woody-alien 29.04.13  08:59

« Re: Fotosoutěž Duben 2013 - Výsledky

iudex: S tou zmrzlinou velkej souhlas. Mě ještě čeká porovnávání, ale zatím jedinou zmrzlinu, která by podle vašich referencí na tu rožnovskou, teoreticky mohla konkurovat mají v Turnově. Jinak bída a utrpení. A s kávou to samé, ve většině případů se provozovatelé cukráren/kaváren přizpůsobili českému (ne)vkusu v podobě kýblů hnědé tekutiny.

PS: Doufám, že sis všiml, že majitelé střednětřídních etalonů, nositelů těch nejvybranějších jízdních vlastností, se hezky seřadili na posledních třech místech. Jaká náhoda... 8-s >:D

iudex 29.04.13  08:54

« Re: Fotosoutěž Duben 2013 - Výsledky

Blahoželám víťazom i množstvu ostatných "bedniakov". >:D Inak vďaka Eliotovej víťaznej fotky sa z čiernobielej stáva pomaly trend (tri víťazné fotky v rade sú č&b, keby sa tam nemotal ten farebný wl >:-[] ) Každopádne pekná účasť, je fajn, ak absentujúcich skalných zdatne nahradia nováčikovia. :yes:
    @ wl: nakoľko začala zmrzlinová sezóna, pokračujem vo svojom pátraní po dokonalej točenej zmrzline na Slovensku, žiaľ bez úspechu. Nielenže si najúspešnejší fotograf fotosúťaže, ani v zmrzke Ťa zatiaľ nik nedobehol.
    @Thomson: šťastnú ruku pri ťahaní maturitných otázok. ;-)

woody-alien 29.04.13  08:48

« Re: Hlasování Duben 2013

Bud: V tohle ohledu bývala super Praha. Bydlel jsem na Vinohradech, na střední chodil do Betlémský (kousek od ND), na vejšku na Albertov nebo na Karlák, taneční na Žofíně, koncerty v Lucerně, hospoda na každým rohu >:D .To všechno se v pohodě odchodilo pěšky. Vždycky bylo něco zajímavýho na trase. Ne, že bych nevlezl do metra, ale nachodil jsem toho kvanta. K tomu čundry, každej rok jsme dali Prčice - takže chodit mi vážně nevadí. ;-)

Bud 29.04.13  01:12

« Re: Hlasování Duben 2013

w-a: Není nic krásnějšího, než se sem tam projít. Určitě bych to za nic nevyměnil (dokud to jde), i když se v robotě nachodím daleko víc "kiláků". Ale proti gustu žádný dišputát :-!

white label 28.04.13  23:18

« Re: Fotosoutěž Duben 2013 - Výsledky

Děkuji všem za hlasy i přihlášené fotky. No teda..., to hlasování vzalo v samotném závěru nečekaně rychlý spád . Na zlato (ani dělené) jsem dnes vůbec nepomýšlel. Velmi vyrovnané kolo, čemuž odpovídají i minimální bodové odstupy. Každopádně velká gratulace všem soutěžícím za slušnou a kvalitní účast. :yes: :yes:

woody-alien 28.04.13  22:21

« Fotosoutěž Duben 2013 - Výsledky

Vážení soutěžící a hlasující, toto kolo bylo tak vyrovnané, že nikdo nezůstal bez bodu. Ba co víc - máme tu hned dvojici dělených míst a na "bedně" tak bude pořádná tlačenice. Takže chlapi, laskavě zachovejte počestnost. >:D

1.-2. eliot, white label - 15 bodů
    3.-4. matii, gero - 10 bodů
    5. Mates81 - 9 bodů
    6. HugoBoss93 - 7bodů
    7. Kubass - 6 bodů
    8. woody-alien - 3 body
    9. anti99 - 2 body
    10. iudex - 1 bod

Velká gratulace vítězům a ostatním "hošům" >:D na bedně. Poděkování patří ostatním účastníkům, jakož i těm kdo hlasovali. :yes:

woody-alien 28.04.13  22:04

« Hlasování ukončeno

Ukončuji hlasování a vrhám se do náruče slečny matematiky. Výsledky za oka mžik, no spíš několik oka mžiků... ;-)

foto gero

gero 28.04.13  21:58

1.eliot
    2. HugoBoss93
    3.w-a
    uff,snad jsem to ještě na poslední chvíli stihl >:D

kubass11111 28.04.13  21:56

1. Matii
    2. White label
    3. Eliot

Ale bylo to těžky, toto kolo jsem měl problém vybrat :-)

foto Thomasino

Thomasino 28.04.13  21:47

hlasování:

1.) Mates81
    2.) HugoBoss93
    3.) White Label

white label 28.04.13  21:31

« Re: Ještě 30 minut hlasování

Tak kdopak nám ještě nehlasoval? ;-)

woody-alien 28.04.13  21:27

« Ještě 30 minut hlasování

wl: Díky za hlasování a všem připomínám, že rádi vidíme, když hlasují všichni soutěžící. ;-)

white label 28.04.13  21:20

« Hlasování za Duben 2013 - white label

Nevím jestli to stihnu do 22:00 okomentovat, tak dám zatím aspoň body. nebylo to tentokrát vůbec jednoduché (jindy s tím takový problém zdaleka nemívám), určit tři nejlepší, nějaké vyrovnané kolo, nebo co. Přesto, že šíře tématu byla velká, ne úplně všichni jej (bez dalšího nutného komentáře) naplnili, bráno samozřejmě subjektivně.

