jsem za 20 let, co jezdím, nezažil. U Espace se měnil po 25 tisícícíh celý motor, po dvou letech jsem ho kvůli neustálým závadám raději prodal. Laguna byla víc v servisu než doma, stejný osud. Trafik jediný byl relativně spolehlivý, ale taky to nebyla žádná sláva. S hodnocením spolehlivosti počkej, až s tím najezdíš aspoň 20 tisíc km.

Jinak by mě docela zajímalo, kolik 3,5 V6 v takovém autě žere...
    a doplň fotky, pak rád upravím hodnocení

J_Design 23.03.2011  12:14

« Re: Spolehlivost

Jen co budu mít o chvíli více času upravím to ;-) A s tou spolehlivostí to myslím smrtelně vážně... U Renaultu musíš dobře vědět co kupuješ.. Nedivím se, že jsi měl s 2,2 Dci problémy.. ten motor je postaven na základu 2,2d který byl ve své době špička díky tříventilové hlavě, ale po osazení turbe na 2,2dt už se rapidně snížila jeho životnost. A nakonec z něho postavili čtyřventilový 2,2Dci a oproti 2,2d přidali přes 100% výkonu. Často děláme na dílně Espace s tímto motorem a záleží i na přístupu majitele.
      Jak jsem psal... měl jsem Espace 3 s 2,2dt a prodával jsem ho se stavem tacho 499000km... přičemž na 250000 se dělalo turbo a šály ;-) A rád bych podotkl že na autě se za jeho život měnil pouze display tacho jinak naprosto nic ;-)

3,0Dci se dříve jako nový motor jevil perfektně. Na věrohodnosti mu přidávalo to že pochází z Isuzu. Bohužel realita je někde jinde, ale přesto si myslím že hodně záleží na uživately, palivu a podobně... Ale jak dojde na piezoo vstřiky je to hodně drahá záležitost.

Laguna dvojková je celkem ošemetná... ještě nedávno k nám jezdila fiemní laguna 1,9Dci která měla něco o kolo 900 000km... jezdila nonstop po EU a to s běžným servisem, ale znám i kousky se kterýmy jsou trable... většinou jsou to ale ojetiny přitáhlé zvenčí ;-)

A trafika jsem měl starého 2,1D a jediným problémem byla koroze u té staré dodávky, jinak nic ;-) Nový Trafic knám jeden jezdí pouze na běžnou údržbu.

Při výběru toho IV Espace jsem strávil hodně času a doufám že bude ještě spolehlivější než jsou mé zkušenosti. Motor je jednoduchý benzín a má rozvod řetězem tak snad :-)

Zatím jsem s ním najezdil pár desítek tisíc a spotřeba je při normální jízdě když si občas neodpustím "někomu to nandat :D" těch 10,5 - 11l. Ve městě je to okolo 17l ;-)

foto Nicco

Nicco 23.03.2011  16:00

« Re: Re: Spolehlivost

Je to uz take pravidlo. Automechanici si disle nekupuju. Na opacnej strane su ludia, co o autach vedia pramalo. Ti disle miluju ;-)

The Stig Driver 23.03.2011  16:54

Renault nemá Slabé stránky???

Trošku ti napovím, jelikož moji známí pár renaultů měli a už je nechcou ani vidět....
    Slatbé stránky:
    - značka Renault
    - spolehlivost všech aut zn. Renault
    - auto ztrácí neskutečně rychle na hodnotě
    - příliš měkký podvozek
    - odcházející elektronika
    - v tvém případě vysoká spotřeba

To je jen pár věcí o kterých se známí zmínili, určitě jich je mnoho....
    Jinak ať to jezdí jak má ;-) :yes:

The Stig Driver 23.03.2011  16:55

Renault nemá Slabé stránky?

Slatbé stránky:
    - značka Renault
    - spolehlivost všech aut zn. Renault
    - auto ztrácí neskutečně rychle na hodnotě
    - příliš měkký podvozek
    - odcházející elektronika
    - v tvém případě vysoká spotřeba

To je jen pár věcí o kterých se známí zmínili, určitě jich je mnoho....
    Jinak ať to jezdí jak má ;-) :yes:

Ronault. 23.03.2011  19:04

« Re: Renault nemá Slabé stránky?

Blahysi, blahysi... ty zase perlíš.

Tak hlavně, ano, Renault nemá žádné slabé stránky.

K těm tvým negativů.
      Renault má jednu z nejdelších historií, několik titulů mistrů světa v F1, bohatou sportovní historii a mnoho let byla nejprodávanější na světě a i dnes prodává Renault-Nissan více aut na světě než Ford. Mimochodem "Vlakem tam a Fordem zpátky"

To slovo "všech" je hodně jednoduché a z role diskutéra dě katapultuje někam do kategorie hospodského kecala. Například Clio patří k tomu nejspolehlivějšímu ve své třídě. Mimochodem, strýc má stejný motor ve Focusu jako ty, jen je to kombík. A moc nadšený není, resp. byl z počátku, když se za ním objevil ohromný černý kouř, který je tam pernamentně, tak tak happy nebyl a podle mě s láskou vzpomínal na bývalé auto R19.

Auto ztrácí na hodnotě, což je při koupi ojetiny jen plus. Při koupi nového auta je taky levnější. Nemluvě o tom, že se Renaulty kradnou daleko méně než německá konkurence.

Pro některé je měkký podvozek plus, ne každý chce poskakovat na výmolech ve Fordu. Navíc dnes už to není pravdou, Megane rozhodně žádný gauč není, Laguna 4C strčí ovladatelností do kapsy Mondeo. A pokud chceš jezdit sportovně, tak nejlepší podvozky mezi HH najdeš u Renault Sportu.

Elektronika nemá nožičky.

10,5 litrů v benzínovém šestiválci v autě pro sedm lidí velikosti dodávky? Víš, co vůbec píšeš? Za 10,5 jsem jezdil klidně i s Favoritem. I ten Focus v benzínu si při tvrdším zacházení veme tolik.

Možná bys taky mohl jednou zahodit předsudky a zapnout mozek. ;-)

foto Rubb

Rubb 23.03.2011  19:52

Čau Ronaulte,
        při vší úctě k Tobě a tvé oblíbené značce - pochop, že pro někoho je velká slabina už to, že je to Renault... >:D
        Ale nic ve zlým, každému se líbí něco jiného. Chápu nadšení majitele ze svého auta, ale některým výšplechům jsem se opravdu zasmál:
        -cestování na galaktické úrovni... >:D
        -srovnání s Mercedesem S (recenzent v něm evidentně nejel, protože jinak by to v životě nemohl napsat :-! )
        -osobně beru tento motor v tomto autě za nesmysl - jezdit s neaerodynamickou krabicí 230km/h je tak trochu mimo mísu, spotřeba 17l po městě je opravdu záviděníhodná - další silná stránka :yes:
        Neříkám, že Renaulty jsou špatná auta (dokonce máme jednoho i doma, jezdí s ním manželka - Laguna kombi), ale kdybych někde napsal, že Renault nemá slabé stránky, tak se dobrovolně půjdu přihlásit do Jedličkova Ústavu 8-s
        Doporučuju čpavek na probrání ze snu... a trochu sebekritiky ;-)
        Ahojte :yes:

Ronault. 23.03.2011  20:03

« Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Řekl bych, že ta věta byla napsána s dost velkou nadsázkou a kdo chtěl, ten pochopil ;-)

Na galaktickém cestování nic špatného nevidím, je to Espace, takže příbuznost názvu je více jak patrná. Celou recenzi jsem nečetl, to přiznám, jen Blahysův příspěvek a přiznejme si, že tam nenapsal nic o negativech Espacu, ale nějaké obecné hospodské kecy a předsudky.

Jinak spotřeba není tak velká vzhledem k motorizaci, že by se k tak velkému autu hodil třeba diesel, to je věc druhá.

No a pokud je majitel spokojený, tak pro něj slabé stránky nejsou. Pokud pominu ten motor (i když na silnici najde spoustu SUV, které nejsou ani prostorné, ani dobré v terénu, ani na silnici, ani bezpečné, prostě k ničemu), tak Espace patří k tomu nejlepšímu ve své třídě ;-)

foto Rubb

Rubb 23.03.2011  20:37

« Re: Renault nemá Slabé stránky?

Jasně že majitel si vybral podle svého, taky si nekoupím auto, které mi nevyhovuje jen proto, že někdo někde řekl, nebo v testu napsal, že je lepší než to, které chci já... Je to prostě o prioritách. Osobně preferuji němce (vždy hlavní auto v rodině), ale jako druhé auto máme již zmíněnou Lagunu - už pro její cenu a nabízenou hodnotu :yes: To byla dřív i silná stránka Škodovek - než se začali snažit rovnat s VW - dnes už ji v tomto ohledu (cena/hodnota) strčí Renault do kapsy ;-)
            K té ceně - Renault musel jít s cenami dolů ne kvůli tomu, že by dělal špatná auta - to určitě ne... odliv zákazníků způsobil hlavně dost odvážný (nekonfekční) design, s kterým se mnoho zákazníků prostě nesmířilo... Příklad: koupím si auto, které se mi z hlediska designu líbí - nějakou dobu s ním jezdím - čekám, že si koupím nástupce - jenže ouha - Renault jej designově zcela překope - bohužel úplně jiný styl/vkus než mám já... to mnoho lidí neskouslo a šlo jinam...
            Takže můj názor je ten, že Renault dělá slušná auta, akorát jim nevyšly experimenty s designem. Ale například aktuální Laguna se již vrací do správných kolejí a věřím, že zákazníci se jí vrátí :yes:
            Ahojte :-)
            EDIT: xganga (AlkoholixXx) - právě proto, musel bych totiž mít postižené ruky (když bych to psal...) a hlavu ostatně taky >:D

Ronault. 23.03.2011  20:49

« Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

No já bych si Lagunu koupil leda GT nebo 4C, jinak bych hodně váhal, je to sice dobré a podařené auto, jenže Renault oproti Laguně II jen trochu "faceliftoval", resp. vylepšil a opravil to, co měla Laguna II a to je pro mne málo. S 4C je to trochu jiná písnička.

Jinak některé modely Renaultu bych si koupil, u některých tříd bych volil jinak. Ono to není až tak o značce, jak si spoustu naivních lidí myslí, ale když příjde na to lámaní chleva, co s těžce vydělanýma penězma, tak se zapojí i rozum. :-)

Ondřej Šámal 23.03.2011  20:17

« Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Dovolil bych si informovat, Jedličkův ústav je pro tělesně postižené, nikoliv mentálně!!!!!!!!!

The Stig Driver 23.03.2011  20:06

« Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

No dělám v automobilovém průmyslu, tak vím moc dobře co mluvím. Jsem v každodenním kontaktu s automechanikama, prodejcema atd. Věř mně, že mám zkušeností s prodejem jetých aut dostatek. Položím ti jednu otázku.... Proč si myslíš, že nové Renaulty jsou tak levné? Jsem zvědavý na tvoji odpověď. >:D

foto ricz73

ricz73 23.03.2011  20:31

« Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

No oni si to naženou na dílech - taková hadříková roletka na zadní okno do Laguny za 7000 - proč ne >:D

Ronault. 23.03.2011  20:34

« Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Ona ani jinde levnější o moc není :-)

Ronault. 23.03.2011  20:33

« Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Já dělám pro zdravotnictví, nemocné taky potkávám každý den, aktuálně hodně neurologických pacientů a přesto ti diagnozu po netu vypisovat nebudu ;-)

Ve 21 letech jseš určitě velkej boss nadnárodní společnosti, co všechno zná a má ve všem zkušenosti ;-) >:D

Odpověď je jednoduchá, mrkni se na ceny Renaultů v Anglii, Španělsku, Francii, Německu a pak si řekni, kolik aut se prodá u nás a tam a jestli si tu nižší cenu může dovolit. A pokud jsi tak znalý v ojetinách, tak jistě víš, že loni snížil Renault náklady na záruční opravy o 52%. ;-)

The Stig Driver 23.03.2011  20:37

« Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Příklad z praxe pro představu : Došel nám do bazaru starší pán, že chce prodat svoji starou Lagunu 2 roky a chce si koupit stejně starého passata za cca 450. Pořizovací cena Laguny byla 600 tis, ptal se, jestli ju prodáme za 500. Jak jsem prošel stránky na netu řekl jsem mu, že za 350 mu ju prodáme. Pán byl hodně nasraný a říkal, že vědět to dřív tak Renaulta už nikdy. Passat ztratí ročně +-20 tisíc, ale laguna +-100. Myslím, že to je rozdíl, který mluví za vše. Až ti projde rukama tolik aut co mně tak tady můžeš rozšiřovat ty tvoje hospodské kecy.... :yes:
            O Renaulty se ani nezajímám, ty ani nevozíme, protože o ně není zájem a je na nich mnoho poruch. Když se k nám dostane Renault, tak se modlíme ať je co nejrychlej pryč :yes:

Ronault. 23.03.2011  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Borec z bazaru. >:D >:D To se dalo čekat. Jakou tam máš funkci? Přetačeč tahometrů? Nechci paušalizovat, ale poctivý bazárník je něco tak vzácného jako např. ropa z ČR - máme ji, ale méně než nedostatek >:D

Typický pokles ceny, když si koupíš první auto za zaváděcí cenu. To, že někdo vymění Lagunu dci za povedeného Passata 2,0 TDI PD je jeho šílená volba. Jinak za 350 dvouletého Passata bych nekoupil, ani Lagunu.

foto jirin

jirin 24.03.2011  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Povedený Passat 2.0 TDI PD........doufám, že ten motor je vtip. Kdybys tam napsal CR....

Ondřej Šámal 23.03.2011  20:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Nechci se francouzských aut bezdůvodně zastávat, ale Pašík ztratí ročně kolem 15-20% z ceny, stejně jako většina nových aut, takže tříleté auto se dá koupit za poloviční cenu nového. Rozdíl mezi Renaultem a VW je ten, že za Lagunu v plný palbě dáš kolem 700 tisíc,zatímco za srovnatelně vybaveného Passata ale vysázíš klidně o 200 tisíc víc. Tady se pak rozdíl v prodejní ceně ojetého auta smazává ;-)

Ronault. 23.03.2011  20:59

Asi tak ;-)

The Stig Driver 23.03.2011  21:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Chápu, že máte Renaulty, tak tvrdíte, že jsou nej auta :yes: Tvůj názor je docela směšný a jde vidět, že autům moc nerozumíš. Najdi si 5 roků starou oktávku ve stejné motorizaci jako 5 let starou lagunu, porovnej ceny a pak mluv >:-[] :yes:

Ondřej Šámal 23.03.2011  21:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Blahysi, to tvoje tvrzení, že Passat ztratí ročně +- 20 tisíc, je úplně mimo. Ano, Laguna má vyšší pokles ceny, jenže taky stojí o statisíce méně!

Ronault. 23.03.2011  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Moje 9 let stará Laguna má hodnotu cca 70 000, 9 let stará oktávka se stejným počtem najetých km a podobným motorem stojí podobně ;-) A pokud je pro tvé posouzení důležitý jen pokles ceny, doporučuji koupit nějakou specialitku a čekat desetiletí a pak jej v perfektním stavu prodat. A nemusí to být ani specialitka, stodvacítky v perfektním stavu už dnes se prodávají za 20 000 a embéčka už jdou v renovovaném stavu ke stotisícům. ;-)

Ale víš jak, my jezdíme s Renaulty, my poklesu ceny nemůžeme rozumět, na to je nejlepší prodavač ojetin ;-)

J_Design 23.03.2011  21:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Ronaulte máš naprostou pravdu jak si říkal kdo měl pochopit chtěl. Bohužel Blahys asi nepatří k té chápavé části našeho národa >:D Líbí se mi tvé argumenty je vidět že víš o čem mluvíš a dávám ti ve všem za pravdu ;-)

Jinak Blahysy... se divim že ten autobazar ještě funguje když má takového "znalého" zaměstnance >:D Už jsem četl i recenci na tvůj vůz, je skutečně vidět že se vyznáááš >:D

The Stig Driver 23.03.2011  21:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Je to úsměvné jak se zastáváte Renaultů >:D Ty Vaše "hospodské" řeči, že Passat stojí stejně jako Laguna..... Nebudu Vám brát iluze o Renaultech, že jsou nej auta >:D Sněte dál hoši...

Ronault. 23.03.2011  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Pleteš si pojmy s dojmy, chlapče. Nikdo nepíše, že stojí stejně, ale že pokles je stejný, pokud vycházíš u nové Laguny z ceny o 200t menší, tak po třech letech Laguna nebude stát stejně jako Passat, který byl o těch 200t dražší. Nebo chceš tvrdit, že 3 roky stará Panda bude stejně drahá jako 3 roky staré Bravo?

Sny začínají při pohledu na nabídku vašeho bazaru. Passat v naftě 10 let starý s 130 000 km. Koupil si nové auto tehdy za milion, v dieselu, aniž jej nepotřeboval při tak směšném nájezdu a měl jej 10 let. A teď tu o Karkulce >:D

"-- skrytý --" 23.03.2011  22:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Jestliže jsou jejich názory iluze, co jsou pak ty tvoje >:D >:D >:D Co se týče tvého auta - dovol mi otázku: Když v dnešní době se všechna auta sobě navzájem hodně podobají a na výsledný výběr tak má největší vliv cena, vzhled a jízda tak proč tak haníš francouzská auta, když jsou levnější a komfortem jízdy zcela předčí tvůj escort...teda focus...promiň >:D

Spolehlivost auta může být dost rozdílná v rámci toho samého modelu natož různých modelů jedné značky, takže se nemůže vše házet do jednoho pytle ;-)

The Stig Driver 24.03.2011  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Aha já jsem zapomněl, že po Renaultech je daleko větší poptávka jak po autech z Německa hoši >:D :yes: Chápu, že francouzské auta jsou daleko lepší jak německá, tak to pak jo >:D >:D >:D >:D >:D
                        S tou tvou 120L bych nic neřešil >:D >:D >:D Sám bys byl rád kdybys měl toho ESCORTA, tak moc nekecej >:D :no:

foto Beekey

Beekey 24.03.2011  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Myslim si, ze radeji by se do konverzace s clovekem na tve montalni urovni nikdo nemel poustet. A tam, kde ty pracujes s ojetinama, bych si auto rozhodne kupovat nechtel... ne ze bych vubec planoval koupi ojeteho auta, ale rozhodne bych doporucil potencionalnim zaujemcum, aby se ptali v bazarech, jestli tam nahodou nekdo nema tvuj nick na auto.cz...
                          Promin, ale obycejnou vetu nedokazes pochopit, a jestli passat ztraci rocne 20 000 na cene, tak mi dokaz jak prodas 5 let starej passat misto 700 000 tisic za 600 000,- >:D

kuko 24.03.2011  15:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

podívej se na statistiky registrovaných vozů v ČR. Podíl francouzských značek je o dost větší než jejich podíl na trhu nových vozů. Takže to nejspíš bude hodně ojetin, které se sem neustále vozí.

Stačí říct že nemáš rád francouzská auta a nemusíš z toho dělat rodeo.

"-- skrytý --" 24.03.2011  19:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Renault nemá Slabé stránky?

Tak na tohle jsem čekal :-) Tvůj útok na moje auto jasně dokazuje slabost tvých argumentů. Poněvadž jsem student tak si na svoje auto nestěžuju, ale samozřejmě chápu že tobě, borče, by to nestačilo. A když koukám jaké jsi mi dal hodnocení tak podrhuješ svou ubohost tím jak se to snažíš všemožně vybít >:D Dovol mi otázku: jak ses vlastně ke své práci dostal? Opravdu mě to zajímá...

foto Beekey

Beekey 24.03.2011  15:43

Passat
              Laguna
              Priblizne porovnatelna vybava, stav tachometru i motor... rozdil cca 80 tisic neni moc velikej, a je urcite mensi, nez jako rozdil v cene noveho auta... tak si to vypocitej, i kdyz o tom silne pochybuju ze umis pocitat...

kuko 24.03.2011  15:51

:yes:

foto blowiik

blowiik 23.03.2011  20:11

odvaha

Tomu říkám kombinace MPV a 3.5 litrovej benzínovej šestiválec... to se mi líbí... :yes:
    By mě zajímalo kolik řidičů otuzenejch Civiků si vytíralo na semaforech z očí prach >:-[]

J_Design 23.03.2011  21:19

« Re: odvaha

Je to vážně úžasnej pocit a můžu ti říct že si to opravdu užívám... Mají neuvěřitelně vykulené oči >:D

foto Nerez

Nerez 23.03.2011  21:28

« Re: Re: odvaha

Je to rozhodně zajimava kombinace mít MPV s takovym monstrem pod kapotou. Mně se třeba strašně líbí Opel Zafira OPC. Odvezeš děti do školy, manželku do prace a cestu zpět si proměníš v malou rychlostní zkoušku >:D

foto blowiik

blowiik 24.03.2011  00:21

« Re: Re: odvaha

jojo znám to... když vedle mě na semafor přijede taková ta postárlá mazda 323 nebo golf plnej nějaký partičky s vykulenym jinochem za volantem co mě chtce osolit... já ho většinou nechávám, taky sem takovej ještě před pár lety byl... ale občas, když je hezky a je chuť, mi to nedá... a to je pak jinoch smutnej no >:-[]

kuko 24.03.2011  10:45

Krasavec

Grand Espace IV je nejkrásnější MPV :yes:
    S motorem 3.5V6 jich je jak šafránu, všichni se asi bojí že to žere i malé děti u silnice, ale jestli se dostaneš na 10.5l kombinovaně (s automatem) tak je to víc než OK. A musí to jet jak drak.

Osobně jsem po něm taky pokukoval, ale preferoval jsem spíš 2.0T. Z nafty bych nejspíš šel jen do 2.0dCI, ty si ale drží cenu, takže bych na ní stejně nedosáhl.

