Mazda 6 (2015)
6.8.2022Cítím se povinován napsat tuhle recenzi. V době psaní mám Mazdu rok a tak je čas objasnit pár věcí. Když jsem se rozhodoval samozřejmě jsem pročítal…
Mazda 6 (Dave39)
iudex 08.08.2022 13:21
« Tak to ťa sklamem
Tiež sa prikláňam k názoru, že táto 6ka nebude v úplne dobrom stave a z toho pramenia kritické názory majiteľa. Pretože inak porovnávať podvozok Mazdy 6 a Octavie, to sa vôbec nedá. 8ka má jeden z najlepších podvozkov v triede, veľmi istý, stabilný, agilný, celkovo auto pôsobí ľahkonohým dojmom, veľmi ochotne zatáča. Ak niečo nie je na špici, je to komfort podvozka a jeho odhlučnenie, čo je daň za ľahkú konštrukciu a s tým spojené šetrenie na tlmiacich hmotách, v tejto oblasti je Passat, Issignia či Mondeo o triedu lepšie.
Btw. tiež mám konkrétnu skúsenosť s jazdenou naftovou 6kou, motor sa rozsypal v dôsledku zlého tesnenia, únikom oleja a prefukmi z valcov. Problémy naftového motora 2,2SkyD (najmä tie prvé verzie) sú chronicky známe a každý, kto sa čo i len trochu vyzná, sa týmto motorom v jazdenke oblúkom vyhýba.
lamal 24.08.2022 16:33
sad story...
Celkom smutná recka, konkretny kus M6ky nebude OK. U Mazdy nie je zvykom aby boli tlmice KO po 160tis km a kedze to plava a naklana sa, bude to kvalitna stocenka... ine vysvetlenie nie je.
By ma zaujimalo preco si to autor kupil, ked to jazdi horsie nez Octavia 1 generacie, to sa nedalo vsimnut ? ;-\ -
Polsonside 25.08.2022 18:20
Negativní názor?
No abych pravdu řekl i jako majitel Mazdy 3. Pročti si všemožné od diskuzí přes recenze a testy jak na českém webu, tak i jinde ve světě a dozvíš se, že snad nikdo nekritizoval, to co uvádíš a všude se shodnou, že Mazdy mají naopak skvělé jízdní vlastnosti a motor je rozhodně velmi pružný na atmosféru. Já už pár aut vlastnil a řídil a při jednom letmém usednutí právě do trojky jsem věděl, že ve své třídě je Mazda jedinečná už po usednutí a to auto jsem prostě chtěl a koupil. Nemluvě o velmi zábavném motoru a tím jak vypadá a je obecně spolehlivá. Jsou toho tuny, kde se tohle dozvídáš stále dokola a že zrovna "Amerika" má řidičsky zábavná auta,cože?? Vždyť je to jen brutální výkon, gumování asfaltu a plavná jízda. Nevím, na jaký kus si natrefil a rozhodně příplatek za benzín stojí, pač právě Mazda má legendární benzíny. Jakákoli Ovce nemá šanci být lepší v zatáčce než Mazda. Octavie je stavěna čistě pro praktické převozy a Mazda pro sportovní cílení, kdy naopak nevyniká tím prostorem vzadu a kufru. Nevím, nemá smysl to tady rozebírat, tak to prodej. Já na Mazdu nedám dopustit a světe div se, takových majitelů je právě většina, jí jen hýčká a chválí. Možná si běž projet do salonu nějaký neoježděný kus v benzínu a pak nám sděl názor. Bůhví, co jsi koupil a co to má všechno za sebou.
Focus myslíš asi 1.0 EB 100k? ak hej tak zperfs.com tvrdí, že dynamika je o parník inde:
MAZDA FORD
0-100 9.2 12.7
80-120 5.8 9.2
0-160 25.9 38.0
A nakoniec naftové motorizácie boli lacnejšie ako benzínové, vďaka ich katastrofálnej povesti.Riedenie ojeja naftou, následnom obrusovaní kovových pilín z kľukového hriadeľa a piliny následne zničia turbo a poškodia aj ostatné časti motora. Tak držím palce, nech tvoj vydrží a odporúčam meniť olej po 10 000km.