Lada (Vaz/Žiguli) 2101 (1981)
25.5.2014Své dětství jsem strávil v zeleném žigulíku, který šel před pár lety do šrotu a já jsem na něj rád vzpomínal. Když se naskytla příležitost koupit LADU…
Lada (Vaz/Žiguli) 2101 (koprfilmtatra)
- žigo 25.05.2014 13:29 ras100a
- Pneu 11.04.2017 12:32 Đawson
- Motor 27.03.2018 20:34 Mike_JP
chetoos 27.05.2014 08:27
Super recenze
Předně gratuluji k pěknému kousku. Lada 2101 je jedna z nejspolehlivějších automobilů z celé řady automobilky VAZ. Moc se mi líbí hnědá barva, je taková ojedinělá. Vím, že u nás nějaké 2101 jezdi, ale většinou jsou bílé barvy. Přeji hodně šťastných kilometrů a opravdu super recenze. Kéž by si všichni dávali takovou práci, napsat tak dobrou recenzi. :yes: Opravdu moc hezké auto. :-) -
Stejsn 15.06.2014 16:04
Stejného žigula,
jen v bílé barvě, měl děda. Od nova, z tuzexu a celý život se o něj pečlivě staral. Projeli jsme s ním republiku a obě Německa a jako dítěti mi v hlavě utkvěly především věci jako strašný kravál, typický smrad benzínu uvnitř kabiny, celkem pohodlná sedadla vzadu a dírkovaný strop, který po zmáčknutí nepříjemně křupe. A taky typický měkký zvuk zaklapování víka kufru a popisky přístrojů v azbuce. Pak jsem po dědovi žigula zdědil a chvíli s ním jezdil. Z té doby mi zase v paměti utkvěla hrozná posilovna (především u stojícího auta), děsivé jízdní vlastnosti, otřesné sedačky, jejichž opěradla končí v půlce zad a vynikající topení, kdy hned po nastartování auto topilo jak čert pod kotlem. V té době už to byl veterán a já pár historických aut už v té době měl, ale žigulíka po dědovi jsem si přesto nenechal a prodal ho. Prostě mi jako auto k srdci nepřirostl. -
pjotri 06.11.2015 19:33
No
kdyz to tak ctu, mam pocit, ze jsme tu asi vsichni blbci. A nejen my, ale i vyvojari. A ze se vyvoj aut ubira vubec blbym smerem. Podle autora je to lepsi auto, nez vsechna soucasna. Vzadu ma dokonce obyvaci pokoj. Zajimavy ale je, ze novych Lad - napr Kalin jsem na nasich silnicich moc nepotkal, presto, ze treba jizdni vlastnosti, konkretne to "elegantni prekonavani nerovnosti" maji udajne stejne. Docela by me zajimalo, jakym autem autor jezdi oficialne - nepocitam veterany. Ze by 2101 jela 150 km/h, to bych docela rad videl. 2103, budiz, ale 01 zcela urcite ne. Opravdu by me zajimalo, kdo z tech obdivovatelu Lady, z niz, uz jen pri pohledu na ni, prozivaji orgasmus, si koupilo novou Ladu a skutecne s ni jezdi (spis ale nejaka Skodovka, VW, nebo Audi..). Taky by me zajimalo, z ceho ziji prodejci Lad, kdyz na silnicich Ladu ne vidno. A jeste ke spotrebe: mel jsem Renaulta Thalii 1,2 litru, 75PS. Bezna spotreba pri normalnim pouzivani mimo mesto a podle pocitace byla kolem 5,6L, na dalnici v Nemecku pri 170km/h kolem 16 - 17L. Upozornuju, ze vahove, aerodynamicky i technicky (16V,vstrikovani atd) jsme nekde uplne jinde. Proto neverim, ze by na dalnici zrala Lada 01 8,5L pri "prekroceni limitu", jak pise autor. Jinak sedadla, jejich kvalita a vubec interier je snad uplne mimo misu, i kdyz podle autora je vse podstatne lepsi, nez u soucasnych aut. Svet se zblaznil.-
koprfilmtatra 08.11.2015 20:54
« Re: No
Tak nevím, kdo všechno jsou blbci, ale je prostě fakt, že staré auta(ne jen žiguli)mají své výhody, samozřejmě i nevýhody. Recenze je napsaná dobře si myslím, je tam zmíněno několik věcí, které nejsou zrovna dobré. Autor jezdí oficiálně právě s tímto žigulem nyní každý den....moderní přibližovadla nejsou nic pro mě. Mám naježděno s ledasčím dost km, ale prostě žigulík má své kouzlo a když jsem si na něj zvykl, tak není lepšího auta :-D. Lada nyní zavádí do výroby nový typ Lada Vesta, který se mě líbí a uvažuji o její koupi. Prodejci jinak žijí z prodeje Nivy a také náhradních dílů. Dobře zajetá 2101 jede bezproblému 160km/h dle GPS. Spotřebu věřit nemusíte, ale je to tak. Kupte si, pošlelujte motor v dobré kondici a zkuste :-). Interiér je o hodně lepší teda než v moderním autě, vnitřní prostornost Lady je neuvěřitelná, do kolena mě netlačí roh palubní desky, apod....lůžková úprava, atd. Sedadla smozřejmě nic moc, ale to zmiňuji i v recenzi :-).
Đawson 11.04.2017 12:32
Pneu
ty or 34 si obul kvuli dobovému vzhledu ? Protože jinak jse prodávají asi lepší gumy, konkrétně snad.. všechny >:D -
Mike_JP 27.03.2018 20:34
Motor
Hodne husté žigulík s dvojlitrom a ostrou vačicou, palec hore ! :yes: . Ale chápem to správne že povodný motor 1,2L sa prevŕtal na dvojliter ?