Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 16.08.13  16:43

« Re: ST vs. GTI

Tak jak to je s tím řízením u i30? Je to rozdíl mít řízení s proměnlivým převodem a proměnlivým účinkem? Asi ano. Převod a účinek je zcela něco jiného. Myslel jsem, že je to u i30 tak, že při rychlejší jízdě je elektronicky měněn účinek posilovače a řízení tuhne. Nejde to tedy při jízdě poznat? Asi to budu muset jít vyzkoušet, když mi to nabízejí.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 16.08.13  16:07

iudex: Díky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 16.08.13  15:57

« Re: Začíná přihlašování fotek

woody: OK. Pokud se to tedy hromadně nepraktikuje, je to víc než zákon a nebudu v téhle věci výjmkou. A ještě k tomu bez výčitek >:D Bylo mi to totiž povoleno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.13  15:39

naprosto vyjímečně souhlas s WL ;-) K Fordu mám sice stále hodně blízko po těch letech, ale malý problém mám s tím jak Focus vypadá zepředu (nemluvě o pootevřené kapotě), velký problém mám jak vypadá zezadu (v té modré by to šlo možná přežít - GTI jsem si taky koupil a zadek se mi nelíbí), ale zásadní problém mám jak vypadá uvnitř, včetně toho volantu 8-s 8-s :-O Focuse ST III bych si nekoupil, ani kdyby jezdil tak dobře jako GTI 6, GTI 7 nebo nedejbože Megane RS Cup - což nehrozí už vůbec ;-) Ale design je věcí každého, tohle je jen můj názor a nevnucuji ho :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.13  15:05

iudex
    K tomu testu:
    "...info o teplote chladiacej zmesi, teplote oleja, pretlaku turba"
    Napsat poměrně zásadně špatně popisek k jasným třem přídavný "budíčkům" je docela trapas.
    Žádný z nich totiž info o teplotě chladící směsi nedává, zleva: teplota oleje, tlak turba, tlak oleje.
    [odkaz]
    Info o teplotě chladící kapaliny je klasicky vedle tachometru:
    [odkaz]

Ty tři přídavné analogové budíky jsou určitě super a zasluhují chválu, ale zpracování přístrojovky, včetně grafiky přístrojů apod., je na tuto třídu až nehorázně "laciné" (místy to vypadá to spíš jako "hračka"), to co ještě lze akceptovat u podstatně levnější/menší FieSTy, nemůžu akceptovat tady, tedy o třídu výš. Tuto "tradice" by měl Focus opustit, ale při jeho globální orientaci to lze očekávat těžko. Třeba zrovna tu trojici budíků neměla tak lacině provedenou ani minulá generace STéčka:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.08.13  14:34

Ďalší vcelku solídny test FF ST (vrátane videa zo Slovakiaringu): [odkaz] (stotožňujem sa z ich hodnotením, že ideál by bol "technika ST III v karosérii ST II", len na Ringu mu mohli dať viac do tela). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.13  13:31

U Focusu II se liší zadní náprava mezi kombíkem a hatchbackem...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.08.13  13:30

KUWA pánové, vy v pátek nemusíte makat? Mrknu sem po pár hodinách a tolik příspěvků!! >:-[] >:D

woody - pokud nevadí třídvířko a řešíš zábavnost a finance, tak co třeba Megáne R.S. 265 v základu bez Cupu? Ceníkové ceny jsou vysoké, ale odečti si slevu 20-21% kterou na to můžeš dostat. Pak jsi s Megánem RS na 600 tisících s daní, včetně Xenonů, klimy, park.čidel vzadu (nutnost, dozadu není skoro vidět), 18" kola 235/40 (v ceníku je chyba, uvádí tam 225/40). Pro mě sice podvozek Cup s drážkovanýma brzdama Brembo a hlavně poctivým mechanickým samosvorem nutnost, ale ne každý ten tvrdší podvozek zkousne a já chci přece jen auto taky na okruh a na Ring. Ale je to stále TOP HotHatch i po 3 letech, a kromě nového GTI7 Perf. se mu stále nikdo nedokáže přiblížit ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.13  13:24

iudex
    Naopak, jeho další nákup vozu (SuSw) potvrdil pravidlo, že jak jednou zakusíš chuť automatu, nelze se vracet "na stromy"...
    Stejně nakonec skončí s hh u GGTI s dsgéčkem, akorát musí počkat do dalších povodní, až se mu na to drahé dsgéčko solidárně složíme..., v nejhorším případě to zasponzoruju jen já, ať tu nemusím obhajovat dsg sám, jako kůl v plotě. >:D

P.S. Já bych manual nechtěl ani v GTičku, ale dovedu si ho tam představit, ovšem v allroadu už si ho nedovedu představit vůbec..., brrr - úchylná představa. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.08.13  13:13

wl: áno, motory a prevodovky máme odlišné (karoséria lift a kombi sa zasa až tak v praxi nelíši), ale u woodyho bol ten dízel omyl, čo okrem malého nájazdu potvrdzuje aj jeho neustále koketovanie s benzínovým manuálnym hothečom. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.13  12:56

Leg
    Jj, akorát už by pak možná nešel dát volič až dozadu na Sport. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 16.08.13  12:25

woody: A co tohle? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 16.08.13  12:17

wl: [odkaz] 0:50 Akorát obráceně
    Ale lepší je to bez průvlaku. Lyže sice cestují, ale v případě cesty na dovolenou máš dostatečně velkou odkládací schránku na převoz toho nejnutnějšího občerstvení.

P.S. Mám tu ještě něco pro tebe: [odkaz] >:-[] >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.08.13  12:12

wl: o dôvod viac priplatiť si za DSG. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.13  12:08

w-a
    :yes:

P.S. Jsem sice malej, ale zato šikovnej... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.13  12:04

šmoula
    V GTIčku by to ještě šlo, tam je průvlak na lyže..., akorát by ti pak mohla nebožka strkat hlavu do řazení... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.08.13  12:01

wl: Co na to říct ? Jsi prostě bystrej... ;-) Pokud ten výlet můžeme považovat za jakousi delší zkušební jízdu, tak musím konstatovat, že byla úspěšná a byl projeven velký zájem o nákup "zánovního vozu s garantovaným nájezdem a jasnou servisní historií". :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 16.08.13  11:58

wl: >:D >:D >:D
    Trčeti ze swiftu ale nevím, nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.13  11:56

Leg
    Lepší nezaběhnuté auto, než "zaběhnutý" kupec... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.08.13  11:53

woody, ty si prototyp "človeka konzumného", auto ešte nemáš poriadne zabehnuté, ale kupca už máš. >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…