1. Kubass
    2. eliot
    3. Mates81

white label 28.04.13  21:18

« Hlasování za Duben 2013 - white label

Komentář k fotkám:
    gero - opravdu velmi dobrý vstup do soutěže, na bednu u mě chybí jen splnění tématu bez nutného komentáře k fotce, každopádně se moc těším se na tvou fotku v příštím kole

eliot - oceňuji nápad (včetně splnění tématu) a hlavně náročnější realizaci. Nejsem si naopak úplně jistý zvolenou kompozicí a přínosem převodu na BW. Přesto to (i v téhle konkurenci) vidím na bednu.

HugoBoss93 - téma splněno nápaditě, připomíná mi to bleší trh, nebo výprodej hraček za známého filmu "Příběh hraček". Taky doufám, že tě tu příště uvidím zase.

matii - zajímavě pojatý odraz/"obraz", HaDRový šum by mi v tomto případě tolik nevadil, působí to jako malované na plátno. Velmi dobře zvolená a krásná řada měšťanských domů, které mi vždy připomenou, jak to tu (i na mnoha jiných místech) mohlo vypadat, nebýt 40-ti letého "působení" komančů. Téma splněno trochu sporadicky, přece jen to není ani jiná generace vozu, takže
    spíš jen malinko mladší brácha, než konkurence. >:-[]

anti99 - téma splněno na "plné kule", které tomu ale zároveň trochu chybí. Minimálně barvu máš o level lepší (skoro jako ze stíhačky), tenhle odstín vínově červené fakt nemusím. Na druhou stranu chválím Ford za to zakomponování té (designově obvykle výrazně rušivé) boční "odrazky" (typické pro US verze) do těla reflektoru.

Kubass - technicky žádná velká sláva, umíš i podstatně líp (viz třeba minulé kolo), přesto pro mě jasně nejpůsobivější fotka kola (+ jasně splněné téma), což by mělo stačit i na zlato.

iudex - podobně jako u anti99. Technicky docela OK, ale možná si mohl zabrat i toho Transita vedle celého, myslím ze stejných důvodů o kterých už tu někdo psal, Transit by konkuroval přepravní kapacitou a STéčko rychlostí/zábavou.

woody-alien - téma splněno osobitě (myšleno pozitivně), máš velké štěstí, že tam za tím plotem nevidím nějaké VauWéčko, protože to by se mě dotklo skoro tak, jako vás (tebe a iudexe) ta moje "ST kolobka". >:D

Mates - tradičně vtipný "třídní šašek" opět nezklamal. Oceňuji vtip i nadhled ze kterého by si někteří majitelé modrého oválu mohli vzít příklad, ale záměrně nebudu iudexe jmenovat :-O :*) >:D . Dlouho jsem váhal jestli ti dát stříbro, nebo, bronz, ale eliot měl zřejmě s přípravou o poznání více práce. Ale jak se tak dívám na výsledky, rozhodl jsem se nakonec špatně (někdy i jeden bod rozhodne víc, než jindy bodů deset). >:D ;-)

white label 28.04.13  19:18

w-a
    >:-[] To znám, ale s tím mám někdy problém i na té kolobce..., navíc tam jsem "zvednutý ze sedla" permanentně. >:D

P.S. A tamto byla spíš sranda i z mé strany. ;-)

woody-alien 28.04.13  18:55

« Re: Hlasování Duben 2013

wl: Však to byla spíš sranda, nejsem Pošuk M(W)oody... ;-) Vojtíšek se vyfotil a dudlík se hodil mezi dalších patnáct Nuků. A to tričko (btw. velmi pěkné a s opravdu malým logem) vyplynulo z rivality sourozenců - když Vojta, tak já taky. >:-[] Koloběžka je fajn, mám tady v obci "pochůzky" v rozsahu jednoho až dvou kilometrů, budu o tom přemýšlet. Zatím občas použiju kolo, ale většinou chodím pěšky. Já na kole neumím pomalu, hned se zvedám ze sedla a šlapu jak magor a podle toho taky vypadám po návratu. >:D

white label 28.04.13  15:08

Bud
    Držák na ten košík (dá se sundat) mám i já, je to praktické..

Bud 28.04.13  14:56

« Re: Hlasovanie

wl.: No koloběžky to jsou pěkné, ta s tím košíkem ve předu a dětskou sedačkou je fakt univerzální :-) Pokud to ženská na ní umí, není co řešit....

white label 28.04.13  14:13

w-a
    >:-[] Jasně, ale logo VW bych ji na cumel nedal (to by mě taky moje hnala) a na triko taky ne. Jo, kdyby měl Vojtíšek na dudlíku ekvivalent loga GTI (ST, RS, ///M), tedy např. logo "SS" (Swift Sport), tak by to bylo úplně v pohodě, ale to by se asi nemuselo líbit např. komunistům, cikánům, Židům, nebo svazu protifašistických bojovníků. >:D ;-)
    Kolobka je na ježdění po (menším) městě dokonalá, ale u delších tras raději zůstaň u spolupráce s ČD. >:-[]

kubass11111 28.04.13  12:11

« Koloběžka?

ta mě nebere, já jsem na retro :-) [odkaz] .

Jakou má vůbec výhodu ta koloběžka od obyčejnyho kola?
    Jenom tak se ptám :-)

woody-alien 28.04.13  12:03

« Re: Hlasování Duben 2013

wl: Nemluvil tady někdo o "značkové dětské pornografii" ? >:D :yes: Však jsem se u tebe inspiroval, holka už si taky vybrala v katalogu tričko Suzuki Team. >:-[]
    PS: Ta koloběžka mi začla vrtat hlavou, je to vážně tak dobrý ? Že bych ji hodil u Mondea do kufru a na České dráhy nadále nespoléhal... ;-)

white label 28.04.13  11:55

Th93
    Díky, kolobka je super, od doby co ji mám, se mi na moje kolo už jen práší. :-)

white label 28.04.13  11:47

anti99
    Dík za hodnocení. A s čím bych porovnal skutečné ST? To bych měl ještě mnohem snadnější, v létě s tříkolkou a v zimě se sáňkami s volantem a brzdami:
    ;-)

