Recenze
Kia Ceed Kia Ceed SW CD 1,5 T-GDi GPF 7DCT
Technické info
Přezdívka auta Ceed Rok výroby 2025 Koupeno nové najeto [km]:1500 palivo: benzin počet válců: 4 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 1482 výkon [kW]: 103 kroutící moment [Nm]: 253 maximální rychlost [km/h]: 197 počet rychlostí: 7 převodovka: automatická průměr kol [palce]: 17 zavazadlový prostor [l]: 625 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 6.5
Popis vozu
Kia Ceed SW 2025 je kombi nižší střední třídy s, podle mě, velice dobrou cenou za vysokou užitnou hodnotu a dobrou kvalitu.
S benzínovým motorem 1,5 l se 103 kW/253 Nm se nejedná o žádný supersport, ale dynamika objektivně není špatná, i když kvůli sportovním výkonům se toto auto asi nepořizuje. Já jsem zvolil variantu se 7stupňovou automatizovanou dvojspojkovou převodovkou a i s ní jsem zatím spokojený. Výbavový stupeň Top s příplatkovým Business paketem mi pak připadá jako dobrý kompromis mezi maximální výbavou a cenou.
Výroba tohoto modelu ale v roce 2025 skončila a nové auto lze tedy pořídit už jen ze skladových zásob prodejců.
Detailní recenzi tohoto auta si můžete přečíst na mých stránkách: https://www.trhon.cz/auto/kia_ceed
Silné stránky
- “Normálnost” celého auta vč. až retro pojetí interiéru
- Stále pěkný a moderní vnější design, i když už modelu nějakých pár let je
- Dobrá kvalita zpracování vnějších i vnitřních částí auta
- 7letá záruka vč. bezplatné aktualizace dat pro navigaci
- Výborný podvozek a brzdy
- Progresivní řízení
- Solidní dynamika auta i přes očekávání lenosti po regulacemi vynuceném snížení max. výkonu motoru
- (Zatím) dobře fungující DCT převodovka včetně zábavného Sport módu
- Velký a prakticky uspořádaný zavazadlový prostor
- Možnost jednoduchého vypnutí většiny asistentů
- Aplikace Kia App, aktualizace software a dat vzduchem
Slabé stránky
- Otravnost asistentu hlídání bdělosti řidiče v kombinaci s nemožností jeho vypnutí nebo alespoň rozumného nastavení
- Ne příliš velká užitečná hmotnost (užitečné zatížení)
- Hluk od kol/podvozku, absence téměř jakéhokoli tlumení karoserie
- Až příliš "eko" nastavení Normal módu DCT převodovky
A pak pár drobností:
- Údaje o teplotě nastavené na automatické klimatizaci nejsou dobře čitelné při slunečném dnu a provedení displejů na klimatizaci neladí se zbytkem interiéru a ovládacích prvků
- Plast přihrádek v zavazadlovém prostoru nezabraňující pohybu předmětů v nich, což také generuje nepříjemné zvuky umocňované vroubkováním dna přihrádek
- Umístění a provedení loketní opěrky ve dveřích řidiče a středové loketní opěrky nedovolují opření loktů při současném dobrém držení volantu
- Pro někoho ne zcela dostatečná polohovatelnost opěrek hlavy
- Absence krytého prostoru pro odložení drobných odpadků
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Se servisem zatím žádné zkušenosti nemám, mám zatím najeto jen 1500 km, během kterých se nic servisního neudálo.
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Auto bylo koupeno u UNIKOM v Kutné Hoře, přístup personálu autosalonu byl velice vstřícný a jednání férové. Před mým finálním rozhodnutím mi i půjčili obdobné auto, abych si mohl doma vyzkoušet vše, co potřebuji, a dobře se rozhodnout. Odvděčil jsem se jim za to tím, že jsem s půjčeným autem trefil srnku a vrátil jsem jim ho tedy trochu pocuchané, ale ani to nebyla překážka v naší další dobré komunikaci.
Přidat názorDiskuse: Kia Ceed Kia Ceed SW CD 1,5 T-GDi GPF 7DCT
Zatím nebyly vloženy žádné diskusní příspěvky.
Další vozy Kia Ceed
Kia Ceed (2019) Majitel: Pert75