Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.08.13  11:56

« (ne)tip na počet stokorun

wl: No, no, no... řekl jsem svůj široký odhad na počet stokorun a pak, JELIKOŽ MI O VÝHRU NEŠLO, uvedl stejnou odpověď, čímž myslím víc než jen: "...taky si myslím, že tolik , co tipoval woody...", tedy DVĚ STĚ, nebo-li 2x 100 bankovek v hodnotě 20.000 Kč.
    Takže jsem ti vlastně řekl, že jestli mám pravdu, tak máš woodyho vzít na kafe. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.08.13  10:23

« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané

Ešte jedna fotka skúšaného GTI (minule som mal len mobil), farba biela perleť za veľa evri, ale nablýskaná vyzerá super: [odkaz] Akurát kto by to (okrem wl >:-[] ) furt umýval? Takže carbon steel alebo limestone bude pre mňa ako človeka, ktorý umýva auto maximálne dvakrát do roka, vhodnejšia.
    A pre porovnanie skúšaný Focus ST: [odkaz]
    Edit: našiel som video porovnávajúce limestone grey a united grey. Tá limestone sa mi začína páčiť, má v porovnaní s united mierny nádych do hneda, čo sa mi páči: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.08.13  09:54

wl: samozrejme som e87 s podobným riešením strechy už videl, uvádzal som ho ako príklad nevhodnej aplikácie pre dva dôvody: Jednak strecha na čelné sklo nenadväzuje tak plynule ako v prípade Golfu a teda v mieste prechodu vzniká akýsi zub. Celkový dojem je, ako keby niekto vo fabrike robot omylom zobral namiesto bielej strechy čiernu. Na Golfe a väčšine súčasných áut je tento prechod plynulý a tak ani nie je poriadne vidieť, kde končí okno a začína strecha - vyzerá to oveľa prirodzenejšie. Druhý dôvod je ten, že jedným z prvkov, ktorým sa opticky vymedzuje 1-er oproti ostatným hatchbackom je nízke čelné okno (a celkovo malá plocha zasklenia), ktoré dáva autu dravejší výraz. A práve tento prvok čierna strecha tak trochu zabíja.
    Ono podobne je to s Beetlom. Najvýraznejší prvok, vďaka ktorému pôsobí aktuálna generácia oproti tej predchádzajúcej oveľa menej dievčensky je čelné okno a celkovo presklenie, ktoré nesiaha až niekam do neba. Vďaka tomuto pôsobí "nový nový" Beetle vedľa toho staršieho takmer ako hodrod. Kvôli čiernej streche je ale tento efekt o kus menej výrazný.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.08.13  09:19

« Hlasujem

Takže moje hlasovanie:

1. white label
    2. matii
    3. woody-alien
    ----------------------
    Bud: fotka je v zásade fajn, kompozične i technicky, páči sa mi obloha s plastickými mrakmi, len mi tam chýba viac zelenej, škoda, že si to postavil zrovna do poľa dozrievajúceho obilia, ktoré už nie je zelené.
    matii: najlepšia fotka v rámci interpretácie auto v zelenej prírode, Tvoj štýl by som spoznal aj bez auta, akurát ma ruší veľmi silné doostrovanie fotky (neviem, či to robí priamo foťák, alebo Ty), tipujem, že sharpening máš minimálne na 100%, inak sa mi ale páči.
    Kubass: tu je to z hľadiska témy OK, zelene máš dosť, ale to technické spracovanie ma mierne ruší, kvalitatívne nič moc.
    woody: pekná viacvrstvová zeleň, swišť tam pekne vyniká, aj keď je sčasti schovaný. Možno by som zvolil ešte väčší výrez, aby nerušila červená strecha a auto bolo celé v zeleni, ale to je detail.
    white: čo dodať, originalita, vtip a nápad ruka v ruke s perfektným technickým prevedením, o ligu vyššie, tentokrát (opäť) nik nemal šancu.
    Honzamo: zeleň a teda téma je v cajku, ale to omaľovánkové spracovanie je na mňa príliš.
    poterienko: chce to trochu viac premýšľať nad kompozíciou, aj v daných podmienkach sa s toho dalo vytrieskať oveľa viac, je tam veľa rušivých prvkov, aj technicky to nie je ono (prepaly a pod.). Škoda, lebo auto je pekné a takúto fotku si nezaslúži.
    Celkovo si toto kolo pre seba zobral (ako už neraz) white label. Tak snáď je to pre ostatných výzva do budúceho kola, nech to tu stále nevyhráva ten rožnovský horal.
    >:D
  • 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.08.13  08:34

« Poděkování

Chci poděkovat všem, co se o mojí fotce alespoň vyjádřili. Jak jsem psal při postování, jedná se o z nouze cnost, protože jsem termín absolutně nestihl s mým projektem. Ohledně toho mého hlasování se raději nebudu už vyjadřovat :D.
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 28.08.13  06:20

« Poslední den hlasování

Ještě dnes 28.8.2013 až do 22.00 hod můžete hlasovat ve fotosoutěži za Srpen 2013. Téma je "Moje auto a zelená" a přihlášeni jsou :

Bud - [odkaz]
    matii - [odkaz]
    Kubass - [odkaz]
    iudex - [odkaz]
    woody-alien - [odkaz]
    white label - [odkaz]
    honzamo - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.08.13  06:06

« iudexova píseň lásky (feat. Robert Smith)

"I don´t care if ST´s blue
    ORS is gray and Mégane too
    Astra failed, what can I do
    it´s VW I´m in love..." ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.08.13  02:37

Leg
    Ohledně tvého odkazu:
    To auto zabila opticky naprosto nevhodná/nevkusná kola, proto působí jako celek přehnaně "tuningově".
    Ale jinak (samo o sobě) původně bílé střeše i zrcátkům černý lesk! (opticky) prospěl, střecha se opticky zřetelně snížila (zmizel bílý "buben") a čelní plocha zrcátek se opticky zmenšila. Právě u bílých aut je ta změna k lepšímu vidět nejvíc, ale je třeba vidět (pro srovnání) i původní celobílou variantu. Pokud máš možnost bezprostředně vidět takové srovnání naživo, jen těžko se tím nebudeš souhlasit. Jsou sice případy, kdy se to úplně nehodí, ale zrovna u HB/HH to příliš nehrozí.
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.08.13  02:35

double
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.08.13  01:34

najväčší problém matných lakov a fólií vidím v ich náročnosti na údržbu, udržať ich v peknom zamatovom finiši bez lesklých a mastných fľakov je celkom kumšt. Pri úrovni všeobecnej starostlivosti o karosérie v našich končinách sa potom nemožno čudovať, že tie zo začiatku celkom efektné fólie po pár mesiacoch vyzarajú ako blivajz.

Aj bez toho ale ide trend lepenia fólií na autá tak nejak mimo mňa. Samozrejme výnimky sa nájdu, viď whitelabelovo UFO, aj keď to rozhodne nevidím ako nevyhnutnosť a niektorým autám to rozhodne moc nesadne. [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.08.13  01:21

« Hodnotenie II

Aby som nezabudol na tradičný pokec k súťaži, ktorá tu v poslednej dobe trochu zapadla do úzadia, na určte veľkú radosť nových účastníkov. Treba povedať, že prvé dve miesta boli jasné, o tretie sa v záverečnom šprinte pobili viacerí účastníci a bolo to veľmi tesné. Nakoniec sa najviac predklonil Bud.

Bud: už som hodnotil, nemám čo dodať
    maati: pekné, ostré, bez chyby. Pod bednou si ostal tesne hlavne kvôli tomu, že fotke chýba nejaký náboj, x-factor, skrátka niečo, čým by zaujala
    Kubass: Ty to máš u mňa ťažké, normálne sa prezentuješ s veľmi originálnymi dielami, ktoré napriek svojim kvalitám nie sú úplne mojou šálkou kávy. Ak však prídeš s niečím iným, poviem si: škoda, toto nie je klasický Kubass. Aby som sa lepšie vyjadril, použijem prímer s automobilovým priemyslom, konkrétne francúzkymi automobilkami: ak vymyslia niečo originálne a netradičné, ofrflem to slovami "to je blbosť to môžu vymyslieť len Francúzi". Ak sa snažia robiť autá v strohom nemeckom štýle (napr. spomínaná nová 308), komentujem to "chýba tomu klasická francúzka originalita, ak chcem strohé auto, kúpim si Golf". Niektorým ľuďom sa proste nezavďačíš. >:D
    iudex: jedna z fotiek, pri ktorej zhliadnutí som sa čudoval, ako je možné že toto mňa nenapadlo. Jasne, a technicky, ako inak, na výbornú.
    woody: pekné, pekné, jedna z fotiek, čo za pódiom zaostala o prsia kórejskej atlétky
    wl: páči sa mi, že to auto nielen vyzerá ako zelené, ale že pôsobí, že na zeleno žiari. Inak vybral si dobre, druhá fotka je jednak menej vizuálne atraktívna ale hlavne je pre nás "zahraničných" aj ťažko uchopiteľná svojou pointou zelená-stokoruna. Aj keď u nás sú "stokoruny" tiež zelené, ak by si ale chcel použiť tie, musel by si do vzduchu vyhadzovať majetok v hodnote pomaly vyššej ako GTI.
    Honzamo: pekné, na môj vkus príliš násilný postproces, ale inak pekné, pekné.
    Poterienko: Hra svetiel na čiernom laku nemá chybu. Inak je tá fotka trochu fádna. Máš ale malý bezvýznamný bod za pokus hlasovať sám za seba. V dnešnej dobe, keď tu už všetko bolo je ťažko zaujať a vymyslieť niečo nové, myslím ale, že za seba sa tu ešte nikto hlasovať nepokúšal. Teda aspoň počas doby, čo sem chodím.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.08.13  00:35