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 28.04.13  11:16

« Hlasování za Duben 2013 finišuje

Ještě dnes 28.4.2013 až do 22.00 hod můžete hlasovat ve fotosoutěži za měsíc Duben 2013. Téma je "Moje auto a konkurence" a sešel se opravdu pestrý výběr nápadů deseti soutěžících :

eliot 28.04.13  09:58

1.gero
    2.anti99
    3.Mates81
    ___________________
    gero: chválím Tvé nasazení, živost fotky + k tomu ještě splněné téma
    anti99:možná je to sice nouzovka ,ale přímo vystihuje téma, tato dvě auta si skutečně konkurují a nezáleží na tom ,nakolik je Ford ošklivý/hezký :-! >:D
    Mates81: pěknej nápad a tvoje fotka mě pobavila ;-)

foto Thomson93

Thomson93 28.04.13  09:45

1) Matii
    2) White-label
    3) Iudex
    --------------------
    1) Hrozně se mi líbí tvoje podání a zachycení fotografie. Nevím, jak moc si to měl promyšlené, a nebo šlo o prostou improvizaci, ale výsledek stojí za to. Klobouk dolů.
    2) Opět si nezklamal a na fotce je krásně podepsaná tvoje originalita a smysl pro detail. Mimo jiné, taky vlastním koloběžku od firmy MIBO a nemůžu si ji vynachválit (kvalita je zřejmá na první pohled). :yes:
    3) Na tvojí fotce se mi líbí taková "čistota". Nevím jak jinak to napsat. Prostě málo rušivých elementů (škoda jenom té mini dodávečky), ale je mi jasné, že sis nemohl vybírat. Jo a ještě mě upoutalo sladění elektronů (pro mě asi nejhezčích od FORDU). :-)

Jinak tohle kolo bylo opravdu silné a opět o bedně rozhodovaly pouze detaily. Mrzí mě, že sem se nezúčastnil, ale s blížící se maturitou (zítra) nemám moc času... :-!

foto anti99

anti99 28.04.13  00:31

1. white label
    2. eliot
    3. matii

1. tema splnena, je tam koncern a je tam oval, aj ked nie cely iba "rd"; dva konkurencne modely a v rovnakej farbe + vtipne ; to asi GTI slape ako ST kolobezka od fordu >:-[] , s cim by sa asi porovnalo skutocne ST???
    2. jednoduche a dobre odfotene + atmosfera BW :yes:
    3. super napad a realizacia
    gero- velmi dobra fotka, aj ostatne v serii
    hugoboss93- strasne vela odhodlania vidim na fotke
    iudex- nudzovka ako ta moja
    kubass- najkrajsie auto na fotke je tvoje
    woody- krasne zachytena buducnost za domom
    mates81- everyday >:D

white label 27.04.13  23:07

Bud
    To jsem rád, že dva aspoň dva ze čtyř místních Fordistů jsou nad věcí a dokážou to uchopit i jinak, než jako parodii na Ford ST. V podstatě je to pro logo ST čest, že jsem si jej dal na svoji superkoloběžku. >:-[]
    A máš pravdu, není to úplně obyčejná "kolobrnda", viz např. extra hustý výplet kol a náboje s rychloupínáním. Vyrábí ji firma MIBO v Rožnově, oficálně od r. 1998 a neoficíálně ještě dávno před tím. Majitel byl na koloběžce (po vlastní ose) dokonce až ve Španělsku! U nás mají deset prodejních míst po celé republice a po jedné na Slovensku, Rakousku, Německu, Španělsku a jednoho prodejce (Pavel Werner) dokonce i na Novém Zélandu.
    Jednu dobu o zakoupení tohoto stroje uvažoval i Ronault. Svého času mi individuáně udělali (limitovaně) dva kusy (druhá byla pro ženu včetně dětské sedačky) v bílé barvě, ale vzhledem k následnému zájmu o tuto barvu ji dnes mají už běžně v nabídce. Tento model (CRAZY) se dnes dělá s tvarově modifikovaným rámem.

Bud 27.04.13  21:32

« Re: Hlasovanie

Tak přidám i svoje amatérské hodnocení. Doufám, že tím profíkům nezkazím náladu..
    1. matti
    2. white label
    3. w-a

1. matti - super, líbí se mi to, je to jako profi fotka v časopise. Navíc se podařilo mít v pozadí takový pěkný dům, ne obyčejný hranatý funkční, nebo jak to vlastně nazývají. A tak krásně natažený. Tomu autu to tam náramně sluší. Napadlo mně, že to nemohlo být náhodně, ale možná si jen všímáš věcí kolem sebe. Asi to tak bude.

2. white label - krásné foto, takhle se mi ten Golf hodně líbí. Nevidím, jaký typ karoserie má, nemusím řešit jestli to, či ono. Prostě Golf GTI (dynamický) v celé své parádě. A i ta celá fotka dává dojem takové čistoty. I ten nápad s kolobajdou je dobrý, když to tak vezmu, tak to není žádný šunt. Pěkná pořádná koloběžka ST. Dotáhl jsi to prostě do detailu.

3. w-a - Nejprve, když jsem se podíval na fotografie, tak jsem si řekl : " proč fotil ty vraky. To přece není pro Swifta žádná konkurence." Ale když jsem si pak přečetl ten nadpis a pochopil, vzpoměl jsem si, kolik takových vraků stojí na parkovištích bazarů a vydávají se za "super koupě", nebo "náš tip :yes: , nebo kdo ví co ještě. A konečně-i když si už člověk pořídí nové, stejně se jednou ve šrot obrátí 8-s a stane se vrakem - možná někde v aaautobazaru :-) Takže nikoli ta samotná fotografie, ale ten celkový smysl.

4. iudex - krásné ST, ovšem to černo -bílé pozadí na mně působilo trochu smutně, já vím ono to dobře zvýraznilo to ST a tak to má být..
    5. anti 99 - nádherná barva i téma možná splněno, protože někteří tvrdí, že né! >:D Škoda, že ho nešlo vyfotit celé. Aby bylo vidět, jak mu to sluší v celku.

iudex 27.04.13  18:04

« Re: Hlasovanie

Vidím, že tato vedie potomka od mala správnym smerom. :-) Btw. kedy tak narástol; len nedávno si tu dával fotku z pôrodnice (s časákom s BMW) a už sám šoféruje. >:D

woody-alien 27.04.13  17:58

« Re: Hlasovanie

;-) Musím ovšem objektivně uznat, že tohle logo [odkaz] sedne k Vojtíškovým iniciálám jak pověstná "pr.del na hrnec". >:D

white label 27.04.13  17:06

:yes:
    Že by ten GTI měl zase jednou pravdu..., a nehraničí to už pomalu se "značkovou dětskou pornografií" >:D
    Jen jestli měl zcela dostatečný výběr, možná by měl ještě tak 2-3 roky počkat, až se výběr dál rozšíří... >:-[] A není to jedno písmeno málo a tři už by byly zase moc? ;-)

woody-alien 27.04.13  16:58

« Re: Hlasovanie

Ještě malý příspěvek k soutěžnímu tématu. Domnívám se, že lásku k autům a příslušnost ke značce je potřeba pěstovat od samého počátku. Vojtíšek už si vybral. ;-) [odkaz]

white label 27.04.13  16:42

iudex
    To, co píšeš platí při koupi jetého vozu, kde je riziko, že by např. auto bylo kradené apod.. Ale u úplně nového vozu, vůbec poprvé uváděného/přihlašovaného do provozu je to jinak. Tam stačí prokázat "papírově", že jsi jeho skutečný majitel (viz i woody). Píšu o realitě, kterou jsem (na vlastní kůži) zažil, tedy žádné pouhé domněnky. Že by se od r. 2007 (v tomto směru) nějak zásadně změnila legislativa? Důvod? A že by to zrovna u vás bylo tak zásadně rozdílné....?
    Pokud auto dovezeš na zahraničních převozkách, je bráno už jako jeté, což je nevýhoda i k vůli termínu první povinné STK, aspoň tak to bylo tehdy.

woody-alien 27.04.13  16:37

« Re: Hlasovanie

iudex: To jako vážně ? Hlavně myslím to přihlašování u Vás...já jsem v posledních letech snad nikdy nebyl pro značky s autem, pro které byly určeny. Vždycky jsem tam jel s jiným autem, vzal jsem jenom kupní smlouvu, fakturu a doklad o pojištění, registrační poplatek zaplatil na místě a RZ mi vydali. Žádná fyzická obhlídka...

iudex 27.04.13  15:18

« Re: Hlasovanie

wl: dovoz nového auta z ČR je teda hokej, únia-neúnia. Obávam sa, že sa to nebude dať rovno postaviť na slovenské značky a vyhnúť sa exportným značkám. U nás polícia vydá tabuľky s evidenčným číslom až po fyzickej ohliadke vozidla, kde policajt osobne pozrie VIN a oštempluje žiadosť o vydanie značiek. V Čechách musím vraj postaviť auto na dovozné značky a na týchto značkách auto v Česku dočasne prihlásiť a zákonne poistiť a až následne môžem auto vyviesť. Takže bolo by to ideálne postaviť auto rovno na slovenské značky, ale nejde to a treba absolvovať tú komplikovanú dvojitú prihlasovaciu procedúru.

foto matii

matii 27.04.13  10:35

1) Kubass
    2) Eliot
    3) White label

:-)

woody-alien 27.04.13  09:53

« Re: Hlasovanie

Legacy: "Vyzerá to, že vw s novým GTI znova definoval hothatch a podľa chúťok niektorých kolegov a výsledkov niektorých testov čo tu prezentuje wl tušim budeme musieť fotosúťaž premenovať na GTI klub."

A tím bude ukončena mise novodobého Věrozvěsta white labela na Velké Moravě a přesune se do dalších pohanských zemí, kde ještě víra zvaná GTI nezakořenila. >:D

PS: Ale byl by to vážně hezký výsledek několikaletého úsilí, kdyby se na jedné fotce sešla GTI-čka různých generací z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska. V různých barvách a konfiguracích dle chuti a přání majitelů. Takové středoevropské Wörthersee. ;-) :yes:

woody-alien 27.04.13  09:48

« Re: Hlasovanie

Bud: JJ, bráno optikou pana Vaverky je např. můj nákup Mondea ten největší nesmysl pod sluncem (white label a Ronault se laskavě zdrží souhlasného mručení >:D ), neboť by mi téměř vždy v klidu stačil 140 koňovej dvoulitr. Nemluvě o tom, že při mém nájezdu se vlastně diesel ani "nevyplatí" a kdybych byl trochu co k čemu, tak bych nepotřeboval ani kombi, stačil by liftback. A vůbec - potřebuju já vlastně nějaký auto ? >:D >:-[]

woody-alien 27.04.13  09:38

1.gero
    2.eliot
    3.Mates81

gero - oceňuju zejména osobní nasazení a výslednou akčnost fotky. ;-)
    eliot - výbornej nápad a velmi pěkné provedení. :yes:
    Mates81 - Šašek třídy (jak s oblibou říkají učitelky) vrací úder. >:D :yes:
    Kubass - působivé především kontrastem Fiátka a dnešních oblud. ;-)
    iudex - fotka pěkná, líbí se mi to "vytažení" uřvané mandarinky >:D , bohužel mnou očekávaná, tudíž trochu nespravedlivě mimo bednu. Jj, na Zemi spravedlnost nehledej. ;-)
    HugoBoss93 - dal sis opravdu hodně práce, téma si splnil bez debat. :yes: Jenže na bedně je prostě nějak málo místa. Tak snad příště. ;-)
    matii - ten záběr je perfektní. :yes: Celkové vyznění (velký výřez, HDR) ho bohužel v mých očích sráží. Škoda.
    anti99 - tentokrát mě to neoslovilo.
    white label - už jsem to psal kdysi dávno u tématu Auto a humor, že wl má nejspíš doma sklad dekorací. >:D Tudíž tentokrát získává Oskara za Výpravu a kostýmy. :yes: Jinak samozřejmé velmi kvalitní zpracování a vtip. Osobně mi navážení se do Fordů vůbec nevadí, ale na moje hodnocení to vliv mít musí, to snad chápeš. >:D Jsem prostě (jak trefně poznamenal GTI) nejen Suzuki, ale i Ford-farizej. >:-[]

Bud 27.04.13  09:33

« Re: Hlasovanie

w-a: "pořádnou motorizaci si zaslouží jen..." - všiml jsem si, že takový názor má mnoho lidí a veřejně ho prezentují. Možná, že to od nich přijal. Přitom jsem si všiml, že někteří manažeři už v minulosti požadovali jako služební vůz i pro své použití právě rychlé combi. A spojí tak příjemné s užitečným, tedy dva v jednom. Zastánci toho prvního názoru se jaksi odvolávali, že "sportovní vůz" může být jedině hatch., kupé atd. Mluví jako znalí motoristé a závodníci :-) To, že někdo potřebuje, nebo si přeje něco jiného a tím vybočí ze známé, již zavedené myšlenkové řady, je považováno za hloupost, neznalost a proto nemá smysl s ním polemizovat..Co kdyby ho náhodou přesvědčil o opaku? >:D :-)
    Legacy: Souhlasím, že mohl napsat, že je ten motor pro mnohé zbytečně výkonný atd.- jednou, dvěma větama. To by byla pouze malá poznámka, která by doplňovala test. A byl by klid. Tak to vzbudilo rozruchu... :-)

woody-alien 27.04.13  09:05

« Hlasování Duben 2013

Hlasovat můžete až do 28.4.2013 do 22.00 hodin. Přihlášeni jsou:

woody-alien 27.04.13  08:56

« Re: Hlasovanie

wl: No a je to tady !!!! Pan Vaverka měl pravdu. Do relativně malého a už tak přemotorovaného auta (ve většině jízdních režimů by bohatě stačil oturbenej dvouválec) narveme dalších 10 koní a k tomu dostaneme "berličku" v podobě aktivního diferenciálu, protože jinak to stejně neuřídíme a namísto zábavy se budeme strachy třást. :-O ;-) >:D >:D

woody-alien 27.04.13  08:19

« Re: Hlasovanie

Legacy: Nakonec jsem ten Vaverkův test taky přelouskal ale nezasmál jsem se ani zdaleka tolik, jak wlsliboval. ;-) Já bych si dovolil pana L.Vaverku označit za AUTORASISTU. >:D
    Z celého toho testu jsem měl intenzivní dojem, že KOMBI osazené DIESELEM je auto pouze užitkové a nic než motorizace základní nebo dostačující u něj nedává smysl. Anebo opačně - pořádnou motorizaci si "zaslouží" pouze benzíňák v sedanu, kupé...atd. Jaké jsou skutečné pohnutky pana Vaverky k sepisování takových paskvilů, to opravdu netuším.

foto Leg

Leg 27.04.13  07:25

1. Hugoboss
    2. White label
    3. Woody-alien

Ja som tentoraz nič odfotiť ani prihlásiť nestihol, ale evidentne tu máme zástup nováčikov, takže fotosúťaž sa bezo mňa kľudne ( ako vždy) zaobíde. :yes:

Nedá mi nereagovať na test 330d - pôvodne som chcel niečo prihodiť aj do diskusie pod článok ale všetci to tam viac menej zhrnuli. Skutočne som ešte nevidel test, kde by bolo v mínusoch napísané príliš výkonný A úsporný motor. Ja nešťastník mám dokonca o 5kW viac v aute o triedu menšom, našťastie nie je taký úsporný, to by som sa fakt už picol. 8-s Možno chcel autor testu týmto poznamenať, že pre mnohých bude ten motor zbytočne výkonný a teda pre nich nemá zmysel si priplácať oproti 320 či 325, takéto zistenie však treba prezentovať v solídnom teste v solídnom médiu maximálne jednou vetou a nie na tom postaviť celý test. To si môžu dovoliť v bulvárnom zábavnom médiu typu TopGear, kde hľadanie nových klišé je súčasťou testov alebo si to môžem dovoliť ja pod nejakou diskusiou, pretože je to môj názor, ktorý aj tak nikto neberie ako bernú mincu. >:D

white label 27.04.13  00:44

« Re: Hlasovanie

Při přihlašování nového! vozu do evidence ho nikdo fyzicky vidět nepotřebuje, stačí původní techničák, případně faktura (za auto) na tebe, nebo tvou firmu. A obojí po zaplacení vozu převodem můžeš mít ještě před fyzickým převzetí vozu od dealera. Já jsem takto na současných (2Z3 2300) českých značkách vezl už to pětkové GTI z Německa (2007), takže to by ani dnes neměl být problém. Značky mi profesionálně připevnili (tak jak jsem si přál, tedy vpředu jen na origo tovární podložku a vzadu bez podložky) přímo ve Wolfsburgu po sjetí ze známé prosklené věže a drží mi dodnes. Ten Performance-Paket by byl hřích nekoupit, za tu cenu bys jinde nedostal ani ten (pro FWD výjimečný) aktivní diferenciál, o větších (a vzadu navíc chlazených) kotoučích a +10 PS nemluvě. Xenony stojí taky za zvážení (i k vůli levnému designu halogenů, v Německu jsou statické xenony sériově)), aspoň jejich levnější statická verze, i když údajně bez denních LEDek.

iudex 27.04.13  00:30

« Re: Hlasovanie

Pri zaujímavom cenovom rozdiele by som samozrejme išiel pre auto i do Čiech. Vidím to tak, že na jeseň pôjdem navštíviť Zlínsky kraj. :-) O možnosti odviesť si auto rovno na slovenských značkách počujem prvýkrát, to mi budeš musieť rozviesť.
    Ad konfigurácia: tá bola skromná: základ, 5dv, 18ky, metalíza. O performance by som ešte uvažoval.

white label 27.04.13  00:21

« Re: Hlasovanie

Tak GTI bys snad logicky kupoval tady, já bych si taky pro ST (bez problémů) dojel k vám. Pětkové GTI jsem kupoval taky nové v Německu a nebyl s tím žádný problém a k vám to mám mnohem blíž a slovensky umím taky líp, než německy. U vás si vyzvedneš RZ a auto si už přímo od nás vezeš na svých SK značkách, takže žádná převozní RZ (tak si vozí nová auta amatéři), problémy s STK apod. se nekonají.

P.S. A konfigurace na tvé GTI by byla: Performance, 5 dveří, 18", xenony a metalíza?

iudex 27.04.13  00:09

« Re: Hlasovanie

Nie, obe slovenské ceny. STčko (dokonca v kombíku) môžem mať so zľavou pod 25t eur, GTI performance s 18kami za 30t (bez zľavy a pri horúcej novinke ako prvokupec nijakú veľkú zľavu nemôžem čakať).

white label 27.04.13  00:03

« Re: Hlasovanie

To srovnáváš českou cenu GTIčka se slovenskou cenou STéčka?
    Při srovnání českých cen je to totiž zatím spíš naopak, na rozdíl od srovnání cen slovenských.

iudex 27.04.13  00:00

« Re: Hlasovanie

Verím, že GTI vo verzii performance bude pre ST silný súper a možno i premožiteľ. A hlavne má veľkú výhodu vzhľadu, na ktorom mi nič nevadí, na rozdiel od FF III. Akurát v tradičnom VW duchu je o hodne drahší, ako porovnateľná konkurencia, odhadom rozdiel oproti porovnateľnému Focusu bude tak 5000 eur.

white label 26.04.13  23:50

iudex
    Zatím čtu o G7 GTI (Performance) skoro samé superlativy, chválu jsem čekal, ale ne v takové míře. Napjatě čekám na nějakou solidní (ne od Vaverky apod.) srovnávačku s FoFo III ST.
    Jak dopadlo srovnání s MB A 250 Sport už jsem se zmínil. Nakonec tu můžeme mít hned další tři adepty do GGTI clubu, z toho hned dva z SK! >:-[]

white label 26.04.13  23:39

« Zprávy spoza západní hranice

Aktuální číslo (10/2013 z 24.4.) AutoZeitungu je nabité zajímavými srovnávačkami a duely.
    Třeba G7 GTI (s Performance-Paket) si tam "namazal na chleba" (o 7.378,- euro dražší) MB A 250 sport: "DER NEUE GOLF GTI BEGEISTERT AUF JEDEM METER". Konečný bodový rozdíl + 145 bodů ve prospěch GTI.
    A pořadí větší srovnávačky malých HH sestupně: 1. Fiesta ST, 2. Ibiza Cupra, 3. CRS, 4. P208 GTi, 5. Juke Nismo, 6. DS3 Racing, 7. MINI J.C.W.
    Shodou okolností je zase (pro změnu) v aktuálním německém AMuSu článek o aktivním "difu" G7 GTI (Performance).
    A taky tam vyhrála nová S3 nad M135i X-drive.
    Konec hlášení v "německém" jazyce.

iudex 26.04.13  23:03

« Hlasovanie

Môj pohľad na vec:
    gero: výborný vstup do súťaže, má to pointu, plus riskoval si obuv i zdravie, to sa cení.
    eliot: pekná a jednoznačná myšlienka i slušná realizácia, ako na zdatného fotografa mám na Teba vysoké kritériá a preto hnidopišsky poviem, že by som vyrovnal horizont a dal pozor na useknutý list vrtule. Ale to sú len detaily a inak výborné.
    HugoBoss: pekný nováčikovský vstup, téma tam je, plus oceňujem energiu vynaloženú na urobenie záberu.
    matii: Tvoj štýl je čitateľný na kilometre, fotka fajn, len tu je to trošku moc omaľovánkové
    anti: tak tu máš naozaj najbližšiu a bezprostrednú konkurenciu, 100% za splnenie témy. Nech si hovorí Legacy čo chce (ostatne o jeho vkuse ako majiteľa 1er sa dá pochybovať >:-[] ), nové Mondeo (Fusion) je nádherné, asi najkrajší Ford posledných rokov a ten Aston-štýl tomu sedí.
    Kubass: vidím, že si sa našiel v nostalgickom ladení fotiek, i keď tu to nepôsobí až tak dobre, ako pri Tvoje minulej fotke západu slnka. Fiatík tam ale úplne vyniká svojimi mini rozmermi v dnešnej prerastenej dobe a z tohto hľadiska konkurenciu nemá.
    ja: viac dokumentárny záber než cielený úmysle do súťaže, po minulých súťažných príspevkoch len taká núdzovka.
    woody: myšlienka "quia pulvis es..." je jasná, každá konkurencia sa nakoniec v prach obráti. Akurát tam trošku chýba impakt.
    Mates: ako tradične to má myšlienku, vtip, aj na úkor vlastnej garáže. Pre mňa jasný víťaz. Len si už konečne kúp nejaký foťák, ten vyprašivelý nekontrastný záber mobilom zbytočne kazí dojem; každopádne myšlienka to i tak prebíja. :yes:
    label: nemôžeš ani len dúfať, že Ti majiteľ dvoch Fordov snívajúci o ST za takýto výsmech z STčka dá nejaký bod. >:-[] Inak nebyť ješitný Forďák, ocenil by som myšlienku i tradične kvalitné technické prevedenie (kompozícia, ostrenie). Ale možno skončím v GTI a budeme si robiť srandu z Fordov spolu. ;-)
    ---------------------
    Takže hlasovanie:
    1. Mates81
    2. Eliot
    3. gero

Bud 26.04.13  21:47

« Re: prihlasenie do sutaze 04/2013

Legacy: já nad tím ani moc nepřemýšlel, zatím mohu pořád dělat v místě bydliště, to znamená v československopolském jazyce a kluci dojíždějící ze Slovenska, používají někdy české fráze. A zase naopak. Takže jsem nějak předpokládal, že tuto frázi tam u vás mluví stejně. ;-) Vůbec mi to nedošlo...

white label 26.04.13  20:50

Kubass
    Pokud ta zadokolka byla opravdu "se 162kW a 220koňmi", tak to měla nějakých 324kW/440PS... :-O >:-[] ;-)

kubass11111 26.04.13  20:44

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

woody: dva roky sem sedlal zadokolku se 162Kw a 220koňmi, od počátku co jsem udělal řidičák jsem měl až do teď samy zadokolky (Mercedesy a Fiata 600), teď mám debilní předokolku co má blbejch 100Kw, je to strašnej nezvyk, a u dalšího auta vím že to musí být zase zadokolka a hlavně automat. A jak se stím jezdilo? Suprově, ze začátku když sem přesedlal ze 100Kw zadokolky to byl skok, po 3 měsících bych si dal o nějakou tu Kw víc, je to o zvyku >:D

white label 26.04.13  19:46

Neboj, ono to taky úplně celé k smíchu nebude... 8-s >:-[]

woody-alien 26.04.13  18:54

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

wl: Ukecal jsi mě, večer si ten páně Vaverkův opus přečtu. Ale uvědomuješ si, že moc smíchu taky škodí... ;-) >:D

woody-alien 26.04.13  18:52

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

iudex: S tvým závěrem, že "nevyužitelnost výkonu" je hodně ovlivněna osobou řidiče, naprosto souhlasím. Je to o umění a zkušenostech. Při své poměrně krátké projížďce s 335d jsem si připadal jak jelimánek, co viděl auto poprvé včera >:D , a byl jsem rád, že za mě řadí automat a já se můžu soustředit na jízdu. Kdybys ale takovým autem jezdil stále, určitě si zvykneš a budeš posouvat hranice svého pudu sebezáchovy a spolu se zkušenostma využívat ten výkon víc. ;-)

white label 26.04.13  17:10

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

Tak aspoň, že nepřímo se k tomu "přizná"... ;-)

iudex 26.04.13  16:57

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

Je mi jasné, že funguje štýlom: čím kontroverznejší, tým lepší. Len či mu to stojí za tú absolútnu stratu kreditu a tváre. 8-s
    Inak v zásade ja by som možno dospel k podobnému záveru, že ten výkon (len na zadných kolesách) je pre mňa nevyužiteľný/až príliš vysoký, ale pripisoval by som to výlučne svojej nevyjazdenosti/neschopnosti a nie vytýkal to ako chybu auta. :*) 8-s

white label 26.04.13  16:52

w-a
    Nechápu, co je zrovna na smíchu škodlivého, naopak, takže běž směle do toho ...? >:-[] >:D

white label 26.04.13  16:48

iudex
    Prostě Lukáš Vaverka je zcela výjimečný "testér"... a nejen svým vzrůstem. >:-[]
    Podle počtu reakcí pod jeho testy je ale velmi úspěšný pro své chlebodárce..., jako "klikař-provokatér" prakticky nemá konkurenci. >:D ;-)

woody-alien 26.04.13  16:46

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

iudex: Já jsem "tušil" zradu už podle názvu a řekl jsem si, že do toho nejdu (nebudu číst). Nenašel jsem přece zdraví na hnoji... >:D

white label 26.04.13  16:43

« Re: Hlasování Duben

M81
    Že děti a zvířata obvykle vyhrávají je pravda se kterou by nemělo smysl nesouhlasit... a je to vlastně dobře. Každopádně (znovu) Díky... :-) ;-)

iudex 26.04.13  16:42

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

Inak po dnešnom teste BMW 330d od L. Vaverku som sa dozvedel, že 190 kW je už moc veľký výkon a také auto netreba vlastne kupovať, tak tým padá OPC i M RS. >:-[] >:D Ešteže si legacy ten test nečítal pred kúpou 1er.
    Sakra človek by si povedal že ten Vaverkov test Fluence sa už nedá prekonať a vida, nie je hranica, pod ktorú sa môžu veci zmrviť... >:-[]

foto Mates81

Mates81 26.04.13  16:04

« Hlasování Duben

1) gero
    2) white label
    3) eliot

--------------------------------------… />

Tentokrát sem se rozhodnul, všechny fotky okomentovat, tak jak je vidím já...

gero - Super nápad a akčnost, navíc tam je i splňené téma ;-)

eliot - Taktéž pěkná práce, oceňuji hlavně nápad a provedení, bohužel té tématičnosti je tam už trochu míň. Jedině, že by bylo BMW tak rychlé, jako letadlo >:-[] >:-[]

HugoBoss93 - Téma je zvoleno hodně volně, a ty jsi toho využil, oceňuji práci, kterou jsi tomu věnoval. Vystěhovat půlku baráku nějaký ten čas zabere >:-[]

matii - U mě hodně těsně pod bednou, jak je zvykem, zpracování super, libí se mi tam, zanechaný ten znak Peugeotu...

anti99 - Pěkná fotka, jen škoda, toho zaclánějícího "čínského radiátoru" >:D

Kubass - Je až k nevíře, jak ty auta narostla a rostou ;-\

iudex - Jak je zvykem, pěkná a čistá fotka, škoda té otevřené kapoty u STčka >:D >:D taktéž těsně pod bednou...

woody-alien - Zajímavý kontrast, Sfišť ještě teplý z fabriky, a za ním, auta, která už to mají za sebou...trochu to tam kazí ta zelená popelnice (nebo červená? >:-[] ), příště odtlačit >:-[]

white label - Už mě to nebaví, neustále psat tvůj nick na bednu, ale asi s tím nic nenadělám >:-[] téma i detaily na jedničku, bohužel na první místo to není. To je známá věc, že děti a zvířata vyhrávají >:D >:-[]

white label 26.04.13  15:11

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

Za nejbližšího konkurenta GTI považuji ST, proto zrovna tohle logo. Ale ta koloběžka neměla být parodií na hh od Fordu (ani od jiné značky), ale naopak vzor jízdních vlastností pro ty, co glorifikují jízdní vlastnosti Fordu (hlavně Fordu, ale taky nejen jeho) obecně, s čímž se u fanoušků např. toho Opelu tak často nesetkávám (ne, že bych se tomu nějak moc divil). A u CUPových verzí RS to mívá k realitě blíž, i když to co je "CUP", nebude zase úplně ideální mimo "CUP/ring"... :-)

iudex 26.04.13  14:58

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

Potom klopeš na nesprávne dvere. ;-) Nový Focus ST už nie je ten hardcorový tvrdý stroj, ako prvá generácia Focusu v RS verzii, ale hotheč v tom (Tebou tak ospevovanom) ponímaní univerzálneho stroja, výkonného, pritom primerane komfortného a dennodenne použiteľného. Takže ten nápis sa trocha míňa účinkom a triafa vedľa; mal si si tam skôr nalepiť kosoštvorec a nápis M RS, prípadne blesk a OPC. ;-)

white label 26.04.13  14:52

iudex
    Schválně jsem nepřidal komentář a čekal, která potreFFená "FordHusa" zakejhá první a hlavně jak... >:D
    Zjevně jste, chlapci od FordFuns, nepochopili, co tím chtěl "básník" říct.
    Ne ty vaše (glorifikované) Fordy, ale tohle je něco, co má výjimečný cit v řízení a nefalšovanou zpětnou vazbu! Tohle je opravdu sportovní podvozek, kde cítíte každý kamínek na cestě. Navíc žádný "EcoBoost", ale poctivý (a přitom ekologický/ekonomický) MPI ("ManualPowerInteligent"), tohle je příkladná lehkost a dokonalost konstrukce v přímém přenosu, žádné zbytečnosti, které by nepřípustně navyšovali hmotnost! Přední sedačky, nebo plexiskla (místo skel) z R26R? K čemu tak zbytečný luxus, jen ty, tvůj stroj a vítr foukající tím správným směrem... :yes: >:-[]

woody-alien 26.04.13  10:42

« Hlasování za Duben 2013

iudex: Jj, je to podobné jako by se wl postavil uprostřed Chánova s nápisem "Nesnáším cikány" v ruce. >:D >:-[]

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 26.04.13  10:34

« Hlasování za Duben 2013

Bylo zahájeno hlasování za Duben 2013. Hlasovat můžete až do 28.4.2013 do 22.00 hod. Zatím se zjevně nikomu nechce... >:D

iudex 26.04.13  10:34

« Re: Přihlašení fotky - oprava odkazu: white label

label: s touto jasnou provokáciou (FF ST = kolobežka, na rozdiel od GTI) ideš do súťaže, kde majú väčšinu majitelia Fordov? Good luck, provokatér. ;-) >:-[]

foto anti99

anti99 26.04.13  01:14

« Re: Přihlášení fotky na Duben...

Woody; 2 mesacna etapa z mojho zivota, Pulaski rd. a Shitcago, r. 2001, bordel a mnozstvo ciernych - vsetko fungovalo inak ako inde, vlastne nefungovalo od Mc po Walmart, neuveritelny bordel. Atmosfera na ktoru nezabudnem >:D , ale podobne miesta su vsade aj v TX aj v EU.

eliot 25.04.13  23:16

« Re: Ukončení vkládání fotek

Lepší deset nežli sedum!!! Ano ,ještě ,že tu máme vymakaný systém doplňování dalších svatých ,snad se v případě potřeby osvědčí pokaždé.

white label 25.04.13  22:49

eliot
    No, minule deset, teď zase deset, ještě příště deset... a máme z toho pomalu tradici. ;-)

Tři hříšníci nám tu sice proti minulému stavu schází (Legacy, MINIak, Thomson93), naštěstí je ale další tři svatí nahradili (gero, HugoBoss93, matii).

eliot 25.04.13  22:36

« Re: Ukončení vkládání fotek

wl:To jsem psal ,že by se tenhle měsíc mohla sejít slušná hromada účastníků. Teď můžu tvrdit ,že se sešla. ;-) :-!

white label 25.04.13  22:25

Vidím, že se nám tu sešlo rovnou "boží" desatero... >:-[] :yes:

woody-alien 25.04.13  22:21

« Zahájení hlasování - Duben 2013

Zahajuji hlasování. Do soutěže za Duben 2013 se přihlásili a o vaši přízeň usilují: