Subaru Levorg (2016)
16.3.2016Zdravím všechny, tentokráte již v pořadí se čtvrtým autem. :-) Své předchozí auto (Seat Altea) jsem měl již (teprve) šestým rokem a absolutní…
Subaru Levorg (Aischylos)
- Pěkné vozítko 09.04.2016 17:19 tesnav
- keramická ochrana laku 24.05.2016 20:16 Verny_2013
- Invalida? 31.05.2016 20:53 Midlosek
- vydechy klimatizace vzadu 10.09.2016 15:46 piotro
- Lapače nečistot 01.01.2017 13:30 St.
colin251 16.03.2016 18:02
Levorg
Zdravím a gratuluju k pěknému autu. Chtěl jsem se zeptat na cenu nebo alespoň slevu v %, jestli se dá něco uhádat.
Vážně s tím autem jezdíš za 6,6l? Nevím snad o nikom, kdo by s ním jezdil za tak málo a to ho pár lidí ze Subaru fóra má. Já sám byl na zkušební jízdě a spotřeba byla příšerná.
Co mě ještě trochu vadí, tak absence senzorů. Nechybí ti vzadu? Kamera je sice pěkná, ale já radši, i když něco vzadu pípne.
Ještě poznámka ke světlům. Určitě nejsou full LED. Dálkový to má halogeny, ale neříkám, že to nemůže svítit dobře.
Sám o Levorgu uvažuju. Jen mi trochu vadí věci, které jsem popsal výš.-
Aischylos 16.03.2016 18:33
« Levorg
Díky - sleva byla celkem nízká - tak do 5%, moc nechtějí, to je pravda :-(
Jo, budeš se divit, ale jezdím - mrkni na má ostatní auta, tam jsem měl podobnou zkušenost - Fabia - 5,5l, Altea do 6l...tady ještě čekám, že to klesne. Podívej, tohle auto je silně závislé na stylu jízdy - asi jako každý turbobenzín - dá se jet klidně i za 11l pokud pojedeš s plynem do podlahy. Já jedu kolem 100 mimo obec, v obci do 60, dálnici zatím 110, protože nechci motor vytáčet. No a jsem na 6.6 - nezapomínej, že pořád brzdíš motorem - nárazově využiju i start/stop - tak 3x do týdne ve městě - mimochodem ten je v Levorgu geniálně vyřešen, máš ho dobře pod kontrolou.
Senzory mám vpředu i vzadu - mrkni, a jsem za ně jen rád.
No podívej - halogeny to má denní svícení, to je pravda - ale byl jsem ujištěn, že dálkové a potkávací jsou led - ať je to jak chce, svítí skvěle a přepínání automatem funguje dobře na dálkové.
Mohu ti Levorg jen doporučit.-
colin251 16.03.2016 19:41
« Re: Levorg
Ty dálková světla jsou opravdu halogen. Mě to říkal prodejce :-) navíc jsem je viděl. Si je zapni a uvidíš, že svítí žlutě, měl bys ve světlometů najít hlavně žárovku :-)
Tady je odkaz na video [odkaz]
Parkovací senzory jsou asi dodělávany, v základní výbavě je Levorg nemá. Viděl jsem je jen v dokoupitelným příslušenství. Mě trochu mrzí, že v základu nejsou alespoň zadní.
Já jel normálně na zkušební jízdě a byl jsem přes 10l.
Se svým TSI umím jezdit i se spotřebou pod udávanýma spotřebama výrobce, takže nováček v turbo benzínech nejsem :-)
Udělám si znovu výlet k dealerovi a uvidím.-
Aischylos 17.03.2016 08:39
« Re: Re: Levorg
Omlouvám se, měl jsi pravdu s těmi světly, jen dokládá jak málo o tom autě vím :-) ale nicméně to nemění nic na tom, že ty světla nesvítí špatně, pro mě to dostačuje.
