Škoda Octavia (2009)
25.1.2014Po dvouleté známosti s ojetou Škodou Fabií, která poslední dobou začala zlobit a objevovaly se opakovaně tytéž chyby, jsem se rozhodl dát Fabii k…
Škoda Octavia (tichoslap)
michalpneu 26.01.2014 12:27
pěkné
Ahoj, konečně po delší době někdo s octavií. Je moc krásná, krásná barva a moc pěkný kola.
Jsem zvědavý, jak si těžká octavie poradí s malým TSi, reskpektive opačně. Ale záležet bude taky, jak se naučíš řadit, to má na spotřebu velký vliv. Já mám teda lehkého roomstera, ale spotřebu mám v pohodě do 6 l a to i po dálnici.
Jen jedna drobná rada. Ve tomto TSi máš ještě ten starý kryt motoru, respektive tam není žádný, jen na tom bloku, jak se zbíhají kabely, máš černým písmem vystoupnuté TSI. Novější modely mají už kryt a obalené kabely, aby k tomu kuny nemohli. Dá se to lehce předělat, ale nechal bych to udělat odborníkovi:
ten kryt bude pak vypadat takto: [odkaz]
- doufám, že Ti odkaz půjde otevřít.
Pak by to ještě chtělo zjistit, zda už máš tu modifikovanou rozvodovou sadu s novým napínekm a pouzdrem vedení řetězu, aby jsi vyeliminoval to přeskočení, které je zde pro spoustu lidí modlou a orgasmem k nadávání na TSička.
Jinak Ti přeji ať Ti moc slouží a bude Ti octavie dělat radost. Co Ti na tom dali za pneumatiky?-
tichoslap 26.01.2014 12:35
« Re: pěkné
Čáu,
To řazení je na tom právě super. Zkoušel jsem i DSG a je to hrůůůza pro mě. Nesmět si s tím hrát, nechat to brblat a tak, prostě hrůza. Ten šestikvalt a když si na to člověk zvykne, paráda.
Dík za odkaz, kouknu.
Jinak ten servisní úkon s napínákem je v servisce a i ve výpisu z interní DB Škodovky, takže mám o starost méně.
Pneu letní Continental, typ nevím. Zimáky k tomu nebyly, koupil jsem Continental Contiwintercontact. V testu vycházely tak nějak téměř nejlíp, tož jsem to zkusil. Zatím spokojenost, ale ještě pořádně nesněžilo a nemrzlo, tak uvidíme ;-)
filiphad 30.06.2014 15:04
Stěrače
Ahoj,
k tomu vyklopení stěračů - zkus otočit klíčkem na jedničku, pak zpátky vypnout a pak zmáčknout páčku stěračů pro jedno setření. Stěrače by měly vyjet do půli své cesty a tam se zastavit aby se daly odklopit atp. Potom stačí zase jenom otočit klíčkem, znova cvaknout s páčkou stěračů a vrátí se dolů. ;-)-
tichoslap 01.07.2014 19:04
« Re: Stěrače
Ahoj,
Jo, díky, nechtíc jsem na to přišel, když jsem spěchal a omylem drbnul do té páčky při vytahování klíče ze zapalování a přesně co popisuješ, se stalo. Ale na benzínce, když myješ okna si na to nevzpomeneš, pak se vracíš, složitě do auta (protože je to ta druhá páčka, ne ta bližší u dveří >:D ) mezitím si tou stěrkou zamastíš tapec... Vždycky to nějak jde, jen mi šlo o to, že to není pohodlné.
Ale i přesto dík za koment :-)
V.