Mercedes-Benz Viano (2005)
26.3.2013Viano Mercedes Benz Viano je nejlepší auto jaké jsem měl :-). Trošku zavánějící záčátek recenze ale pokusím se vysvětlit a obhájit, proč něco…
Mercedes-Benz Viano (farzista21)
TomasPT 26.03.2013 18:30
« Re: :)
Taky bych řekl, že fajn auto. Na dodávku vypadá dost dobře.
Mám v okolí taky pár lidí s tímhle modelem a nikdo si nestěžuje a všichni jezdí. Jen bych rád věděl jaký je rozdíl předního a zadního pohonu, když jedu na hory a nechci driftovat, ale vyjet kopec. Jednou jsem zažil chycení blbé stopy s Octáviíí a musel jsem odcouvat zpět na pevnější podklad a pak znovu rozjezd.
Zadokolku mám na sníh fixovanou jako auto pro zábavu.
btw. vtip s velkými psy a malou ženou pobavil ;)
idam.i 26.03.2013 18:14
Oprav si vlastné hodnotenie.
Tu sa hodnotí,čím lepšie,tým viac bodov.Teda pokial som správne pochopil tvoju recenziu. >:D Pokial nie tak sorry. ;-) -
Iron 29.03.2013 00:07
Bezpečnost
Ahoj, pěkná a čtivá recenze, velice výstižně m.j. popsaná situace s ojetinami a chováním našich - bohužel - spoluobčanů. Auto to musí být fantastické, prostor mám taky rád.
Jen poznámka k bezpečnosti, určitě je hodně pravda co jsi napsal, ale nutno mít na mysli, že u některých nehod hraje hlavní roli "zpomalení" tedy ne, že spolujezdce někdo fysicky rozmázne - zde určitě výhoda deformační zony - ale že náraz je tak prudký, že orgány to prostě nevydrží - lidově - tzv. vnitřní zranění. Je pak smutný pohled na mrtvého, který nemá "ani zkřivený vlásek".
Ale to jen tak na okraj. Dle Tvého výčtu ježdění nejsi nevyřáděný zoufalec, ale - a opět bohužel - nejsi na silnici sám.
Hodně šťastných kilometrů.
jozef.viano 05.12.2014 11:29
mercedes.viano
reagujem na Vase superlativy na Viano, mam 4x4 - novy som kupil -
- odkopiroval som vyjadrenie servisu na moju staznost na Kundenservis centralu Mercedes v Holandsku, hore v kratkosti moj komentar -
- po zaruke , platil som cca 2500 EUR - cely predeny diferenzial , zavadu hladali tri tyzdne, vsimnite si ze auto malo len 42516 km
Dňa 23.6.2011, pri 42 516 km, bola prevedená pozáručná oprava diferenciálu prednej nápravy, po žiadosti v rámci kulancie bolo klientom hradených 50 % z ceny opravy. Zvyšná suma preplatená formou kulancie.
- to iste na 51195 km - cely predny diferencial - vadny - zadarmo vymena
Dňa 14.2.2014, pri 51 195 km, bola prevedená garančná oprava vymeneného dielu diferenciálu prednej nápravy / oprava v rámci garancie.
- predne prave okno - podla mna vadne suciastky - nekvalita
Dňa 31.3.2011, pri 40 143 km, bola prevedená dielenská pozáručná oprava mechanizmu sťahovania PP, klient hradil 215 Eur.
- predne lave okno - to iste - šitove nekvalitne suciastky
Dňa 3.5.2011, pri 41 895 km, bola prevedená dielenská pozáručná oprava mechanizmu sťahovania LP, klient hradil 214 Eur.
- KLAMSTVO 1. triedy = katalyzator nebol prasknuty, bol vadny - nebol dovareny z vyroby - mal dve nedovarene diery na plasti - 1228 eur som zaplatil za vadny dielec z vyroby !!!, mam fotky mozem poslat
Dňa 23.5.2012 , pri 54 774 km bola prevedená dielenská pozáručná oprava prasknutého katalyzátoru, oprava na garanciu bola zamietnutá, nakoľko bolo vozidlo v tejto dobe po záruke. Klient hradil 1 228 Eur.
- dvere zhrdzaveli = vymenene za nove
Dňa 29.6.2012, pri 55 975 km, bola prevedená pozáručná oprava piatych dverí v dôsledku korózie, po žiadosti v rámci kulancie bola výmena dverí hradená výrobcom.
- tieto dvere do dvoch rokov zacali zase hrdzaviet , smola je ze som to zistil po garancii tesne, cize nove originalne dvere, lekovane v mercedes servise mozu po dvoch rokoch kludne zacat hnit , ..... tak asi tak
Dňa 1.10.2014, pri 88 681 km, bola prevedená pozáručná oprava piatych dverí v dôsledku korózie, žiadosť na kulanciu bola zamietnutá nakoľko vypršala záručná doba na vymenené diely.
auto je ok, dobre, len je s vadnych dielov poskladane a servis nie je schopny pochopit ze vadny katalyzator z vyroby je bez garancie lebo je vadny a mali ho vymenit zadarmo , taktiez silova suciastka predny diferencial ma vydrzat aspon 150 tis, km a klient = ja, po 42500 km nemal platit nic , o šitovych el. stahovakoch okien nehovorim nic, auto ani teraz nema 100 tis km, nikde nehlije len zadne dvere = vizitka prace servisu
za svojim si stojim = dobre auto = ale šitovy pristuposervisu, doklady fotky mam
05.12.2014
veselovsky jozef +421 903900639, kosice slovensko
Viszla a Viano, moj clovek >:D (tiez mam viszlu)