Ano, jak jsem psal, parkováky jsou dodělávány, původně jsem nechtěl, ale nakonec jsem rád, hlavně u předku nemám absolutně odhad, takhle se opravdu nacpu i někde kam bych si normálně netroufl.
Naprosto nepochybuji, že víš, jak na turbobenzín, nechtěl jsem samozřejmě urazit. Chtěl jsem jen řící, že tady opravdu extrémně záleží na stylu jízdy - zapneš naplno duální klimu a pojedeš brzda-plyn a kolem komína a jsi na 11l. Pojedeš v pohodě, trochu delší trasu, občas tempomat a garantuji ti, že se dostaneš aspoň k těm 7.
Já jel včera 50km trasa Valašské Meziříčí - Zlín - (jezdím 3x týdně) a po zaparkování v garáži 5.9l.
Můžu doporučit, udělej si výlet :-)-
colin251 17.03.2016 10:36
« Re: Re: Re: Levorg
V pohodě, neurazil jsem se :-)
Byl jsem na předváděcí jízdě hned, jak se tady začal Levorg prodávat. Vážně mě ta spotřeba nemile překvapila. Potom, jsem koukal na Subaru forum, kde s tím skoro všichni jezdí běžně za 8-9l a prý to nějak netrápili (mě osobně by stačilo jezdit do 8l). Když už jsem to četl i v časopisech, že to víc žere, tak jsem se pomalu s Levorgem loučil.
Ale když vidím, že ty s tím máš takovou super spotřebu, tak si dám ještě jednu předváděčku a zkusím delší trasu.
Ty světla nehaním, jen mě přijde trošku škoda, že když už tam cpou LED, tak mohli i na ty dálkový. Stejně jsem to měl u svýho Saaba 93SS, tak měl xenony + na dálku halogen a svítilo to parádně.
Mám na nový auto ještě tak rok čas, takže na nic nespěchám. Levorg je vážně parádní auto, co se týče minimálně podvozku. Mě by se líbila verze Comfort s cenou 750.000Kč vč. DPH, což se mi asi nepovede. Nebráním se ani předvádečce, naposledy jsem viděl pěknou tmavě modrou s 3000km za 759000,-Kč vč. DPH, to už se mi zamlouvá :-)
Jinak motorově mi přišel i celkem "líný", přeskočil jsem na předvádečce ze svýho Seatu Leon ST 1.4TSI (140koní). Vím, nedá se to úplně srovnat, Levorg je 4x4, automat a je těžší. Ale byl to první pocit, když jsem chtěl předjet auto a to jsem měl i řežim "S".
Budu se případně těšit, že přidáš zas po nějaké době další poznatky, ať si mám co počíst.-
Aischylos 17.03.2016 12:22
« Re: Re: Re: Levorg
No víš co, znovu řeknu - pojedeš brzda-plyn, každého předjedeš a pojedeš 120 mimo obec bez užití tempomatu a aspoň občas dobrždění motorem a máš to za 10l 100% (sám jsem to tak zkoušel při testování) - ale mohu tě ujistit, že s tím opravdu jde takhle jet - ten ValMez mě už několikrát příjemně překvapil - nezastírám, že jedu na tempomat pokud to jde delší trasy mimo město. Musíš se při aspoň trochu slušnější jízdě 100% do 8 dostat - stejně to ještě o trochu musí časem klesnout a máš i zimní kola...můj názor. Je to prostě 4x4, AT, poměrně těžké auto a 18´. Co říct víc, že :-) a podvozek je opravdu vynikající na typ auta
|No to je fakt s těmi světly, i za tu cenu to mohlo být už pořádně...i když aspoň za ně člověk nemusí ještě připlácet.
No podívej, mě se zas líbí tvůj Leon, málem sem koupil jeho :-) Verze comfort podle mě plně dostačuje, má to podle mě už všechno (i 18 kola :-) absentuje snad jen trochu navigace, jinak se určitě bez ostatního dá lehce obejít.
Stran akcelerace máš možná pravdu, myslím, že důvody jsi sám řekl, a pak je to "jen 1.6. Ale podle mě na bezpečné předjíždění má výkonu až až (a to znám solidní výkon z Exea).
Určitě budu psát poznatky, aktuálně se chystám na dutiny a podvozek, chci si vystříkat podběhy proti kamínkům asfaltem a bude změna toho filtru KN. O víkendu se pokusím o pár nových fotek s foliemi.
colin251 17.03.2016 15:03
« Re: Re: Re: Re: Levorg
Styl brzda plyn moc nevyznávám, když už jedu rychle, tak se snažím trochu předvídat, abych na to nemusel následně moc dupat :-)
Máme v rodině minulou generaci Opel Astra OPC, takže na okreskách se dá i těch 25l, když si s tím hraju. Ale v klidu to jde někde i lehce pod 8l.
Jsem rád, že se ti Leon líbí. Mě taky, když se před více než 2 lety objednával :-) Jezdí pořád dobře a teď má navíc i výkonový doping :-) Levorg mi přišel uvnitř ale ještě prostornější, takže by jsi si asi místem pohoršil (ale zase mít tak o 250tis. Kč víc v pěněžence by byl asi taky rozdíl :). Rodina se mi rozrůstá, takže právě chci jako další auto zase o něco větší.
Netuším, jestli by mi navigace v Levorgu chyběla, neslyšel jsem na nic nic moc dobrého. Při předváděčce jsem si ji zapomněl vyzkoušet. Přinejhorším máme ve firmě stejně několik externích, tak není problém.-
Aischylos 17.03.2016 20:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Levorg
To je přesně můj styl taky, nemám náladu pořád stát na brzdě, snažím se rovněž hodně předvídat :-)
Leon se mi dokonce moc líbil, především XP. Dodnes mě mrzí trochu, že ten SEAT v ZL už není, tak se to vše změnilo. A těch 250K by opravdu bylo fajn. V Leonu jsem seděl v OL a určitě si myslím, že Levorg půdobí vzdušnějším dojmem, měl jsem pocit stejně jako u M6.
Podívej u té navigace si myslím, že to rovněž přehání. Jediné co opravdu nestíhá je občas říct kam jet, když už jsi na křižovatce a řekne to až v průjezdu křižovatky. Ale obrazově funguje zcela bez problémů.-
colin251 17.03.2016 21:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Levorg
Tak já tady taky nemám žádný ofic. servis :-) Jezdím do Prahy, kde se auto kupovalo. Takže tam a nazpátek 260 km :-) Hodinu a půl tam a pak to stejný zpátky :-) Ještě bych tu měl jeden blíž, asi tak 60 km tam a to stejný zpět :-) , ale to si radši zajedu do Prahy, tam je aspoň co případně dělat.
XP je taky jeden z kandidátů, ale tam to může u mě být jedině nejsilnější diesel v automatu a 4x4, potřebuju tahat vozík 750 kg, to jiná verze nesplňuje.
Ale mám i další kandidáty, vpodstatě všechno, co by po slevách mohlo stát 750tis. Kč a mohlo tahat 750kg vozík :-) Třeba mě zaujala poslední Toyota RAV4 hybrid. Je to 2.5 benzín + baterky, líbí se mi ta představa jezdit na ně :-)
Jinak pro kolegu, co se ptal, jestli je možné jezdit se Seatem do VW/Škoda servisu, mě to třeba nabízeli, i když bylo auto v záruce. Myslím si, že člověk o záruku nepřijde, když nebude jezdit do neautorizovaného servisu. Četl jsem o tom dost článků. Asi je nejdůležitější, jestli má ten servis koupený postupy, jak ten Seat servisovat. To by asi koncern mohl mít, když ty auto jsou stejně na stejný platformě.
Aischylos 18.03.2016 18:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Levorg
No tak můj obdiv teda :-) mě se nechtělo jezdit Zl-OL ani Zl-UH, protože bych si na to musel vzít den v práci, popřípadě zrušit svou ambu a to bohužel není sranda :-( takhle mi vyhovuje, že pro něj přijedou do práce a odpoledne mi ho vrátí...už si to upřímně ani jinak neumím představit...
jj, XP by mi taky hodně sedělo, viděl jsem na to bezpočet videí (můžu doporučit Rasťu Chválu - jistě znáš) a myslím, že je to velmi příjemné auto a v 2.0D se dá sehnat i po republice za solidní cenu jako skladovka.
Mhm i Rav4 jsem zvažoval, ale nakonec se mi /přiznám podle fotek/ nelíbil interiér :-)
colin251 18.03.2016 21:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Levorg
Jsem zvyklej, ještě mame třeba posledního Jeepa Grand Cherokee a s tím taky jezdíme do Prahy, protože tady taky není servis. :-)
Jj, Rašťu znám, zrovna dneska jsem koukal, jak přidal test Levorgu :-)
Na živo jsem RAVku neviděl, tak se nechám překvapit, ale v tý aktuální generaci se mi líbí, jinak Toyoty ne.
Lackey 17.03.2016 11:06
Ostrekovac svetlometov
Konecne auto, na ktorom ponechali k LED svetlometom este ostrekovac svetlometov.
Keby som potreboval mat auto 4x4, Subaru by bolo urcite na prvom mieste mojho zaujmu.
:yes: :yes: :yes: -
Nicco 17.03.2016 12:34
Seat
Nikdy jsem po tom nejak nepatral, ale neni mozne se Seateam jezdit na servis do VW nebo Skody? Maji jiny system na dily a diagnostiku?-
Aischylos 17.03.2016 19:32
« Re: Seat
No to je dobrá otázka. Technicky samozřejmě určitě, taky jsem to tak s Alteou po zrušení Seatu v Zlíně dělal. Ale je fakt, že dokud to bylo v záruce, tak se na tuto alternativu vůbec netvářili - řekl bych, že měli spíše prozaické důvody jako je zakázka, ale nechtěli to akceptovat právě pro záruku..
AnGeor 17.03.2016 21:26
Praha?
Ahoj,mam dotaz. Mas Navi a jezdis obcas do Prahy? Mam US Outback a tady mi zastoupeni Subaru reklo, ze mam "jinou antenu" a nechteli mi prodat mapy, ze to stejne nebude fungovat.... Kdyby jsi mel nahodou cestu a casm chtel bych te poprosit o kopii map z SD karty a rad bych se i podival na auto ;)
Diky,
- Georgios -
zetr007 23.03.2016 21:37
Reznoucí výfuk
Zdravím tě, bohužel to reznutí vejfuků je u nových aut normální, alespoň podle výrobců, prý to není vada, teda do určitý doby.
Prostě je to vlastnost materiálu ze kterých se dnes výfuky dělaji.
Každopádně ti schvaluju že si to nastříkal, taky to mám v plánu.
Můžu se zeptat jakým sprejem přesně si to nastříkal?
Jinak gratulace k novému autu!-
Aischylos 24.03.2016 09:12
« Re: Reznoucí výfuk
No normální...víš co po měsíci to na mě bylo přece jen trochu brzo...neřekl bych nic, kdyby byla zima a sůl, ale silnice jsou úplně v pohodě..aspoň tady u nás. Nebo kdybych jezdil jen krátké trasy...ale to já vůbec nedělám.
Nastříkal jsem to sprejem od Nigrinu na podvozek. Hodil jsem foto do recenze. Mám s ním již letitou zkušenost a nikdy mě nezklamal. Okamžitě tuhne a evidentně odolá i teplotám - včera 100km a po příjezdu v garáži naprosto žádný zápach a ani ráno, když jsem odjížděl, takže veliká spokojenost.-
zetr007 24.03.2016 10:22
« Re: Re: Reznoucí výfuk
Díky za foto toho spreje. Taky jsem viděl spodek svojeho auta a to reznutí se mi vůbec nelíbí, ale mluvil jsem z několika lidma od fochu a všichni říkaji to co jsem už psal. Každopádně to nastříkání všichni doporučili.
Dneska jsem napsal mejl do autorizovaného servisu kam jezdím na servis, jestli to nastříkání pokud si to uděláš sám nebo si to necháš udělat od známého někde z okolí má vliv na záruku, tak prej né a oni to třeba vůbec nedělaji. Takže do toho jdu taky.
Každopádně jsem rád že si sem tuhle "novinku" napsal :yes:-
Aischylos 24.03.2016 12:45
« Re: Re: Re: Reznoucí výfuk
Za málo, není za co děkovat, pouhá vlastní zkušenost :-) tak mě docela potěšilo, že to doporučuje víc lidí. Přesně tak, jak by to mohlo mít vliv na záruku?? Max tak toho výfuku, ale jinak tedy vůbec ne, a hlavně, pokud se nic nestane s autem, což poznáme sami, tak jak by do toho mohli montovat záruku??? Každopádně já na minulá auta o záruku nepřišel :-)
Karel44 03.04.2016 20:36
Parkovací senzory
Zdravím, ty parkovací senzory máš originál od Subaru? Můžu se zeptat, na kolik Tě přišly a jestli jsou jenom akustický nebo se něco zobrazuje na displeji? Díky.-
Aischylos 05.04.2016 12:08
« Re: Parkovací senzory
Parkovací senzory jsou originál Subaru - stály 9997 bez daně i s montáží v autorizovaném servise, jsou jen akustické, ale mě vzhledem k tomu, že je tam kamera slouží hlavně k zachycení přijíždějících aut z boku a něčeho co bych přehlédl. Zadní jsou praktické, přední už úplně ne, protože reagují prakticky na všechno :-) hlavně když najíždíš do kopce či sjíždíš do roviny, rovněž ve městě, vypínají se samy až při rychlosti nad 30km. Samozřejmě jdou ale i vypnout manuálně.-
Aischylos 05.04.2016 12:47
« Re: Re: Parkovací senzory
Víš co, ty přední zase musím uznat jsou určitě velmi užitečné při parkování, nemusím se vůbec bát kde mi končí čumák. Reaguje to tak cca od 60cm a blíže. V generelu ti můžu doporučit určitě oba dva - pokud jezdíš hodně mimo město jako já, tak je to celkem v poho, pokud se vyloženě motáš po městě, tak si je můžeš vždy vypnout a zapnout. Ano jdou pro obě udělat speciální tlačítka, já to mám dohromady, mrkni na moje fotky na čtvrtou od konce - je to tlačítko úplně vlevo od volantu pod "karbonovým dekorem.
dr.Remorey 09.04.2016 12:02
Spotreba???
Levorg je krásný auto, s obrovským charisma a celkove dosti zajímavá volba pro rodinu, jejíž "hlava" je duchem mladá a má ráda auta :-) takže za me obrovskej palec nahoru.
Cetl jsem i diskuzi, protoze me ta spotreba zaujala, je to totiz jediná vec, která se mi na tom aute nelíbí.
Te spotreby rekneme do sedmi teda dosahujes jízdou, které já ríkam "mod budhistitckého mnicha". Pak by tom u i slo verit. Otazka je ale následovná. Na co potom takový auto je? Když uz si porídím Subaru, super podvozek, rizení, jízdní vlastnosti... a pak s tím budu jezdit jako duchodce ve trivalcové Fabii? Mám Megane grandtou dci, jezdím dalnici 140-160, okresky 100-130, pravou nohu si vubec nehlídám a dlouhodobe 5,4. (Samozrejme s dcerkou na palube jsou ty rychlosti jinde, ale to taky není furt).
Jasný, oproti Levirgu je to absolutní plečka, za kterou se nikdo neotocí, rízení a podvozek o nicem. Ale Prumerne jezdím cca o tretinu rychleji nez ty a mám o tretinu nizší spotrebu. Na nádrz ujedu 1000-1200 km.
Pomaleji jezdit nechci, protože jezdit na dálnici 110, to mi prijde jednak zbytecny, jednak to ani není bezpečnejsi. Kdybych si chtel udrzet svoje tempo, Levorg mi bude žrát tech 11. Na druhou stranu bych to auto fakt rád koupil, ale asi je to pro me slepá ulička. Ale treba se na to divam uplne zle a vyvedes me z omylu.-
tesnav 09.04.2016 17:59
« Re: Spotreba???
Tak spotřeby bych se rozhodně nebál, myslím, že s ohledem na to, že jde o (znatelně výkonnější) benzín, automat a AWD je realita dle Spritmonitor okolo 9 litrů plně OK a odpovídá konstrukci, výkonu i konfiguraci. Pro srovnání tvůj Megane má dle stejného zdroje 5,9 (pro srovnání srovnatelné Tce 130 - 7,5), tudíž ano, ta třetina tam z naprosto pochopitelných důvodů je a při běžném používání bude.
11 litrů zde možná krátkodobě a v extrému dosáhneš, ovšem pojedeš úplně jinak, než s dCi a osobně si to při provozu v CZ nedokážu představit ani se svým podstatně větším, neforemnějším a výkonnějším autem stejné konfigurace (AT, AWD), které je obecně žravější než toto Su.
Jinak třeba na stejné trase, co kolega zmiňuje (VM - Zlín) jsem shodou okolností loni testoval, co si vezme moje hot combi, když s ním pojedu slušně, pohodově a skoro v rámci předpisů - výsledek 6,2 proti dlouhodobé 8,5.-
dr.Remorey 09.04.2016 20:00
« Re: Re: Spotreba???
mozná jsem to napsal zle, nejezdím stylem "magor cihla", jen nejsem ochotnej jezdit 80/110... z toho bych mel tlak 200/100 :-)
A jasný, nedá se srovnávat 170 konovej benzin 4x4 se 130 konema na predku v dci, to samozrejme vím. Ale clovek si zvykne na to usrkávání i pri sviznym tempu a pak uz trpí pri predstave desetilitrové spotreby. Predtím jsem mel Focus v benzinu a jezdil jsem 8-9, prezit se to dá. Jen se s tím vnitrne srovnat
Aischylos 10.04.2016 09:31
« Spotreba???
Musím na to zareagovat. Podívej, já určitě nejezdím módem "Buddhistického mnicha" (jakkoliv mě to pobavilo). Na okreskách kolem 100, ve městě 60 a někdy i mnohem víc a na dálnici 140. Nárazově (včera) to auto vyženu na rovinkách v S-modu klidně na 180 což je neskutečně příjemný pocit, protože to auto je neslýchaně stabilní (což poznám i já jako naprostý laik). Víc osobně nepotřebuji, nejsem závodník, stačí mi plynulejší jízda s občasným předjetím a nešlapu na to pokud nemusím - nevím, vzhledem k tomu, kolik najezdím vím dobře, že na těch trasách nemám šanci moc naspěchat (hodně zatáček a stačí jeden kamion - tesnav potvrdí).
Pro představu - v pátek cesta na kongres Zlín - Soláň (70km, samá dědina a zatáčky na konci velký kopec) 58min a 6,1, v sobotu trasa Soláň - Zlín - Olomouc - Zlín (ve 3 lidech a částečně po dálnici) a 3,2 h - celková spotřeba 5,9l!!! Podotýkám s klimou a na zimních kolech. Ano využívám mimo město hojně tempomat, pokud to cesta dovolí.
A ano, já u všech svých aut dosahoval nižších spotřeb, ale v žádném případě nejsem brzdou provozu, možná pro někoho, kdo jezdí po okreskách 130, ale pro něj bude brzdou provozu snad každý.
Uzavřel bych to tak, že je to auto silně náchylné na razanci jízdy (4x4, AT, 1.6t provozka), ale rozhodně s tím jde i jezdit za slušnou spotřebu bez ztráty příjemného zážitku z řízení.
A jistě, PP tak o 0,5-1l kecá :-)
P.S. mohlo by mi být TOTÁLNĚ jedno kolik by si to bralo, benzín vůbec neřeším, ale beru to jako příjemnou věc.-
dr.Remorey 10.04.2016 19:55
« Re: Spotreba???
určite jsem se Vas nechtel dotknout, to ani v nejmensim.
A ani pusobit jako pirát silnici, no koneckoncu mám vsechny body pohromade a tukanec jeden v rychlosti asi 10 km/h :-)
Naopak, máte muj plnej obdiv, dosahovat takoveto spotreby s takovym autem. Nezbyva, nez si ho zkusit a uvidím, co moje pravice. Pokud bude moc drevena, poleti to nahoru a aspon uvidim, ze chyba je mezi sedackou a volantem :-)
Tak spoustu bezpecnych km a díky za inspiraci!-
Aischylos 10.04.2016 21:42
« Re: Re: Spotreba???
Však v pohodě, já to nebral nijak špatně, proč taky :-) názor je názor ;-)
Myslím, že to není tak těžké a určitě to nezaslouží obdiv :-) spíš je to tím, že se snažím jezdit hlavně plynule a nerad trávím čas na benzinkách :-))))
Rozhodně to auto plně stojí za vyzkoušení, je to opravdu podařený kus! :-)
Nápodobně! :-)
tesnav 09.04.2016 17:19
Pěkné vozítko
A na cestě absolutně nepřehlédnutelné, vcelku pravidelně tě potkávám mezi VM - VS. Příště blikám (červený Focus) :-) -
Verny_2013 24.05.2016 20:16
keramická ochrana laku
To myslíš Pikatec nebo jsi použil něco jiného. Já shodou okolností před 3 týdny aplikoval Pikatec sám, dle postupu a musím říct celkem pečlivě. Připadá mi to ale úplně stejné jako když aplikuji kvalitní vosk spíš horší. drobné skrábance to rozhodně nepokrylo jak slibovali v návodu auto se špiní stejně jako před aplikací. Mám dojem že to je 3x předražený šik oproti kvalitní značkové kosmetice. -
piotro 10.09.2016 15:46
vydechy klimatizace vzadu
Ahoj,
gratulujem k autu, sam o nom premyslam a rovnako ako ty sa rozhodujem medzi mazdou 6 a levorgom. Rad by som sa Ta spytal, ako funguje klimatizacia pre cestujucich vzadu. V cenniku sa pise o spodnych vydechech klimatizace, tak som zvedavy, ci tam naozaj fuka realne nejaky vzduch.
Peter-
Aischylos 17.09.2016 15:10
« Re: vydechy klimatizace vzadu
Zdravim, snad pomuzu pru rozhodovani :-)
vydechy pro zadni sedadla jsou klasicky pod prednimy, snad je jeste neco v boku to presne nevim, ale v loketnk operce vzadu jsou USB, takze tam z neni nic. prijde mi to trochu skoda na tkove auto, ale na druhou stryanu pokud bych mel vybirat znovu nemenil bych. to auto je prakticky ve vsem krome spotreby jinde nez M6. pozitivne saozrejme. Vybavou uz v zakladu se mu Mazdq ani nepriblizuje, pocit jistory jizdy a kvalita zpracovani je uplne nekde jinde. Mazda je podstatne vic plastova a ztisnenejsi. takze pokud dokazes ozelet litr ci dva navic na spotrebu /automat a 4x4/ tak jednoznacne jdi do Levorga, chybu urcite neudelas a budes spokojen jako ja co autum kdovi jak nerozumi
St. 01.01.2017 13:30
Lapače nečistot
Rád bych se zeptal: jsou k něčemu lapače nečistot? Pomůže to špinícímu se zadku?
Mám auto objednané, co doporučujete z doplňkové výbavy (co se osvědčilo)? Tankujete 95 oktanový benzín? Pomůže, nebo je znát, pokud vezmete 98 nebo 100 oktanový? Jak jste řešil zimní obutí? Díky,