Recenze
Škoda Octavia RS
Technické info
Přezdívka auta Škoda Octavia RS Rok výroby 2009 Koupeno nové najeto [km]:500 palivo: nafta počet válců: 4 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 1968 výkon [kW]: 125 kroutící moment [Nm]: 350 zrychlení 0-100 km/h [s]: 8.4 maximální rychlost [km/h]: 223 počet rychlostí: 6 převodovka: automatická průměr kol [palce]: 18 pohon kol: přední
Popis vozu
Ako ste uz mali moznost vidiet v recenziach co som tu mal alebo mam niesom ziadny talent na pisanie takze poprosim o trochu tolerancie pri citani:D
Najsko ako prislo k vyberu auta a preco prave oktavia.Hladal som nahradu za sluzobnu 02 tdi 140ps.Poziadavky kombi automat diesel spolahlive prijemny servis.Kandidati kolo 1: bmw 3er 2.0d ,3.0d, a4 allroad 3.0tdi, honda accord , volvo xc60 20 biturbo diesel,mazda 6,
Mazda a honda vypadli kvoli nevhodnym automatom pripadne nemoznosti kombinacie s dieslom,volvo je fajn ale interier sa mi nepacil a nakoniec aj s vonku to auto vyzera ako stvorene pre zenu:D BMW bolo velky favorit ale neochota predajcu a to tam uz mam zakupenu z4 a plus som im zohnal klienta na x6m( co samo o sebe bolo 118tis euro) ma uplne odradovala plus zle skusenosti so servisom (ojebavaci su to a to pisem este jemne) dalej cena bmw 3er je v serii tak hole auto ze ked to clovek nahodi do vybavy neskutocne stupa cena a ked som prekrocil hranicu 65tis euro za 3.0 d tak som si povedal ze stop....zlava ponukana predajcom 1% joke....tak som isiel do audi slusny predajca vsetko ok ale 59 tis (zlava s 78 tis) sa mi tiez zdalo na a4 dost....tak este raz som sa zamyslel a rozhodol som sa pre oktaviu len som si povedal ze chcem top vybavu a najsilnejsi diesel takze jedina moznost bola RS co je podla mna zly vtip skodovky oznacovat to auto ako sportovy model....moj nazor na RS je ze je to silnejsi diesel s dobrym automatom ktory nieje prehnane tvrdy ale nieje to ani ziadne plavanie na ceste ako napriklad megane pripadne laguna.
Tak sa islo do skody a moj vyber bol jasny chcem vsetko co mate v priplatkovej vybave okrem tazneho a okrem celokozeneho interieru (zle skusenosti v lete). auto stalo skoro 35 tis euro je v nom naozaj vsetko jedine co ma trosku hneva je ze columbus navigacia nema tv tuner a ze auto nema bixenon( leon aj golf maju)
Zatial mam nabehane 500km takze vela skusenosti nepoviem iba ze spojenie telefonu a auta funguje na 1 navigacia ma obstojne mapy Bukuresti motor je uzasny pokrok oproti PD 140ps auto je pohodlnejsie ako o2 na 17 s sportovym podvozkom(dobry vtip) takze zatial spokojnost uvidime ako budem spokojny po 100 tis km.
Silné stránky
Motor oproti PD je CR uzasny pokrok
Automat DSG spokojnost sice obcas preradi v zakrute ale to sa dalo cakat
Farba neviem si pomoct oktavia v modrej vyzera uzasne
Sedadla sice iba manualne nastavitelne ale su o kus lepsie ako tie v normalnej oktavii
Podvozok na 18 je pohodlnejsi ako na o2 na 17 s sport podvozkom
Navigacia Columbus je lahko ovladatelna a 20g hdd na filmy hudbu plus citacka sd kariet staci
Tie dvojite skla uzasne znizuju hlucnost
Spolupraca telefonu a auta funguje super narozdiel od BMW
Slabé stránky
nafta furt smrdi:D
vela ludi si mylne mysli ze je to sportove auto( to ale nieje chyba auta)
Skoda na to auto dodala gumy Dunlop co su podla mna najhorsie gumy ake existuju (s top znaciek) sice mozno este conti:D
Preco iba xenon a nie bixenon( neviem ci je to s i alebo y:D)
Stresne okno je asi vtip je proste male
doteraz neviem ako spustit TV ci mam updatovat columbusa alebo dokupit daky tv tuner som proste amater a v skode tiez nevedeli
Led svetla vpredu vyzeraju ako tuzing
Znacky rs su podla mna gycove...co robia sportove oznacenia na aute co so sportom nema nic spolocne
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
zatial nic
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Uzasny pristup naozaj spokojnost dodanie trvalo 8 tyzdnov
Udajne je to najlepsie vybavena Oktavia v regione vychodna europa :D
otazka je kedy ju ukradnu ze^^
PS: dolezite fotky pridu neskor pretoze tu v Rumunsku leje a odmietam sa teraz clapkat po vonku zas klasicka otazka ked vie niekto zmensit fotky ocenim jeho pomoc
Přidat názorDiskuse: Škoda Octavia RS
zobrazené auto není aktivní, nelze diskutovat
Další vozy Škoda Octavia
Škoda Octavia (2009) Majitel: ericn