Ten motor 3.5V6 je skutečně od Nissanu. Objevil se třeba i ve VelSatisu nebo Avantimu, teď ho má Laguna Coupé a tuším i Latitude. Renault měl vlastní 3.0V6, kterou dával třeba do Laguny 2, ale ta už kvůli emisím skončila. Byla to už letitá evoluce, předtím byl tuším i v první Laguně, nebo Espace 3. Nevím, proč používali zároveň dvě V6.

Vidím, že spolehlivost vs. Renault na hodně lidí působí jako červená na býka. Já nikomu nechci vnucovat svoji pravdu (taky jsem spokojený uživatel Rencka, a taky je u něj spolehlivost nadprůměrná), ale Renault vyrobí ročně víc než milion aut a holt alespoň pár z nich nakonec spolehlivých musí být >:-[]
    A hlavně Renault sám vím, že začátkem tisíciletí udělal pár blbostí (3.0dCI průser, 2.2dCI taky žádný zázrak spolehlivosti, 2.0IDE průser, první ročníky Laguny2/Megana 2), ale postavil se k tomu čelem a je vidět, že ta situace teď je diametrálně odlišná.

Slabé stránky má každý vůz. Určitě časem nějaké objevíš. Otázka je, jak zásadní budou. Důležitá je tvoje spokojenost, ty s tím autem jezdíš

foto coolio

coolio 24.03.2011  17:25

« Re: Krasavec

Dovolil bych si nesouhlasit - nejkrásnější MPV je Grand Espace III, i dnes ;-)

J_Design 24.03.2011  18:09

« Re: Re: Krasavec

V tomhle ti musím dát za pravdu.... E IV je sice modernější ale E III byl dokonalý ;-)

kuko 25.03.2011  10:24

« Re: Re: Re: Krasavec

EIII není určitě špatný, ale EIV je podle mě lepší ;-)

Jeho dizajn je absolutně nadčasový a originální. I po cca 8 letech na trhu jen s drobnými F/L je stále aktuální a zdaleka na svůj věk nevypadá. Z dizajnové generace Renaultu ze začátku tisíciletí (VelSatis, Avantime, Laguna 2/Megane 2/Clio 3/Scenic 2) je podle mě absolutně nejlepší. ;-)

"-- skrytý --" 26.03.2011  03:23

francouzské (ne)auto

Kámo si dost mimo srovnávat cokoliv francouzského s S Classe... zřejmě si nikdy v pořádném autě ani nejel...a že jsi najel (podle tvého profilu) jánevím kolik statisíců kilometrů během 3 let ti mohou věřit snad jen skalní příznivci renaultů:DDD. Mimochodem galaktická na tvém espacu je jen spotřeba....ta se opravdu vyrovná galaktické lodi :DDD . K čemu ti to je když každé jiné MPV pojede sice pomaleji ale zato má dojezd o min. 400km delší...Apropo...měl jsem 3 francouzská auta a opravdu již nikdy více...No nechci nikomu brát jeho názor alespon nebude mít každý rádoby závodník(viz. zde) kvalitní konkurenceschopné auto 3. tisiceletí...:DDD

J_Design 26.03.2011  03:36

« Re: francouzské (ne)auto

>:D Víš co mě víc a víc udivuje?! To kolik lidí má problémy s četbou. Psal jsem o srovnání které nevzešlo z mích úst zaprvé, ale přesto mu věřím, toť zadruhé. Kilometrů mám najeto skutečně mraky (za ty 4 roky) věř či nevěř to na věci nic nemění, ale tvůj komentář opět podtrhuje mentalitu mnoha lidí našeho národa.

Evidentně budeš tím typem majitele auta, ze kterých jsem si dělal výše p.r.d.e.l. no litovat tě nebudu ;-)

Každopádně tvůj ineligentní a nezaujatý názor mě aspoň pobavil. ;-)

Dylan McKay 26.03.2011  07:58

« Re: francouzské (ne)auto

...odborníku lowery, jezdil jsem se 12ti Renaulty, proto tvůj názor nepovažuju za důležitý.
      Neumíš ani smajlíky, natož něco napsat. Tak! ;-)

"-- skrytý --" 26.03.2011  10:46

« Re: Re: francouzské (ne)auto

Tak ! Už je mi to jasné nejdůležitější jsou smajlíky... >:D Hochu k tomu snad nic říci nelze... :no: A pro pana J Design : Nevím proč mne musíš urážet a nadávat...tím spíš podtrhuješ svoji mentalitu! Ale ty nedokážeš argumentovat...Litovat mne opravdu nemusíš..já spíš lituji tebe(bez urážky). No hold Renault Espace je dokonalý a bez slabych stránek(stejně jako jeho majitel) AMEN >:D

Dylan McKay 26.03.2011  12:15

Hochu? Hmmm, takhle mi dlouho nikdo neřekl... >:D :yes:

optimas 26.03.2011  09:38

Nech je jsou to blázni galaktická úroveň >:D >:D >:D

The Stig Driver 26.03.2011  10:51

« Re: Re: francouzské (ne)auto

Hoši to nevíte, že francouzské auta jsou daleko lepší než německá ??? Žádná Audi, Mercedes, Volkswagen, Škoda, Ford, ale jedině Renault a jeho spolehlivost >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:

Ronault. 26.03.2011  11:00

« Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

Já spíše mám pocit, že majitelé Focusů a Civiců (vrum, vrum, vrum), což jsou často sotva postpubertální kluci, nemají ještě pořádný životní nadhled, neumějí si vykládat psanou formu, jsou prostě ještě ve vývinu, hormony se ještě neustálily, v žilách koluje adrenalin.

Ale počkejte chlapci, 5, 10, i když jak to tak vidím, vám to bude trvat spíše déle, a dospějete.

blahysi: Neměl bys tolik diskutovat, ale makat, tedy přetáčet, přetáčet, přetáčet.

"-- skrytý --" 26.03.2011  14:44

Co dodat... >:D >:D >:D

Krispos 28.03.2011  14:56

« Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

Tak tak, každý musí dospět pro .... Volvo :-)

Dylan McKay 26.03.2011  12:14

« Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

Hošani, hoďte se do klidu. Mám druhé německé auto, ale stále Renaultu fandím. Nebo to spíš napíšu po vašem: "Přestaňte mě prudit!" ;-)

"-- skrytý --" 26.03.2011  12:31

« Re: Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

Jo no měla to být diskuse a ne jen: Moje auto je nejlepší na světě!! a jestli maš jinej názor tak si blb! >:D každé auto má chyby A pan J design má zřejmě nějaký komplex...Jinak si jeho nesmyslné argumenty vyložit nejde...

m.z. 26.03.2011  14:12

« Re: francouzské (ne)auto

lowery: ty ses v tom poznal? Já jen, že nikdo nejmenoval...

Ronault. 26.03.2011  14:49

« Re: Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

To víš, Šviháku. Renault vždy polarizoval a čím je člověk mladší/nevyzrálejší (často věk s vyzrálostí nemusí souviset), tím více se necháš polarizovat.

The Stig Driver 26.03.2011  18:08

« Re: Re: Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

Že se ozýváš zrovna ty, to nemůžu pochopit doteď si jezdil starou plečkou Favoritem a teď jezdíš Renaultem Lagunou, tak to je teda výhra >:D >:D >:D :no: :no: :no:

Ronault. 26.03.2011  18:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: francouzské (ne)auto

To je o prioritách, někdo chce mít všechno hned, třeba ty, tak jde makat hned po základce, koupí si s pocitem štěstí nějakou olítaninu a tváří se happy. Někdo prostě chce vše, ale kvalitně, proto začíná u Favoritu, studuje, maká na sobě a za pár let, kdy ty budeš jezdit v olítanině, tak třeba ten druhý ti bude po dvou letech do bazaru vozit auta, aby sis je ty koupil. Každý si tu cestu musí vybrat sám dle svých preferencí a samozřejmě schopností.

A moc s tím Focusem nevyskakuj, ono to je dneska plečka.

PS: Množství smajlíků nemusí odpovídat kvalitě, spíše naopak

optimas 26.03.2011  09:36

Tohle je šílenost

A druhý připrovnává cestování v Espace na galaktickou úroveň a srovnání s Mercedesem S class >:D >:D Některří jste opravdu blázni neříkám, že je Honda nějaký zázrak ,ale po přečtení tvojí recenze jsem se opravdu tak od srdce už dlouho nenasmál. Díky ,že jsi mi prodloužil život o několik hodin >:D
    A další perla Renault nemá slabé stránky 8-s >:D >:D prosím tě nech toho a spotřeba je taky opravdu skvělá opravdu nemá slabé stránky >:D >:D >:D

Ronault. 26.03.2011  11:05

« Re: Tohle je šílenost

Sedni si, dýchej z hluboka, dej si ještě sklenici vody, zapni mozek a čti znova, pomalu, zřetelně a přemýšlet nad těmi slovy. Rozeber si, jak ty věty mohou být myšleny, zkus je rozebrat. Ono to není tak lehké popisovat a srovnávat auta, stejně jako není jednoduché ten text pak pochopit. Samozřejmě, pro některé je k pochopení jen tabulka výkonů, točivého momentu a zrychlení. A pro ¨malé kluky třeba které je nejvyšší číslo na tahometru/otáčkoměru.

Poustnik 26.03.2011  12:03

« Re: Re: Tohle je šílenost

Ty tady bojuješ za značku Renault jako lev, Ronault! Ale lva má ve znaku Peugeot..... >:-[]

m.z. 26.03.2011  12:15

« Re: Tohle je šílenost

Tak mě se recenze líbí a pocity majitele při jízdě docela chápu >:-[] Očividně někteří jedinci nemají smysl, nebo pochopení pro nadsázku.
          Spolehlivosti téhle verze bych docela věřil a řečičky místních znalců ber jako místné kolorit.
          Sám bych si takovou verzi klidně zvolil, je to pravda, že kdo dělá do aut, dízly nekupuje >:D
          Francouzké auta hojně využívám, i když spíše užitková (4ks) a nemám pocit nějaké nespolehlivosti, naopak mě překvapují trvanlivostí i při vyšším nájezdu.
          Rozhodně bych už nepřešel k o cca 20-30% dražší Německé konkurenci, která ve spolehlivosti nijak nevyniká.

"-- skrytý --" 26.03.2011  12:25

« Re: Re: Tohle je šílenost

Jestli děláš do aut tak uznej že hodnotit spolehlivost auta po najetych 20 tis.km je neobjektivní. A diesel nebo benzin? At si kazdy jezdi v čem mu to vyhovuje ...A neoznačuj prosím všechny co mají jiný názor za místní znalce nebo v případě pana J Designa za blbečky apod. 100 lidí-100 názorů ;-)

Ronault. 26.03.2011  14:44

« Re: Re: Re: Tohle je šílenost

m.z. nikde slovo blbec nepoužil.

Krispos 28.03.2011  15:01

« Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

".A neoznačuj prosím všechny co mají jiný názor za místní znalce nebo V PŘÍPADĚ PANA J Designa za blbečky apod."

Ale J-design ano :-)

"Zajímavé je, že většinou držkují nejvíce blbečci co radeji žádné své auto neuvádí. Buď raději a nebo ani auto nemají."

Takový menší logický renonc :-)

Ronault. 28.03.2011  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Reaguji na to, na co mám, od toho je tlačítko reagovat a myslím, že není nutno mnoho inteligence a nadání proto, aby se jej diskutující naučil používat ;-)

Ronault. 26.03.2011  14:48

« Re: Re: Tohle je šílenost

Souhlas. Majitelovi např. auto sedí, třeba má rodinu, potřebuje prostor, chce výkon, pohodlí, tak proč ne? To, že by si nějaký usmrkanec z bazaru, co jezdí sám, tohle auto nekoupil, ještě neznamená, že je špatné. Já bych osobně tohle auto s tímto motorem bral hned, protože mým potřebám by sedlo asi více než aktuální kombík, co mám. Jen bych musel předělat na LPG, pak bych to i uživil. >:D

Ronault. 26.03.2011  14:46

« Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Poustníku: Možná mne tolik neznáš i pod news, ale už jsem byl s tímhle nickem párkrát označen za fanouška Volkswagenu >:D Prostě peru se za to, co je z mého pohledu pravda a fér. A i já dokážu Renault velmi rychle za některé věci odsousit :-) Jen to globalizování blahyse a dalších opravdu nemám rád.

optimas 26.03.2011  16:26

« Re: Re: Tohle je šílenost

Nakopni to svoje fáčko a jdi se projet, ano??? Já nepotřebuju nic vydychávat. Mě jsou tabulky na nic já si jezdím pro požitek, ale nelíbí se mi tahle odporná krabice ještě s takovým motorem 3,5 litru benzín. Kdyby to bylo v naftě budiž, le když se podívám ,že má 2 auta a jedno je tahle krabice pro rodinu s tímhle šíleným motorem a pak Lagunu pro tuzing v ropě což je pro mě k nepochopení. Já bych to udělal přesně obráceně. Bohužel tenhle panáček asi potřebuje galaktickou úroveň

Ronault. 26.03.2011  16:39

« Re: Re: Re: Tohle je šílenost

To, že tady má někdo recenzi na auto ještě neznamená, že to auto ještě pořád má. Dle tvé recenze jezdíš MHD nebo chodíš pěšky.

Ty tabulky jsou pro tvou inteligenci ještě jediná věc, kterou dokážeš roluštit, tak se jich drž.

Je to jeho volba a je s ní spokojen, stejně jako ty s vrakem na díly na své zahrádce.

Poustnik 26.03.2011  16:47

« Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

>:D >:D Já se bavím, Rone. Ty jsi dneska ostrý jako břitva. Já se jdu radši projet na kole. :-)

J_Design 26.03.2011  16:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Ty hele Optimas.... Zaprvé tu placáš pořád dokola nesmysly a za druhé nesnáším lidi co se obouvají do starších aut. Jestli ještě má nebo nemá Favorita to nevím, co ale vím je že Favorit je skvělé auto. Já na něm začínal a dodnes na něho vzpomínám! To víš každý není tak hloupý aby si místo Favorita pořídil Hondu Civic... mimochodem karoserií naprosto stejně vyspělé auto ;-)

A už jsem ti tu někde vysvětloval že Laguna je naftová protože má malou spotřebu a deno denně ji používám, Espace je na delší cesty. Soudě tvé reakce by sis asi dal diesel do Espace a jezdil s nim po městě viď?

Jo a ještě něco... někde si mi tu nadával a posměšoval se TDI které by ti mimochodem vytřelo zrak a teď by si ho cpal do Espace...

Je vidět že když ti dojdou ty tvé debilní argumenty osolíš to tím že se obuješ do jiného auta... di se raději bodnout a mazej na Honda forum... tam ti bude nejlépe ;-)

Ronault. 26.03.2011  18:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

No jo, v té Belgii se dobře jezdí na kole, samá rovinka, žádné stoupání >:-[] ;-)

"-- skrytý --" 26.03.2011  17:09

« Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Pochybuje snad ještě někdo o tom jaký jsi chudák? - Teď se zase navážíš do Favorita :D(protože CIVIC JE NEJ, viď >:D )
          Tak a pojď do mě ty týpku ;-) >:D

optimas 26.03.2011  19:14

« Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Nikde jsem nepsal že Civic je nejlepší

"-- skrytý --" 26.03.2011  21:23

Tak tím stylem nepiš ;-)

optimas 27.03.2011  12:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Jo ,to říká ten pravý

"-- skrytý --" 29.03.2011  19:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tohle je šílenost

Ukaž mi aspoň jeden můj příspěvek, kde píšu o škachtli jako o nejlepším... >:D

kuko 26.03.2011  15:19

Trochu nadhledu

Pánové, trochu nadhledu by to chtělo. Autor je se svým autem spokojen a když nevidí žádné slabé stránky, tak je to prostě jeho pohled a plácáním hospodských historek mu to stejně nevymluvíte.

Takže co nejvíc dráždí "odpůrce"

-spolehlivost - když má někdo spolehlivého Rencka (ano, stává se to a není to rarita) tak má přesto napsat, že je nespolehlivý protože třeba to slyšel v hospodě?

-spotřeba - 3.5V6benzin + dodávka - skutečně od toho někdo čeká spotřebu na úrovni TDIčka? Berte věci v kontextu. Já si troufám říct, že má Espace a jeho motorizace prolustrované slušně, a hodnota kterou autor uvádí je na tuhle motorizaci naopak výborná!!! a mě osobně příjemně překvapila.

Dylan McKay 26.03.2011  18:41

hate-list

Doporučil bych majiteli této recenze použít hate-list, odpůrci jsou stylem psaní vyditelně narušení.

The Stig Driver 26.03.2011  18:43

« Re: hate-list

Jen malá oprava píše se Viditelně ;-)

Dylan McKay 26.03.2011  18:45

« Re: Re: hate-list

Tak to už jsem nestihl...

Ronault. 26.03.2011  18:47

« Re: hate-list

Oprava opravy: "Jen malá oprava, píše se Viditelně ;-)"

Dylan McKay 26.03.2011  18:50

« Re: Re: hate-list

Četl jsem i jinou diskusi, je to běs kam se to žene. Nechcete to zastavit? Jinak se opravdu budou rozdávat banány.

J_Design 26.03.2011  19:12

« Re: Re: Re: hate-list

Tak Blahys teď jsi mi skutečně dokázal míru tvé inteligence. Evidentně jsem dost ranil tvoje city a za tvé skutečně "objektivní" hodnocení ti velice děkuji. Myslel jsem, že se tu hodnotí auta a ne léčí ego. Já svoje hodnocení měnit nebudu, před několika dny si odemě dostal objektivně ohodnocenou recenzi na tvé vozítko.

Nebudu klesat tak hluboko. Evidentně si potřebuješ vyléčit komplexi z motoru který sis vybral, je to opravdu špatný diesel, nebo možná z kvality interiéru, protože focus používá měkčený plast stejný jako v 70. letech minulého století Mercedes Piano, nebo snad z velice hlučného projevu motoru do kabiny a tvrdého podvozku?? Nevím co z toho...

Lituji tě a doufám, že pro zachování úrovně tohoto fóra budou uživatelé jako jsi ty odstraněni. Měj se hezky ;-)

J_Design 26.03.2011  19:15

« Re: Re: Re: Re: hate-list

Promiň ještě jednu připomínku. Dal jsem ti za auto 7 bodů kvůly motoru...moc dobře jsem s tímto vozem seznámen. A netuším jak tvůj rozum vymyslel, že když se nachází na stupnici 1-10 tvůj Focus na sedmičce jak může být tento Espace na šestce...jsi vážně znalec... možná podle počtu válců viď >:D

Ronault. 27.03.2011  01:34

« Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

To je u blahyse normální, že když se neshodne, dá horší známku ;-)

The Stig Driver 27.03.2011  13:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Ty s tím favoritem se prosímtě uklidni, za auto má ode mě 8. On má 22 let a má zbytečně velké auto se "skvělým" motorem se kterým jezdí za 12+, město 17 a je to Renault, ale to ty nepochopíš >:D :no: Kdybych potkal v zatáčkách tady toho Espace i tu tvoji Lagunu nebo fáčko, tak bych Vám zamával do zrcátka ;-)

Ronault. 27.03.2011  13:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Třeba má 4 děti, vůbec to nemůžeš vědět. Nebo jo? A třeba ten věk vůbec není pravda, já mám tady 89 let. Plus pokud mu vyhovuje, tak proč ne.

Ono ne každý potřebuje třídveřový hatchback s dieselem, který není výkvětem spolehlivosti, vůbec sportovnosti s svou velkou hmotností devalvující jinak skvělé jízdní vlastnosti Focusu.

A myslíš, že jde o rychlost v zatáčkách u každého auta? A myslíš si, že bys byl o tolik rychlejší, že bys ujel tomuhle 3,5 V6? ;-) A hlavně, myslíš si, že jsi tak dobrý řidič, že bys první lepší strom neozdobil svými střevy? Když jsme u toho stromu. Raději bych v případě nehody seděl v Espacu nebo Laguně než ve Focusu. ;-)

The Stig Driver 27.03.2011  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Neříkám, že jsem lepší řidič to vůbec, ale v zatáčkách nemá šanci.
                      V laguně 2000 jsem zažil bouračku, šli jsme 5 krát přes střechu do pole a ze 4 lidí jsem to odnesl jen já utrženýma vazama v rameně(sedadlo smrti). Takže Laguna je bezpečná ;-) :yes:
                      Jinak se spolehlivostí je na tom o mnoho líp než Renault, jízdní vlastnosti jsou na 16 205/50 parádní ;-) O mnoho lepší než Laguna nebo Espace
                      Samozřejmě na rovinatějším úseku by mně uletěl jak nic, to je jasné :-)

Ronault. 27.03.2011  14:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Prostě nemůžeš chtít od Espace jízdní zázraky Lotusu. Možná BMW X6M to prý dokázalo, ale Espace není BMW X6M, či jak se ten velký bazmek jmenuje.

Jinak není Laguna 2000 a 2001, v roce 2000 bylo vyrobeno opravdu jen pár kusů 2. generace, kterou ale koupit moc nešlo, byla to zaváděcí série. Až pak 2001 kolem března se tady dostávaly první kusy, které mám třeba já.

Spolehlivost je dost ošemetná, ať je Focus I sám o sobě podařený, stejně jako naopak první kusy vyšších výbav Laguny nejsou, tak třeba o motoru 1,8 TDCi a TDDi jsem ještě nic moc pěkného neslyšel, takže se může za nějaký ten čas stát, že i ty budeš naštvaně koukat.

Já volil z LII prvních kusů to nejlepší, čili zážehový atmosférický motor a základní výbavu, čili jen 8 airbagů, ABS, klima a vše v elektrice, žádné navigace, keyless systém či xenony nemám, naštěstí. To bych si líznul leda tak po roce 2005 výroby, do té doby ne.