iudex: no teda, parádne si to napísal, bolo to napínavé jak včerajšia epizóda Búrlivého vína a do poslednej chvíle som nevedel, ako sa rozhodneš. Priznám sa, že som trochu fandil voľbe srdca, napriek tomu, že nad ST by som osobne asi dlho nepremýšlal. Tak či onak, určite budeš spokojný (to by si ale bol aj ak by si objednal ST). Jasne a čo ďalej? Farba, kolesá, termín dodania ... či to je ešte v štádiu? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.08.13  23:13

Th
    Kombinace matné a lesklé rozhodně není obecně špatně, záléží na konkrétní aplikaci, taky je něco jiného odvázat se u SS a u HB/HH. Každopádně je ale špatně celá černá matná (pevná) střecha k jinak lesklé karoserii, dnes velmi populární forma optického tuzingu, a to i díky tzv. "3D carbonové matné folii", která vypadá "dokonale plastově". Vypadá to hrozně lacině a je toho bohužel čím dál víc. Naneštěstí se s touto matnou, plasticky strukturovanou, folií pracuje poměrně velmi snadno (i proto to "3D"), a tak ti ji nalepí pomalu každý Franta u sebe v garáži, a to nejen na střechu, ale i na kapotu, zrcátka, spojlery... 8-sD

Jinak přesně tuhle barvu folie (viz tvůj odkaz) si měl mít místo té "modrofialové" a místo oranžové linky, červenou (viz i tvůj původně avizovaný záměr) v odstínu zadních rozpláclých světel i30, nebo raději vůbec žádnou třetí barvu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.08.13  23:07

Dyť jsem to psal. Ne že by se mi vyloženě nelíbila (jako předchozí verze), ale je z mého pohledu moc nudná, obyčejná, bez nápadu... Ale nějaké kupce si jistě najde, viz. třeba prodeje Focusu III...
    Mě třeba nyní více zajímá jak bude vypadat facelift Megana a jestli již představí vylepšenou verzi Megána RS Cup, něco ve smyslu R26.R ;-) Ještě je asi moc brzo, ale už to v rozhovorech šéfové Renaultu "připouštějí" a "nevylučují" :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.08.13  22:59

Teda mě je teda úplně jedno proč má white label černou střechu, protože white labelovo GTI vypadá dokonale, o tom není nutno diskuzi vést....

Zajímá mě, co se Thomasinovi tak nelíbí na nové 308... to se jaksi zamluvilo.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.08.13  22:57

No já jen že kombinace matné a leské je celkem běžná, i někteří výrobci kombinují leklé barvy s matnými "rychlými" pruhy apod. V tomto máme evidentně dost rozdílné názory, nemá cenu řešit >:-[] >:-[] Ty jsi v tomto hodně konzervativní až usedlý, mě tyto odvážné kombinace většinou nevadí. Viz. moje matná střecha na stříbrné lesklé. Počkej až tam nebudou nápisy a ta oranžová linka bude nahrazena středně šedou, aby to ladilo ke kolům ;-)

Např.:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.08.13  22:46

Th
    Rozhodně to matné provedení střechy (v kombinaci s lesklým lakem karoserie) zásadně pokazí. Proto taky žádný seriózní výrobce (přímo z výroby) aktuálně střechu v matném provedení nenabízí, samozřejmě kromě plátěných střech kabrioletů.
    Carbonová střecha z výroby (např. na M3/M6) je v lesku, stejně tak všechny panoramatické střechy. MINI má taky barevně odlišné střechy v lesku, stejně jako třeba Fabia MC a další.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.08.13  22:32

No když myslíš, že ta lesklá to spraví >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.08.13  22:29

Th
    Klidně se navážej, nemám modrou střechu ani oranžová zrcátka apod. Každý bílý hh (podle mě) potřebuje černou (jen ne proboha v matu!, jak je to dnes běžným tuzingovým zlozvykem) střechu (teda pokud nemá origo "panoramu") a černá (také v lesku) zrcátka, jak prase drbání, kdybych si dnes koupil nové bílé GTI7 byly by to první dvě věci, které bych na něm úplně stejně změnil. Naštěstí už je tu (od 6.g. GTI) CSG a s ní bych tohle nemusel vůbec řešit. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.08.13  22:18

tříbarevná verze je schválně a nepomouvej mi ji, nebo se taky začnu navážet do tvé tunerské střechy a zrcátek ;-) >:D >:D >:D

Mě se teda i30 líbí více než tento pažout, nejsem prostě taková konzerva >:-[] Ale neviděl jsem ho na živo, třeba změním názor. Ikdyž pochybuji. Hodně mi to připomíná C4..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…