< původní příspěvek < Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
prdd7
Problém s kávou po "revoluci" nebyl primárně v tom, že by tu nebyly žádné slušné "espresso mašiny", ale v tom, co se tu na nich dělalo, což bylo logicky přizpůsobeno tomu, co tady většina místních požadovala. A bohužel to platí dodnes velmi často třeba u domácích kávovarů na přípravu espressa, kdy si na nich stále většina lidí nedělá italská espressa, ale česká presa, čili "legendární bazény".
Dodnes jsem tady na návštěvě nedostal z domácího kávovaru, pro přípravu espressa (za nemalý peníz), espresso o objemu cca 30ml, ale obvykle spíš o objemu tak 3x větším, někdy i víc.
Přitom pro přípravu kávy v takovém objemu je nákup podobného (relativně drahého) zařízení zbytečný a lepších výsledků člověk dosáhne s kávou filtrovanou.