J_Design 27.03.2011  21:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Nebudu už přilévat olej do ohně. Blahysy nebudu to rozjíždět další hádky na téma řidišské umění... nemá to smysl a věř mi že by bylo čeho se chytat (viz. Stilo). Nepochybuji o tom že rád jezdíš rychle, kdo ne. Pro mě jsou auta už od ranného dětství jasnou prioritou v životě a i všichni moji přátelé obdivují jak jezdím (mám i mnoho úspěchů na kontě). Tak tedy řidičský um nebudeme brát v potaz.

Jediné čím Focus skutečně vyniká jsou jeho jízdní vlastnosti, které ovšem jsou "dle mého názoru" trochu potlačeny dieselem. V zatáčkách by tě sice Espace nepředjel, ale nemysli si, že by si měl moc navrch... O rovince mluvit snad nemusím... Tudíž výsledek??... Není třeba rozebírat.

Když to vemu z pohledu Laguny tak je to sice pohodlný vůz ale byl by si vážně překvapen jak obstojně projíždí zatáčky... I ve své recenzi jsem uvedl jak obsatála v testech proti Octavii A4. A s pneumatikami 205/45/17 se schopnosti ještě zlepšili. Co se týče motoru tak 1,8 od Fordu má sice papírově vyšší výkon, ale z čeho usuzuješ že má Laguna má původních 72kW? Několikrát jsem měl možnost poměřit s Focusem síly a nikdy si ani neškrtl to mi věř ;-)

Rád bych taky dodal, že je mi skutečně 21let a nesnášim malá auta! To zaprvé a za druhé jelikož s mím otce podnikáme potřebujeme pro firmu velké auto. Máme dva služebáky a to Fabii htp na poletování kolem komína a tento Espace na delší jízdy a nebo zásobování tím co by Fabia nezvládla ;-)

Mimo to se Espace náramě hodí i na použití ve volném čase... představ si jak vezmeš mladoou, pojedeš na víkend k moři, rybníku kamkoli a místo toho aby si jak vůl stavěl stan tak si lehneš do kufru ;-) Paráda věř mi ;-)

Jo a Ronaulte to je bohužel fakt který provází každý model Laguny. Dalo by se říct že rapidní zlepšení přichází vždy až s faceliftem, ale pokud člověk vím jaký model koupit tak je to určitě dobrá investice ;-) A Renault se alespoň snaží své chyby napravovat a neignoruje je jako spousta zmíněných "kvalitních" automobilek ;-)

foto mobilcarl

mobilcarl 27.03.2011  21:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

K jízdě v zatáčkách co se týče Laguny II na 17kách můžu dodat jen jedno - paráda. Moje octavia se naklání daleko více, ale možná mám unavené pružiny.

m.z. 27.03.2011  23:21

« Re: hate-list

Občas se mi se Zafirou taky stalo, že to na mě zkoušel nějaký hatchback apod, prostě jsem ho dojel a on se rozhodl mi to předjíždění překazit.
                              Tak jsem vždycky chvíli čekal co z něho nakonec vypadne (zkoušel různě riskantní průjezdy zatáčkama) a pak nakonec musel stejně kapitulovat...
                              Kdyby v tom seděl řidič co k čemu, měl by ujet, ale zatím se to nepovedlo a bylo jich už desítky napříč různými segmenty, takže o mávání do zrcátek bych tak sebevědomě nemluvil.
                              Navíc většinou si takovou verzi vybere řidič, který ví co chce a umí toho náležitě a do puntíku využít, tak to je možná ten hlavní rozdíl.

Ronault. 28.03.2011  00:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

No nevím, u třetí generace co vím nejsou problémy od samého počátku, zatím jsem nic nezaznamenal. U dvojky to byl problém s kartami, resp. přístup do auta u bezklíčového vstupu, tam si to majitelé dost odzkoušeli a platili za to, že vlastně v té době nebylo na trhu v mainstreamu a pomalu ani v prémii nic, co by mohlo konkurovat.

The Stig Driver 27.03.2011  21:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Když už se toho chytáš, tak Stilo mně rozstřelil kámoš, takže asi tak ;-) :yes: Od té doby se držím hlášky: ženy a auta se nepůjčují, ale co už jsem aspoň poučený :-)
                          No já mám zase vyzkoušené, že se mě nechytají Laguny, ať už na dálnici nebo v Buchlovkách....
                          ;-) Samozřejmě nevím co měly pod kapotou ;-)

Ronault. 28.03.2011  00:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Možná to bude tím, že s tebou třeba nezávodí ;-)

Buchlovické zatáčky znám, celkem dobře... tam je to hlavně o tom, co si dovolíš jako řidič a na co máš ještě žaludek. Kdysi jsem tam s Fanoušem vyklepával ve stoupání s 43 kW třeba i Octávky, jde jen o to, jak jsi na tom s odvahou a žaludkem, jak znáš prostředí... a u auta jde z velké míry o gumy, protože potřebuješ adhezi, jestli bude o něco přeposilovanější řízení nebo ne, už tak rozhodující není, daleko více ovlivní i rozložení váhy a neutralita. ;-)

foto matii

matii 29.03.2011  20:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Pravdu díš Rone, každý den když jedu do práce vidím podél silnice křížky za ty, kteří si taky mysleli: "Toho moulu dám" a není jich zrovna málo. Mám rád svižnou jízdu, ale tam kde je to bezpečné, ale především ne proto, abych "někoho dal", ale ze samotného pocitu a radosti z jízdy. A hádat se kdo koho předjede s odvoláním na papírové parametry auta mi připadá jak z mateřské školky. >:D >:D >:D

woody-alien 29.03.2011  21:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hate-list

Přesně tak. :yes:

Radost z jízdy nezávisí na tom jestli někoho předjedeš nebo ne, radost z jízdy jsou ty vzácné chvíle svobody na volné okresce, kde limitem jseš jen ty a tvoje auto.

Poustnik 26.03.2011  21:20

Tak jsem si to konečně celé přečetl a

je jasné, že jsi z auta celý nadšený. Proč ne. Jen nechápu tvoji větu - v dané kategorii žádná automobilka nic podobného nenabízí. To je poněkud přestřelené. Podobných aut je celá řada. Ať slouží a nezlobí. Hoj! :-)

Dylan McKay 26.03.2011  21:36

« Re: Tak jsem si to konečně celé přečetl a

Espace byl dlouho třída sama pro sebe, a to se hodně automobilek snažilo Espace napodobit. Kdybych potřeboval vůz tohoto typu, 100% bych volil Espace... :yes:

Poustnik 26.03.2011  21:47

« Re: Re: Tak jsem si to konečně celé přečetl a

Jasně. Ty jsi starý Renaulťák. Ale právě proto, že se spousta automobilek dala do napodobování, je nyní v téhle kategorii super výběr. Čili - spousta podobného se nabízí. ;-)

Ronault. 27.03.2011  01:33

« Re: Re: Re: Tak jsem si to konečně celé přečetl a

Ono Espace v téhle poslední generaci udělal povedené auto, i podvozkově se o něm píše, že jezdí jak po kolejích a přitom pohodlně. Tady jde spíše o kombinaci MPV a tří a půl litrového šestiválce, což už dnes není tak časté. Možná ta spolehlivost není nejlepší, ono to je dáno právě tím TUV,kde se to hodně projeví. Ono MPV není dodávka, (stejně trpí ale Sharany, S-Maxy, Galaxy), ale stejně velká tak je, takže trpí brzdy, podvozek a to se prostě na STK podepíše.

Poustnik 27.03.2011  11:32

« Re: Re: Re: Re: Tak jsem si to konečně celé přečetl a

Jasně, v Evropě 3.5 litry moc časté nejsou, ale jinde..... [odkaz] ...základ. >:D

Ronault. 27.03.2011  11:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Tak jsem si to konečně celé přečetl a

My jsme skromný kontinent. U tebe základ, ale když si to pořídíš tady, tak jsi hned šílenec >:D

foto Jetty

Jetty 26.03.2011  23:00

Chlapi,

taková hádka tu dlouho nebyla :-) :yes:
    A to jen kvůli tomu, že Renault nemá slabiny??? Tak nemá (pro majitele), no a co? On vám taky názory nebere, za to jej ještě nemusíte urážet ;-)

Ronault. 27.03.2011  01:30

« Re: Chlapi,

:yes: Tak tak, ale některým, kteří si prostě vytvořili "snadného" protivníka, to prostě vyhovuje.
      To máš tak, stejně jako fotbal, tak i auta polarizují, burcují a jsou cílem fanouškovství. Ti, co to tak pociťují a chtějí za každou cenu někomu fandit nebo se proti někomu naopak ohrazovat (taky nemusíš být nutně fanoušek nějakého klubu abys neměl rád Spartu), tak si často najdou třeba koncern VW, Renault nebo Fiat. Prostě tak, aby se něco našlo, co jim lze z těch ve společnosti obecných povídaček vytknout nebo být v něčem lepší.
      U Renaultu to začíná logem na kapotě, to je nejsnažší/nejprimitivnější cíl, pak nějaká ta spolehlivost, měkký podvozek atd.
      ¨U Fiatu začneš spolehlivostí a o tom dokážeš fundovaně mluvit hodiny.
      U VW nudnýma krabicema, autama pro důchodce...

Jen je otázkou, kdo se od toho dokáže odpoutat ;-)

JaWohl 28.03.2011  14:37

« Re: Re: Chlapi,

Tak jsem dlouho premyslel, coze mi na tech Renaultech jakoze vadi, resp. cim me odpuzuji, resp. cim me nepritahuji. Neni to zde tolik propirana a mozna nepravdiva nespolehlivost (zde plne akceptuju nevimci argument, ze kdyz nekdo tech aut vyrobi mraky, tak z toho obcas neco ukapne), motory podle mne taky nedelaji spatne, design je veci vkusu kazdeho, uzitnou hodnotu nabizeji na velmi dobre urovni...prisel jsem na to, ze mi nejvic vadi, ze Renault je dnes...tuctovka, symbol tuctovky podle mne. Samozrejme krom sportovnich verzi, ty z te sedi vycnivaji. Uprimne i ten Espace na tom v tomto ohledu neni az tak spatne. Ale u mne to nestaci k tomu, aby to vylepsilo image znacky. Goodwill je u Renaultu podle mne 0, nemuzu si pomoct. Je to asi banalni duvod, proc mi tato znacka nic nerika, ale je to tak. Z cloveka udela tuctovku, co jezdi v Renaultu na Letnany do H&M a do Mekace. Proste fantazie 0. V cem jezdis? V Renaultu. Proc? Protoze byl za dobry prachy oproti XY. Me to proste nepritahuje. Tim ta auta nechci shazovat, jsou zpravidla za slusnou cenu plna elektonickych vymozenosti, hafo airbagu uz v zakladu. Ale ja proste nemam rad uniformitu...

Ronault. 28.03.2011  14:45

« Re: Re: Re: Chlapi,

Co si ale představuješ pod tím slovem uniformita a mainstreamový produkt? Nechceš snad od Renaultu očekávat nějakou exotiku? To už ale Renault zkoušel třeba Avantimem, případně dneska i Windem. Jenže přežije jen ta automobilka která prodává=vydělává.
          A když sestavíš nějakou konkurenci Opel-Ford-VW-Škoda-Peugeot-Citroen-Seat-… kdo z nich nenabízí uniformitu a auta pro masy?
          Pravda, Renault se u nás degraduje vozy typu Thalia, Megane Generation a cenami "od", jenže ono to jinak nejde, šlo by jít cestou toho Opelu, ale koukni kolik toho prodá u nás Opel a kolik Renault a nebo Fiat.

JaWohl 28.03.2011  15:00

« Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Na mainstream by ses musel zeptat GTI:-) ono je to tak, jak pises, prezije ten, kdo si z kolace ukroji dost velky dil, to ano. Ale pro mne ma vetsi kouzlo nez ten Renault uz treba i Citroen (je to asi prihlouple, ale libi se mi, ze s nim jezdi Loeb, a to od zacatku myslim. Samozrejme, ze C4 ma se zavodnim specialem spolecne jen to logo a napis "mistr sveta v rallye" pusobi komicky, ale je to aspon neco "navic") Nebo se mi treba libi i C4 kupe. Renault mi uplne nejvic z tebou jmenovanych znacek pripomina Seat a mozna Skodovka. Ostatni znacky maji vozy, na ktere je radost se divat a ktere je radost ridit, kazda z tech znacek ma nejakou svou "ikonu" (500, GTI, ST, RS, velice vycniva Scirocco, dost i CC), ale ted nemyslim sportovni verzi, ale ikonu, ke ktere zbozne vzhlizeji ridici. Seat, Skodovka i Renault maji take ostrejsi verze, ale nejsou to legendy, resp. se jimi nikdy nestaly. Skodovce vylozene skodi absence tridveroveho auta. Je to tezke to popsat, takhle to od boku vidim ja.

Ronault. 28.03.2011  15:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Když jsi u toho sportu, tak na prodejnách Renaultu dlouhou dobu vlály vlajky F1 teamu, který v roce 05 a 06 získal titul mistra světa. Samozřejmě, mezi F1 a Thalii moc podobnosti není :-)

Pravda, na 500 v malých vozech nemá skoro nikdo odpověď v portfoliu, jedině Mini, ale to je cenou někde úplně jinde. Na GTI je to trochu sporné. GTI je HH s dlouhou historií, co se týče ale vlastností, tak Megane RS je jak Focusu tak GTI rovnocenným partnerem, v něčem horší, v něčem lepší. A takové Clio RS se na západ od našich hranic pomalu a jistě legendou stává :-)

U nás je ten obraz Renaultu dost poškozen, docezlo se tady statisíce Meganů a Lagun z Raichu "po důchodcích v perfektním stavu", k tomu prvních roky Laguny a historky, které kolují všemožně.

Možná k tomu ST - nějakou velkou legendárnost oproti divizi Renault Sportu či případně Gordini (tak dlouhou historii úprav můžou závidět až na Fiatův Abart všichni). Všude je něco, jen to chce vnímat. A nestačí to, že se ti líbí C4 Coupé, mě taky, stejně jako nová DS3, 308 po faceliftu, Scirocco, 500, ale to je málo ;-)

Krispos 28.03.2011  15:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jojo, zatímco Renaultí formule byly aerodynamické, první Thalia byla se svým ponorkoidním trupem spíše hydrodynamická :-)

JaWohl 28.03.2011  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Prvni Thalia je ukazka ochoty lidi obklopovat se za vyhodny peniz osklivymi vecmi. Je to triumf uzitnosti nad estetikou. Je to popreni jakychkoli premis o proporcnosti vozidla. Ackoli ja s tim useklym zadkem u myho auta...ale z vetsiny stran se na to da divat. Na Thalii se da taky divat...kdyz mi nepatri:-)

JaWohl 28.03.2011  15:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

vidis, na F1 bych zapomnel, pravda. otazka je, kde je to na tech seriovych autech videt. to jak pises dal o ostrych modelech je pravda a je to tak, jak jsem rikal. Renault MA sportovni verzi, ale NEMA ikonu. muzes mit o 100koni vic, muzes projet zatacku lip nez konkurence, muzes mit lepsi aerodynamicky odpor atd. ale to neznamena, ze auto je ikona. pokud jde o Clio RS, priznavam se, ze o nem vim tak malo, ze Ti to musim verit. C4 kupe jsem placnul, protoze sem si na nej zrovna vzpomnel. Citron je zvlastni znacka, nekdy predstavi ulet, jindy auto, ktere ma v zakladni cene nadeleno pomerne dost elegance a charisma. Btw. od Renaultu se mi libi novejsi Megan ve 3 dveri, tusim od 2004-5, to je priklad, ze z tech ostrych hran vydolovali pomerne hezke auto.

Ronault. 28.03.2011  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Jestli myslíš 04-05, tak to je Megane II po faceliftu a ve verzi RS mu to opravdu sluší.
                  Clio v zahraničních a našich časopisech mnohokrát sklidilo slávu a zařaují ho do 10 nejzábavnějších aut na řízení už několikrát po sobě, stejně jako Megane RS. Dieppe umí :yes: :yes:

Citroen, no... U něj to je těžké, podle mě mu pomůžou DS3 a DS4, C5 se bohužel nechytla, což je škoda a vzhledem k schopnostem auta dost škoda. PSA ale jestli teď bude více dělat zážehy s BMW, tak se je na co těšit :-)

JaWohl 28.03.2011  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jj, tak ten myslim, souhlasim, ze se povedl. modra metaliza...hmmm...:-) k tomu BMW: za chvili odejde par poslednich neoturbenych atmosfer do duchodu, neco jsem zaslechl i o produkci aut s nahonem na predek a pak nam pomahej pambu. emise poblbany...kouzlo bude v haji. C5 je skoda, ale nekdy to byva i tak, ze vydarena prvni generace se prodejne projevi az v generaci nasledujici, uvidime...

Ronault. 29.03.2011  08:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Ono to je trochu jinak. Nahon na predek ma byt jen u malych modelu. A ono to dava smysl, proc by melo mit male mestske vozitko vyrobne nakladnejsi, prostorove narocnejsi (u maleho auta se to projevi o to vice) system pohonu, kdyz jej nevyuzije? Navic pruzkum ukazal, ze 2/3 majitelu BMW 1-er nevi, ze ma zadni nahon. O takovem kouzlu mluvis? >:-[]

JaWohl 29.03.2011  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jake male modely? jeste mensi nez jednicka? ja prave nevim, jestli toto je spravny smer pro automobilku typu BMW, cpat se do segmentu pidivozu. o pruzkumu mezi jednickari jsem slysel. to neni argument. samozrejme, ze 70% benzinovych jednicek je s nejslabsi motorizaci, ale kouzlo je v tom, ze: 1. i s tou 1,6 uz se da jet a usmivat se (diky podvozku) a za 2: muzes si nakonfigurovat takove auto, ktere bude nenapadne a pritom si v nem za ty penize uzijes takovy kopec zabavy, ze to nema konkurenci (125i, 130i). tvrdit, ze jednicka nevyuzije nahon na zadek je hodne mimo misu, to promin. jednicka je navrat ke korenum BMW, male, agilni obratne auto, je to perfektni protiklad toho, jak vse roste do vysky, sirky atd. ta znacka je POSTAVENA na vykonnych motorech (idealne benzin a vic nez 4 valce), spickovem podvozku a nahonu na zadek, ostatni je bonus navic. co si chtej dat jako slogan, az udelaj prvni biturbo trivalec s nahonem na predek??? Weniger Genuss? Sparsam und sicher? mluvim o kouzlu odlisnosti a opravdove radosti z jizdy, ktera je z jedne strany zadupanava emisnimi limity a z druhe strany mozna zevnitr firmy, pokud dojde na ty trivalce a predni nahon.

woody-alien 29.03.2011  11:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Ronault mluvil o menších modelech a BMW skutečně chce jít níž než je 1-er, ale horší je, že co jsem četl, tak novou 1-er vysoce pravděpodobně ten přední náhon a turbo tříválce neminou. ;-\

Ronault. 29.03.2011  12:09

BMW 1 1,2 T-HTP >:-[]

JaWohl 29.03.2011  14:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jj, NENI se na co tesit. mno, uvidime, na co vsechno se odvazej nalepit tu modrobilou vrtulku. ale treba za tuhle sprostarnu prijdou s nejakou ulitbou, ktera spravi pachut.

Ronault. 29.03.2011  11:56

Sni dal.
                          Auto by to melo jeste mensi nez 1-er. Pokud ti neco rikaji flotilove emise, tak vis ktera bije. A opet jsme u pocatku, i BMW bude vyrabet jen to, co proda, nehrajme si v tomto na nejake premiove ekonomicke reseni (vyroba je proste nakladnejsi), protoze proc by jinak sportovni specialitka vyrabela neco takoveho jako je X6, X5, 5GT, X3?
                          A 1-er je ve velke mire kupovano zenami, jako male BMW a to tvori tech 70% neznalych. Ty ktere znas jsou BMW fans, ti musi vedet, ktera kola jsou pohanena.
                          A psat o nejake odlisnosti u BMW, kdyz se jich v Evrope proda vice kusu nez treba Skodovky? ;-)

JaWohl 29.03.2011  13:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Prave rikam, ze si nejsem jisty, jestli to je spravna cesta. Samozrejme ukousnou zase vetsi kus kolace, ale otazka je, jestli jim to neshodi prestiz. Maji Mini, stylovku jak blazen, proc vyrabet auto na stejnem principu jak vsichni ostatni a jen mu na kapotu hodit vrtulku? Ok, bude to asi konkurovat A1. Nejsem si krokem do techto vod jistej. V minulosti se BMW nekolikrat podarilo "zalozit segment", najit si svou niku atd. Tady v to moc neverim. Nechal bych to Atosum, Matizum, Pandam, Upum, Foxum atd.

Odlisnost BMW nespociva v prodejnich cislech. Argument, ze se jich po Evrope proda vic nez Skodovek neni relevantni. Odlisnost spociva v jinem pojeti auta. Nahon na zadek v kazdem vozu je proste deviza. Stejne jako Subaru ma 4WD, tak BMW ma proste nahon na zadek. Spolu s dalsimi podstatnymi vecmi to tvori IDENTITU te znacky. Kdyz identitu z jakohokoli duvodu odstranis, muzes samozrejme dosahnout lepsich prodejnich vysledku, protoze muzes sundat cenu a jeste vic produkt priblizit lidem, ale prisel jsi o cast identity, tzn, duvodu, proc si lidi tvuj produkt kupovali.

V podstate se jedna o to, ze pokud vyrabis pecivo plnene javorovym sirupem, tak si ho koupi x lidi. ty vis, ze to lidem chutna, chces to nabidnout vice lidem, zacnes delat vice druhu peciva plneneho JAVOROVYM sirupem. vetsi, mensi, lidi se po tom muzou utlouct. a pak to prijde. zjistis, ze je ti to stale malo, ale uz nevis, jak sundat naklady. tak tam prestanes davat javorovy sirup, ale zacnes tam davat stejny sirup jako ostatni pekari. vsichni vi, zes to doted delal dobre, jses ve stejne prodejne, mas stejne jmeno. tak k tobe chodi dal. a ejhle, ono to funguje. ale uz neprodavas pecivo s JAVOROVYM sirupem. fajsmekri zaplacou a priplati si v tvoji pekarne za ten pravy. davu je to sumak, vlastne to ani doted nepoznal a kupoval to jenom proto, aby byl IN. Misto sirupu si muzes dosadit co chces. ja tam ted mam nahon na zadek. capito?

Ronault. 29.03.2011  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Náhon na zadek má i Jaguar či Mercedes, do nedávna třeba Ford Sierra. V zadním náhonu rozhodně identita není, navíc co jsem slyšel, tak 30% BMW se prodá dnes v xdrivu a každoročně se to procento zvětšuje. To by mohl mít Citroen jako devízu náhon přední, když s tím vlastně přišel jako první ;-) BMW musí nabídnou jako prémiová značka vždy něco navíc, co opodstatní cenu, kterou za auto požadují. A pokud udělají malou předokolku v kvalitách vyšších, nemají problém se neuchytit.
                              A ten koláč, který ukousnou, ten je nejdůležitější.

To s tím javorovým sirupem je trochu moc zjednodušený příklad.

JaWohl 29.03.2011  15:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Zacinas mne trochu chytat za slovo. Napsal jsem, ze nahon na zadek spolu s dalsimi podstatnymi vecmi tvori identitu teto znacky. A za tim si stojim. To, ze nahon na zadek bude mit na jednom modelu i jina automobilka neznamena, ze je to soucasti jeji identity, resp. ze je to soucasti identity cele znacky a nikoli pouze jednoho modelu.

Zjednodusene: co se ti vybavi, kdyz se rekne: ctyrkolka??? mne subaru.
                                co se ti vybavi, kdyz se rekne: tocivy benzin???: mne honda
                                co se ti vybavi, kdyz se rekne: kral mezi auty???: mne rolls royce
                                styl a sport? porsche,
                                zatacka pod plynem? BMW (s nahonem na predek to pujde dost tezko, neniliz pravda???) ;-)
                                vykon? veyron
                                totalni styl a supersport? konik ve zlutem poli

Priklady se davaji proto, aby problematiku umoznili uchopit skrze zjednoduseni a zamereni se na podstatu veci. funguji na principu analogie. priklad nikdy nemuze byt vseobjimajici. a ten s tim sirupem celkem ujde, bych rekl ;-)

Ronault. 29.03.2011  17:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Jenze nahore jsem ti ukazal, ze cca 70% majitelu 1-er si mysli, ze ma predni nahon (videl jsi na youtube video, jak jedna pani se zapadlym 1-er ve snehu sype pisek pod predni kola? >:-[] ), tretina kupcu voli 4x4, obrovsky uspech BMW zaznamenalo s X5, X6 a X3 (zadne supersporty) a kolik ze % prodanych BMW je v dieselu? To jeste najdu ;-) A porad se ta nahrada javoroveho sirupu dobre prodava a cim vetsi nahrazka, tim vetsi uspech. Jmeno, pres vsechna omezeni a restrikce porad velmi dobra auta (ale taky tomu odpovida cena) a image, to je hlavni domena BMW. Maloktera blondyna v X6 vi o M3 ;-)

woody-alien 29.03.2011  17:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Procento dieselů hledat nemusíš. Nástup nafťáků byl určitě šokem pro puristy, ale BMW je dotáhlo na absolutní vrchol a dnes už není co řešit. 20d je nejprodávanější motor ve 3-er a možná se to zdá být škoda, ale aspoň je to pohon proti kterému v podstatě nelze mít námitek. A třeba 35d ani není nafťák, to je raketa. >:D

Zánik atmosférických benzinových šestiválců coby jednoho ze znaků BMW je nicméně strašná rána poplatná době. Tohle mi dost vadí, dnes se na všechno hledí pouze zúženou optikou. Právě teď jsou to emise ale za pár let to může zas být něco jiného a nastanou nové zběsilé tanečky a honba za cojávímčím....

Ronault. 29.03.2011  19:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Já taky nejsem purista a chápu, že si někdo 320d koupí, nebo 35d, výborné motory :yes: ;-)

S tou atmosférou je to škoda, za pát let bude elektřina, budeme místo tunění výfuku tunit bzučáky ;-) >:D >:D

JaWohl 29.03.2011  23:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

zacinam delat prescasy, abych si jednou mohl dovolit zachovalou jednicku s trilitrem v benzinu, uplne vazne...jeste bych rad Carreru, ale tam to zatim nevypada tak zle, takze mam snad chvili cas:-) svym detem a vnukum az za mnou prijedou osmou generaci nejakeho hybridu, kde pouze do navigace natukaji souradnice domova duchodcu, kde budem ekologicky dozivat nekolik let po odchodu do duchodu v 96letech, budu ukazovat: tohle je MOTOR, to co ti tak smrdi je BENZIN. ano prohrably mi ZADNI kola...pamatuju si jednu scenu z I ROBOT, kde Will Smith vztahne z garaze motorku, ta holka k tomu prijde a hystericky se zepta: to ma motor na spalovaci smes?

woody-alien 30.03.2011  11:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

No jo, už před drahnými léty popisoval V.Páral ve sci-fi románu Země žen situaci, kdy se populace přepravuje bezpohlavními elektrickými vozítky a hlavní hrdina si čas od času chodil zajezdit na uzavřenou trať autem se spalovacím motorem. Krásně tam popsal tu nostalgii po vůni benzínu a po spojkovém pedálu a řadící páce. Tehdy to vypadalo jako velmi vzdálená budoucnost a ono je to už za dveřmi. ;-\

JaWohl 30.03.2011  12:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jj, uz se to k nam line, jak smrad zpoza tech dveri. budoucnost mi vubec prijde plna bezpohlavnosti: uni-sex, uni-form. no nic, pokrok nezastavime, rad bych to jistil aspon tou 130i v garazi. dik za knizni tip, zkusim si dohledat. PS: jako nejvetsiho vyrobce aut v roce 2100 tipuju Electrolux. zvuk stejny, vykon taky...akorat lidi si budou lamat hlavu, proc jezdi v necem, co se jmenuje stejne jako to, cim jejich prababicky vysavaly...

JaWohl 29.03.2011  23:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Vzdyt ja nerozporuju to, ze vetsia majitelu jednicky jsou zenske a maj to spis se slabsimi motory. Ani ten pruzkum, ja tomu i verim. Ale to neni agrument pro to, aby zadni nahon jako jeden z vlastnich symbolu zrusili. To je presne ten dav z toho prikladu o sirupu. Hodne lidi to nekupuje proto, jake ma auto vlastnosti, ale jednoduse kvuli tomu, jakou ma znacku. V urcite skupine lidi je bontonem nejezdit ve Fabii, Puntu, Cliu, 207 atd. Ale ti lidi si to koupili proc? protoze to je BMW. a PROC je to BMW? proc ma takove jmeno, ze lidi za to ty penize vyplaznou? protoze ta znacka si za x desitek let vybudovala urcitou image (presne jak pises). a co je krucialni soucasti te image, ktera se budovala po nekolik desitek let? identita te znacky. pokud by BMW po valce nezacli delat takova auta, jaka delalo (tzn. podvozek, zadni nahon, vykonne motory, radove benzinove vicevalce, jedny z prvnich poradnych dieselu atd.), nikdy by se nedostalo tam, kde ted je. a oni to ted hodlaji zmenit. hodlaji ubrat na identite, aby pridali dalsi kus kolace. a ja rikam, ze si tim muzou slusne nabehnout. X3, X5, X6 nejsou az takove ustupky, neni to nahrada javoroveho sirupu, je to jine pecivo s javorovym sirupem stale uvnitr, de facto kazde z tech vozidel definuje jeden segment trhu. diesel ani ctyrkolka nejsou takove ustupky, protoze to je neco, co si muzes koupit NAVIC. jak si chces u auta priplatit za premontovani nahonu z predku na zadek???to asi nepujde....btw. proc jsou ta auta porad tak dobra, jak pises? co definuje dobre auto? v pripade BMW zadni nahon v kombinaci s motorem a podvozkem. jak jsem jiz psal, s nahonem na predek zatacku pod plynem, nebo dokonce bokem, neprojedes. to auto totiz v beznem provozu MUSI svemu majiteli dokazat, PROC ze si ho vybral, za tu cenu MUSI umet neco jineho a vic, nez bezna konfekce. jinak si ho majitel priste nekoupi...jdu snit, zatim cau.

Ronault. 30.03.2011  00:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

No nic, já ti zítra vyfotím jedno BMW tuším stejné řady jako máš ty, jak vypadá správné BMW >:-[] >:-[]

JaWohl 30.03.2011  12:48

rad se podivam

Ronault. 30.03.2011  12:49

Tak dneska na obvyklém místě nestálo. Ale možná večer :-) :-)

Ještě tak něco k tomuhle: "jak jsem jiz psal, s nahonem na predek zatacku pod plynem, nebo dokonce bokem, neprojedes. to auto totiz v beznem provozu MUSI svemu majiteli dokazat,"

Ty jezdíš v běžném provozu bokem? 8-s Doufám, že ne ;-\ ;-)

JaWohl 30.03.2011  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Ronaulte, prezentuju se tady snad jako trouba? navic: v lete to na normalnim asfaltu prakticky neutrhnu, nemam dost koni. na kaminkach, prachu by to mozna slo, ale nejsu blazen. ale zatacky se s tim opravdu daji jezdit moc pekne. nekdo tlaci, nekdo taha:-) takze jsem mel napsat srozumitelneji, ze zatacku bokem jsem nemel na mysli v beznem provozu. v zime se ti otevrou jine dimenze a clovek se muze bavit na dvojku, trojku doaleluja. de facto nejde se nesmyknout. kontrolovane. timto koncim s vysvetlivkami ke svemu textu, nejsme v americe, abych ti musel psat, ze kocka do mikrovlnky nepatri. chce to mirnou rezervu :yes: na fotku se tesim, doufam, ze to nebude nejaky tuzing. stejna rada je trojka v generaci E46, stejne auto je jiny compact. nejvyssi motorizaci, co se do compactu myslim davala byl R6, 2,5litru. toz jsem zvedavej :-), je jich pomalu.

JaWohl 30.03.2011  13:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jo a nekde jsem vypatral, ze postavili i jeden exemplar Mkovyho compacta, ale ted nevim, jestli to byla E36 nebo E46.

Poustnik 30.03.2011  14:23

Já když jedu jako spolujezdec, tak furt jezdím bokem, protože se obracím dozadu na dcery.... ;-)

JaWohl 28.03.2011  15:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

jeste doplneni. ono se na to samozrejme da divat i z te druhe stranky. Jaktoze produktu, ktery je na tom kvalitativne stejne jako konkurence ve stejne cenove hladine se tu proda nasobne vic, nez te konkurence? to je to same jako u VW, proc se tu techto dvou znacek proda tolik? setrvacnost dobre povesti (VW)? vyborne zpracovany marketing (REN, VW)? Renault se vubec vydava cestou VW. Sazka na Dacii je to same, co VW udelal se Skodovkou a Seatem. Abych uzavrel kruh, od toho poctu prodanych aut se samozrejme pak odviji ta uniformita. Ono to, ze znacka je uniformni totiz vlastne znamena, ze je uspesna, ale zas to nemusi znamenat, ze se mi bude libit. nechci mit uplne to same, co maji lidi okolo. Zensky to maj nejak takhle s oblecenim, myslim. ja s autama.

Ronault. 28.03.2011  15:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Však jistě, ale jak jistě víš, cílem automobilky nebude vyrobit auto v několika kusech za cenu, kterou si JaWohl bude moct dovolit, ale statisíce za cenu, která je jak výhodná pro JaWohla a automobilku samotnout ;-)

To s tím Seatem a Škodou si nemyslím. To právě VW trochu zvoral oproti Renaultu. Renault od samého počátku Dacii dělá jako naprostá lowend, cenou, konstrukcí, technikou. VW se snažilo ze Škodovky udělat plnohodnotný produkt pro Evropu, to se mu podařilo. Z druhé strany ale Škodovku tak nějak uměle omezuje třeba v paletě motorů (Octavia 1,4 TSI 118 kW prostě není), přitom jsou celkově třeba Golf a Octavia, Passat a Superb až moc rovnocennými konkurenty, takže spousta lidí právě na západ od nás dá přednost Škodovce před VW, protože ušetří a rozdíl ne že není tak markantní, ale dokonce v některých bodech jsou Škodovky i krom image lepší.

To se právě Renaultu nemůže stát, že by sis chtěl koupit Megana a nakonec sis vybral Logana. V tom to Renault udělal chytře, Dacia je úspěch a teď jen VW musí popřemýšlet, co se Seatem nebo Škodou, ale dělat po tom všem ze Škodovky lowend by byla chyba.

Renault teď spíše musí zabojovat s Lagunou. 4C je fajn, na Passata stačí, Mondeu je konkurent, ale přichází 508, je tu C5 a právě Laguně toho hodně chybí (adaptivní tempomat, lepší automatické převodovky).

No uvidíme, rozhodně nutno uznat, že vybírat je dnes stále z čeho a není vyloženě špatná volba.

JaWohl 28.03.2011  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Ono pro nekoho je prave hodnota uz to, byt odlisny, nez majorita. A auto je hodne videt. V pripade Renaultu podle mne funguje i stadni efekt ve smyslu: koupil jsem si Renaulta, NEUDELAL SEM CHYBU, nebo koupil jsem si Skodu, NEUDELAL SEM CHYBU a jeste jsem vlastenec, nebo (prosim berte s mirnou nadsazkou spise pro pobaveni): koupil sem si HYUNDAI, UDELAL SEM CHYBU, ale jsem vlastenec:-). Proste za koupi Renaulta bude clovek vetsinou okoli pochvalen, jakoze uvazoval rozumne, Franta ho taky ma (v podstate ho ma skoro kazdej, tak to nemuze byt spatny auto-a pozor: JE TO PRAVDA!). Ale mne prave toto odpuzuje, byt uznavany za to, ze jsem stejny jako velka cast lidi. Renault to s Dacii dela dobre, ale jednu vec si musis uvedomit v porovnani se Skodou a VW. Jedna Skoda priveze do Wolfsburgu nekolikrat vetsi ranecek penez, nez jedna Dacia do Francie. Renault tech aut proste MUSI vyrobit mraky, protoze jeho marze je podle mne MENSI, nez u VW a Skody. V tomto ohledu to VW az tak hrozne neudelal. A rivalita mezi Skodou a VW? Podle mne okrajova zalezitost. Ano, Superb je do urcite miry konkurent Passatu, ale podle mne, kdo presedla z Passatu do Supa, tak dalsi obmena bude v opacnem gardu. Superb jen vyplnil mezeru pro ty, kdo chteji sedet vzadu v Passatu rozvaleni na pohovce. Je to velmi dobre auto, ale Passat je jako celek jinde.

Ronault. 28.03.2011  15:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Já teda nevím, jestli pochválen za koupi Renaulta, u nás spíše za koupi VW nebo Škodovky, dokonce i toho Hyundaje. Teď jsme koupili nového Peugeota a jedna reakce byla "proboha proč francouzské a tudíš poruchové auto", druhá "proč ne českou škodovku, když já jsem s Fabii HTP spokojený", třetí "proč ne Hyundai, když je to taky skoro české a prý dobré" a čtvrtá byla nejlepší teta "vy taky musíte mít něco na parádu" >:D
                    A s Renaultem, no nevím... nemá to TDI, maxi dot, za to tě v hospodě nepochválí.

S tou marží si nejsem vůbec jist, Dacia vyvinula Logana, zbytek staví z velké části na něm. Všiml sis, že Logan a Duster mají stejné přední dveře? Vývoj techniky nulový, vše vyžazená technika Renaultu, stejně jako přestěhovaná výrobní linka. Náklady na zaměstnance v Rumunsku nižší než v ČR, materiály levnější a cena...? Nízká je, ale mrkni se kolik stojí stejně vybavený Logan jako stejně vybavená Fabia ;-)

No nevím, jestli aktuální přefaceliftovaný starý Passat je na tom lépe jako Superb. Viz např. poslední srovnávací test ;-)

JaWohl 28.03.2011  16:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Tak to se divim, ze se nikdo nezeptal, proc ne Renaulta >:D. Tu Skodovku chapu, tu HTP asi taky,vzdyt ono to tak nejak "staci", no ne? ;-). My mame par Renaultaku v rodine, a to bys neveril, kolik jede ta 88kW nafta. 253Km/hod me posadilo na zadek a spotreba 5,2 na sto taky. Kurna, proc se vyrabeji jiny auta??? :-O

Az takove podobnosti u Logana a Dusteru jsem si nevsiml. Ale ze Fabka stejne vybavena stoji vic nez Sandero, tak tim jsem si jisty. Ona Skoda se ale nevyrabi jen u nas, podle mne uz to taky frci na Dalnem vychode, myslim Indie, jestli se pletu, tak me oprav. Podle mne na jednu Fabii zisku musi Dacia prodat tech aut vic nez jedno, stalo by to za kalkulaci, kdyby clovek vedel fakta. BTW. nema vzdy Fabka o genenraci starsi podvozek Pola? ;-) Motory, ktere se pouzijou v X dalsich modelech. Tady se ty naklady taky slusne rozpoustej...

Ten test byl hodnekrat zminovany, hodne se na nej odkazuje. Jenze to je ten vtip: Passat vybehl pred dlouhou dobou, Superb uz sice taky neni mladik, ale mezi temi auty je dost casu. Jel jsem obema v kombi provedeni, Sup mel silnejsi naftu 125kW, Passat 103kW. Passat hur akceleroval, prijemneji se ridil, podvozek mel podstatne lepsi. Superb byl v tomto provedeni houpavy (chce se mi rict: jak Francouz:-)), nemel jsem z rizeni uplne dobry pocit. Jak rikam, podle mne si nekonkurujou az tolik, jak se prezentuje. Je to vdecne tema: Bratrovrazedna valka mezi koncernovymi vozy, ale od kazdeho auta se ocekava neco trochu jineho.

m.z. 28.03.2011  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Co to je za model Renaulta s tak úžasnými parametry? >:D

JaWohl 28.03.2011  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

Je to Megane Grandtour s 1,9. jako nic proti tomu autu, nedavno me s timto motorem na rozbite silnici potupila laguna, ktera je o dost tezsi-ridic ma silnejsi zazivaci trakt nez ja (nedal jsem ctyrku:-)). Ale na jednu stranu se ohanet nizkou spotrebou a na druhou maximalkou z rise snu, se kterou by mely mit problemy auta o dva vykonove levly vys....neco tady uplne nehraje. ale zase, kdyz to lidem dela dobre, ja si to klidne poslechnu...hlavou pokejvu...na udicku neskocim...jeste pochvalim...

Ronault. 29.03.2011  00:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

To já nechválím, já většinou řeknu, co si myslím, alespoň oklikou.

JaWohl 29.03.2011  10:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chlapi,

ja taky, ale jen v pripade, ze to ma smysl. nekdy jsem zticha, protoze si nebudu rozrusovat CNS zbytecne. a to je i pripad, kdy jsem jeste pochvalil ten zazracny Renault

Ronault. 29.03.2011  00:11

Besip říká:
                        Mezi řidiči koluje mnoho polopravda a omylů...

A já zase tvrdím, že mezi majiteli aut jsou rybáři, tedy mezi lidma jsou rybáři, čili ti, co z čudly udělají sumce. Dle toho ale prostě nemůžeš přistupovat k danému autu. Strýc taky pěje píseň na Fabii HTP, jak to málo žere a dobře jede, jenže při jeho stylu jízdy bych já jezdil i s mou Lagunou za stejnou spotřebu. Ale přesto, když taťka vybíral auto, tak jsem byl schopen v klidu mu Fabii (jen tedy v TSI) doporučit ;-) On ale nechtěl, nelíbila se mu vzhledově a kupovat si auto, které se mi opravdu nelíbí, to asi není dobrý nápad.

foto gaggag

gaggag 30.03.2011  15:56

Parádní

Ahoj. Moc pěkný auto. Až to finance dovolí, chci taky espace nebo nějakýho hydro citroena. Navíc ten motor. Živit bych to nechtěl, ale musí to bejt paráda. Když jsem byl malej, měli jsme taky Espace, hnědýho tu první generaci. Je to první naše auto, který si pořádně pamatuju. Táta nadával, že se v tom srala elektrika (večně nefungovalo el. okýnko atd), ale pro mě to bylo nejlepší auto. Prostě auto z dětství, dodnes si pamatuju tu specifickou vůni uvnitř, takový to obrovský autorádio s táhlama na ekvalizér, přední otočný sedadla, z prostředního sedadla vzadu jsem měl pořád stoleček, byl jsem sním poprvé u moře....prostě nezapomenutelný auto z dětství :-)

J_Design 31.03.2011  15:02

« Re: Parádní

Ahoj. Děkuju ;-) U nás v rodině byl espace dřív taky nedílnou součástí a ztoho důvodu bych taky ani jinak nevoli ;-) Největší jeho kouzlo je ve všestranosti využití :-)

foto Culdaraztriptaco

"-- skrytý --" 22.06.2012  12:18

Espace

Super auto! Rád bych si jednou pořídil nějaký model tvarového období Avantime, ke kterému neodmyslitelně patří i Espace. Dodnes nebylo prezentováno atraktivnější a designově kvalitnější MPV... :yes:

Vyhledat podle modelu
Vyhledat pouze: