Ford Fiesta (2008)
5.11.2008Letos jsem se rozloučil s pomalu dosluhující Škodou Felicia. Že jsem se rozhodl pořídit zcela nové auto bylo dáno docela mizernými zkušenostmi s bazary…
Ford Fiesta (igi2)
"-- skrytý --" 05.11.2008 19:54
Pěkná recenze
Vlastím také verzi Fashion, v červené Tango a ještě je v tom nějaký příplatkový paket. Jen tedy s tím předjížděním to tak hrozné není. Po zajetí auto bude živější a spotřeba si pěkně sedne. Jediné co jsem od toho auta čekal, jsou lepší brzdy, na svou relativně malou váhu se mi zdá, že brždění není úplně ono. Jedíval jsem s otcovou Octavií a přijde mi, že to brzdí lépe. Mlhovky zatím mám ;-)-
"-- skrytý --" 14.06.2009 10:57
« Re: Pěkná recenze
No o spotřebě ani nemluvit :(, při posledním měření to bylo 9l na 100km je pravdou, že 70% je město, ale i tak se mi zdá spotřeba celkem vysoká (bez zapnuté klimatizace).-
igi2 22.06.2009 12:17
« Re: Re: Pěkná recenze
Po zajetí je to lepší, ikdyž eco šampion to holt není. Opravdu se dá při normálním provozu (ne když je totálně zarvaná Praha samosřejmě) jet okolo 8,2-8.5 l což je v relacích které udává výrobce. Ale nesmí se na to zbytečně šlapat víc než je zdrávo. Motor je takový že z toho ve vysokých otáčkách kromě vyšší spotřeby stejně nic víc nedostaneš.
Konwi 08.11.2008 07:47
Spotřeba
Zdravím - Fiesty jsou nesmrtelná auta, měl jsem jednu prastarou 94ku s 1.3 motorem a bylo to neskutečné auto. Ta Tvoje bílá je opravdu pěkná, taková šmrncovní, i ten interiér je velice nápaditý. Akorát ta spotřeba, to je hnus velebnosti - za tolik jezdím s Focusem (koukni), který má 74KW, mnohdy i za míň. Snad se to po zajetí upraví. Přeji mnoho pěkných kilometrů :yes:-
Konwi 10.11.2008 07:17
« Re: Re: Spotřeba
Já ho neměl od nového. Koupil jsem, když měl 15000, takže už zajetý. Spíše to bylo ve mě - než sem se naučil s tím jezdit. Měl jsem ho snahu pořád podtáčet (předchozí Mondeo bylo holt velký silák). Hodně jsem i blbnul a "dělal si radost", takže jsem jezdil v kombinaci za 8.8L teď mám podle počítače průměr 8.4L ale skutečnost je lehce nad osm. Jezdím převážně město a okolí, cca 30% dálnice. Myslím, že až se pojede nějaká dálka, třeba chorvatsko a tak, zvládne se i o litr, možná litr a půl méně. Dojet do Chorvatska za sedm litrů je můj sen :-) Otec s dieslem jezdí trapně za pět >:D-
TurboKluk(smazat hodnoceni) 10.11.2008 07:19
« Re: Re: Re: Spotřeba
Mi teda spotřeba cestou do chorvatska misto klesnutí stoupla o 1,5litru na nějákých 7
Ale fordy obecně moc papou, náš fusion žral taky přes osm litru-
Konwi 11.11.2008 07:25
« Re: Re: Re: Re: Spotřeba
Ale ale. Jel jsem se starým mondeem 1.8i, normálně jsem jezdil 9-11L, a do Chorvatska 7,4. Jediný Ford, který opravdu žral hodně na to, jak malý měl výkon, byla Fiesta 1.3 - ta si brala po městě i 8.8 - 9.5 L. Jinak Mondeo žralo díky výkonu, velikosti a váze. Focus mi přijde, na to, že je to šestnácka, docela úspornej.-
Nicco 19.06.2009 22:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba
Potvrdzujem spotrebu 1.6i vo Focuse oproti Fieste 1.25i55kW. 1.6 zerie menej, co bolo pre mna prekvapenim. Zaujimavy je pohlad do tabulky spotreby Focusu 1.6, 1.8 a 2.0i. Mimo mesto maju 1.6 a 2.0 rovnaku spotrebu! 1.8 trochu vycnieva. V meste vitazi 1.6. Z toho plynie, ze keby jazdim do 20.000 rocne nie extremne dlhe trasy (inak diesel) a mimo mesto tak beriem 2.0(inak 1.6, teda mam 1.6 ). ;-)
"-- skrytý --" 15.08.2009 13:14
Fiesta
Ahoj,
máme stejnou značku auta, stejný druh paliva, stejný typ karoserie, stejnou barvu a modré čalounění máme taky společné.
Ohodnotil jsem tě, máš to hezky udělané.
Přečti si Soukromou Zprávu, posílal jsem ti ji cca před měsícem.
Měj se, at' se vede. -
"-- skrytý --" 05.10.2009 09:07
Fiesta
Pěkná recenze! Máme už dva roky Focuse a Fiesta se mi zdála jako vhodné auto č.2 (pro manželku). Ale docela jsem po přečtení diskuze dostal strach s té spotřeby. Měl jsem představu, že by se s ní dalo jezdit tak do 7l/100km - ve městě. No ještě uvidíme... -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 23.01.2010 20:21
Dneska je tady pár krásných fotek
..a ta naposledy přidaná je super :yes: